USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / st online
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
elbereth
Moderator
#1 - Wysłana: 25 Wrz 2005 00:41:52 - Edytowany przez: elbereth
pojawily sie concept arty do st online...
szczerze to mam nadzieje ze one nie ujrzą swiatla dziennego w grze...
http://startrek.perpetual.com/?p=media
Anonim
Anonimowy
#2 - Wysłana: 25 Wrz 2005 11:05:05
Picard
Użytkownik
#3 - Wysłana: 27 Wrz 2005 20:10:59
Może odrobinę więcej szczegółów ?
elbereth
Moderator
#4 - Wysłana: 27 Wrz 2005 20:53:48
na temat?
Picard
Użytkownik
#5 - Wysłana: 27 Wrz 2005 21:21:47
na temat?

Tej produkcji : trekowe realia , w których ma sięrozgrywać , postacie i rasy do wyboru itp.
elbereth
Moderator
#6 - Wysłana: 27 Wrz 2005 21:51:59
jak ostatnio sprawdzalem google nie bolało...
no sory ale nie zakladalem tego tematu zeby skopiowac cos z googla. szukanie info o stnline zajmuje 5 sek uzywajac googla.
znalezienie concept artów (w czasie postowania tego tematu) bylo nieco trudniejsze wiec postanowilem to tu wrzucic i oczekiwałem waszych komentarzy na ten temat...
czemu wszyscy zawsze chca miec wszystko na tacy..?
Picard
Użytkownik
#7 - Wysłana: 27 Wrz 2005 22:09:22
To po co ten temat założyłeś ?
elbereth
Moderator
#8 - Wysłana: 27 Wrz 2005 22:28:18
znalezienie concept artów (w czasie postowania tego tematu) bylo nieco trudniejsze wiec postanowilem to tu wrzucic

ehhh
Picard
Użytkownik
#9 - Wysłana: 27 Wrz 2005 22:47:28
ehhh

hrom , hrom !
Anonim
Anonimowy
#10 - Wysłana: 28 Wrz 2005 14:25:40
ehhh

hrom , hrom !

No i to jest dopiero ciekawa dyskusja na forum...
Jakbym był z Teleexpresu, to bym Wam przyznał "złotą czcionkę", ale jakie inne złote coś...
Pah Wraith
Użytkownik
#11 - Wysłana: 28 Wrz 2005 15:09:05
Albo do galerii ludzi pozytywnie zakręconych
elbereth
Moderator
#12 - Wysłana: 28 Wrz 2005 17:46:07
ugabuga!
Domko
Użytkownik
#13 - Wysłana: 28 Wrz 2005 18:11:12
A może to znowu awarie translatorów...
elbereth
Moderator
#14 - Wysłana: 28 Wrz 2005 18:48:27
ok mam troche czasu i wyszlo ze nie wszyscy wiedzą o tej nadchodzącej produkcji jaką jest st: online wiec troszke tutaj naskrobie :]
otóż wiadomo póki co niewiele. przede wszystkim jak widac po tytule bedzie to MMORPG czyli rpg tylko online'owy.
akcja będzie działa się 20 lat po wydarzeniach z Nemesis (stąd nowy projekt mundurów).
będzie mozna sie wcielic tylko w oficera gwiezdnej floty jednakże dostepne beda rózne rasy (ale raczej tylko członkowskie fedearacji czyli romulanie tudziez borg odpada). poki co nie wiadomo jakie beda to rasy.
akcja bedzie sie działa zarówno na planetach jak i na okrętach.
będzie mozna sterowac okretami itp.
dokladne szczegóły dotyczące w sumie wszystkiego nie są na razie znane :]
doszły mnie słuchy ze w czasie rozgrywki będą miały miejsce pewne wydarzenia (w mmorpgach tzw. eventy) które z tego co slyszalem mają zostac wpisane w kanon.
generalnie fajnie :]
sorx jesli troche bez składu to napisane ale chyba mam zły dzien :]
Pah Wraith
Użytkownik
#15 - Wysłana: 28 Wrz 2005 19:23:51
doszły mnie słuchy ze w czasie rozgrywki będą miały miejsce pewne wydarzenia (w mmorpgach tzw. eventy) które z tego co slyszalem mają zostac wpisane w kanon.

