USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Bridge Commander
 Strona:  ««  1  2  ...  12  13  14  15  16  ...  19  20  »» 
Autor Wiadomość
Dj peyo
Użytkownik
#391 - Wysłana: 11 Lut 2007 21:37:40
co do najglupszej misji hmm. misja w ukladzie alioth jak dobrze pamietam. skanowanie 8-u planet i liczenie za pierwszym razem na farta.
najwieksze zdziwienie w BC? misja szpiegowania w polu asteroid: spotkanie hight consoul kessok i kardazjan. po tym jak mnie wykryli zniszczylem wszystkie galory a na ekranie wyswietlil mi sie napis: you unlocked extra quantium czy jakos tak. ale nic pozatym sie niezmienilo.

o klanie NF juz sie nie bede wypowiadal bo juz raz sie wypowiedzialem i doszlo do tego ze konkurent tak sie staral uprzykrzyc NF zycie ze prosilem moderatora o zamkniecie obu tematow. a co do BC ze spada na pysk... hm ja bym nie powiedzial. wrecz przeciwnie. klanow jest coraz wiecej. serverow takze. mamy w klanie 14 polakow, MI ma cos kolo 8 no i jest jeszcze kilku wolnych. w sumie okolo 30 osob grajacych w bc z polski to nie jest zle. co do ligi turnieju to mamy to w planach dopiero.
Anonim
Anonimowy
#392 - Wysłana: 12 Lut 2007 16:55:25
w sumie okolo 30 osob grajacych w bc z polski

W klanach, a "wolnych strzelców" jest jeszcze więcej.
Anonim
Anonimowy
#393 - Wysłana: 14 Lut 2007 11:08:04
Czy dodatki (np.nowe statki)będą działać na Demach? Bo niestety mam tylko demo
Anonim
Anonimowy
#394 - Wysłana: 14 Lut 2007 13:05:45
Czy dodatki (np.nowe statki)będą działać na Demach?Bo niestety mam tylko demo

Chyba tak, trzeba sprobować
Dj peyo
Użytkownik
#395 - Wysłana: 15 Lut 2007 00:07:15
Nowe statki dzialaja tylko z mutators a do tego potrzebny ci jest Kobayashimaru mod ktory dziala tylko z pelna wersja BC. co do dema to mozesz sie pobawic co najwyzej w reteksturowanie objektow(zmiana teksturek planet, atmosfer, statkow itp)
===========
apropo. wiem ze to duzo czytania ale czasami lepiej sobie zajrzec do czyjegos posta niz od razu walic nowego posta z pytaniem ktore bylo juz sto razy zadawane.
Anonim
Anonimowy
#396 - Wysłana: 15 Lut 2007 11:47:34
mozesz sie pobawic co najwyzej w reteksturowanie objektow(zmiana teksturek planet, atmosfer, statkow itp)

A jak to zrobić??
Anonim
Anonimowy
#397 - Wysłana: 15 Lut 2007 12:39:23
Nowe statki dzialaja tylko z mutators a do tego potrzebny ci jest Kobayashimaru

NIEPRAWDA. Sam długo przed tym jak poznałem KM, instalowałem sobie nowe statki, dzieki programowi BCMI.
Anonim
Anonimowy
#398 - Wysłana: 15 Lut 2007 12:40:28
apropo. wiem ze to duzo czytania ale czasami lepiej sobie zajrzec do czyjegos posta niz od razu walic nowego posta z pytaniem ktore bylo juz sto razy zadawane.

apropo czego? przecierz napisał w tym topicu, od tego on jest
Dj peyo
Użytkownik
#399 - Wysłana: 16 Lut 2007 23:52:16 - Edytowany przez: Dj peyo
apropo czego? przecierz napisał w tym topicu, od tego on jest
eee. ile razy mozna odpowiadac na to samo pytanie??

mozesz sie pobawic co najwyzej w reteksturowanie objektow(zmiana teksturek planet, atmosfer, statkow itp)

A jak to zrobić??

