USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Ascendancy
 Strona:  1  2  3  4  5  »» 
Autor Wiadomość
Toudi
Użytkownik
#1 - Wysłana: 27 Mar 2017 03:36:48 - Edytowany przez: Toudi
Ponieważ rozegrałem drugą grę, mogę szarpnąć się na kilka zdań o grze (spróbuję też później dodać kilka fotek).

Najciekawsze choć na pewno nie najważniejsze jest jak trafiłem na grę. Choć to wyda się nie wiarygodne, na grę trafiłem przez reklamę. Coś co normalnie ignoruję, często odznaczam jako nieinteresujący mnie spam. Tym razem pojawił się tam kształt i galaxy i d'deridex z zestawów uzupełniający. Sprawdziłem z czego to jest i to chyba pierwszy raz w moim przypadku, gdzie reklama naprawdę zadziałała.

1

Star Trek Ascendancy to gra typu 4X: eXplore, eXpand, eXploit, eXterminate.
Gracz w grze wybiera jedną z cywilizacji znanych ze świata Star Trek następnie próbuje odkryć i zdobyć Drogę Mleczną. Galaktykę można podbić drogą militarną lub nieco bardziej pokojową.

Przykład w pełni rozwiniętej galaktyki (wszystkie 30 systemów z podstawki na polu gry).
2

Oraz jak odkrywana jest galaktyka:
3 4

W podstawce do wyboru są: Federacja Zjednoczonych Planet, Romulanie i Klingoni. W zależności od wybranej cywilizacji, otrzymuje pewne bonusy lub wręcz przeciwnie, utrudnienia w grze. I tak np. Federacja nie może podbijać planet siłą. A ze względu na Pierwszą Dyrektywę, nie mogą skolonizować przedwarpowych cywilizacji. Tacy Romulanie mają w bitwach Pierwszy atak, ze względu na swoje zamiłowanie do komuflarzu. A Klingoni jak to Klingoni idą na wojnę pełną parą - mogą tworzyć floty z 10 okrętów i a statki wyciągają wprost z bezdennego worka. Wybór cywilizacji, którą będzie grał gracz, ma znaczenie jaką obejmie drogę do zwycięstwa.

Najważniejszą częścią gry, która mnie szczególnie przypadła do gustu, jest sposób tworzenia mapy. Nie ma tu sztywnych map narzuconych przez twórców. A losowy sposób doboru zarówno połączeń jak i systemów nie pozwoli na nudzić się graczom, nawet przy wielu grach. W podstawce mapę tworzy 3 systemy domowe, 21 dodatkowych, gotowych do zasiedlenia i 6 fenomenów (czyli systemów, gdzie nie można budować, ale można dostać bonus w postaci żetonu naukowego za samo przeżycie w tym niebezpiecznym systemie).
Świat buduje się banalnie, gracz w swojej turze może wydając rozkazy rzucić kostką połączeń i wylosować system. Następie gracz ciągnie kartę eksploracji i w zależności od wyciągniętego zadania zdobyć lub walczyć o system.

Karty eksploracji w podstawce to 60 kart (15 z okazji 50 lecia TOS* nawiązuje właśnie do niego), nawiązujących do seriali ST, które stanowią spore urozmaicenie każdej rozgrywki. Gracz może wyciągnąć cywilizację przedwarpową, worpową, może odkryć świat dziewiczy, ale może tez pociągnąć Odkrycie, które daje różne bonusy (np. darmową kolonię czy darmowe surowce), ale może też wyciągnąć Kryzys. A to można zniszczyć cały system, a to flotę albo nagle Q przenosi gracz na drugi koniec galaktyki.

No i to w sumie tyle. Może teraz krótki plusy i minusy po tych dwóch partiach.

Czas gry ani plus ani minus. Na pudełku piszą 1h na gracza. Cóż mogę powiedzieć. Raczej minimum 1h na gracza. Partia gdzie udało się na użyć wszystkie systemy zajęła na 4h, druga parta, gdzie byliśmy wstanie wystawić jakieś 2/3 systemów i w sumie to nie dokończyć gry zgodnie z regułami gry, zajęła nam jakieś 5 godzin.
W necie narzekają na pauzy między ruchami. Gra się turowo, czyli każdy gracz kolejno wykonuje fazę budowania, potem kolejno fazę rozkazów. W pierwszych dwóch grach nie odczułem tego pauzowania. Rundy wbrew pozorom są bardzo szybkie. Niby skala rośnie, ale gracz stara się przemieszczać na raz coraz większe siły, więc mimo posiadania większej ilości rozkazów czy flot, zdolność ich przemieszczania wymaga więcej rozkazów, gracz robi wbrew pozorom mniej ruchów niż na początku gry. Najdłużej trwają bitwy, ale to jest na tyle ważne, że nikt się nie nudzi śledząc jej przebieg.
Zaufajcie mi, nie zauważyłem, kiedy te godziny znikły.

