Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#91 - Wysłana: 16 Sier 2006 01:34:55
Raptor 16
No, no kolekcja obrazków się rozrasta... 
|
Darnok
Użytkownik
|
#92 - Wysłana: 16 Sier 2006 11:43:54
Połowa z bridge commandera  co do tej siedzącej nie jestem pewien, ale popatrzcie na grafike.
|
Q__
Moderator
|
#93 - Wysłana: 16 Sier 2006 12:03:15
Darnok
popatrzcie na grafike.
Patrzyłem na panienkę na drugiej fotce.. Wygląda jak Kaśka z bajorańskim nosem... 
|
Darnok
Użytkownik
|
#94 - Wysłana: 16 Sier 2006 12:18:13
To mi wygląda na Mostek z BC. chodziło mi o tą dalej.
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#95 - Wysłana: 16 Sier 2006 14:12:52 - Edytowany przez: Raptor 16
Ta dalej to Pierwszy Oficer Saffi Larsen, ktoś ją zmniejszył i dał inny mundur.
Połowa z bridge Commandera
Wszystkie z Bridge Commandera(o nim jest topic)
URL
|
Picard
Użytkownik
|
#96 - Wysłana: 16 Sier 2006 22:42:09
http://www.youtube.com/watch?v=IAD-spK6CmE
Niech mi ktos powie,ze Galaxy nie jest dobrym okretem i nie sprawdza sie w boju!  Ale, ale: czy naprawde torpedy w grze maja taka mala celnosc jak pokazano to na wzmiankowanym filmie? Jesli tak, to niesety takie symulacje nie wiele pokrywaja sie ze stanem faktycznym- niech ktos pokaze mi sytuacje gdzie torped fotonowych mozna bylo tak skutecznie unikac jak mialo to miejsce na zamieszczonym filmiku? No, i ten gracz mogl wylaczyc muzyke z gry, bo kakafonai dziwekow jest tu straszliwa...
P.S. Ktos z Was gra lepiej niz on? 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#97 - Wysłana: 16 Sier 2006 23:13:29
Ten gość nie walczył, korzystał z usług oficera taktycznego,
Torpedy są drudne to uniku bo umiejętnie "wyczuwają" "intencje" statku, ale da sie je nieraz zmylić dobrze manewrując.
p.s ten filmik jest z oryginalnej wersji gry( m.in "głupie" torpedy", ktora wg. mnie nie umywa sie to tej z modem KM
|
Picard
Użytkownik
|
#98 - Wysłana: 16 Sier 2006 23:27:21 - Edytowany przez: Picard
Raptor 16
Ten gość nie walczył, korzystał z usług oficera taktycznego
Tylko i wylacznie? Cienki jakis zapewne...
Torpedy są drudne to uniku bo umiejętnie "wyczuwają" "intencje" statku, ale da sie je nieraz zmylić dobrze manewrując.
No, te byly beznadziejene! Nie widzialem jeszcze by w filmie i tym bardziej z tak malej odleglosci tego rodzaju pociski nie trafialy w cel- to niweluje skutecznie przewage Galaxy jaka daje mu mozliwosc wystrzelenai szesciu torped na raz. Ale i tak nieźle sobie poradzil...A Ty jaki okret w tej grze preferujesz?
Tu na zachete cos sopaz tej produkcji, ale niezaprzeczalnie piekne:
http://www.youtube.com/watch?v=iNON5tFk6jY&mode=re lated&search
|
Q__
Moderator
|
#99 - Wysłana: 16 Sier 2006 23:57:34
Picard
Niech mi ktos powie,ze Galaxy nie jest dobrym okretem i nie sprawdza sie w boju!
Gdybyż jeszcze gry były częścią kanonu...
|
Picard
Użytkownik
|
#100 - Wysłana: 17 Sier 2006 00:01:32
Q__
Gdybyż jeszcze gry były częścią kanonu...
ST On- line ma byc zaliczony do kanonu ale nie wiem czy tworcy gry i scenarzysci oraz producencii ST nie strzela sobie w ten sposob tzw. samoboja...
|
Q__
Moderator
|
#101 - Wysłana: 17 Sier 2006 00:17:57
Picard
ST On- line ma byc zaliczony do kanonu ale nie wiem czy tworcy gry i scenarzysci oraz producencii ST nie strzela sobie w ten sposob tzw. samoboja...
O STO jako kanonie słyszałem, aczkolwiek dziwnie będzie uzależniać wydarzenia w dalszych filmach i serialach od tego co dziać się będzie w świecie gry... Chyba, że prawdziwe są (smutne) plotki, że nie powstaną już kontynuacje ST dziejące się po czasach NEM... 
|
Hazrall
Użytkownik
|
#102 - Wysłana: 17 Sier 2006 09:21:54 - Edytowany przez: Hazrall
Ten gość nie walczył, korzystał z usług oficera taktycznego
Tylko i wylacznie? Cienki jakis zapewne...
