Autor |
Wiadomość |
pretor
Użytkownik
|
#1 - Wysłana: 11 Kwi 2009 16:26:41
Witam wszystkich!
Czy z okazji Świąt ktoś może podać jakieś informacje na temat napisów (jakichkolwiek) do najnowszego dziecka z trekowej rodziny? Mam już film, tyle, że mój angielski sprawia, że się męczę i mam trudności z opanowaniem filmu.
Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc.
|
Q__
Moderator
|
#2 - Wysłana: 11 Kwi 2009 16:38:10 - Edytowany przez: Q__
pretor
Powiedz lepiej jak Ci się sam film (wizualnie) podoba, zanim mnie ciekawość zeżre. 
|
Domko
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 11 Kwi 2009 16:45:18 - Edytowany przez: Domko
1 kwietnia był 10 dni temu. 
|
terry
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 11 Kwi 2009 17:21:00
pretor
To wrzuć na youtube
a pozatym po co ci napisy wkońcu i tak chodzi tylko o akcje i efekty... 
|
pretor
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 11 Kwi 2009 17:48:59 - Edytowany przez: pretor
Wizualnie spoko! Jestem wzrokowcem i nie zawsze rozumiem ze słuchu. Może przez to omija mnie jakaś głębia tego obrazu, więc poszukuję napisów.
Ogólnie raczej na plus, może dlatego, że jestem z tych co wolą star trek nawet w takiej formie niż brak star treka. No i (teraz mnie zabiją) statek mi się podoba-mam plan zbudować model.
Rozumiem, że napisów nie ma?
|
Domko
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 11 Kwi 2009 18:05:34
Pewnie nie. Nawet nie pytam skąd masz już film. 
|
Seybr
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 11 Kwi 2009 19:45:33
Dobra ściema hehe, pewnie ma dvdripa  .
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#8 - Wysłana: 11 Kwi 2009 20:29:05
Wiecie, Ruscy byli znani z tego, że przed premierami mieli już na sprzedaż gotowe kopie filmów  - zresztą pisałliśmy o tym z Garakiem o tym w quizie SF  .
|
Q__
Moderator
|
#9 - Wysłana: 11 Kwi 2009 20:33:47 - Edytowany przez: Q__
|
Domko
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 11 Kwi 2009 20:37:24
Na eMule jest niby na liście do ściągnięcia Star Trek XI. Jak myślicie - możliwe? 
|
pretor
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 11 Kwi 2009 20:45:52
Mam kumpla, który siedzi przed komputerem 20 godzin na dobę i nie powiem jak ale to właśnie on jest specjalistą od wyciągania wszystkiego przed premierą. Swoją drogą kopia jest słaba i nie ma mowy, że odpuszczę wizytę w kinie. Po premierze pewnie nie będzie już problemów z zaopatrzeniem się w ten czy inny sposób w wersję zdatną do oglądania. Żałuję wyłamania się przed szereg i razem z resztą załogi poczekam na premierę (kolejna nauczka- czasem lepiej poczekać).
Jeżeli jednak ktoś wpadnie na coś godnego uwagi to proszę niech gdzieś o tym napisze.
PS: to mój pierwszy temat i nie spodziewałem się tylu odpowiedzi, a już to, że nie ma żadnego bluzga mnie przerasta. Dzięki i pozdrawiam wszystkich maniaków.
|
Domko
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 11 Kwi 2009 20:54:08
a już to, że nie ma żadnego bluzga mnie przerasta
Po prostu wszyscy Ci zazdroszczą, że już możesz wyrazić opinię na temat filmu i nikt Ci nie zarzuci, że nie wolno Ci pisać, bo go nie widziałeś.
Ciekawość pewnie też zżera. 
|
terry
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 11 Kwi 2009 21:00:54
Domko
Jak myślicie - możliwe?
Ja widzę to tak : albo fake...albo cam...No chyba ,żę sam Abrams pomyślął o rewolucji altruizmu  i zapodał BD-rip 
|
Seybr
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 12 Kwi 2009 07:42:29
pretor
Mam kumpla, który siedzi przed komputerem 20 godzin na dobę i nie powiem jak ale to właśnie on jest specjalistą od wyciągania wszystkiego przed premierą.
To jeżeli jest taki dobry, to niech znajdzie mi Resident Evil 1,5 ;]. Żadne tam video, fotki, tylko grywalną wersję.
PS: to mój pierwszy temat i nie spodziewałem się tylu odpowiedzi, a już to, że nie ma żadnego bluzga mnie przerasta.
Hahah, ja mam dobry humor ;]. Sorry daj dowód że masz film i zapodaj sampla. Ja Tobie nie wierze.
|
Sh1eldeR
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 12 Kwi 2009 10:30:06
pretor
to, że nie ma żadnego bluzga mnie przerasta.
