USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Świat Star Treka / Gdzie chcielibyscie sluzyc?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »» 
Autor Wiadomość
Domko
Użytkownik
#121 - Wysłana: 18 Mar 2008 11:52:43
Q__
Za to ja wam powiem o czym ostatnio mysli Domko

No, o pracy, o komputerach, o Star Treku, o forum startrek.pl i Horizonie. Coś pominąłem, Panie Telepato?
Q__
Moderator
#122 - Wysłana: 18 Mar 2008 12:11:49
Domko

Coś pominąłem, Panie Telepato?

Kogoś
kanna
Użytkownik
#123 - Wysłana: 18 Mar 2008 13:41:22
Domko
Hej! Miałeś zgadywac co ja wczoraj myślałam ;(
Domko
Użytkownik
#124 - Wysłana: 18 Mar 2008 13:42:39
Napisałem "kiedyś" dlatego, że teraz już nie potrafię.

Myślałaś pewnie o naszym forum.
Q__
Moderator
#125 - Wysłana: 18 Mar 2008 14:15:37
Domko

Napisałem "kiedyś" dlatego, że teraz już nie potrafię.

A na zachód od Chin żyli kiedyś nieśmiertelni tylko już dawno pomarli... Jak mówi chińska legenda .
Domko
Użytkownik
#126 - Wysłana: 18 Mar 2008 14:17:33
Ja tylko mówię o pojedynczych przypadkach, które pamiętam, tj. pojedyncze słowa. Można to zrzucić na karb prawdopodobieństwa, bo nie pamiętam ile było prób, które się nie powiodły.
Zgodnie z matematyką jest to możliwe.
Q__
Moderator
#127 - Wysłana: 18 Mar 2008 14:35:57
Domko

Można to zrzucić na karb prawdopodobieństwa, bo nie pamiętam ile było prób, które się nie powiodły.

Jak większość przypadków jasnowiedzenia zapewne.
Pitmistrz
Użytkownik
#128 - Wysłana: 18 Mar 2008 15:28:20
A ja wrócę do głównego pytania tego wątku i powiem tak.

Nie chciał bym służyć w GF ani w innej armii organizacji chciał bym być kupcem i posiadać własny okręt może być nawet mały transportowiec ale żeby był własny.
Q__
Moderator
#129 - Wysłana: 18 Mar 2008 15:41:05
Pitmistrz

Nie chciał bym służyć w GF ani w innej armii organizacji chciał bym być kupcem i posiadać własny okręt może być nawet mały transportowiec ale żeby był własny.

Taka fantazje lepiej pasuje do wszechświata SW (ale nie jestes w tym odosobniony...).
Darklighter
Użytkownik
#130 - Wysłana: 18 Mar 2008 15:46:52
Taka fantazje lepiej pasuje do wszechświata SW

Skądże. Znów to błędne i mylne założenie: ST = Starfleet.

W ST jest pełno freelancerów, nawet wśród ludzi.

Też byłbym za posiadaniem własnego statku. Nawet nie musi być warp - można dostarczać sprzęt do placówek wewnątrz Sol.
Q__
Moderator
#131 - Wysłana: 18 Mar 2008 15:49:26 - Edytowany przez: Q__
Darklighter

Skądże. Znów to błędne i mylne założenie: ST = Starfleet.

A co innego lepiej realizuje ideały Treka niż ofcerowie Floty? Freelanceów mamy w co drugiej space operze... A zrób dobrego, idealistycznego treka brz UFP i GF...

Też byłbym za posiadaniem własnego statku. Nawet nie musi być warp - można dostarczać sprzęt do placówek wewnątrz Sol.

Wiedziałem, że "nożyce sie odezwą".
Pitmistrz
Użytkownik
#132 - Wysłana: 18 Mar 2008 15:49:47
Lub jeśli już mam dołączyć do jakiejś organizacji wybrał bym IHF i polatał w ich konwojach.
Darklighter
Użytkownik
#133 - Wysłana: 18 Mar 2008 15:57:31
A co innego lepiej realizuje ideały Treka niż ofcerowie Floty? Freelanceów mamy w co drugiej space operze... A zrób dobrego, idealistycznego treka brz UFP i GF...

