Autor |
Wiadomość |
Anonim
Anonimowy
|
#1 - Wysłana: 16 Lut 2006 13:45:19
Mam proglem z drugą misją tą w której trzeba uratować statek który wlatuje w pas asteroidów. Nie wiem jak to zrobić. Pomocy
|
Anonim
Anonimowy
|
#2 - Wysłana: 16 Lut 2006 15:12:55
trzeba jak najszybciej do niego dotrzec, olewajac konwersacje z jego kapitanem i Romulanami, najlepiej by sternik go automatycznie przechwycil. A potem wiazka sciagajaca az sie zatrzyma. A gdy juz sie zatrzyma uwaga na Romulan.
|
Tomus22
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 16 Lut 2006 18:35:48 - Edytowany przez: Tomus22
jak najszybciej doleciec do tego statku i jak wlączyc tą wiązke???Help!!!!
|
Anonim
Anonimowy
|
#4 - Wysłana: 21 Lut 2006 14:03:10
Zdechl mi komputer wiec nie moge sobie przypomniec dokladnie jak to bylo, ale co nieco pamietam:
Zawsze gralem z pozycji taktycznej a nie z mostka. W menu sternika (chyba F1) trzeba zaznaczyc cel (statek kardasjanski) i wybrac opcje 'przechwytywania' (nie pamietam jak ona sie tam nazywa, ale patrzac na wykaz funkcji strernika mozna sie zorientowac). Sternik doprowadzi twoj statek szybko i w miare blisko kardachow, dalej trzeba pokierowac recznie (tzn. nic nie robic tylko leciac na cel, rczej nie ma szans na kolizje z asteroidem). Wlacznik wiazki sciagajacej jest gdzies w poblizu przelacznika typu torped (zdaje sie, ze dolna czesc ekranu troche na prawo). Wiazke mozna wlaczyc wczesniej, nawet jesli cel bedzie poza zasiegiem to potem ona sama sie zaktywizuje. Gdy dolecisz na tyle blisko, ze wiazka zaskoczy, trzeba sie zatrzymac i poczekc az 'Karoon" (chyba tak sie ich statek nazywal) zatrzyma sie rowniez. Potem wiazke off i rozgladac sie za Warbird'em... na pewno sie ujawni.
|
Tomus22
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 21 Lut 2006 17:48:58
Dzieki bardzo 
|
Anonim
Anonimowy
|
#6 - Wysłana: 22 Lut 2006 15:58:25
Może ma ktoś zbędną kopie bridge commandera? z chęcią kupie (jestem tak zmęczony szukaniem, że może to być nawet pirat)
|
Anonim
Anonimowy
|
#7 - Wysłana: 22 Lut 2006 20:24:24
Pirackiego Bridge Commandera można łatwo znaleźć, na przykład na torrencie. O oryginał może być trudno.
|
Anonim
Anonimowy
|
#8 - Wysłana: 22 Lut 2006 21:27:51
Tak, szukałem po internecie, nawet na emule ale transfer był tak niski (chodzi mi o emule0, że trwałoby to 40 dni... więc ściąganie odpada (jestem uzależniony od jakiegoś pirata, tylko jeszcze nie wiem jakiego  )
|
Anonim
Anonimowy
|
#9 - Wysłana: 22 Lut 2006 21:42:43
Ja ściągnąłem tę gre przez torrent w ciągu 3 dni z szybkością około 20kb/s, a sciągałem wersje która ma prawie 700mb bo zripowanej wersji nie chciałem.
