USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek: Legacy
 Strona:  1  2  3  4  »» 
Autor Wiadomość
elbereth
Moderator
#1 - Wysłana: 15 Sty 2006 14:10:25
własnie doszły mnie słuchy o nowej grze w świecie treka.
nazywać się bedzie st: legacy a wyda ją Bethesda Softworks (autor np kultowej serii The Elder Scrolls)
ma to byc hybryda akcji i strategii (cokolwiek to oznacza) i dziać się we wszystkich erach od Entka do Voya...
premiera: wrzesień.
info znalazlem na wp.pl i poki co nigdzie indziej więc nie wiem co o tym sądzic.. ;]
podejzewam ze gierka bedzie jakims mniej lub bardziej standardowym RTSem...
Radek120
Użytkownik
#2 - Wysłana: 21 Sty 2006 02:17:13
Przed chwilą uwtrzyłem pdobny temat tylko że linkiem do angielskiej zpowiedzi
Pah Wraith
Użytkownik
#3 - Wysłana: 21 Sty 2006 02:35:40
Genialnie, to ja jeszcze utworzę jeden temat z linkiem z zapowiedzią w języku hindii, oraz jeden do strony z prywatnymi zdjęciami żon twórców gry? :] Im więcej ich, tym lepiej...
Radek120
Użytkownik
#4 - Wysłana: 21 Sty 2006 09:28:26
A Skąd Mialem widziec ze jest Ten topic już, A zresztą to nic Złego bo np. Takim trek.pl jden topic powtarza się pare razy
WarLock II
Użytkownik
#5 - Wysłana: 21 Sty 2006 12:34:15
A Skąd Mialem widziec ze jest Ten topic już

Dzięki wewnętrznej wyszukiwarce. Ja np. zawsze przed założeniem topiku przeszukuje forum żeby nie dublować tematów.

A zresztą to nic Złego bo np. Takim trek.pl jden topic powtarza się pare razy

My tutaj staramy się unikać zakładania paru tych samych tematów. Porządek musi być
Pah Wraith
Użytkownik
#6 - Wysłana: 21 Sty 2006 16:08:33
p. Takim trek.pl jden topic powtarza się pare razy

Który na przykład?
Anonim
Anonimowy
#7 - Wysłana: 21 Sty 2006 16:12:50
i o ile mi wiadomo to nie jestesmy na trek.pl.
czy sie myle...? ;/
Picard
Użytkownik
#8 - Wysłana: 25 Sty 2006 20:22:37 - Edytowany przez: Picard
http://www.startrek-gamers.com/legacyscreen.htm

Jesli powiększyć obrazki, prezentują się one całkiem nie ładnie! Widze jakimi sttatkami będzie można międzyinnymi dowodzić: na prawym obrazku widać Constitution- najbliżej planety-, Exelciora, oraz jednostkęklasy Ambassador ostrzeliwaną najpewniej przez statek Klingonów...
Pah Wraith
Użytkownik
#9 - Wysłana: 25 Sty 2006 21:29:33
Za to po lewej jest ładnie. Jakoś za pierwszym rzutem oka screeny mi umknęły
Radek120
Użytkownik
#10 - Wysłana: 25 Sty 2006 23:26:59 - Edytowany przez: Radek120
z tego co widac na screnach gra ładnie prezetuje
Pah Wraith
Użytkownik
#11 - Wysłana: 26 Sty 2006 00:31:18
http://www.bethsoft.com/news/pressrelease_012406.htm

Info o Legacy oraz Tactical Assault - drugiej gierce, acz na konsolki przenośne
WarLock II
Użytkownik
#12 - Wysłana: 26 Sty 2006 11:53:31
Tactical Assult - sądząc po screenach - to taka mniejsza wersja SFC I. Czekam aż pojawia się takie na komórkę
Havoc
Użytkownik
#13 - Wysłana: 23 Lut 2006 20:36:53
Podobno tą gierkę ma wydać Bethesda - to dobrze (Morrowind )
Autorami są goście od Armady 2 - niezbyt dobrze! Armada 2 była słaba.
Miejmy nadzieją, że tym razem zrobią dobrą grę
Pah Wraith
Użytkownik
#14 - Wysłana: 19 Paź 2006 10:08:49
Picard
Użytkownik
#15 - Wysłana: 19 Paź 2006 18:43:47
Pah Wraith

