Autor |
Wiadomość |
Madame Picard
Moderator
|
#61 - Wysłana: 26 Sty 2011 16:46:10
mozg_kl2: Zreszta skłądałem stosowny niosek który w tajemnicznych okolicznościach znikł Kiedy, gdzie? Pierwsze słyszę... Jeśli chcesz taki wniosek postawić, to powinieneś to zrobić w topiku o banach i ustalić z Q__ lub Jurgenem zasady i czas głosowania. mozg_kl2: Póżniej wychodzą takie kwiatki, że junior adminem zostaje ktos pokroju Evivy. O tym, kto jest, a kto nie jest junior adminem decyduje tylko i wyłącznie Kai.
|
Eviva
Użytkownik
|
#62 - Wysłana: 26 Sty 2011 17:30:14
Madame Picard: mozg_kl2: Póżniej wychodzą takie kwiatki, że junior adminem zostaje ktos pokroju Evivy. O tym, kto jest, a kto nie jest junior adminem decyduje tylko i wyłącznie Kai. Hmmm.. Eviva zła, tak? Proszę Cię zatem, mój słodki móżdżku-po-polsku, załóż stosowny temat i poddaj pod głosowanie. Jeśli większość zdecyduje, że nie powinnam miec uprawnień junior-admina, nigdy więcej z nich nie skorzystam. Dla Twej wiadomości - i tak ma się z nich tylko mase roboty i złośliwości od ludków pokroju Ciebie.
|
Madame Picard
Moderator
|
#63 - Wysłana: 26 Sty 2011 18:00:11
Eviva: Jeśli większość zdecyduje, że nie powinnam miec uprawnień junior-admina, Przecież takie głosowanie już było i większość o tym zdecydowała... A i tak, jak się okazuje, w tych sprawach decyzja należy wyłącznie do Kais.
|
Eviva
Użytkownik
|
#64 - Wysłana: 26 Sty 2011 18:02:08
Madame Picard
Decyzja techniczna tak. Ale decyzja osobista to inna broszka. to jak z giwerą - mogę mieć, ale nie muszę używać. A głosowanie zawsze można powtórzyć, jeśli to ma ulżyć mózgowi w jego nienawiści.
|
Madame Picard
Moderator
|
#65 - Wysłana: 26 Sty 2011 18:12:23
EvivaAle po co? Przecież było już głosowanie i była decyzja: ban - nie, odebranie uprawnień admina - tak, i nic się nie zmieniło, bo, jak się okazało, to Kai decyduje o admiństwie, nie forumowicze. A skoro nie mamy wpływu na obsadę stanowisk adminów, to nie wiem, po co robić w tej sprawie kolejne głosowanie .
|
Eviva
Użytkownik
|
#66 - Wysłana: 26 Sty 2011 18:14:43
Madame Picard
Czyli większość nie chce mego adminowania? Bene. Mnie tam rybka. Radźcie sobie sami.
|
Elaan
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 26 Sty 2011 20:08:54
Eviva: załóż stosowny temat i poddaj pod głosowanie. Jeśli większość zdecyduje, że nie powinnam miec uprawnień junior-admina, nigdy więcej z nich nie skorzystam. Myślę , że jeśli mozg_kl2: chce odebrania Evivie funkcji junior-admina to tak powinien zrobić , nie uciekając się do dalszych utarczek słownych - chyba , że tylko o to tu chodzi . Eviva: Czyli większość nie chce mego adminowania? Bene. Mnie tam rybka. Radźcie sobie sami. Spokojnie , Evivo ! Masz do tego prawo , ale Takiej decyzji nie powinnaś podejmować we wzburzeniu , a zwłaszcza pod niczyją presją ! Jesteśmy społecznością i jedynie głosowanie , poparte decyzją Kai`a jako admina powinno to rozstrzygać .
|
Madame Picard
Moderator
|
#68 - Wysłana: 26 Sty 2011 20:24:17
Elaan: jedynie głosowanie , poparte decyzją Kai`a jako admina powinno to rozstrzygać Powtarzam jeszcze raz: to głosowanie już było: http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=1579&page=10#msg189371tyle, że Kai nie poparł naszej decyzji.
|
Eviva
Użytkownik
|
#69 - Wysłana: 26 Sty 2011 20:28:41 - Edytowany przez: Eviva
ElaanJestem spokojna jak świstak w styczniu, kochanie . Słyszałaś Moderatorkę, Elaan - większość mnie nie chce na tej posadzie, zatem po prostu przestaje newsować, co da mi i więcej czasu, i święty spokój. Jak powiedziała Krzysia do Wołodyjowskiego: - Skoro mój siostrzany afekt dla waćpana nicpotem, to go ukryję.Czyli: KONIEC Z (*****) OD CZARNEJ ROBOTY.Możecie już odkorkować szampany.