Odpalasz jakis edytor bitmap ktory zedytuje ci bitmapy w formacie tga(polecam gimpa-jeden z filtrow umozliwia zmiane barw jakich chcesz w ciagu kilku sekund, albo corela, photoshopa itp) przemalowujesz, zapisujesz zmiany i masz repaint.
Sam zrobilem juz repaint statkow specjalnie dla mojego klanu. mozna sciagnac z BCfiles.com

Raptor 16
Użytkownik
#400 - Wysłana: 17 Lut 2007 21:28:34 - Edytowany przez: Raptor 16

Entek w BC
Q__
Moderator
#401 - Wysłana: 17 Lut 2007 21:30:07
Raptor 16

Etnek w BC

Jo_anka pewnie się ucieszy.
Raptor 16
Użytkownik
#402 - Wysłana: 17 Lut 2007 21:35:54
Jo_anka pewnie się ucieszy

fanka Archera?
Jurgen
Moderator
#403 - Wysłana: 17 Lut 2007 21:39:15
Jo_anka pewnie się ucieszy

fanka Archera?

Wiem, że trudno uwierzyć, ale są tacy.
Raptor 16
Użytkownik
#404 - Wysłana: 17 Lut 2007 21:41:14
Wiem, że trudno uwierzyć, ale są tacy.

nie trudno, sam nim jestem

nie patrze na entka jak na rasowy trek tylko serial (a dla mnie idealny serial to taki ktory ma w nazwie "Star Trek", a idealny trek to juz inna historia )
Q__
Moderator
#405 - Wysłana: 17 Lut 2007 21:57:08
Raptor 16

fanka Archera?

Powiedzmy tak lubi ENTka, nie samego Archera...

dla mnie idealny serial to taki ktory ma w nazwie "Star Trek"

Dj peyo
Użytkownik
#406 - Wysłana: 25 Lut 2007 04:53:11
Pamieta ktos wojne klanow na tym forum?? jak sie marszalek przechwalal?? jaki to ich klan itp??. niestety przegrali wojne. jakis tydzien temu podpisali pakt i nasze warunki NF win. Pierwsza wygrana wojna.

Chcialbym wiedziec jedna rzecz. Bridge commander to gra typowo trekowa. Wiec dlaczego tryb multi polega tylko na strzelaniu do wszystkiego co sie rusza??
Z teo co zauwazylem to wiekszosc serverow polega na graniu 1vs1 albo all vs all. Przeciez mamy turkey shot, mamy mozliwosc dodawania statkow. czemu nikt nie bawi sie np w walki z komputerowym przeciwnikiem. Np w odtwarzanie bitew z BC, albo tworzenie nowej fabuly. Niewiem jak inni ale ja np najbardziej lubie gdy walki sa zblizone realiami do filmow. Np po powaznych uszkodzeniach wracamy w pospiechu do doku aby sie naprawic i wrocic na pole walki, albo gdy widze ze nie dam rady uciekam i wszyscy maja do przeszukania np 8 ukladow.
mamy duzo map z filmu. np briar path. czemu nie odtwarzamy bitwy z cernistego pola???
Te walki na serverach obecnie ukazuja ze gracze traktuja ta gre jako normalna strezlanke multi majaca z trekiem tylko grafike wspolna. czyz nie inne bylo zalozenie Multi kobayashi??
Q__
Moderator
#407 - Wysłana: 25 Lut 2007 10:01:15
Dj peyo

Te walki na serverach obecnie ukazuja ze gracze traktuja ta gre jako normalna strezlanke multi majaca z trekiem tylko grafike wspolna.

Cóż, powiem Ci na pociechę, ze nie tylko sposób grania z trekowe gry odchodzi od Treka. Sporo fanów najchętniej i seriale ST widziałoby w wersji skrajnie zmilitaryzowanej...
Dj peyo
Użytkownik
#408 - Wysłana: 25 Lut 2007 10:23:59
ogolnie multi jest slabo zorganizowany. Sa niby klany ale nie ma np. zadnej ligi. wszystkie zasady w BC to kwestia umowy.
popatrzcie taki LineageII. Ma swoja lige, jest duzo klanow, jest kilka polskich klanow powyzej 40 osob. Gra toczy sie zarowno na prywatnych serverach jak i na dedykowanych. na serwerach poptrafi nawet byc po 40 osob. No i maja zasady ktorych w BC NIE MA. W BC niestety mozemy tylko uslyszec zasady Duels albo no goods no shuttles albo no mines-(a wiec brak tego co dodaje wlasciwego uroku grze w versji 0.9.1.)
Anonim
Anonimowy
#409 - Wysłana: 25 Lut 2007 14:06:41
Hmm, powiem ci, peyo, ze to (niestety?) normalne, ze gra nie ma wbudowanej ligi, czy wbudowanych zasad. Zdecydowana mniejszosc gier MP posiada w sobie jakis ranking graczy, a nie znam takiej, ktora do przyjemnej gry nie wymagalaby jakichs umownych zasad.