Plusem są oczywiście cywilizacje. Każda inna, więc już po 2,3 turach trzeba obrać taktykę odpowiednią pod daną nację. Co ważne zbyt duża wstrzemięźliwość na początku gry może i pozwoli znacznie rozwinąć swoją cywilizację, tak nie gwarantuje zwycięstwa. Można co prawda stworzyć siły, których nikt nie zdoła pokonać, ale raczej nie zdążą one zmienić sytuacji na korzyść ostrożnego gracza. Przegra przez zaniechanie.
Ale jest to pewien problem podstawki. 3 graczy powoduje, że ciężko wyważyć poziom miedzy graczami. Jak w tym przysłowiu, gdzie 2 się bije, tam trzeci korzysta. Kiedy3 gracz postanowi osłabić jednego z graczy, 2 wówczas odskakuje od obu. Brakuje po prostu 4 i kolejnego gracza (oby GF9 szybko to nadrobiła wydając dodatki**), więcej graczy znacznie z balansowałoby grę.

Ilość elementów znowu ani plus ani minus - podstawka zawiera pewną ilość wszystkiego. Czy jest to wystarczająca ilość? Dla podstawki na pewno, ale ja już czuję niedosyt i chcę więcej.
W grze mamy 30 systemów, ale dodatki moją dokładać po 10 nowych, więc myślę, że to zaspokoi głód planet.
Mamy 10 budynków kontroli i 30 statków na cywilizację. Wydaje się, że tyle wystarczy. Jednak GF9 przewidziało dodatki po 5 budynków kontroli i 15 dodatków okrętów. Więc jest możliwość rozwoju, ale cena gry znacznie wzrasta. Szczególnie, jeśli będzie się kupować dla każdej grywalnej cywilizacji...

No i kostki - minus. W grze dali 10 kostek. To jest za mało. Dużo za mało. Każdy gracz szybko dochodzi do sytuacji, gdzie atakuje flotami po naście okrętów. A bardzo bardzo łatwo doprowadzić do sytuacji, gdzie obrońca będzie potrzebował 31 kości Rzucanie takiej bitwy po 10 kości, może zniechęcić. Na szczęście kości to zwykłe K6, łatwo można uzupełnić ten brak. ;)

No i to właściwie wszystko. Gra jest bardzo przyjemna. Zasady tłumaczy się dosyć szybko i co ważne, da się to zrobić w trakcie gry. A gracz uczący się, nie traci na tym specjalnie. Można grać bez znajomości ST, ale te smakołyki, które się pojawiają dla fana są bardzo miłe. Np. grając Klingonami wyciągnąłem Rura Penthe zaraz obok Kronosa. A gracz Federacji Risa'e też zaraz obok Ziemi. Czy karty eksploracji nawiązującego bezpośrednio do odcinków.

Nie mogę się powstrzymać, oto jak zdobyłem Kronos. ;)
5

Grę mogę śmiało polecić każdemu fanu. Oraz każdemu kto chce zagrać w 4X. Gdybym oceniał samą podstawkę śmiało daję 4+/6 Byłoby 5, gdyby nie ten fakt, że w 3 osobowej grze 1 z graczy ma duży wpływ na to, kto z pozostałej dwójki będzie wygrywał.
Ale oceniam to przez pryzmat zapowiedzianych dodatków i udostępnionych materiałów promocyjnych. Jeśli twórcy spełnią to co obiecali, to myślę, że 5+/6 będzie. Cardassianie, Ferengi, BORG!!!

*twórcy zapowiedzieli, że te 15 kart będzie dostępne bezpłatnie tylko w pierwszym druku podstawki.
**tu jest mały problem, bo gra miała kilka miesięcy poślizgu w premierze, a dodatki ciągle są przesuwane. Na szczęście wszystko wskazuje, ze warto czekać. Byle tylko wydali, byle tylko wydali. ;)
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 27 Mar 2017 09:50:44 - Edytowany przez: Q__
Toudi

Cieszę się, że Ascendancy będzie mieć własny temat (w dodatku zaczęty tak soczystą recenzją). I może od razu dorzucę link do topicu, w którym (kilka dobrych postów pod rząd) wrzucałem informacje o tej grze:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=3419&page=0#msg301719
Guauld
Użytkownik
#3 - Wysłana: 27 Mar 2017 11:26:40
Aż się napaliłem czytając ten opis, a potem spojrzałem na cenę... 400 zł, będę musiał znaleźć kogoś do wspólnego zakupu, dobrze, że z tego co piszesz, aby się dobrze bawić przy niej nie trzeba być dużym fanem, będzie łatwiej. Pytanie tylko czy poczekać na dodatki i liczyć na jakieś promocje przy zakupie gry razem z rozszerzeniem.
Toudi
Użytkownik
#4 - Wysłana: 27 Mar 2017 14:52:57
Q__:
Cieszę się, że Ascendancy będzie mieć własny temat (w dodatku zaczęty tak soczystą recenzją).