Taka gra jest beznadziejna, grałem trochę w BC, i cała frajda w QB czy multi płynie z samodzielnego sterowania, a koleś taktyczny jest strasznie tępy, Picard te torpedy (które nie trafiały) były wystrzelone w złym momencie, i pod całkowicie beznadziejnym, debilnym wręcz kątem, kiedy ja sterowałem takie sytuacje nigdy sie nie zdarzały(tzn moje torpedy trafiały(prawie zawsze  ) no chyba że walczyło sie przeciwko BoPowi  ) Niestety mam wersje "spakowaną" BC, a man złącze radiowe i nie moge z osiołków korzystać i zassać wersje normalną
Pytanie do Raptora16 czy w paczu zkanonizowano wyrzutnie torped i banki fazerów? bo w oryginale wszystkie nowsze statki federacji miały 4 pojedyncze wyrzutnie z przodu, a Galaxy martwą strefę z tyłu, co było troche beznadziejne :/ Ale i tak mile sie naparzało  spokojnie kampania była bardziej trekowa 
|
Darnok
Użytkownik
|
#103 - Wysłana: 17 Sier 2006 10:30:27 - Edytowany przez: Darnok
czy w paczu zkanonizowano wyrzutnie torped i banki fazerów?
Sovek ma np. te niebieskie torpedy (nie gadajcie, że jestem debilem- Mnie nie interesuje tak dogłębnie ST). I podajże 4 wyrzutnie z przodu i 2 z tyłu. Co do Galaxy nie jestem pewien. Zaraz zrobie screenshota to ci pokaże
Edit: Nie wiem gdzie się zapisują screeny, więc zdjęć nie będzie 
|
Picard
Użytkownik
|
#104 - Wysłana: 17 Sier 2006 10:38:26
Darnok
Sovek ma np. te niebieskie torpedy
Torpedy kwantowe- jedne z najskuteczniejszych rodzajow uzbrojenia bedacyh na wyposazeniu Gwiezdenj Floty. Stosowane najczesciej jako wyspecjalizowana bron przeciw okretowa- posiadaja rzekomo moc razenia dwukrotnie wieksza niz standarowe torpedy fotonowe- te zlote.
Hazrall
Ciekaw jestem tez czy mozna w podstawowej wresji BC sterowac obcymi okretami, i ktory z nich spisuje sie najlepiej?
|
Hazrall
Użytkownik
|
#105 - Wysłana: 17 Sier 2006 10:49:34 - Edytowany przez: Hazrall
Ciekaw jestem tez czy mozna w podstawowej wresji BC sterowac obcymi okretami, i ktory z nich spisuje sie najlepiej?
Jak najbardziej, z klingońskieogo arsenału mamy: BoPa i Wor'che,
Kardasjanie to :Galor i Keldon oraz niezła Hybryda(przed jej torpedami nie da sie uciec, na szczescie są słabe) (z 5 galorami i 2 Keldonami wygrałem Sovkiem  ale była jazda  ) Potem romulański D'riekst (najmocniejszy kadłub w grze, ale strasznie cieki przeciwko BoPom, manewrowność cegły,chyba zbyt duża martwa strefa, i zbyt łatwo go rozbroic) Do tego 2 konstrukcje rasy Kessok fabularna nowość dodam że strasznie wymiatacze(to z ich stakami ta hybryda kardachów), Maruder Ferengi, no i pare stacji kosmicznych, prom  Pewnie o czymś zapomniałem ale dawno nie grałem.
Najlepsze konstrukcje to Wor'cha(do starc 1na1 nie do zdarcia), cieżki krążownik Kessok, no i Sovek, eventualnie Kardasjanska Hybryda ale jest przereklamowana 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#106 - Wysłana: 17 Sier 2006 11:18:52 - Edytowany przez: Raptor 16
Pytanie do Raptora16 czy w paczu zkanonizowano wyrzutnie torped i banki fazerów?
w patchu nie, ale w supermodzie od fanów "Kobayashi maru", URL
.A Ty jaki okret w tej grze preferujesz?
o dziwo  Ja jestem najgroźniejszy w Nebuli  (Constitution niszcze jedną/dwiema seriami torped ) a na mniejsze statki preferuje Defianta.
