USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Jak sie dodaje nowe statki w Bridge Comander

Autor Wiadomość
hal
Anonimowy
#1 - Wysłana: 30 Gru 2005 08:35:57
Ściongnołem sobie statki do ST Bridge Comander ale niewiem jak sie je dodaje zeby można by było nimi grać
WarLock II
Użytkownik
#2 - Wysłana: 30 Gru 2005 11:20:33
W 99,9% przypadków dokładna instrukcja jest w formie pliku *.txt spakowanego wraz ze statkiem, a jeśli nie ma to wystarczy poszukać na googlach - ja znalazłem w niecałe 3 minuty...

A oto instrukcja:

Installation:
//Latest Foundation plug-in needed
1.Unzip contents into a new folder and copy the 'Data', 'Scripts' & 'sfx' folders into your Bridge Commander root directory. If asked to overwrite files, click yes to all. This ship will NOT replace any ship installed.
2.Use Bridge Commander Mod Packager to import the ship.
3.Enjoy.
reyden
Użytkownik
#3 - Wysłana: 30 Gru 2005 19:09:18
@ WarLock II

to nie zawsze działa , niektóre statki mogą byc w formacie BCMI - BC Mod Instalator , pozartym nawet jak masz BCMP/BCMI i nowy okręt do wgrania - nie zawsze zadziała .

Jedyna 100% pewna możliwośc pogrania nowymi statkami to mody , 90% ma własnego instalatora i większość jest dostosowana do MP , czego o własnorecznie dodanych statkach nie można powiedzieć .
Anonim
Anonimowy
#4 - Wysłana: 30 Gru 2005 21:47:02
Najlepiej ściągnąć jakiś mod, EoL 1.4 albo Kobayshi Maru 0.9, w obydwu modach jest mnóstwo statków a mody te mają własne instalatory i nie trzeba nic tylko zainstalować i grać. Przez oba te mody można grać w multi, który z nich lepszy to już trudno powiedzieć. Oba są dobre.
hal
Anonimowy
#5 - Wysłana: 1 Sty 2006 13:43:07
ściongnołem kobayshi maru 0.9 i tam nie było instalatora tylko były zwykłe pliki wienc zamieniłem te pliki z tamtymi i w sumie działe ale nie ma tych nowych statków w opcji szybkiej walki jest tam tylko zmiana mostka no i jak zmieniam mostek to gostki siedzą w powietrzu.
Anonim
Anonimowy
#6 - Wysłana: 1 Sty 2006 23:37:30
Kobayashi Maru właśnie tak sie instaluje, przez zamiane plików. Sorki za wprowadzenie w błąd, EoL 1.4 ma instalator. Co do statków to wejdź do menu opcji, powinna tam być opcja "mutator" albo jakoś tak. wybierz te opcje i pozaznaczaj tam wszystkie opcje. Są tam nano FX2.0, statki, mostki i mnóstwo innych rzeczy. Zaznacz wszystko i włącz quick battle. Statki mostki i dodatkowe misje powinny tam być.
hal
Anonimowy
#7 - Wysłana: 2 Sty 2006 09:12:56
Zrobiłem jak napisałeś i wszystko jest super teraz gra sie miodzio
Anonim
Anonimowy
#8 - Wysłana: 2 Sty 2006 22:56:13
To może by tak starcie przez net
Tylko zainstaluj najpierw łatke do tego kobayashi maru.
hal
Anonimowy
#9 - Wysłana: 3 Sty 2006 18:13:52
jaką łatke
Anonim
Anonimowy
#10 - Wysłana: 5 Sty 2006 15:17:21
łatke do moda, ma nazwe "Kobayashi Maru - Patch (0.9.1)". Instaluje sie dokładnie tak samo jak sam mod.
hal
Anonimowy
#11 - Wysłana: 5 Sty 2006 19:57:46
no dobra wklejłem tego patcha no i nic pozatym jak chce zagrać przez internet to albo piosze ze wercia nie jest zgodna z jakś wersią 57 albo coś takiego.
Anonim
Anonimowy
#12 - Wysłana: 5 Sty 2006 23:00:47
Multi działa z każdym innym kto ma KM 0.9.1, jeżeli w tytule serwera jest "KM0.9.1" to musi cie połączyć, z każdym innym cie nie połączy. Jeżeli założysz serwer to mogą sie do niego przyłączyć tylko ci co mają KM 0.9.1, nie ma więc sensu próbować sie łączyć ze zwykłymi serwerami bez tego moda albo z tymi co mają innego moda zainstalowanego. Ten kobayashi maru jest dość popularny i jest teraz dość dużo serwerów na ten mod, przeważnie wieczorem jest ich dużo.
hal
Anonimowy
#13 - Wysłana: 6 Sty 2006 18:09:09
No dobra dawałem na te serwery i mi sie pokazuje coś takiego
Your version of the game is defferent, then host's version:53
lub coś takiego
Disconnected: File version mismatch. scripts/ship/EnterpriseNCC1701.pyc

Masz moze jakąś rade na to
Anonim
Anonimowy
#14 - Wysłana: 6 Sty 2006 20:00:38
Mnie też sie tak dzieje ale bardzo żadko i szczerze mówiąc nie mam pojęcia dlaczego. Dzieje sie tak zawsze jeśli wybierzesz serwer bez moda albo z innym niż ty masz. Jeżeli dasz na serwer który ma w tytule KM0.9 to też nie połączy, tylko z serwerami KM0.9.1 łaczy. Jeżeli wyskakuje ci coś takiego na takim właśnie serwerze to jedyne co możesz zrobić to dać na inny(KM0.9.1 oczywiście) albo założyć własny. Może oni mają jeszcze coś doinstalowane że nie chce połączyć. Mnie też sie tak czasami zdarza że nie chce połączyć.
Emil05
Użytkownik
#15 - Wysłana: 10 Mar 2006 20:54:17
czesc wam, wlasnie sciagam kobajashi maru czy ktos chcialby ze mną pograc przez net gdy go siagne? mój gg to: 9881095
a chcialem spytac czy w tym kobajashi maru jest defiant?
ja sobie wgralem defianta , ale nie mozna przez mp grac z nim, wiec postanowilem sciagnac kobjashi maru
Anonim
Anonimowy
#16 - Wysłana: 22 Mar 2006 18:11:26
Jak się zmienia statek? Bo Galaxy jest kiepski.
Archangel
Anonimowy
#17 - Wysłana: 22 Mar 2006 21:15:38
Galaxy nie jest kiepski tylko źle nim dowodzisz, dowodząc Galaxy zniszczyłem 3 Warbirdy, mój okręt ledwo sie trzymał i prawie całe uzbrojenie było zniszczone, osłony mi padły i środkowy silnik impulsowy zniszczony ale wygrałem. Tak więc Galaxy to świetny okręt trzeba tylko wykorzystać jego zalety i znać jego wady by nie dać sie zaskoczyć. Co do statków to ściągnij sobie mod o nazwie Kobayashi Maru, tam jest masa statków różnego rodzaju.

USS Phoenix forum / Gry / Jak sie dodaje nowe statki w Bridge Comander

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!