USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Ascendancy
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
Autor Wiadomość
Toudi
Użytkownik
#61 - Wysłana: 18 Sier 2017 16:09:11
Q__:
Wszędobylscy są w końcu, jak wiemy.

A jakie bestie z nich na starcie robili...
Q__
Moderator
#62 - Wysłana: 18 Sier 2017 16:18:19
Toudi

Toudi:
A jakie bestie z nich na starcie robili...

Powiedzmy szczerze: próbowali zrobić, bo wychodziło jak wychodziło...
http://www.youtube.com/watch?v=nQr96KT4q7k
http://www.youtube.com/watch?v=8nl0ofoaBQc
Toudi
Użytkownik
#63 - Wysłana: 24 Sier 2017 00:28:03
Czekając na Borg, raporcik z gry od gracza, co miał okazję pograć na GenConie.

Co ważne, przed grą się ustala, czy Borg jest już graczek i zaczyna od środka, czy gracze idą na łut szczęścia i ciągną Borg z kart eksploracji.
kaimada
Użytkownik
#64 - Wysłana: 28 Sier 2017 14:05:13
Ferengi i Kardasjanie dostępni na Planszomania.pl od ręki.
Ja już swoich zamówiłem.
Toudi
Użytkownik
#65 - Wysłana: 28 Sier 2017 14:45:31
kaimada:
Ferengi i Kardasjanie dostępni na Planszomania.pl od ręki.
Ja już swoich zamówiłem.

Cena istnie kosmiczna. ;)
Toudi
Użytkownik
#66 - Wysłana: 31 Sier 2017 00:46:13 - Edytowany przez: Toudi
Toudi:
Cena istnie kosmiczna. ;)

Wracając do ceny, najtaniej ja na razie wychodzi z UK, jakieś 250 zł...
Najdrożej z Niemiec, ponad 400 zł...

Tak szukam i w USA są po 25 dolców, ale za przesyłkę sobie liczą 35$. W UK też po jakieś 24 funtów, ale znowu z przesyłka to +50% ceny.

A tymczasem GF9 dało kolejne info o Borg: KLIK

Powiem wam tak: latinum

(ale poszukam opcji nieco tańszej, bo 150 zł za dodatek, to sporo.

ediit: No a z nowych światów:
Transwarp Conduit można zaskoczyć przeciwnika, nagle wyłaniając się z drugiej strony galaktyki. Szczególnie, że niemal na pewno trzeba przeskoczyć przez Borg, aby się to udało. Ale pomysł jest...
Ohniaka - świat tylko z jednym wejściem. Jak znam życie, pewno zawsze zepsuje plany inwazyjne, jak nagle nie będzie szło połączyć się do innych graczy... ;)

Ino, pewno Transwarp Conduit będzie za mało ;) przydałoby się ich paręnaście.
Q__
Moderator
#67 - Wysłana: 31 Sier 2017 01:07:50
Toudi

Toudi:
Transwarp Conduit można zaskoczyć przeciwnika, nagle wyłaniając się z drugiej strony galaktyki.

Mówisz, że dzięki tym cewkom człowiek człowiekowi Borgiem będzie?
kaimada
Użytkownik
#68 - Wysłana: 6 Wrz 2017 07:39:29
Toudi
Użytkownik
#69 - Wysłana: 9 Wrz 2017 00:01:51
kaimada, ja jeszcze czekam, może po urlopie będę miał.. Zazdroszczę, że już możesz tym grać.

A tym czasem GF9 ogłosiło stacje kosmiczne w 3D.
Sugerowana cena 12 dolców za komplet 3 dla jednej nacji. No cóż, będzie to na liście must have, ale raczej nie za szybko.
eskalacyjne paki (+15 statków +5 budynków kontrolnych) są po 10$, to 12$, to daje 22$ dla każdej nacji, 110$ na dziś, a pewno będzie dochodzić z kolejnymi nacjami.

A tymczasem, Borg koniec października, bazy w listopadzie. Czyli lada chwila powinni nową nację zacząć ogłaszać...
The_D
Użytkownik
#70 - Wysłana: 10 Wrz 2017 15:02:57
No ale te stacje kosmiczne to jak rozumiem tylko efektowny wizualnie zamiennik obecnych wersji kartonikowych. Czy w takim razie escalation packi to nie są po prostu uzupełnienia figurek gdy ktoś pogubi oryginalne (czy to z podstawki czy dodatków)?
Toudi
Użytkownik
#71 - Wysłana: 10 Wrz 2017 15:59:51
The_D:
No ale te stacje kosmiczne to jak rozumiem tylko efektowny wizualnie zamiennik obecnych wersji kartonikowych. Czy w takim razie escalation packi to nie są po prostu uzupełnienia figurek gdy ktoś pogubi oryginalne (czy to z podstawki czy dodatków)?