ooo ??
Picard
Użytkownik
#16 - Wysłana: 28 Wrz 2005 20:13:53
A kim chcielibyście w tej gierce być ? Ja wybrał bym sternika ! Natomiast ciekaw jestem czy można tworzyć własne załogi na okrętach , kreować drużynę złożoną z kumpli ?
elbereth
Moderator
#17 - Wysłana: 28 Wrz 2005 20:16:52 - Edytowany przez: elbereth
wlasnie o to chodzi :]
tak ma byc w zalożeniach, kumpel na taktycznym, kumpel na nawigacji, kumpel odwala czarną robote w masyznowni, ekipa kumpli jako away team robi abordaż itp itd
teraz bedziemy mogli sami spróbowac Galaxy vs Defiant z nami jako załogą
Picard
Użytkownik
#18 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:31:18
teraz bedziemy mogli sami spróbowac Galaxy vs Defiant z nami jako załogą

Ciekaw jednak jestem czy - o ile rzeczywiście akcja ma sierozgrywać dwadzieścia lat po ,,Nemesis" , bo ja myślałem , że te mundury to cos na kształt ,,moro" Hazard Team - oba , wspomniane typy okrętó jeszcze służą ?
elbereth
Moderator
#19 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:37:16
skąd moge wiedziec czy służą... gra jest w bardzo wczesnym statium prac jeszcze...
moge sie jedynie domyslać patrząc po czasie uzytkowania Excelssiora itp
BTW.
tak mnie tknęło dzisiaj zeby stworzyc jakis serwisik polski w sprawie st online uzupełniany informacjami na bierząco jakby sie pojawiały... bylby to pierwszy w polsce zdaje sie...
ktos bylby chetny do ew. współpracy? tylko konkretne propozycje
Pah Wraith
Użytkownik
#20 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:41:04
A czemuż nie? Najnowsze okręty GF służą wg ENTka jeszcze w dalszej przyszłości

O ile oczywiście nie dzielą tylko podobnego designu z Prometheusami i Novą z XXIV wieku...
dinotrek
Anonimowy
#21 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:48:48
Whats this?
elbereth
Moderator
#22 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:51:58
you mean...?
Pah Wraith
Użytkownik
#23 - Wysłana: 28 Wrz 2005 21:55:17
Propably the best Trek site on the Net Read carefully, enjoy!
Pah Wraith
Użytkownik
#24 - Wysłana: 5 Paź 2005 21:35:28
Jak się okazuje sam mistrz Okuda zabrał się za ten projekt : </\>
elbereth
Moderator
#25 - Wysłana: 5 Paź 2005 22:34:21
no tak to on zaprojektował rzeczy z pierwszego mojego posta :]
elbereth
Moderator
#26 - Wysłana: 15 Sty 2006 14:14:14
pojawił się nowy concept art
raczej wiele nie wnosi ale zawsze. ;]
http://startrek.perpetual.com/sto_gallery_char.gif
Dinotrek.
Anonimowy
#27 - Wysłana: 15 Sty 2006 15:32:21
No to zajefajnie... będe napitalał z tubofazerów dinozaury i za to będe dostawał EXP.. Zajefajniscie.... Kupie sobie USS Defiant i polece na odsiecz....
elbereth
Moderator
#28 - Wysłana: 15 Sty 2006 15:36:36
chciałbym również dodać że warto poczytać sobie blogi developerow. niby nic ale mozna tam wyczytac bardzo delikatny zarys historyczny co sie dzialo miedzy NEM a STO(nline).
są one po angielsku, jeśli zajdzie potrzeba moge strescic po polsku ;]
Picard
Użytkownik
#29 - Wysłana: 15 Sty 2006 21:57:14 - Edytowany przez: Picard
elbereth