Cieszę się, ze się cieszysz. ;)

Swoją drogą, ktoś trafił dziś na materiał z 7 marca, gdzie GF9 pokazało dodatki.
A więc plotki o śmierci wydawnictwa wydają się być przesadzone.
Cardassianie i Ferengi mają zaraz trafić do sklepów, Borg w czerwcu (czyli pewno na jesień ;))

Link
borg
Q__
Moderator
#5 - Wysłana: 27 Mar 2017 15:02:51 - Edytowany przez: Q__
Toudi

Toudi:
Cieszę się, ze się cieszysz. ;)

Jak się nie cieszyć widząc, że Phoenix żyje prawie jak za dawnych lat. No i w końcu nie tylko ja nowe tematy o Treku zakładam.

(Dobra, nie robię już Wam offtopa.)
Toudi
Użytkownik
#6 - Wysłana: 27 Mar 2017 17:05:00
Q to nie offtopuj tylko przyjedź na Śląsk zagrać!
Q__
Moderator
#7 - Wysłana: 27 Mar 2017 18:30:34
Toudi

Kiedyś może się uda... ;] W każdym razie b. miłe zaproszenie .
mozg_kl2
Użytkownik
#8 - Wysłana: 27 Mar 2017 18:36:40
Zagralbym.
Toudi
Użytkownik
#9 - Wysłana: 27 Mar 2017 19:20:08 - Edytowany przez: Toudi
mozg_kl2, jak wyżej. Zapraszan na Śląsk.

Edit. Albo poczekajcie nz dodatki. Zagramy w 5 osob. Bedzie gra na cały dzień. ;)
Guauld
Użytkownik
#10 - Wysłana: 27 Mar 2017 19:53:02
Toudi
Bym się dołączył gdyby nie tak daleko, obejrzałem właśnie na YT jak to wygląda i ogółem faktycznie ciekawie, choć kilka zastrzeżeń się znajdzie .
Mogę uczestniczyć przez holokomunikator.
Toudi
Użytkownik
#11 - Wysłana: 28 Mar 2017 01:28:07 - Edytowany przez: Toudi
Uzupełniłem post o kilka fotek.

Guauld:
Aż się napaliłem czytając ten opis, a potem spojrzałem na cenę... 400 zł

Cena jest... spora. Też miałem mały dylemat jak zobaczyłem te cyfry. Ale trekkie we mnie wygrał. ;)

Sprawdzałem wszystkie źródła, jak zamawiałem najtaniej wyszło z UK (brytyjski amazon miał przystępną cenę przesyłki do PL), a jeszcze funt spadł o kilka groszy, między zamówieniem, a księgowaniem - 3 zł tak zaoszczędziłem ;)).
Z USA podatek i koszty przesyłki podwajały cenę z ok. 60 dolców na jakieś 120 dolców.
amazon.de ma nieco wyższa cenę i euro drogie... jak liczyłem wychodzi drożej niż funt.

W Pl sprawdzałem, ale sklepy, którym ufam miały ceny 380-400 zł. można znaleźć 360... ale ostatnio znalazłem na GameLordzie za 310 zł. Taniej chyba już nie będzie. W gamelordzie robiłem zakupy Xwinga, paczki doszły bez problemu i szybko.

Guauld:
Bym się dołączył gdyby nie tak daleko,

Niestety holokabina w remoncie, trzeba osobiście. Teleport sprawny? ;)

Co do grania, jak będzie 10 cywilizacji, to robimy dwudniowy zlot i gramy przed dobę. ;) w downtime między rundami oglądamy TNG :D

Guauld:
obejrzałem właśnie na YT jak to wygląda i ogółem faktycznie ciekawie, choć kilka zastrzeżeń się znajdzie