|
Q__
Moderator
|
#70 - Wysłana: 19 Cze 2011 19:47:05 - Edytowany przez: Q__
ElaanElaan: Otrzymałem imię James , ponieważ było to zarówno imię ukochanego brata mego ojca , jak i pierwszej miłości mej matki . Bardzo ładny przekład, ale tego się czepnę. "First love instructor" z oryginału to nie "pierwsza miłośc", a dowód na to jak bardzo zrewolucjonizowała się moralność seksualna w UFP w stosunku do obecnych czasów. Nie ma co tego "zamiatać pod dywan". mozg_kl2JurgenMadame PicardSądzę, że jeśli uznacie wnioski o bany ze stycznia za aktualne mozemy się tym zająć z opóźnieniem. (Byłby to może mało zręczny precedens, ale porzundek musi być.) Z tego co widzę zagrozeni byli mozg_kl2 i Eviva. Ktoś jeszcze?
|
Eviva
Użytkownik
|
#71 - Wysłana: 19 Cze 2011 19:56:45
Q__
Wiesz co? Wywal mnie raz a dobrze i będzie spoko. Tylko jeśli usuniecie i mnie, i mózga, to kogo będziecie się, czepiać?
|
Q__
Moderator
|
#72 - Wysłana: 19 Cze 2011 19:59:25 - Edytowany przez: Q__
Eviva
Nie rób sprawy osobistej z "urzędowej". Ktokolwiek zawinił powinien ponieść konsekwencje i tyle.
Teraz jest tylko pytanie (nie do Ciebie, a do moich współ-Modów) czy ma sens karać z takim opóźnieniem, bo co do samego kalibru przewin, to Jurgen ma rację, że rozrabialiście tu jak przysłowiowe pijane króliki. W pełni zgadzam się z tym co napisał odnośnie tego, że pewne wypowiedzi tu kwalifikowały się do bana "z automatu".
|
Eviva
Użytkownik
|
#73 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:02:18
Q__
Więc najpierw dobrze zbadaj, kto zawinił i w czym. Masz tendencję do zwalania wszystkiego na jedną osobę - tę, co jest akurat pod ręką.
|
Q__
Moderator
|
#74 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:03:46
EvivaEviva: Więc najpierw dobrze zbadaj, kto zawinił i w czym. Zbadałem, vide to co doedytowałem powyżej, gdy odpisywałaś. A pod ręką to mam akurat mysz od komputera .
|
Eviva
Użytkownik
|
#75 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:05:57 - Edytowany przez: Eviva
Q__
No więc? Co ja takiego znów zrobiłam? Oczywiście ci, którzy obrażali mnie, są niewinni?
|
Q__
Moderator
|
#76 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:08:44
EvivaEviva: Oczywiście ci, którzy obrażali mnie, są niewinni? Wiesz dobrze, że na zaczepki należy nie odpowiadać (zasada "Niekarmienia..." itd.), natomiast jeśli przekraczają pewien poziom należy po prostu zwrócić uwagę któregoś z modów.
|
Eviva
Użytkownik
|
#77 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:14:05 - Edytowany przez: Eviva
Q__
Ja nie donoszę. A Ty jak zwykle stosujesz wybiórczą sprawiedliwość. Czemu jeszcze mnie to dziwi, sama nie wiem.
|
Q__
Moderator
|
#78 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:19:06 - Edytowany przez: Q__
EvivaCierp tedy w milczeniu, albo flejmuj, ale w "Co myślimy o...". Eviva: A Ty jak zwykle stosujesz wybiórczą sprawiedliwość. Zastanawiające, że oskarżają mnie o to obie strony sporu. Hmmm...
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#79 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:40:19
Q__No offence, ale czy konieczne było wkładanie swojego ostrza w zabliźnione rany, hę?
|
IDIC
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 19 Cze 2011 20:44:48
Q__: Sądzę, że jeśli uznacie wnioski o bany ze stycznia za aktualne mozemy się tym zająć z opóźnieniem. (Byłby to może mało zręczny precedens, ale porzundek musi być.) Z tego co widzę zagrozeni byli mozg_kl2 i Eviva. Ktoś jeszcze? Q__uprzejmie donoszę, że ja formalny wniosek o bana dla mnie oraz - sorry za donos - usera mozg_kl2 został postawiony w kwietniu przez usera RaulCwklejam adres wątku, żeby oszczędzić Ci szukania: http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=1&topic=1579&page=19#msg218118naturalnie cierpliwie poczekam aż uporasz się ze sprawą wniosków ze stycznia ostatecznie jakiś porządek musi być chociażby chronologiczny
|
Q__
Moderator
|
#81 - Wysłana: 19 Cze 2011 21:16:39 - Edytowany przez: Q__
Doctor_WhoDoctor_Who: ale czy konieczne było wkładanie swojego ostrza w zabliźnione rany, hę? Nic w nic nie wkładalem. Pytalem tylko współ-Modów - jako formalista - co robimy z postawionymi wówczas wnioskami. Rozważamy z opóźnieniem czy stosujemy "grubą kreskę" (co - być może - byłoby nawet wskazane zważywszy na to, że atmosfera na forum zdaje się wracać do normy w końcu).