Tak, figurki baz, to zamiennik dla kartonów. Ale paczki z dodatkowymi statkami i budynkami kontrolnymi, to sposób na rozszerzenie gry. Zamiast 30 okrętów możesz wówczas wystawić 45, zamiast 10 skolonizowanych planet, możesz mieć 15. Przy czym, ma się dbać aby wszyscy gracze mieli taką samą ich ilość.
Toudi
Użytkownik
#72 - Wysłana: 13 Wrz 2017 18:43:21
GF9 widzę, że zaczęło reboot gry z przytupem. Ledwo co napisali o bazach a już ujawniają, że w Borg będzie 20 kart eksploracji. 4 ujawnili.

Borg
Toudi
Użytkownik
#73 - Wysłana: 22 Wrz 2017 00:44:46
Widzę, że w tym temacie to ja jestem spamerem. ;)

Kolejna zapowiedź Borg. Tym razem Space Combat. ;)

(Tak szczerze, to chyba nic nowego nie napisali. Ale ładne grafiki dodali.)
kaimada
Użytkownik
#74 - Wysłana: 22 Wrz 2017 00:54:50
Toudi
Użytkownik
#75 - Wysłana: 22 Wrz 2017 10:00:33
kaimada:
To ja Ci podrzucę coś do drukarek 3D:

trzeba będzie tę drukarkę 3D chyba sobie sprawić. ;)
Toudi
Użytkownik
#76 - Wysłana: 27 Wrz 2017 13:06:23
a
Zdobyłem Cardassian. Widziałem, że ludzie pisali, ze kolorystycznie elementy różnią się od tych z podstawki. Niestety to prawda. W dodatku kolory są ewidentnie cieplejsze (chyba bardziej nasycone czerwonym). W porównaniu 1:1 jest to widoczne. Czy będzie mieć wpływ na grę? Wątpię.

PS. Pudło jest większe niż się spodziewałem.

PSS. Szukam chętnych na partyjkę na Śląsku.
Toudi
Użytkownik
#77 - Wysłana: 29 Wrz 2017 21:14:57
Tak, wiem, znowu ja w tym temacie. (W ogóle gdzie jesteście gracze?)

GF9 zapowiedziało kości w kolorze frakcji wraz z logo frakcji zamiast 6.
Pomysł świetny, niestety cena... 15 dolców za 9 sztuk (chyba 10 w przypadku Klingonów). Chyba zauważyli, że gracze niemal na starcie kupili sobie zestawy kostek w odpowiednim kolorze (jak tam zrobiłem). Tylko, że wyszło to znacznie taniej.

a

PS GF9 po zeszłorocznej wtopie idzie mocno cios za ciosem teraz. Chyba za chwilę pojawi się zapowiedź nowej frakcji, na przyszły rok, a przynajmniej wypadło by, aby się pojawiła, szczególnie jeśli uda im się premiera BORG na październik.

PSS Coraz droższa ta gra wychodzi. ceny per frakcja
10 dolców za bazy (12 na ich stronie)
10 dolców zestaw eskalacyjny (+5 budynków kontroli +15 statków).
15 dolców za kości.
czyli 35 dolców na frakcję, tych mamy już teraz 5...
kaimada
Użytkownik
#78 - Wysłana: 29 Wrz 2017 22:54:43
Nic z tych pierdół sobie nie dokupuję ;).

Dziś graliśmy grę Klingoni, Romulan, Kardasjanie i Ferengi.
Epicką rozgrywka zakończona tryumfalnym szturmem Klingonów na Romulus i Ferenginar, przy będącej tuż obok Kronosa flocie Kardasjan.

Dostałem straszne wciry jako Romulanin bo miałem zdecydowanie za mało produkcji...
Rocy7
Użytkownik
#79 - Wysłana: 8 Paź 2017 00:39:44 - Edytowany przez: Rocy7
kaimada
Użytkownik
#80 - Wysłana: 8 Paź 2017 00:49:47
Rocy7
Oh któż to się pojawił na forum ;).

http://startrek.gf9games.com/Home/tabid/56/entryid /153/borg-cube-movement.aspx
Widzieliście to? Najważniejsza informacja to nadal podtrzymują planowaną premierę w Q4.
Toudi
Użytkownik
#81 - Wysłana: 8 Paź 2017 22:37:01
kaimada:
Widzieliście to? Najważniejsza informacja to nadal podtrzymują planowaną premierę w Q4.