Gratuluje tej, drobnej w prawdzie, ale zawsze publikacji poza lamami startrek.pl Ale zainteresowanie jak widze mizerne?
Anonim
Anonimowy
#16 - Wysłana: 7 Gru 2006 23:19:04
nie wiem jak wy, ja już ściągam ST Legacy
Pah Wraith
Użytkownik
#17 - Wysłana: 7 Gru 2006 23:24:28
Kurczę, ja bym sobie nawet kupił jakby wyszło oryginalne w Polsce ... Na amazonie kosztuje 40$ na US i 45 E na DE + koszty przesyłki...
Hazral
Użytkownik
#18 - Wysłana: 7 Gru 2006 23:30:44
Wątpię by gra została wydana w Polsce :/ A kupować za granicą nie będę, za drogo. A ściągać nie mam jak, poza tym, tyle się piratów atakowało że samemu teraz nie wypada
luk1984
Użytkownik
#19 - Wysłana: 9 Gru 2006 21:14:03
eech zawiodłem sie na tej grze, po tych wszystkich filmikach z gameplaya niezle sie na nią napalilem a tu taki zonk :/

przede wszystkim z tego co wyczytałem na oficjalnym forum gra jest na zmodyfikowanym engine armady 2, co niestety przekłada sie na straszny slideshow
Mam Athlona 2400+ Radeon 9600 Pro i 1 Gb ram
rozdzielczosc w grze 800x600 i wszystko na low, shadows wył.
i co widze 20 fps w grze, tyle bym jeszcze wytrzymał aż doszedłem do 3 misji i 7 fps w porywach 10 normalnie smiech na sali.
Hazral
Użytkownik
#20 - Wysłana: 9 Gru 2006 21:21:13
To na moim sprzęcie pomarzyć mogę Ale jak miodność? Gra się dobrze, czy przereklamowana?
luk1984
Użytkownik
#21 - Wysłana: 9 Gru 2006 22:15:38
narazie zaliczylem 4 misje, wiec jeszcze sie nie wypowiem
co do miodnosci, ale moge powiedziec ze calkiem fajnie sie lata Enterprise , z poczatku mamy Nx-01 i latamy jako kapitan archer
Jednak jak widze tę paskudna grafike i do tego 7 -15 fps do mnie szlak trafia, sterowanie shipem tez nie jest mistrzostwem swiata. Używamy do tego WASD i myszke, W - dziob na dół, S - dziob w gore, A i D skrecamy w lewo lub prawo myszka kontrolujemy kamere LPM fazery PPM torpedy
mozemy tez naprawiac swoj statek, teleportowac away team,
scanowac, dockowac
Pah Wraith
Użytkownik
#22 - Wysłana: 9 Gru 2006 22:36:20
co mają duże wymagania do jakości gry? każdy nowy tytuł ma coraz wyższe wymagania sprzetowe
luk1984
Użytkownik
#23 - Wysłana: 9 Gru 2006 23:27:23
wiadomo ze grywalnosc jest najwazniejsza poprostu w tym wypadku wymagania sa nie uzasadnione, nie ma w tej grze kompletnie nic co usprawiedliwia tak duże spadki fps :/
Ach szkoda gadac gdyby nie to ze jest w uniwersum star treka nawet bym na to nie spojrzał, po ilus tam latach wychodzi wreszcie star trekowa gra i taki zawód
Anonim
Anonimowy
#24 - Wysłana: 10 Gru 2006 10:16:16
no wymagania są przesadzone w tej grze, ja mam Athlona 1800, Radeona 9550 i 512MB RAM i powiedzmy ze da sie grać ale tylko tyle, 800x600 na low oczywiscie. i tak dobrze ze da sie grać bo widząc wymagania przed premierą myślałem ze wogole nie pogram. a ma ktoś link to jakiegoś manuala albo zeby klawiszologia cała była przedstawiona??
Kicha
Anonimowy
#25 - Wysłana: 10 Gru 2006 20:15:34
Oświeccie mnie Czy te nowe gierki trekowe to "strzelanki"? Przecież wojna stoi w sprzeczności z ideą Star Treka. Jeżeli twórcy daliby możliwość rozwiązywania problemów na drodze dyplomatycznej to wtedy ok, ale w tym przypadku chyba coś takiego "nie przewidziano"? Nie mogli wymyśleć jakąś fajną przygodówkę bądź RPG?

Jeżeli to typowe "strzelanki" to Gene pewnie "przewraca się w grobie" a ja zamierzam je zbojkotować
Seybr
Użytkownik
#26 - Wysłana: 11 Gru 2006 10:12:52 - Edytowany przez: Seybr
a ma ktoś link to jakiegoś manuala albo zeby klawiszologia cała była przedstawiona??

W instrukcji powinna być. No chyba ze masz pirata ;].

Czy te nowe gierki trekowe to "strzelanki"? Przecież wojna stoi w sprzeczności z ideą Star Treka.

Bardziej sprzecznie z ideami Federacji. Wojna dla Klingonów to raj ;].

Nie mogli wymyśleć jakąś fajną przygodówkę bądź RPG?

Przygodówki trafiają do małej rzeszy ludzi ;]. Rpg zaraz coś napisze na ten temat ;].