|
Anonim
Anonimowy
|
#10 - Wysłana: 22 Lut 2006 21:54:30
mój transfer wynosił chyba 1kb/s (jakoś tak). Chciał mi ściągać ponad miesiąc...chcesz to możesz mi sprzedać  (ale to tak w ostateczności  )
|
Anonim
Anonimowy
|
#11 - Wysłana: 24 Lut 2006 07:57:22
Ja mam oryginal BC (i kilka innych), chetnie sie na cos wymienie, np. Armade 2, szukam jej juz baaardzo dlugo, jak dotad bezskutecznie
wolf359@poczta.fm
|
Anonim
Anonimowy
|
#12 - Wysłana: 25 Lut 2006 17:25:00
Chętnie kupie  napisz cene na mazowiecki1111@poczta.onet.pl
|
Tomus22
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 27 Lut 2006 21:05:47
Mam takie pytanko.Jak mam uzupelnić torpedy kwantowe bo prubóje dokowac w Starbase 12 i nic (fotonowe się uzupelniają).Z góry dzięki za odpowiedz pozdro 
|
reyden
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 27 Lut 2006 21:38:36
O ile dobrze pamiętam , nie jest możliwe uzupełnanie tego typu torped ( no prawie ) - w jednej z końcowych misji trzeba doszczętętnie rozwalić okręty Kardachów , w prezencie dostaniemy cos koło 200 torped kwantowych
|
LarkInFlight
Anonimowy
|
#15 - Wysłana: 28 Lut 2006 15:46:20
Witam! Nie wie ktoś jak przejść tą cholerną misje z tymi dwoma Warbirdami (nie pamiętam która to jest misja, w tej mgławicy gdzie spotykamy zniszczonego Warbirda i zjawiają się dwa następne i mnie atakują). Wiem że trzeba je ściągnąć do mgławicy ale i tak mnie załatwiają! Czy to ja jestem taki cienki że nie mogę Soverginem pokonać dwóch Warbirdów czy to jest normalne(?)
Pozdrawiam i proszę o odpowiedź bo już mnie ta misja do szału doprowadza! Dzięki z góry 
|
reyden
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 28 Lut 2006 18:23:27
To nie jest czasem ta misja gdzie jednym z Warbirdów dowodzi Romulanka ( bardzo podobna do kapitan Nebuli z jednej misji ) i jest mowa o opuszczeniu osłon przez Sovka - o ile to ta misja to sugeruje opuśić osłony , wtedy WB przejdą na naszą stronę .
|
Anonim
Anonimowy
|
#17 - Wysłana: 28 Lut 2006 20:09:46
Odnosze wrazenie, ze wszyscy tu maja Bridge Commandera, tylko nie ja  . Macie to z jakiegos p2p, czy jest dostepne tez przez www/ftp? Przegooglowalem, ale wsrod osmiu bilionow ton dodatkowych okretow, misji itd., nie znalazlem ani jednego zrodla glownych plikow gry, ktore umozliwiloby mi jej sciagniecie bez rejestracji. Ale bardzo mozliwe, ze to ja jestem ciemny. Moglby mnie ktos wiec oswiecic?
/Sh1eldeR
|
Anonim
Anonimowy
|
#18 - Wysłana: 28 Lut 2006 20:34:48
Macie to z jakiegos p2p,
Dokładnie, przynajmniej ja... 
|
LarkInFlight
Anonimowy
|
#19 - Wysłana: 28 Lut 2006 20:40:56
To nie jest czasem ta misja gdzie jednym z Warbirdów dowodzi Romulanka
He he, nie to nie jest ta misja. Okazało się że grałem w tą gre tak że wogóle nie używałem "tactical mode" znaczy jak walczyłem to tylko wydawałem rozkazy wepons officerowi! He he, ale ze mnie ciamajda  Teraz już umiem walczyć w tactical modzie całkiem dobrze,he he. Skopałem te dwa Warbirdy, he he, ale spieprzały! Ciemna strona Mocy znowu jest ze mną!! (zaraz zaraz, to chyba nie ten wszechświat!  ).
Odnosze wrazenie, ze wszyscy tu maja Bridge Commandera, tylko nie ja
żałuj stary! żałuj! IMHO to ustrojstwo lepszym jest od Starfleet Commanda (chodzi o klimat)! ściągnij sobie bitcometem. Najpierw znajdź torrent na www.torrentspy.com lub supernova.org (czasem nie jest widoczny trza próbować często).
Niech moc.. ehh, znaczy warp będzie z Wami!
|
Emil05
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 28 Lut 2006 20:55:38
Witam!