Ale na Essen chyba nie zdążą. Ponoć Borg nie opuścił jeszcze fabryk. a szkoda, szkoda.

Za to miałem okazję zagrać partię na 4. Jest znacznie ciekawsza niż na 3 graczy. No i gdy następuje zagęszczenie planszy, to co wydawało się ułomnością Cardassian (konieczność postawienia statku na swojej planecie), nie jest problemem. Właściwie nie ma czasu i miejsca na wystawienie pełnych flot.

Ale i najważniejsza część sobotniego spotkania:
tort
Toudi
Użytkownik
#82 - Wysłana: 20 Paź 2017 23:54:58
Kolejne wieści o Borg, tym razem o planetarnych inwazjach.

Co chyba najbardziej boli, to fakt, że utracone stacje kosmiczne są eliminowane z gry...
kaimada
Użytkownik
#83 - Wysłana: 30 Paź 2017 23:28:23
Rozmawiałem na Essen z pracownikiem GF9.
1) Borg w sprzedaży od początku grudnia 2017.
2) Produkują go we własnej fabryce na Tajwanie.
3) Paramount robi problemy i nie wiadomo jeszcze jakie rasy po Borgu. Na pewno Tholianie będą. Volcan woleliby nie robić, ale jak Paramount ich zmusi to zrobią.
4) Chcą szybko zrobić Dominium ale patrz wyżej.
5) W Borgu na pewno będą zmiany po uwagach ludzi na Essen.
6) Chcą wydawać dwa dodatki rocznie, z tego jeden na pewno na GenConie.
Autojednostka
Użytkownik
#84 - Wysłana: 11 Lis 2017 18:30:42
To widzę że tylko ja zaszalałem i kupiłem podstawkę i dodatki, plus po 2 ship packi z każdej rasy, uwielbiam grać dużymi flotami. 60 okrętów to już coś. Co do Borga jestem zawiedziony, tylko 5 sześcianów a cena dodatku droższa a w pudełku prawie nic nie ma. Jak tak mają zrobić Dominium to niech spadają. Liczę że naprawią swój błąd i do Borga zrobią ship packi po 3 sześciany.
The_D
Użytkownik
#85 - Wysłana: 14 Lis 2017 18:22:07
Autojednostka:
uwielbiam grać dużymi flotami. 60 okrętów to już coś.

Rozumiem swoistą "epicką" widowiskowość takich bitew, ale czy pod względem mechaniki to aby nie sprowadza bitew do festiwalu szczęścia w kościach?
Autojednostka
Użytkownik
#86 - Wysłana: 15 Lis 2017 00:19:40
Dlatego zmieniłem trochę mechanikę ataku i obrony. Wprowadziłem nowe kostki i gra się teraz o wiele płynniej.
A tak się prezentuję moja flota i kostki
Toudi
Użytkownik
#87 - Wysłana: 16 Lis 2017 11:34:45
Ciężko mi wyobrazić sobie bitwę na 60 okrętów... może gdyby była możliwość robienia większej ilości flot... ale tak, mechanika gry raczej nie pozwoli na skuteczne przemieszczanie takich ilości.

Ps. U Klingonów z Miss Fire Tactics atak dużą flotą, nawet bez podbitych broni jest fajny.. lecisz 30 statkami, nawet jak wszystkimi chybisz, to na pewno zestrzelisz 12 wrogich jednostek. ;)

starbasses
Autojednostka
Użytkownik
#88 - Wysłana: 16 Lis 2017 23:52:24 - Edytowany przez: Autojednostka
Dlatego pozwoliłem sobie na zmianę mechaniki i możliwość formowania do 10 flot a znaczniki floty, pełnią rolę okrętów flagowych a nie tylko znaczników floty

Widzę że już masz stacje ja zbieram na Borga, planowałem mieć 30 sześcianów ale 800 stów to za drogo
Toudi
Użytkownik
#89 - Wysłana: 17 Lis 2017 00:10:36
Autojednostka:
Widzę że już masz stacje ja zbieram na Borga, planowałem mieć 30 sześcianów ale 800 stów to za drogo

Właśnie, miałem napisać poprzednio. Ale wiesz, że 6 sześcian na mapie, oznacza wygraną Borga?
Autojednostka
Użytkownik
#90 - Wysłana: 17 Lis 2017 12:57:22
Toudi:
Właśnie, miałem napisać poprzednio. Ale wiesz, że 6 sześcian na mapie, oznacza wygraną Borga?

Wiem ale ja już myślę o starciu Borga z Krenimami albo Gatunkiem 8472
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Ascendancy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!