| Autor |
Wiadomość |
The_D
Użytkownik
|
#121 - Wysłana: 17 Sier 2006 14:34:08
Kiedyś widziałem taką dowcipną prezentację na temat "czym mężczyźni różnią się od kobiet". Jeden z postulatów to:
Mężczyzna rozpoznaje 16 kolorów. Brzoskwinia to jest owoc!
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#122 - Wysłana: 17 Sier 2006 14:46:43 - Edytowany przez: Raptor 16
A jedno z Kirka powiedzeń to : "I am soldier, not a dyplomat' (czy cuś)  - to dopiero TREKOWY kapitan
|
Picard
Użytkownik
|
#123 - Wysłana: 17 Sier 2006 15:23:02 - Edytowany przez: Picard
Hazrall
moje ulubione, ale szkoda że nie ma klingońskich mostków
Skad inad wiem ,ze mozna je znaleźć w necie i zainstalowac- mozliwa jest nawet zamiana zalogi na klingonska- musisz tylko poszukac... 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#124 - Wysłana: 17 Sier 2006 15:25:07
ja tam nigdy nie siedze na mostku, wygodniej jest z widoku taktycznego
|
Q__
Moderator
|
#125 - Wysłana: 17 Sier 2006 15:37:13 - Edytowany przez: Q__
The_D
Kiedyś widziałem taką dowcipną prezentację na temat "czym mężczyźni różnią się od kobiet".
IMHO to raczej do "kawiarenki" pasuje...
Raptor 16
to dopiero TREKOWY kapitan
Styl dowodzenia bardziej kirkowaty od samego Kirka...
|
Hazrall
Użytkownik
|
#126 - Wysłana: 17 Sier 2006 15:44:29
Nie, w BC żeby pożyć trzeba sie na taktyka przestawić, ale ja od czasu do czasu lukałem sobie na widok z mostka  taki fajny bajer  rozumiem że mostki romulańskie również można skądś wygrzebać  Jak widać jestem Imperialistą (romulański-klingoskim  )
Mężczyzna rozpoznaje 16 kolorów. Brzoskwinia to jest owoc!
To ja nie wiedziałem że znam aż tyle kolorów 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#127 - Wysłana: 17 Sier 2006 15:49:05
ale to jest gra polegajaca na walce, a na mostku niec sie nie zdziała
|
Q__
Moderator
|
#128 - Wysłana: 17 Sier 2006 16:52:56
Hazrall
w BC żeby pożyć trzeba sie na taktyka przestawić
Jednym słowem wojna z Domium w DS9 to na tle BC "małe piwo"...
Raptor 16
ale to jest gra polegajaca na walce, a na mostku niec sie nie zdziała
Nie twierdzę, że taki styl jest czymś złym...
|
Darnok
Użytkownik
|
#129 - Wysłana: 17 Sier 2006 18:46:50
Nie twierdzę, że taki styl jest czymś złym...
Q__
To jest jedyny styl  na innym walczy za ciebie bot, a chyba wiesz jak łatwo bota się pozbyć 
|
Hazrall
Użytkownik
|
#130 - Wysłana: 17 Sier 2006 19:57:20
Hm pytanie do grających w BC z modem, wynikające z mojej trekowej choroby  Jakie uzbrojenie posiada Valdore?
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#131 - Wysłana: 17 Sier 2006 22:07:22
a chyba wiesz jak łatwo bota się pozbyć
no i wiadomo jaka jest przyjemność z siedzenia na mostku i gapienia sie jak bot walczy
|
Hazrall
Użytkownik
|
#132 - Wysłana: 17 Sier 2006 22:39:22 - Edytowany przez: Hazrall
Raptor 16 Może ty to sprawdzisz ciekawi mnie czy ma disruptor wiązkowy czy tylko pulsowe, ciekawi mnie to dlatego, ponieważ twórcy jak sami mówią chcą być kanoniczni, a na innych forach często dyskutowano na temat siły tej jednostki w Nemezis.
|
Darnok
Użytkownik
|
#133 - Wysłana: 17 Sier 2006 22:45:30
Jakie uzbrojenie posiada Valdore?
Hmm nigdy nie widziałem tej jednostki w BC :/ może przegapiłem.
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#134 - Wysłana: 17 Sier 2006 22:48:32 - Edytowany przez: Raptor 16
Valdore to chyba nazwa okretu a nie klasy, ale jesli taka jest to z modem ma pewnie uzbrojenie jak w kanonie
|
Picard
Użytkownik
|
#135 - Wysłana: 17 Sier 2006 23:01:00
Darnok
Jestem, jest- podam link do niej oraz do klingonskich mostkow, o ktorych wspominalem.
|
Q__
Moderator
|
#136 - Wysłana: 18 Sier 2006 02:50:18
Hazrall
Raptor 16
Jakie uzbrojenie posiada Valdore?