Jeżeli to typowe "strzelanki" to Gene pewnie "przewraca się w grobie" a ja zamierzam je zbojkotować

Podaj mi def. strzelanki? Mi bardziej kojarzy się ona s grami typu FPS. Natomiast ta gra to po prostu strategia. Strategie czasu rzeczywistego zawierają zawsze element wojny. Jaki on by nie był ;]. W końcu walczy się dla pokoju ;].

Rpg w świecie ST. Na czym by ta gra polegała? Może na zasadzie simsów? No nie wiem..........Oświeć mnie ;] Jeżeli była by to gra w tych klimatach to by musiała zawierać elementy że tak powiem zabijania ;]. ja tam wole RTS niż dobry RPG.
fang
Anonimowy
#27 - Wysłana: 11 Gru 2006 10:19:26
Rpg i StarTrek to dziwne połączenie
w rpg chodzi o rozwój postaci- zdobywasz nowe umiejętności i sposoby ataku- to coś pasuje do StarWars i Jedi a nie do Treka tutaj nikt nie będzie ciskał błyskawicami
jeżeli już to jakiś rodzaj przygodówki albo fpsa
Picard
Użytkownik
#28 - Wysłana: 11 Gru 2006 10:45:20
Seybr

Rpg w świecie ST

Ja sobie marze o grze w stylu ,,Star Wars: Knights of the old republic". Tego rodzju rozgrywka jestna prawde rownie zabawna co wciągająca: prawie każdą sytuacje możemy rozegrac na co najmniej dwa róxne sposoby, nasi bohaterowie wchodza ze soba w interreakcje, tworzac mniej badź bardziej zgraną załogę- co doskolane pasuje do klimatu Treka -, można ich wyposażyć w setki różnych przedmitów, broni i ubrań napotkanych w trakcje gry, a przebieg fabuły sprawia, ze gierka ma filmowy klimat. Nie oznacza to jednak,ze w przypadku osadzenia tego rodzaju pordukcji w realiach Trek'a koniecznie musialy by tam znaleźć się: elementy że tak powiem zabijania . Pamiatasz jak wspominałem o rozgrywaniu każdej sytuacji na przynajmniej dwa spososby?- w zasadzie cczesto byly trzy badź cztery wyjscia z danej sytuacji. W tym przypadku ta zasada znajduje jeszcze dodatkowe uzsadanienie w realiach ,,StarTrek'a" i jego pacyfistycznym przesłaniu: z wrogimi obcymi można było by negocjować- i jeśli rozmowy poprowadzone zostały by umiejętnie uniknąć starcia z nimi i zyskac punkty za rozwijanie umiejetnosci dypolmatycznych-, mozna bylo by wrogiego osobnika poczestowac wiazka fazera, nastawionego na ogłuszanie, badź zastosować na nim wolkański chwyt obezwładniajacy- punkty przyznawane za rozwijanie umiejetnosci militarnych- badź rzeczywiscie usmieric traktujac nieprzyjaciela np. Bathletem- punkty przyznane za militaryzm, ale mord odbjia sie na psychice naszej postacii obnizajac jej morale, badź odejmujac posiadane prze nia punkty moralnosci sprawiajac,ze w coraz miniejszej mize jest ona oficerem Floty a coraz mocniej staje sie wyzutym z wszelkich wyzszych uczuc osobnikiem w rodzaju pana Sudera znanego z serii Voyager... Jak widzisz mozliwosci sa nieograniczone i szczeze powiem nie wiem czemu jeszcze nikt nie wpadl na pomysl zrealizowanie trekowej gry w tej konwencji?

Screen z KOTOR I
Hazral
Użytkownik
#29 - Wysłana: 11 Gru 2006 11:32:55 - Edytowany przez: Hazral
Parę gier da się przejść nie zabijając nikogo A w RPG zazwyczaj jest parę rozwiązań danej sytuacji, jakie wybierzemy jest związane od tego kim gramy (jeżeli ich nie ma to jest to raczej H&S niż RPG ). Np gra Klingoninem czy Romulaninem nie będzie zbyt pokojowa Trek to naprawdę świetny świat do oddania w RPG, tylko jego przeniesienie wymagało by sporej liczby czasu, pomyślunku i pracy. A wiadomo że teraz robi się gry na szybko (wyjątek Blizzard ), z ładną graficzką, co by 12 letni pożeracze hamburgerów się napatrzyli
PS: W KOTORa grałem tylko 2ke, fabuła była fajoska (Krea fajna postać), szkoda tylko że gra została na siłę(czyżby brak czasu?) skrócona
Anonim
Anonimowy
#30 - Wysłana: 11 Gru 2006 12:44:51
A czy przypadkiem ST Online to nie jest RPG (MMORPG lub coś w tym stylu?) Czyli da sie?
//pah wraith
 Strona:  1  2  3  4  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek: Legacy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!