Wszedzie sa jakies komendy i jakies opcje (np. w BC no shuttles, w grach FPP force respawn time i tak dalej) umozliwiajace zdefiniowanie/wymuszenie wielu rzeczy, ale w gestii graczy (lub organizatorow) lezy zorganizowanie turnieju i ustalenie, ktore z tych opcji maja miec jakie wartosci. Wiele gier umozliwia forsowanie tych wartosci przes serwer (a wiec nie da sie "nie dotrzymac umowy"), a gdy ktos mimo to nie stosuje sie do tych zasad - wylatuje z turnieju.

Turnieje/ligi zawsze byly rzecza w duzym stopniu oderwana od gry, ktora jest im przypisana. Czy Pilka Nozna definiuje cos takiego jak system rozgrywania ligi? Nie. To, czy jest to tryb kazda druzyna z kazda, czy "playoffy" (tj. tryb turniejowy) zalezy tylko od organizatorow. Kazdy moze sobie to zrobic jak chce . I wg takich zasad rownie dobrze moznaby rozegrac lige koszykowki, czy hokeja (choc naturalnie zmieniaja sie definicje MVP i tak dalej).

Wy, z tego co widze, macie jakies klimaty zblizone do RPGow, tj. w grze wyglada to dosc powaznie i formalnie. Wojny, stopnie, hierarchie, zaprzyjaznione/zwasnione klany... W innych grach tego nie ma - tzn. w BC jako takim tez tego nie ma, to wy sobie to wprowadziliscie. To jest wlasnie wolnosc. Jednym bardziej bedzie odpowiadal taki klimat, innym - cos ala eskadry lotnicze z amerykanskich filmow, czyli luz & rock n roll. Jeszcze innym w ogole nie bedzie sie chcialo myslec nad klimatem .

Z mojego punktu widzenia, czyli goscia, ktory w BC gral doslownie kilka rezy i to w singla (czytaj: kompletnego nuba), a zarazem jakiegos tam trekkera, rowniez fajnie by bylo rozgrywac historyczne bitwy z Treka, w trybie cooperative. Bardzo lubie ten tryb w space simach i w ogole w grach, w ktorych... nie jestem zbyt dobry.
Bo zauwaz jedna rzecz. Gra to nie jest trekowa rzeczywistosc. Czlowiek w grze (tak skomplikowanej) zawsze bedzie lepszy niz komputer. Szczegolnie ze w BC np. celowanie jest w bardzo duzym stopniu i tak zautomatyzowane, wiec AI nie moze nadrabiac aimem (ktory najlatwiej jest zaprogramowac). Peyo... powiedz mi, na 100 meczy przeciwko komputerowi, ktory lecialby takim samym statkiem jak ty, ile razy bys przegral? 1v1? Nie za duzo, prawda?
Jaki ma sens walka porownywalnych wielkoscia flotylli okretow (tak jak to widzimy w ST), gdy jedna strona - zywi gracze - jest tak potezna, ze lecac promem moze zniszczyc warbirda przeciwnikow? Komputer nie pozostanie w martwej strefie, komputer nie zna zadnych sztuczek - on tylko odpowiada ogniem i stara sie zmaksymalizowac pole ostrzalu, ew. chroni oslabione czesci okretu.

Myslisz, ze jakbys polecial w 10 okretow ze swojej eskadry (okrety typu Miranda, Excelsior, Sabre, Steamrunner, Akira, i po jednym Defiancie, Galaxy i Sovereignie) na kierowany przez AI szescian Borg, to czy poszloby wam lepiej, czy gorzej niz Flocie w sektorze Wolf 359 (przypominam: tam mieli 40 okretow)?