Mam nadzieje ze przyjmiecie mnie na swoj mostek
Mam problem, nie moge przejśc jednej z poczatkowych misji w ktorej trzeba obronic statek Ferengi, przed dwoma statkami Kardassian, bo gdy juz mi sie uda rozwalic jeden(zacząłem od tego troche mniejszego) statek to drugiemu udaje sie zniszczynć ferengi. temu pierwszemu strzelalem w torpedy co bylo bardzo efektowne a drugiego raz udalo mi sie troche uszkoddzic lecz i tak zdażył zniszczyc marudera ferengi. Moze ktos mi powie co zrobic?
|
LarkInFlight
Anonimowy
|
#21 - Wysłana: 28 Lut 2006 22:04:36
Mam problem, nie moge przejśc jednej z poczatkowych misji w ktorej trzeba obronic statek Ferengi,
Czy to jest ta misja w której najprzód trza załatwić Maruderowi silniki impulsowe? Bo jak tak to łatwizna! Najpierw zaatakuj marudera i wyłącz mu silniki czyniąc mu jak najmniej szkód (fazery na low power) potem jak się już robaczki zjawią to daj uzbrojenie na 125% i z bliska zaatakuj pierwszego (koniecznie używaj tactical mode bo jak już wyżej pisałem to widok z mostka podczas bitwy to szybka śmierć  ) wal im po sensorach, trudno je trafić ale jak je już wyłączysz to przejdź do następnego robaczka. Powineneś sobie poradzić. Czasem jak zaatakujesz kolesia to zwraca się on przeciwko Tobie przez co skupiasz jego uwagę i możesz zaatakować innego robaczka który to przez swoją nieuwagę zaatakował ochraniany przez Ciebie okręt. Można także taranować okręty przeciwnika (zwłaszcza cardassian) jeśli widzisz ze ochraniany okręt ledwo zipie, jednakże tegoż nie polecam z powodów oczywistych (łoj duużo uszkodzeń masz jeśli już przeżyjesz!).
PS. Opanuj dobrze walkę w tactical modzie zwłaszcza za plecami przeciwników bo będzie coraz ciężej (yeeeaa!). Pozdrawiam. Lark out!
|
LarkInFlight
Anonimowy
|
#22 - Wysłana: 28 Lut 2006 22:08:35
Acha, walka w tacticalu to nie tylko fajniejszy widok na przeciwnika, klawiszami: W S A D (wsad! hehe  ) oraz Q E sterujesz statkiem, moc silników masz pod klawichami 1-9. Gra się prawie tak jak we Starfleet commanda.. tyle że IMHO fajniej
PS. Mam nadzieje że pomogłem trochę chociaż..
|
Anonim
Anonimowy
|
#23 - Wysłana: 15 Mar 2006 18:28:37
Jak się włącza tryb tactikal?
|
Emil05
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 15 Mar 2006 20:03:41
boze!!! SPACJA!!!!
|
Riker
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 12 Maj 2006 20:59:35
Skąd pobrać wersje instalacyjną kobayashi maru
|
Anonim
Anonimowy
|
#26 - Wysłana: 12 Maj 2006 23:51:37
|
Anonim
Anonimowy
|
#27 - Wysłana: 14 Maj 2006 20:35:00
i w wyszukiwarce wpisz "maru" pokaze ci sie kilka plikow, ten z instalacją ma w nazwie "mod pack"
|
Bimberv_17
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 14 Maj 2006 21:17:54
A o to kodziki do tej gry:
W skrócie do gry, wejdĽ we właściwości, i znajdĽ linijkę "CEL":
dodaj = "C:\Program Files\Activision\Bridge Commander\stbc.exe" -TestMode
Kiedy to wykonasz będziesz mógł wpisywać poniżesz kody w Single Playerze i Quick Battle.
[SHIFT]+[G] = Niezniszczalność
[SHIFT]+[R] = Naprawa
[SHIFT]+[K] = Zadaje obrażenia celowi na 25%
[SHIFT]+[Q] = Dostajesz 10 torped Quantum (jeśli twój statek je uniesie)
|
Riker
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 15 Maj 2006 19:31:54
Które okręty w bridge comander sa najsilniejsze?
|
Anonim
Anonimowy
|
#30 - Wysłana: 15 Maj 2006 20:35:29
Taki którym potrafisz najlepiej walczyć, a tak ogólnie to chyba sovereign. Potrafisz ambasadorem zdjąć sovka?
|