To nie jest forum takie jak większość. O porządne bluzgi tutaj nie jest wbrew pozorom tak łatwo  .
Seybr
daj dowód że masz film i zapodaj sampla. Ja Tobie nie wierze.
Eee, wiesz Seybr, w sumie kogo to obchodzi, czy ma film (=jest dostępny w sieci), czy nie? Nie wiem jak Ty, ale ja bym go i tak nie obejrzał, a na wszelki wypadek nawet go nie szukam.
Pokazy przedpremierowe były, więc sam film może już być faktycznie dostępny, ale oczywiście jako screener/cam, bo tak wczesne wypłynięcie cyfrowej kopii jest skrajnie mało prawdopodobne. W ogóle bardzo rzadko się to zdarza w wypadku takich filmów i dobra kopia to dopiero DVD-rip, którego oczywiście póki co być nie może.
Co do napisów to radzę spróbować przez Napi Projekt -- jeśli go nie masz, to w ogóle polecam sobie zainstalować, nawet jeśli szansa na napisy do ST XI jest póki co niewielka. Ja się przed tym programem wzbraniałem ponad rok "bo nie lubię nowinek technicznych", aż w końcu "zaryzykowałem" i faktycznie ździebko ułatwia to sprawę, gdy bez problemu możesz mieć dobre napisy do każdego filmu/serialu w kilka sekund po jednym kliknięciu.
|
Pah Wraith
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 12 Kwi 2009 13:39:55
Sh1eldeR
faktycznie ździebko ułatwia to sprawę, gdy bez problemu możesz mieć dobre napisy do każdego filmu/serialu w kilka sekund po jednym kliknięciu
Abstrahując od faktu, że jakość napisów czasami jest daleka od powalającej, a dodawanie własnych napisów wymaga rejestracji...
A co do filmu - to jasna sprawa, że się zwyczajnie nie opłaca oglądać takiej wykastrowanej wersji. Jak czekać to czekać 
|
Jozio1963
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 12 Maj 2009 23:39:40
Witam
Ja znalazlem napisy do tego nowego star treka ale tłumaczenie jest delikatnie mowiac nieciekawe,wiec jak by ktos sie poswiecil i to poprawil to moge podeslac na maila wersje "polską" i orginalna moze to poprawi.
Zainteresowanych zapraszam na maila Jozio2@wp.pl
Pozdrawiam Jozio
|
John Belushi
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 12 Maj 2009 23:54:39 - Edytowany przez: John Belushi
próbowałem poprawiać tą "polską" wersję. mam pierwsze 12 minut, to ogrom pracy. na efekty przyjdzie jeszcze trochę poczekać.
PS. po obejrzeniu filmu do końca odechciało mi się dalej z tym bawić. Jeśli ktoś chce wyślę to co udało mi się poprawić.
|
Jozio
Użytkownik
|
#19 - Wysłana: 13 Maj 2009 22:00:43
Podeslij jak mozesz na Jozio2@wp.pl
Moze ktos sie poswieci i to poprawi inni tez skorzystaja.
Pozdrawiam Jozio
|
pretor
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 14 Maj 2009 00:27:21
Też znalazłem napisy do nowego filmu, i teraz chce znaleźć autora i go sprać  to co ten ktoś zrobił z tłumaczeniem wykracza poza ostateczną granicę. Przecież jak ktoś, kto zacznie przygodę z trekiem od tego filmu zobaczy takie tłumaczenie to nie zrozumie nic, do tego jeszcze tępo filmu i przygoda może zakończyć się po 30 minutach oglądania. Liczę na to, że ktoś z załogi jak znajdzie czas zrobi to porządnie. Pozdrawiam
|
Jozio
Użytkownik
|
#21 - Wysłana: 21 Maj 2009 23:25:50
Witam
Szukam napisów o ile istnieją napisy do filmu Star Trek Starfleet Academy jak ktoś ma proszę o kontakt na Jozio2@wp.pl
Pozdrawiam Jozio
|
IcemanMC
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 22 Maj 2009 10:17:33
Oj raczej nie znajdziesz...
|
Pisarz
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 1 Cze 2009 20:59:50 - Edytowany przez: Pisarz
Napisy do Star Trek XI można znaleźć na Chomiku sin_any (chomikuj.pl/sin_ana). Nie są one doskonałe, ale i tak lepsze od tych "Starfleet flota".
A ta wersja co była przed premierą to rosyjska jest.
|
IcemanMC
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 2 Cze 2009 09:41:31
*****Napisy do STXI*****
Do ściągnięcia tu URL
|