USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Wars Combine

Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#1 - Wysłana: 31 Gru 2005 00:11:26
Dobra zalogowałem sięna stronie kolejnej gierki on-line poleconej przez Tukiego goszczącego od czasu do czasu na tym forum. Niestety mimo zalogowania się i stworzenia postaci nie jestem w stanie rozgruźć jak sięw to dziadostwo gra! Wie ktoś może jak siętym ,,zwierzem" posługiwać?- pytanie kieruje w szeczególności do Tukiego, który jest obeznany w temacie. Nie wiecie też może czy nie ma podobnych tyleż Trekowych gier?
ctx14
Anonimowy
#2 - Wysłana: 4 Sty 2006 20:18:39
hehe
oGame P

jest jeszcze the crims

a ty jakie znasz?
Picard
Użytkownik
#3 - Wysłana: 4 Sty 2006 20:52:05
Tylko te , o których tu była już mowa! A co do gierki , której tytuł nosi ten wątek: grasz w to, mozesz udzielić mi paru rad?
Tuki Anvareth
Anonimowy
#4 - Wysłana: 6 Sty 2006 22:04:35
Hmm nie mam zdolnosci pedagogicznych za grosz, ale moge sprobowac:

Mosci Kapitanie
Rzecz pierwsza:
Nim stworzysz postac, przeczytaj rulsy. Dokladnie.
Potem pomysl kim ma twoja postac byc.
Pilotem mysliwcow/frachtowcow, pilotem capitali, naukowcem, zolnierzem piechoty itd.
I pod tym katem ustawial skille - kazdy skill point jest na wage zlota, potem dlugo i ciezko poprawia sie bledy.
Pod tym samym katem proponuje spojrzec na rase, jaka chcesz grac.

Potem pora pomyslec o frakcji - wolni strzelcy maarnie sobie radza. Frakcja da Ci na start to co potrzebujesz: Jakis statek, regularna wyplate i zajecie.

Ja osobiscie naleze do Mandalore.
http://home.sol.se/Mandalore/ - nasza strona glowna

http://mandalore.andreas.web.surftown.se/board/index.php - nasze forum

Nim wybierzesz lokacje startowa, warto przystapic do frakcji. Pozwoli Ci to na wybor startowki na planecie frakcji - nie bedziesz musial czekac az ktos z frakcji przyleci Cie odebrac.

Garsc przydatnych linkow:

http://www.swcombine.prv.pl - bodajze jedyna znana mi polska strona poswiecona tej grze.

http://market.swc-gm.com/login.php - glowny handel na swc, odbywa sie przez ten serwis - na zasadzie tu sie wystawia na aukcjach swoje dobra, negocjuje ceny, a nastepnie na SWC poprostu wysyla sie pieniadze, przekazuje prawa wlasnosci.

http://www.swc-akheton.com/training/ - niezla strona z przewodnikiem dla nowych

http://nao.excalibur-alliance.net/index.php?page=newplayers-guide - kolejny przewodnich dla nowych

Warto zajrzec do obu.

Aaaa i zebyscie sie nie rozczarowali - w tej grze nie ma zaimplementowanego poki co systemu walki.
A system produkcji i R&D (Research & Development) w tej chwili jest tworzony i przechodzi w wiekszosci faze Beta-testow.
Tuki Anvareth
Anonimowy
#5 - Wysłana: 6 Sty 2006 22:18:35
Hrrr za szybko polecial enter...
Co to ja jeszcze mialem... aaa juz wiem.

Mimo ze nie ma sporo rzeczy - ta gierka daje sporo przyjemnosci z gry. Niektorzy graja w nia od kilku lat.

Mozna by sie oburzac - jak to jest, 7 lat ma gra, a nie ma podstawowych teoretycznie rzeczy.

Ano takto, ze serwis ma pozwolenie od LucasArts na dzialanie, jedynie na zasadzie non-profit. Wiec wszystko, cala gra, jest tworzona przez fanow, dla fanow, w wolnym czasie.
Powoli, sukcesywnie prowadzone sa prace nad kolejnymi elementami - jednak zabieraja one sporo czasu.

Mimo, ze nie ma walki, a produkcja jest na ukonczeniu, i za kilka dni/tygodni powinna zostac podlaczona - jest sporo pracy we frakcjach. W koncu przed walka i produkcja trzeba zbudowac wlasne zaplecze ekonomiczne.

Dla osob, ktorym to bedzie malo, a czujacych sie dobrze w RPG, polecam AS - Admin Scenario.
Taki scenariusz trwa kilka miesiecy, na koncu kazdy uczestnik dostaje od adminow "cos" - punkty doswiadczenia, jakis statek, frakcja tak samo moze doscac kilka milych zabawek.

Tak, ze ogolnie, jesli kogos ciekawi - polecam zajrzec, porozgladac sie po forum (Community -> a potem ktores z Center: np. RPG Center)

No i zycze milej zabawy! - moze spotkamy sie w sluzbie w Mandalore!