Valdore to chyba nazwa okretu a nie klasy, ale jesli taka jest to z modem ma pewnie uzbrojenie jak w kanonie
Trochę danych na ten temat:
http://memory-alpha.org/en/wiki/IRW_Valdore
http://memory-alpha.org/en/wiki/Valdore_type
http://startrek.wikia.com/wiki/Mogai_class
|
Hazrall
Użytkownik
|
#137 - Wysłana: 18 Sier 2006 09:13:48
Problem w tym że kanon nie został zamknięty, nie ma pewności nawet co do nazwy tej klasy, być może jest to Valdore-class, albo Norexan, albo Mogai? Uzbrojenie również było przedmiotem wielu sporów, a głównie brak disruptora wiązkowego, co jest krokiem wstecz w porównanie do konstrukcji klingońskich czy D'deridex'ów. Stąd moja ciekawość, jak rozwiązali to moderzy BC.
Sam uknułem teorie, że Valdore i jego siostra były prototypami w fazie testów(naciągane  ) znajdowały sie więc w centralnej części przestrzeni imperium, i dlatego były najbliżej E-E, dodatkowo sądzę że są znacznie szybsze do D'deridex'ów dlatego przybyły same,(zresztą reszta admiralicji mogła nie popierać Donatry) w których w finalnej wersji takowa broń będzie zainstalowana.
Q__ Nie widziałem tylko ostatniej stronki z ww 
|
Picard
Użytkownik
|
#138 - Wysłana: 18 Sier 2006 09:25:08
Hazrall
Problem w tym że kanon nie został zamknięty, nie ma pewności nawet co do nazwy tej klasy, być może jest to Valdore-class
Cały problem w tym czy Valdore to pierwyszy okret z lini nowych Warbirdow czy tez nie? Uznaje sie raczej,ze nazwe pierwszego statku pewnego rodzaju przyznaje sie jako nazwie calej klasuie okretow: tak bylo z Galaxy, Defiantem i oczywisice z Exelciorem. W przypadku romulanskich konstrukcji pewnie jest podobnie- pytanie tylko czy Valdor jest pierwszy wswym rodzaju?
naciągane
Nie tak bardzo jak Ci sie wydaje- mnie sie przynajmniej ta teoria podoba...
jak rozwiązali to moderzy BC
Niestety nie wiem...Ale z omdami roznie bywa: np. mod okretu Son'a jest podobno na tyle slaby, ze z palcem w bucie mozna pokonac go statkiem klasy Galaxy...
|
Hazrall
Użytkownik
|
#139 - Wysłana: 18 Sier 2006 10:59:38 - Edytowany przez: Hazrall
Nie tak bardzo jak Ci sie wydaje- mnie sie przynajmniej ta teoria podoba...
Dzięki  Chyba przypomnę sobie Nemezis, i poszukam dowodów na poparcie mojej teorii, sprawdzę jak szybka jest klasa Sovering, i dlaczego Schinzon dogonił Entka (to chyba burak jakiś)??
Bo doki gdzie mogły by powstawać nowe klasy IMO są ulokowane gdzieś w systemie Romulusa ( i zapewne maskowane podczas wizyty E-E), podobnie jak Federacyjne na orbicie masa  Pozostaje tylko zmierzyć czas w jaki warbirdy musiały pokonać do szczeliny Bassena, i wyliczyć średnią prendkość, niestety nie podano odległości szczeliny od Romulusa więc chyba sie nie da
E:Znaczy da sie w przybliżeniu wyliczyć o ile szybszy jest Valdore od E-E, ale nie będą to dokładne wyliczenia, bo nie można z całą pewnością stwierdzić ile czasu zajęło Donatrze dostanie sie na pokład Valdora, tak czy siak pobawie sie w to dziś wieczorem 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#140 - Wysłana: 18 Sier 2006 12:34:06
Niestety nie wiem...Ale z omdami roznie bywa: np. mod okretu Son'a jest podobno na tyle slaby, ze z palcem w bucie mozna pokonac go statkiem klasy Galaxy...
to ty uważasz, że Galaxy by sobie nie poradził z Son'a?
|
Picard
Użytkownik
|
#141 - Wysłana: 18 Sier 2006 12:45:15
Raptor 16
Galaxy by sobie nie poradził z Son'a?