Widziałeś w temacie fragment, "gdzie chciałbyś służyć w GF, aby w sposób klimatyczny realizować ideały Treka przedstawione w serialu/filmie"? No właśnie, wydaje mi się, że chodziło o danie nam absolutnej swobody wyboru, aby zdecydować, na jakim statku/stacji ze świata Star Trek chcielibyśmy się znaleźć. A to już zupełnie co innego.

Wiedziałem, że "nożyce sie odezwą"

Może być w leasingu. A jakiś problem w lataniu po Sol?
Q__
Moderator
#134 - Wysłana: 18 Mar 2008 16:02:43 - Edytowany przez: Q__
Pitmistrz

Lub jeśli już mam dołączyć do jakiejś organizacji wybrał bym IHF i polatał w ich konwojach.

A już się Bałem, że ECS:
http://memory-alpha.org/en/wiki/Earth_Cargo_Servic e

Darklighter

No właśnie, wydaje mi się, że chodziło o danie nam absolutnej swobody wyboru, aby zdecydować, na jakim statku/stacji ze świata Star Trek chcielibyśmy się znaleźć. A to już zupełnie co innego.

A co to za urok Treka gdy nie służy sie w GF?

A jakiś problem w lataniu po Sol?

Tam nie zahandlujesz.
Pitmistrz
Użytkownik
#135 - Wysłana: 18 Mar 2008 16:07:25
Nie nie wolę w organizacji żądzonej przez Ferengi pracować.
Q__
Moderator
#136 - Wysłana: 18 Mar 2008 16:14:28
Pitmistrz

wolę w organizacji żądzonej przez Ferengi pracować.

Wolisz chciwość Ferengi od sterylnych korzytarzy statków Floty... Nigdy tego nie zrozumiem...
Pitmistrz
Użytkownik
#137 - Wysłana: 18 Mar 2008 16:16:51
Q__

Wolisz chciwość Ferengi od sterylnych korzytarzy statków Floty... Nigdy tego nie zrozumiem...

A powiedz co przeszkadza korytarzowe na okrętach Ferengi aby nie były sterylne?
Darklighter
Użytkownik
#138 - Wysłana: 18 Mar 2008 17:27:38 - Edytowany przez: Darklighter
A co to za urok Treka gdy nie służy sie w GF?

A gdzie w pytaniu była mowa o czymś takim? Miałem wybrać statek i sposób jego używania, który mi przypada do gustu.

Tam nie zahandlujesz

A co, Sol jest zamknięty dla kupców spoza układu?
Q__
Moderator
#139 - Wysłana: 19 Mar 2008 15:51:20
Pitmistrz

A powiedz co przeszkadza korytarzowe na okrętach Ferengi aby nie były sterylne?

Będą lepkie od wiszącej w pwwietrzu chciwiści.

Darklighter

Miałem wybrać statek i sposób jego używania, który mi przypada do gustu.

No dobra

A co, Sol jest zamknięty dla kupców spoza układu?

Nie sądzę. Ale po co komu z UFP (nie liczac typków typu Mudda i mieszkańców planet pogranicza z czasów TOS) pozaziemskie towary skoro ma pełen dobrobyt? (Chyba, że handlowałbys ciekawostkami dla archeologów np.)
Pitmistrz
Użytkownik
#140 - Wysłana: 19 Mar 2008 16:28:55
Q__
Nie sądzę. Ale po co komu z UFP (nie liczac typków typu Mudda i mieszkańców planet pogranicza z czasów TOS) pozaziemskie towary skoro ma pełen dobrobyt? (Chyba, że handlowałbys ciekawostkami dla archeologów np.)