Mandálii kote, Mandálii kel'lum!
Picard
Użytkownik
#6 - Wysłana: 6 Sty 2006 22:37:57
Frakcji jeszcz nie wybra łem. Chodze sobie tak po Alderanie , staram sie rozmawiać z Tubylcami ale jacyś oni nie mrawi... Jeden zaproponował mi bym kupił od niego lornetkę ale skończyło sie na tym ,że zaprezentował mi jedynie jak się prze nią patrzy. Jak można takie ustrojstwo kupić bo forsem akurat mam?
Tuki Anvareth
Anonimowy
#7 - Wysłana: 7 Sty 2006 01:44:44
Powinien byc gdzies budynek sklepu. W srodku mozesz kupic kilka rzeczy - tyle ze po kupnie czesto rzeczy wypadaja na ziemie.
Wiec jak wejdziesz do sklepu - klepnij najpierw Item - jak bedziesz mial szczescie, znajdziesz na ziemi to i owo.

W tej chwili Itemy tez nie sa jeszcze zaimplementowane.
Jest dodanych kilka itemow testowych - wiekszosc bedzie razem z wprowadzeniem produkcji.

Co do kasy - radze oszczedzac.
Na statek, albo jakis budynek. Niektore budynki generuja dochod miesieczny. Niby nic ale zawsze jakis grosz.
Przynaleznosc do frakcji daje ten plus, ze dobra frakcja placi miesieczna wyplate.

W Mandalore jest to akurat 50 tys miesiecznie - niezaleznie od posiadanej rangi. Co jest spora sumka patrzac po frakcjach.
Choc ceny statkow ida w miliony - no ale ziarnko do ziarnka.

Majac kase, mozna probowac kupic cos okazyjnie tanio na GM (Galactic Market - link do niego podalem) i sprzedac z zyskiem.
Aaa jedna rada - nie pchaj sie w akcje!
Rynek akcji praktycznie w tej chwili zamarl ludzie zadko kiedy cos kupuja/sprzedaja. Ja probowalem, utopilem kilkanascie tysiecy co stanowilo majatek dla mnie.
Rozrusza sie to pewnie, jak wejdzie npc market - czyli symulowany rynek, gdzie npce beda kupowac i sprzedawac.
Poki co caly handel ogranicza sie do wymiany miedzy graczami.
Picard
Użytkownik
#8 - Wysłana: 7 Sty 2006 10:21:49
Tuki Anvareth

Problem w tym, że do rzadnego budynku wpuścić mnie nie chcą. Próbowałem wejść już do tawerny ,,Pod ryczącym Wookiem" i paru innych miejsc i cały czas piszą ,ze nie moge tam wleźć. A naj śmieszniejsze jest to ,iż gdy skanuje dany budynek pokazuje mi siękomunikat ,że jego ściany są zbyt gróbe by sensor mógł się przez nie przebić!
Anonim
Anonimowy
#9 - Wysłana: 7 Sty 2006 14:11:44
Zeby wejsc do jakiegos budynku musisz stac obok niego.

wtedy dajesz Travel->Enter i naciskasz enter obok obrazka budynku do ktorego chcesz wejsc.

Moze tez sie okazac, ze budynek jest prywatna wlasnoscia.
Wtedy musisz byc dodany jako zarzadca, operator albo przynajmniej do crewlisty budynku.

Co do sensorow - nie pamietam dokladnej zasady dzialania.
Ale to bardzo mozliwe.
Czasem dochodzi do takich sytuacji, ze statek z sensorami na 1 nie widzi na skanerze statku bedacnego na tej samej lokalizacji, ale z ECM'em
Anonim
Anonimowy
#10 - Wysłana: 7 Sty 2006 20:30:04
Star Wars Combine jest super - jestem członkiem Mandalore.
Tuki Anvareth
Anonimowy
#11 - Wysłana: 9 Sty 2006 20:50:41
Ktory to? Przyznac sie!
Anonim
Anonimowy
#12 - Wysłana: 19 Sty 2006 16:29:08
hej ja gram od niedawna w SWC no i uważam że jest zajebiste, no lae źle wybrałem.Najpierw planete a później frakcje. Jestem w MAndalore i mój handle to JON QUN. A tak w ogóle opłaca się lecieć na tą planetke frakcji? chciałbym się spytać o pare rzeczy to jeśli byłby ktoś chętny to podaj numer gg:3814759
Tuki Anvareth
Anonimowy
#13 - Wysłana: 24 Sty 2006 11:10:19
GG coprawca mam - ale odpalam raz na pol roku.
Za to mozna mnie zlapac praktycznie codziennie na IRCowym serwerze SWC, nick Ghost_T.

To dane serwera:
host: irc.swc-irc.com
port: 6667

Jesli jestes w Mandalore, to zapraszam na IRC'a na glowny kanal naszej frakcji #cmg-mandalore
Picard
Użytkownik
#14 - Wysłana: 24 Sty 2006 14:27:38
Tuki Anvareth

Ty żyjesz? Dawno się nie odzywałeś! Jeśli chcesz pogadajmy wieczorem w temacie ,,ST vs. SW", jest jeszcze wiele ciekawych kwestii do omówienia!

USS Phoenix forum / Gry / Star Wars Combine

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!