Nie mowie zeby sobie nie poradzil- chodz przy zastosowaniu broni podprzestrzennej przez tych ostatnich nic nie bylo by pewne - ale o to, ze zwyciestwo to podobniez odniesc mozna bardzo latwo.
Hazrall
dlaczego Schinzon dogonił Entka (to chyba burak jakiś)
Tak i nie.  Z jedenj strony Enterprise-E okreslany jest najlepszy statek Federacji- nie wiadomo czy najszybszy!- na pewno osigajacy predkosci wielkiego rzedu, z drugiej jednedka strony Shinozon stacjonowal na orbicie Romulusa wiec mogl wsyatrtowac za Ent, tuz po tym jak uciekl on w [/i]warp[i]. Nie atakowal zas wczesniej z prostej przyczyny- czekal az statek znajdzie sie w Szczelinie Bassena, obszarze gluchym dla wszelkich zewnetrznych sygnalow. Ale problem polega na tym, iz Sejmitar byl zamaskowany- a takie urzadzenie pozwalajace na calkowite znikniecie okretu musi zjadac mnostwo energii- nie wyobrazam sobie wiec by okret, ktory z niego korzysta mogl leciec z maksymalnym [/i]warp[i]...
Swoja droga czy istnieje mod Sejmitara dla BC? Postaram sie go odszukac i podac Ci do niego lin- nie sadze bys wtedy mial juz problemy z jakimkolwiek statkiem.
[/i]Czy tak wyglada Sejmitar z mostka z gry BC?[i]
|
treker
Anonimowy
|
#142 - Wysłana: 18 Sier 2006 14:25:15
dla mnie mod kobya. jest średni bo chociaż jest zajebi*** dużo nowych statków to sovek wygląda kretyńsko a fazery jak kolorowe nicie
|
Q__
Moderator
|
#143 - Wysłana: 18 Sier 2006 15:43:23
Hazrall
Nie widziałem tylko ostatniej stronki z ww
Pochodzi z encyklopedii Nie-Kanonu ST, wartej polecenia graczom.
jak szybka jest klasa Sovering
http://memory-alpha.org/en/index.php/Sovereign_cla ss
http://startrek.wikia.com/wiki/Sovereign_class
Picard
ale o to, ze zwyciestwo to podobniez odniesc mozna bardzo latwo.
Do czego to doszło: po raz pierwszy wątpisz w zalety Galaxy? 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#144 - Wysłana: 18 Sier 2006 16:39:31
ale o to, ze zwyciestwo to podobniez odniesc mozna bardzo latwo.
napewno nie bardzo łatwo, ja musialem sie troche nawalczyć, a mam staż poł roku w BC 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#145 - Wysłana: 18 Sier 2006 16:42:12
Swoja droga czy istnieje mod Sejmitara dla BC?
scimitar jest w KObmaru
dla mnie mod kobya. jest średni bo chociaż jest zajebi*** dużo nowych statków to sovek wygląda kretyńsko a fazery jak kolorowe nicie
?! dla mnie sovek jest tam dopracowany z najmniejszymi szczegółami, lasery jak na ekranie(mowie o BC z KM + dodatek do KM, Pimped
|
Darnok
Użytkownik
|
#146 - Wysłana: 19 Sier 2006 11:49:12
[/i]Czy tak wyglada Sejmitar z mostka z gry BC?[i]
kształtem tak. Tylko to komputerowy model, więc DOKŁADNIE tak nie wygląda. Ale bez problemu go rozpoznasz.
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#147 - Wysłana: 19 Sier 2006 14:56:17
Czy wie ktoś ile osob moze być maksymalnie w załodze statku klasy Sovereign?
|
Anonim
Anonimowy
|
#148 - Wysłana: 21 Sier 2006 14:28:37
382 kobit i jeden kapitan...
|
Anonim
Anonimowy
|
#149 - Wysłana: 21 Sier 2006 14:29:47
nie na serio to około 2 tysięcy człeków chyba
|
reyden
Użytkownik
|
#150 - Wysłana: 21 Sier 2006 15:10:55
Kanonicznie Valdore ma tylko disrutptory pulsowe ( cos koło 4 sztuk , 1 centralnie na dziobie , po jednym pod lewym/prawym szkrzydłem , 1 na rufie ) , brak widocznych wyrzutnii torped i disrutorów wiązkowych - co nie znaczy że ww. mozę strzelać tylko w trybie pulsowym - D'D i Vor'Cha miały disruptory strzelajace zarówno wiązką jak i impuslami , może Valdore też takie ma .
Valdore wystepuje w kilkunastu modach do BC - i zależnie od moda jest albo średni , albo mocny .
Podobnie jest ze Scimitarewm ( z przewagą mocnych wersji )
|