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#82 - Wysłana: 19 Cze 2011 21:39:39
Q__Q__: Pytalem tylko współ-Modów - jako formalista - Q__: " (co - być może - byłoby nawet wskazane zważywszy na to, że atmosfera na forum zdaje się wracać do normy w końcu) Ale czy te czynności muszą byc jawne?
|
Doctor_Who
Użytkownik
|
#83 - Wysłana: 19 Cze 2011 21:45:08
Q__Q__: co - być może - byłoby nawet wskazane zważywszy na to, że atmosfera na forum zdaje się wracać do normy w końcu Sam sobie poniekąd odpowiedziałeś na swoje pytanie. A więc, czy było ono konieczne ? Ja milczę i na dobrą sprawę Elaan powinna wszystkich z tego tematu przegonić niczym leśniczy Niemców i partyzantów z lasu w wiadomej anegdocie...
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#84 - Wysłana: 19 Cze 2011 21:46:29
Doctor_Who
Oraz wywalic do smieci niepotrzebne posty (w tym Mój)
|
Q__
Moderator
|
#85 - Wysłana: 19 Cze 2011 21:53:06
FederacyjneMSZFederacyjneMSZ: Ale czy te czynności muszą byc jawne? Tak. To kiedyś przegłosowaliśmy. Sprawy forumowe załatwiamy na forum.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#86 - Wysłana: 19 Cze 2011 21:55:33
Q__: mozg_kl2 Jurgen Madame Picard Sądzę, że jeśli uznacie wnioski o bany ze stycznia za aktualne mozemy się tym zająć z opóźnieniem. (Byłby to może mało zręczny precedens, ale porzundek musi być.) Z tego co widzę zagrozeni byli mozg_kl2 i Eviva. Ktoś jeszcze? Wybacz, żę to powiem, ale nie potrzebnie szukasz dymu. Sprawa jest stara jak cholera. Mamy koniec czerwca, a bedziemy banować za styczeń. C'mon.
|
Q__
Moderator
|
#87 - Wysłana: 19 Cze 2011 22:11:05
Eviva mozg_kl2
No, skoro obie strony sporu mają sprawę za niebyłą, chyba i mnie (o ile Madame Picard ani Jurgen nie wyrażą sprzeciwu) przyjdzie za taką ją uznać. Zwłaszcza, że moderacja jest u nas od zawsze wtórna wobec autoregulacji, która najwyraźniej zadziałała przez te (niepełne) pół roku.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#88 - Wysłana: 20 Cze 2011 07:49:25
Q__
Powiedziałem już raz to kiedyś, powiem i drugi. Moderator powinien wiedzieć kiedy warto ingerować a kiedy powinien odpuścić. ja oczekiwałem działąń z Waszej strony wtedy, a nie teraz jak sprawa sie rozeszła. Make peace not ban.
|
Jurgen
Moderator
|
#89 - Wysłana: 20 Cze 2011 09:20:31
Q__
Ja sądzę, że obecnie nie ma już ani potrzeby, ani też sensu jakieś roztrząsanie starych spraw. Zwłaszcza takich, o których sporo osób już zapomniało.
PS No i wtedy można byłoby całą tę dyskusję wyciąć.
|
Elaan
Użytkownik
|
#90 - Wysłana: 20 Cze 2011 10:02:36 - Edytowany przez: Elaan
Doctor_Who: na dobrą sprawę Elaan powinna wszystkich z tego tematu przegonić niczym leśniczy Niemców i partyzantów z lasu w wiadomej anegdocie... Nie zamierzam nikogo z tego tematu przeganiać , pod warunkiem , że pisze na temat ST , Kirka lub mojego nieudolnego przekładu . Wtedy byłam zbyt świeżym użytkownikiem na forum , by zorientować się co właściwie powinnam zrobić . Q__Nie widzę jednak sensu w rozdrapywaniu przez Szanowną Moderację starych ran , choć być może nie powinnam się na ten temat mądrzyć , gdyż nie byłam bezpośrednio stroną w tej sprawie . Co do przekładu Q__: "First love instructor" , postąpiłam zgodnie z radą Karola Olgierda Borchardta : " ... pisz tak , żeby było ładnie ... " Choć , być może masz rację i powinnam to zmienić . Zastanowię się .
|