No kostek mało. ;) Jakoś modeli mogła być lepsza ;) no i mogłyby być pomalowane. ;)
A poważniej, zawsze jest jakieś ale, nadal jednak polecam. ;)
mozg_kl2
Użytkownik
#12 - Wysłana: 28 Mar 2017 10:33:08
Toudi:
Co do grania, jak będzie 10 cywilizacji, to robimy dwudniowy zlot i gramy przed dobę. ;) w downtime między rundami oglądamy TNG :D

http://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/jedziem-tam-cyganie-mem.jpg

Jak pisalem Toudiemu na sejsie gra pachnie Eclipsem w szatach treka.
The_D
Użytkownik
#13 - Wysłana: 31 Mar 2017 16:09:38
mozg_kl2
Jak fluor pożyczy to mogę przytaszczyć na Pyrkon, ale przydałoby się kilku pewnych graczy na te 4h (bo przy początkujących nie ma co łudzić się, że pójdzie szybciej)

Toudi:
W Pl sprawdzałem, ale sklepy, którym ufam miały ceny 380-400 zł. można znaleźć 360... ale ostatnio znalazłem na GameLordzie za 310 zł. Taniej chyba już nie będzie. W gamelordzie robiłem zakupy Xwinga, paczki doszły bez problemu i szybko.

Warszawska planszomania miała iodp promocję w okolicach 360 zł. 310 to deal życia, ale już za dużo nerdowskich wydatków ostatnio (dzisiaj bilety na pociąg do Poznania).
fluor
Użytkownik
#14 - Wysłana: 1 Kwi 2017 14:26:36
Pożyczy
The_D
Użytkownik
#15 - Wysłana: 11 Kwi 2017 11:43:17
Jak by ktoś szukał w Planszomanii znowu promocja 339 zł. Sklep sprawdzony i warty wspierania, bo ściągają gry trekowe:
http://planszomania.pl/strategiczne/10197/Star-Tre k-Ascendancy.html
Q__
Moderator
#16 - Wysłana: 17 Kwi 2017 18:44:53
No, Panowie, podziwiajcie tego Borga - jest pierwsze szersze info o nim:
http://www.startrek.com/article/the-borg-set-to-in vade-star-trek-ascendancy
Toudi
Użytkownik
#17 - Wysłana: 18 Kwi 2017 01:29:09
Q__:
No, Panowie, podziwiajcie tego Borga - jest pierwsze szersze info o nim:
http://www.startrek.com/article/the-borg-set-to-in vade-star-trek-ascendancy

No i to są dobre wieści... szkoda tylko, że na ten dodatek mamy czekać do końca wakacji (a biorąc obecne opóźnienia, pewno dłużej).

Zastawiam się tylko czy 6 Sześcianów to mało czy dużo...

Q, jak tylko będzie przyjeżdżaj grać!
The_D
Użytkownik
#18 - Wysłana: 18 Kwi 2017 11:11:06
Toudi:
No i to są dobre wieści... szkoda tylko, że na ten dodatek mamy czekać do końca wakacji (a biorąc obecne opóźnienia, pewno dłużej).

Jak by wszystkie dodatki wypuścili na raz to by zajechali graczy budżetowo. No i krótkie terminy to większe ryzyko niedoróbek. To z resztą był tez jeden z grzeszków Attack Winga.

Więc niech najpierw ogarną tych Kardazjan, ja chcę moją flotę Galorów
Toudi
Użytkownik
#19 - Wysłana: 18 Kwi 2017 12:32:38
The_D:
No i krótkie terminy to większe ryzyko niedoróbek.

No ja mam nadzieję, że dla Cardassian i Ferengich to problemy produkcyjne spowodowały opóźnienie, nie problemy grywalności. ;)

The_D:
ja chcę moją flotę Galorów

Jakkolwiek flota Galaxy wygląda świetnie, flota D'deridex jeszcze lepiej. Tak flota Sześcianów Borga to jest to co chce się oglądać (oczywiście nie przeciwko sobie ;))

The_D:
Jak by wszystkie dodatki wypuścili na raz to by zajechali graczy budżetowo.

Tu się niestety zgadzam i to boli mnie jako gracza najbardziej. ;) Na Borga, czemu nie jestem bogaty. ;)
Q__
Moderator
#20 - Wysłana: 18 Kwi 2017 12:55:34 - Edytowany przez: Q__
Toudi

Toudi:
Zastawiam się tylko czy 6 Sześcianów to mało czy dużo...

A, to pewnie zależy od tego, czy twórcy gry będą się inspirować pierwszą częścią "TBoBW" czy drugą - "Endgame".

The_D

The_D:
ja chcę moją flotę Galorów

Nie powiem, b. ładne stateczki... Choć nie rozumiem otaczającego je kultu... bo od - posądzanego o słabowitość - Galaxy przecież równo obrywały...