Sovek ma np. te niebieskie torpedy
Sovek w podstawowej wersji gry ma torpedy zwykle(te żółte  )
i niebieskie kwantowe, a z modem ma kwantowe i takie małe, okragłe czerwone(byly w Nemesis)
|
Hazrall
Użytkownik
|
#107 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:29:19 - Edytowany przez: Hazrall
Sovek w podstawowej wersji gry ma torpedy zwykle(te żółte )
i niebieskie kwantowe, a z modem ma kwantowe i takie małe, okragłe czerwone(byly w Nemesis)
Ke? Sovek ma w podstawowej wersji po 4 pojedyncze wyrzutnie od frontu, 2pojedyńcze zaś z tyłu, statek dysponuje zapasem 200 torped fotonowych(czerwonawo +żółtawo= pomarańczowych! tak to ten kolor  męscy daltoniści!  ) i 60 torpedami kwantowymi(niebieskimi) które stosuje sie nie wiedzieć czemu zamiennie z fotonowymi(kolejny bug)
Chetnie bym sobie w Kobayashi Maru pograł ale nie mam jak 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#108 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:41:42 - Edytowany przez: Raptor 16
Ke? Sovek ma w podstawowej wersji po 4 pojedyncze wyrzutnie od frontu, 2pojedyńcze zaś z tyłu, statek dysponuje zapasem 200 torped fotonowych(czerwonawo +żółtawo= pomarańczowych! tak to ten kolor męscy daltoniści! ) i 60 torpedami kwantowymi(niebieskimi) które stosuje sie nie wiedzieć czemu zamiennie z fotonowymi(kolejny bug)
Tak, Sovereign w podstawowej wersji gry ma cztery wyrzutniez przodu i dwie z tyłu, można uzywać zamiennie torped fotonowych i kwantowych, a z modem ma TAK JAK W KANONIE z przodu jedną wyrzutnie torped kwantowych i cztery wyrzutnie z przodu i dwie z tyłu małych, okragłych pomarańczowych topred.
męscy daltoniści pograł
hmmm ty jesteś mężczyzną czy kobietą?
|
Hazrall
Użytkownik
|
#109 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:44:34 - Edytowany przez: Hazrall
Ok  o to mi chodziło, przejrzałem specyfikacje Kob i widze że podochodziło sporo romulańskich jednostek(moje ulubione, ale szkoda że nie ma klingońskich mostków), tym bardziej szkoda że sobie nie pogram zwłaszcza teraz jak mam czas 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#110 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:46:05 - Edytowany przez: Raptor 16
Ok o to mi chodziło, przejrzałem specyfikacje Kob i widze że podochodziło sporo romulańskich jednostek(moje ulubione), tym bardziej szkoda że sobie nie pogram zwłaszcza teraz jak mam czas
podochodzilo sporo innych jednostek, prawie wszystkie jakie widzieliśmy na ekranie.
Chetnie bym sobie w Kobayashi Maru pograł ale nie mam ja
co stoi na przeszkodzie?
|
Hazrall
Użytkownik
|
#111 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:48:05
hmmm ty jesteś mężczyzną czy kobietą? A jak myślisz? Nie poznałeś sie na ironi, kobieki czesto zarzucają nam facetom (mi przynajmniej  ) że sie nie znamy na kolorach, i że nowa sukienka nie jast czerwona tylko bordowa!? ee czy jakoś tak 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#112 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:49:33 - Edytowany przez: Raptor 16
no wiem, ale zwykle to kobiety tak maówią
|
Hazrall
Użytkownik
|
#113 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:49:36
co stoi na przeszkodzie?
Napisałem wczesniej, że mam radiówke i nie moge sobie BC sciągnąć 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#114 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:50:58 - Edytowany przez: Raptor 16
Napisałem wczesniej, że mam radiówke i nie moge sobie BC sciągnąć
niech ci ktoś wyśle plyte z modem pocztą,ja w taki sposob juz pomoglem jednemu forumowiczowi(oczywiście nie bezinteresownie  )
|
Hazrall
Użytkownik
|
#115 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:52:11
no wiem, ale zwykle to kobiety tak maówią
Hej nie edytuj mi tu znienacka  TO sie nazywa ironia 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#116 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:53:56 - Edytowany przez: Raptor 16
Hej nie edytuj mi tu znienacka TO sie nazywa ironia
pomyslelem ze to odbierzesz jakbym cie ponizał, wiec zmienilem
|
Hazrall
Użytkownik
|
#117 - Wysłana: 17 Sier 2006 12:55:29
Heh To sie dopiero nazywa trekowa dyplomacja 
|
Q__
Moderator
|
#118 - Wysłana: 17 Sier 2006 13:21:35
Raptor 16
Hazrall
Heh To sie dopiero nazywa trekowa dyplomacja
Od dyplomacji to był B5,  Trek polegał na badaniu i poznawaniu 
|
Hazrall
Użytkownik
|
#119 - Wysłana: 17 Sier 2006 13:53:30
Trek polegał na badaniu i poznawaniu
Tak ale tylko na początku, Łysek zmienił oblicze treka 
|
Q__
Moderator
|
#120 - Wysłana: 17 Sier 2006 14:18:19 - Edytowany przez: Q__
Hazrall
Tak ale tylko na początku, Łysek zmienił oblicze treka
Kapitan Picard owszem bywał też dyplomatą, ale przede wszystkim badał i poznawał...
|