USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / ,,Armada I" czy ,,Armad II" ?
 Strona:  ««  1  2 
Autor Wiadomość
scynk
Użytkownik
#31 - Wysłana: 31 Sier 2009 18:46:27
fajne gry? na czym polegają?
reyden
Użytkownik
#32 - Wysłana: 31 Sier 2009 18:55:18
Homeworld to RTS-y ( obecnie masz 3 części - Homeworld I + Dodatek Catalysm oraz Homeworld 2 ) .

A Nexus : Jupiter Incydent to symulacja w stylu StarfleetCommand lub Bridge Commander ( z ukierunkowaniem na tego pierwszego ) .
Scimitar
Użytkownik
#33 - Wysłana: 31 Sier 2009 23:12:45
Z własnego doświadczenia mogę powiedzieć, że obydwa Homeworldy (poza dodatkiem do jedynki) to najlepsze RTS-y w jakie grałem, zarówno pod względem świata gry (chociaż tutaj zamiast świata powinno się użyć raczej kosmosu :P), oraz fabuły. Tak właściwie to sam nie wiem co mi się bardziej podoba w nich, prawdziwe 3D w strategi kosmicznej, czy klimat jakie obydwie te gry oferują (bo muzyka też jest niesamowita).
Slovaak
Użytkownik
#34 - Wysłana: 6 Lip 2011 21:27:06
Nagrałem się w Armada 2 i tak po pierwsze nudna. Po drugie masa buraków które odbierają przyjemność z gry:
1. Menu budowy samo się wyłącza i czasami bardzo trudno postawić jakiś budynek.
2. Bywa że okręty nie chcą strzelać, ba nawet odpowiadać ogniem gdy same są atakowane.
3. Mgławica Mutara wyłącza sensory i osłony... wlatuję do mgławicy i rzeczywiście pole widzenia jest mocno ograniczone... ustawiam wyrzutnie torped przy samej mgławicy... wróg z "wyłączonymi sensorami" do nich strzela a one... z dobrymi sensorami nie mogą odpowiedzieć bo nie widzą wroga.

Grałem Federacją przeciwko 5x Borg Hard.

Dodatkowo kilka minusów:
- mapa niby dobrze w trójwymiarze ale okręty czasami tak "wysoko" polecą że nie idzie ich zlokalizować bez specjalnych poszukiwań. A zaznaczanie wszystkich nie zaznacza wszystkich.
- limit do 600 oficerów.
- brak opcji by okręty budowały się cały czas.

Nie polecam.
Pisarz
Użytkownik
#35 - Wysłana: 6 Lip 2011 22:58:19
Mi w Armadzie 2 głównie przeszkadzało beznadziejne AI wroga, które nawet na najwyższym poziomie jest łatwe do pokonania... Za to z modem "Fleet Operations" gra się całkiem nieźle (polecam, choć nie jest on jeszcze gotowy).
 Strona:  ««  1  2 
USS Phoenix forum / Gry / ,,Armada I" czy ,,Armad II" ?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!