Tak to juz jest z grami. Bardzo czesto tworcy wprowadzaj "niemozliwy poziom trudnosci", nazywaja go Nightmare, Suicide albo cos takiego, a po paru latach gry multiplayer na wysokim poziomie, w turniajch i ligach (z ang. competitive level), gracze staja sie tak dobrzy, ze doslownie MIAZDZA AI na tym poziomie trudnosci i organizuja sobie konkursy, np. kto w takim a takim czasie nabije wiecej punktow na komputerowym przeciwniku- i max. poziom AI nie ma tu praktycznie zadnego znaczenia.

Stad gra coopa przeciwko AI, gdy gracze sa juz wystarczajaco dobrzy, nie ma sensu - i to sie naprawde nudzi po wcale nie tak dlugim czasie. W niektorych grach tak sie robi - fakt. Np. rajdy w World of Warcraft. Tam do 40 graczy (teraz juz do 25 bodajze) tlucze sie przez kwadrans z jakims mega-potworem. Tylko ten mega-potwor ma w sumie duzo lepsze statystyki niz oni wszyscy razem wzieci (np. 10x lepsze) - moze polozyc kilku naraz jednym strzalem i tak dalej. Pokonanie takiego wroga jest wyzwaniem nawet dla ludzi. Gdyby Szescian faktycznie jednym (max 2) strzalem rozwalal Mirande, moznaby tak zrobic, a tak... Trudno powiedziec, czy to mialoby jakis sens.

Chociaz ogolnie powiem ci, ze tez zyczylbym sobie odgrywac "scenariusze" z Treka, jednak w praktyce ciezko by bylo taki scenariusz zbalansowac tak, by nie byl ani niemozliwy, ani nudny.

/Sh1eldeR
Dj peyo
Użytkownik
#410 - Wysłana: 25 Lut 2007 16:54:08
ze gra nie ma wbudowanej ligi, czy wbudowanych zasad

Co do AI. AI w BC jest beznadziejne. to wiadomo od zawsze. Atakujesz warbirda, siadasz mu na ogonie a on co?? leci to raz w gore raz w dol caly czas odsloniety jedna oslona nie mogac zgubic poscigu. AI jest nieinteligentne. Ale mozna przeciez sie pobawic np w flotemieszana. np kilku graczy + flota AI vs kilku graczy +flota AI. Wtedy juz trzeba kombinowac. Ale co zrobic. AI nie jest madre w tym wypadku wiec bitwy historyczne hmm.
Ale nie lubie np takich serverow gdzie wbijasz sie na server a tu stoi 6 klientow i sie patrza na siebie i ani w jedna strone ani w druga. Po jakichs 10 minutach ktos krzyknie duel?? no i walcza. Ktos wygra i opis: GF i dalej stoja. wieje nuda. chodzi mi o to zeby tworzyc jakies akcje w BC a nie cos takiego.

Wojny klanow
Co zauwazylem. Mielismy wojne z klanem MI. Czy to mozna nazwac wojna?? Mi wypowiedzialo nam wojne i co?? nagle znikneli z serverow. Przestali tworzyc swoje servery a ich dzialania opieraly sie glownie na tym zeby wbic sie na nasz server, posmiac sie z nas i znowu sie schowac na jakies 2 tyg. Nie mielismy jak ich zaatakowac bo wogole nie grali w BC. Czy na tym polega wojna?? Raz oni utworzyli jakis server o nazwie sztab generalny wodza naczelnego. nie wiedzielismy jak ich przyatakowac bo bylo ich wiecej to zrobilismy wlasny i oni sie pokusili zeby nasz serv przyatakowac. a 2 najlepszych od nas w tym czasie wpadlo na server MI gdzie zostal tylko pewny siebie marszalek i skopalismy mu ****. No niestety mial mozliosc banu wiec nie powalczylismy dlugo. czy na tym ma polegac walka w trakcie wojny ze nie tworza wlasnych serverow aby ich nikt nie zaatakowal?? a juz jak ktos zaatakuje to go banuja??
Myslalem ze wojna to nie partyzantka Ile razy sie tak zdarzalo ze tworzylismy server o nazwie NF-MI war server i gralismy z Ai bo nie mielismy co robic.