Spolszczenie mile widziane!
elbereth
Moderator
#30 - Wysłana: 15 Sty 2006 22:16:33 - Edytowany przez: elbereth
CZESC PIERWSZA Z BRAKU CZASU :]
CZESC DRUGA JUTRO/POJUTRZE
tlumaczenie na szybko - chodzi o sens nie piękne slówka
EDIT: przetlumaczylem kolejny kawalek ;]

data gwiezdna 77021.1
20 lat po 'Incydencie Shinzonskim' federacyjna wizja międzygwiezdnego pokoju i harmonii powoli się urzeczywistnia.

Negocjacje z Gwiezdnym Imperium Romulańskim, po impasie trwającym ponad wiek, ostatnio przyspieszyły. Mimo że, niektórzy uważają że starzy wrogowie federacji coś knują, widać przełom w negocjacjach dzięki niezwykłym zdolnosciom dyplomatycznym pewnego 94-o letniego ziemskiego ambasadora (podejżewam Picard no bo kto ;])

Imperium Klingońskie, kiedyś największy wróg, teraz najbliższy sojusznik. Niektórzy (głównie ostatnio przywrócony ród Duras) są przeciwni zredukowanej roli Imperium w sprawach galaktyki wielu Klinonow uwaza Federacje za honorowych partnerow. Grupa klingonow idąc w ślady Miral Paris wstąpiła do Floty

Borg, kiedyś rozprzestrzeniający się w galaktyce jak niepowstrzymana plaga był prawie nie widziany od czasu zniszczenia węzła transwarp 20 lat temu. niektórzy się obawiają że gromadzą siły przed nową inwazją a inni uważają że Borg stwierdzil ze asymilacja federacji na tym etapie nie jest warta ryzyka. pomijając wszystko Borg stał sie mniej groźny odkąd Admirał Janeway i 7z9 poczyniły "upgrejdy" na statkach federacji.

I tak w całym kwadrancie starzy wrogowie zmieniają sie w nowych przyjaciół stare 'strachy' mniej straszne a konflikty zdają sie oddalać.

Teraz na progu XXV wieku UFP znalazła sie w podobnej pozycji jak jej ludzcy zalozyciele 300 lat wczesniej. Wielkie wojny zakonczone, wszechswiat pelen mozliwosci czeka...

dalej english ;]

W tym historycznym okresie dla UFP, na jej czele pojawia się charyzmatyczny prezydent z jasną wizją na przyszlosc. Pod presją obywateli i naukowców, oczekujących nowych wyznan i granic, prezydent przenosi nacisk z floty wojennej na rzecz rozwoju technologii która pozwoli na przyszłą eksploracje
Jednym z takich pokojowych pomysłów jest zbudowanie potężnej sieci węzłów transwarp umożliwiających statkom podróż w poprzek kwadrantu w ciągu chwil
Opracowane na podstawie technologii Borg owe portale są szansą na ostateczne wykorzystanie potencjału technlogoii transwarp.

Oczywiscie jesli nie bylyby tak drogie.. i nie psuly sie tak czesto.
Jednakze prezydent twierdzi ze ma plan by poprawic sytuację.

Although most are happy to have lived long enough to see Starfleet's swords beaten into plowshares, others have their doubts. Some elements of Starfleet, used to seeing enemies everywhere, are convinced that the Federation is being lulled into a trap, and are secretly preparing for the inevitable wars that will follow once the trap is sprung. Others, echoing a complaint often voiced three hundred years ago, worry that humanity may not be ready to master the advanced and largely untested technologies at the heart of the Federation's new initiatives. And still others, like a certain 94-year-old Terran Ambassador, have never forgotten that the universe is more surprising and more dangerous than anyone can imagine...
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Gry / st online

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!