Tak dobrobyt mają ale nie wszystko można replikować i nie wszystko jest legalne.
Dragon
Użytkownik
#141 - Wysłana: 19 Mar 2008 16:33:39
Tak dobrobyt mają ale nie wszystko można replikować i nie wszystko jest legalne.

Np romulańskie ale, rożnego rodzaju wspomagacze itd, nie wspomnieliśmy o jaki rodzaj handlu chodzi, legalny czy półlegalny
Pitmistrz
Użytkownik
#142 - Wysłana: 19 Mar 2008 16:35:28
Nie wspomnieliśmy więc taki też się kwalifikuje.
Q__
Moderator
#143 - Wysłana: 19 Mar 2008 17:04:29
Pitmistrz

nie wszystko jest legalne.

I takie praworządne Fedki a'la TNG to kupią?

Dragon

Np romulańskie ale, rożnego rodzaju wspomagacze itd, nie wspomnieliśmy o jaki rodzaj handlu chodzi, legalny czy półlegalny

No to Was szybko zatrzymają jakeiś patrole GF, deprawatorzy jedni
Pitmistrz
Użytkownik
#144 - Wysłana: 19 Mar 2008 17:06:48
Tak Romulan ale jest nie legalne w całej federacji a nawet łysy miał to gdzieś więc inne rzeczy też kupią a patrol to się przekupi skrzyneczką.
Q__
Moderator
#145 - Wysłana: 19 Mar 2008 17:19:09
Pitmistrz

Tak Romulan ale jest nie legalne w całej federacji a nawet łysy miał to gdzieś

Ale romulan ale można se zreplikować chyba, wię po co kupować?

patrol to się przekupi skrzyneczką.

Jeśli zewszystkimi patrolami się uda i jeśli nielegalne towary będa tylko tego kalibru, to niech i tak będzie.
Darklighter
Użytkownik
#146 - Wysłana: 19 Mar 2008 17:46:33

Np. na handel wymienny z innymi rasami. Niektórzy też mogą lubić zbierać unikalne rzeczy.

Jeśli chodzi o statek, to wybrałbym bajorański tansportowiec: Kendra lub Prophet. Transport zaopatrzenia do placówek w Sol na przykład.
Q__
Moderator
#147 - Wysłana: 19 Mar 2008 17:57:54
Darklighter

Np. na handel wymienny z innymi rasami. Niektórzy też mogą lubić zbierać unikalne rzeczy.

Ale to juz raczej na final frontier nie w centrum UFP... Do centrum to juz pewnie wożą rejsowe statki,nie kupcy... (No i większość obywateli UFP od pieniędzy zapewne w 100% odwykła...

Jeśli chodzi o statek, to wybrałbym bajorański tansportowiec

Takie coś?
http://memory-alpha.org/en/wiki/Bajoran_transport
Pah Wraith
Użytkownik
#148 - Wysłana: 19 Mar 2008 18:03:34
Q__
Ale romulan ale można se zreplikować chyba, wię po co kupować?

Replikowanemu żarciu brakuje wielu cech oryginału.
Darklighter
Użytkownik
#149 - Wysłana: 19 Mar 2008 18:03:34
Ale to juz raczej na final frontier nie w centrum UFP...

Na final frontier to ciężej dostać wyspecjalizowany sprzęt high-tech, a to dość wartościowy towar.

Takie coś?

Jeden z modeli. Drugi jest na DITL.
Q__
Moderator
#150 - Wysłana: 19 Mar 2008 18:14:52
Pah Wraith

Replikowanemu żarciu brakuje wielu cech oryginału.

To może zamiast wozić porpacowac nad technologią replikatora?

Darklighter

Na final frontier to ciężej dostać wyspecjalizowany sprzęt high-tech, a to dość wartościowy towar.

Ale czy UFP pozwoli na prywatę ( dodatku na granicy prawa) na swym terenie?
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  6  7  8  9  »» 
USS Phoenix forum / Świat Star Treka / Gdzie chcielibyscie sluzyc?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!