I nie mowie tu tylko o MI. tak sie zachowuje wiekszosc klanow w BC. Albo np wielki klan klingonow IBKW
maja ponad 40 ludzi. i co?? w ciagu 3 miesiecy widzialem ich moze 2 albo 3 razy na serverach. i to tez jednego i tego samego czlowieka. a bylem w IBKW i wiem ze duzo osob od nich gra w BC. tylko gdzie oni sa??

Zakladajac klan myslelismy ze bedziemy mieli od choroby roboty przy nim. a tu sie okazuje ze tu wieje nuda. Raptor jest oficerem dyplomatycznym i nie mam dla niego roboty!!! Doradca wojenny tez nie ma nic do roboty. Mamy pakty o nieagresji. sojusze itp, ale co z tego jak nie sa potrzebne!! gra jest nudna. nic sie nie dzieje. i jakos wszystkim z tym dobrze. nikt nie chce nic zmieniac. Wprowadzenie takiej np ligi ozywiloby swiat BC, Klany mialyby jakies wyzsze cele nic utarczki z konkurentami. o chyba kazdemu zalezaloby na tym aby pokazac sie z jak najlepszej strony a takze sprawdzic swoje sily. tylko jakos nikt z tym nic nie robi. chcemy utworzyc jakies rozgrywki ale ja sie niestety tym juz nie zajme bo wlasnie mnie ze studiow wyp****** i wracam do siebie na chate wiec do wrzesnia pewnie nikt mnie nie zobaczy. mam nadzieje ze moi podopieczni z klanu cos w tym celu pokombinuja.
voyager
Anonimowy
#411 - Wysłana: 10 Mar 2007 12:36:44
Nie umiem ściągać na torretach (czy jakoś tak )a znacie inny adres gdzie najłatwiej ściągnąć pełną wersie BC? HELP! Dzięki z góry
Q__
Moderator
#412 - Wysłana: 10 Mar 2007 13:48:36
voyager

Nie umiem ściągać na torretach (czy jakoś tak )

Na torrentach. Poszukaj na Forum - też nie umiałem, ale wyjaśniono mi na czym to polega...
Pah Wraith
Użytkownik
#413 - Wysłana: 10 Mar 2007 14:29:12
Albo po prostu zainstaluj sobie Operę i wtedy wystarczy wyszukać link do torrenta konkretnego pliku i ściąga się samo.
Darnok
Użytkownik
#414 - Wysłana: 10 Mar 2007 14:31:49
poprostu ściągasz jakiegoś torrenta (bittorrent, ABC) potem ściągasz plik ważący nie więcej niż 1mb, programem np. ABC uruchamiasz ten plik i już zaczyna się ściąganie zaznaczam, że najszybciej działa wieczorami, dlatego zostaw sobie kompa na noc włączonego.
voyager
Anonimowy
#415 - Wysłana: 10 Mar 2007 14:34:45
Poszukaj na Forum

A dokładnie??
ziemnior
Anonimowy
#416 - Wysłana: 10 Mar 2007 14:35:49
Ja niewiem.
Q__
Moderator
#417 - Wysłana: 10 Mar 2007 14:40:41
voyager

W sumie nie musisz już szukać. Pah Wraith i Darnok wszystko wyjaśnili...
ziemnior
Anonimowy
#418 - Wysłana: 10 Mar 2007 17:39:20
a coś innego niż torrety.
ziemnior
Anonimowy
#419 - Wysłana: 10 Mar 2007 17:40:23
Gdzie jeszcz morzna ściągnąć BC prócz torretów
Q__
Moderator
#420 - Wysłana: 10 Mar 2007 18:04:32
ziemnior

Gdzie jeszcz morzna ściągnąć BC prócz torretów

Jak mawiał Yoda: "Use the Google, Luke".
 Strona:  ««  1  2  ...  12  13  14  15  16  ...  19  20  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Bridge Commander

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!