Toudi

Toudi:
Jakkolwiek flota Galaxy wygląda świetnie, flota D'deridex jeszcze lepiej.

Cóż, prawda, niestety D'd od Galaxy kanonicznie silniejsze (nie tak wiele, bodaj, ale zawsze)...
The_D
Użytkownik
#21 - Wysłana: 19 Kwi 2017 16:01:08
Q__:
Cóż, prawda, niestety D'd od Galaxy kanonicznie silniejsze (nie tak wiele, bodaj, ale zawsze)...

Ale też szybsze o ile dobrze pamiętam (zwłaszcza odcinek Tin Man). Nie wiem czy to sentyment, ale mimo wszystko klasyczne projekty z TNG wydają mi się najbardziej udane: począwszy od ikoniczego Galaxy przez budzące grozę D'Derideksy, po epizodycznego, ale przecież też świetnie wyglądającego Ambassadora. Nie zapominajmy też, że w TNG debiutowały właśnie i Galory, czy ferengijskie Maraudery.

Toudi:
Na Borga, czemu nie jestem bogaty. ;)

Ja nie musze być bogaty, czekam na pierwsze replikatory i porzucenie idei pieniądza :D
Q__
Moderator
#22 - Wysłana: 19 Kwi 2017 16:12:39 - Edytowany przez: Q__
The_D

The_D:
ale mimo wszystko klasyczne projekty z TNG wydają mi się najbardziej udane

Też tak uważam.

Nawiasem: jak wiadomo:
The_D:
ikoniczego Galaxy

I

The_D:
budzące grozę D'Derideksy

Zaprojektował Andrew Probert.

The_D:
epizodycznego, ale przecież też świetnie wyglądającego Ambassadora

Wymyślił z kolei Rick Sternbach, bazując na wcześniejszych koncepcjach Proberta.

The_D:
Galory

To już całkiem osobiste dzieło Sternbacha. Natomiast:

The_D:
ferengijskie Maraudery

To znowu Probert.

Więcej:
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Galaxy_class_mo del
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/D'deridex_class _model
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Ambassador_clas s_model
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/Galor_class_mod el
http://memory-alpha.wikia.com/wiki/D'Kora_class_mo del
Toudi
Użytkownik
#23 - Wysłana: 20 Kwi 2017 01:17:00
The_D:
Ja nie musze być bogaty, czekam na pierwsze replikatory i porzucenie idei pieniądza :D

Ale to chyba ze 3 stulecia jeszcze, nie? Nie wiem czy doczekamy. ;)

The_D:
klasyczne projekty z TNG wydają mi się najbardziej udane: począwszy od ikoniczego Galaxy przez budzące grozę D'Derideksy

Całkowicie się z tą wypowiedzią zgadzam. Jest coś w projektach. Te okręty mają tylko jeden minus, są przepiękne pod pewnymi kątami, pod innymi wydają się mieć niewłaściwe proporcje. ;)

Q__:

Jak dobrze pamiętam, to zasilane są kamieniami nieskończoności (czarną dziurą coś takiego). To chyba mocniejsze od antymaterii...
Q__
Moderator
#24 - Wysłana: 20 Kwi 2017 01:38:09 - Edytowany przez: Q__
Toudi

Toudi:
Jak dobrze pamiętam, to zasilane są kamieniami nieskończoności (czarną dziurą coś takiego). To chyba mocniejsze od antymaterii...

Osobliwością. Teraz się interpretuje, że to - prawdopodobnie - kugelblitz*, odmiana czarnej dziury, choć swego czasu wolałem teoretyzować - wspierając się pomysłami z Uncharted - że może to być biała dziura, jako nieskończone źródło energii**.

Nawiasem: pomysł czarnodziurowych statków jest starszy niż Trek:
http://en.wikipedia.org/wiki/Black_hole_starship

* Wspominałem o tym:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=8&topic=4106&page=0#msg312020

** Przy czym i jednostki GF muszą niemałą dysponować skoro - od biedy - do Warp 10 zdolne.
Toudi
Użytkownik
#25 - Wysłana: 24 Kwi 2017 08:48:21 - Edytowany przez: Toudi
Miałem okazję zagrać wczoraj kolejne 2 gry.

Jednoznacznie stwierdzam, że choć da się grać w 3 osoby, 4 i kolejnej zdecydowanie brakuje. Współpraca dwóch graczy daje przewagę nad 3 graczem oraz trzeci gracz nagłym atakiem z boku, może nagle może znacznie osłabić innego gracza... Przy większe ilości graczy wydaje się, że będzie to bardziej zbalansowane.

W ogóle nie zauważa się upływającego czasu. Dwie partie wczoraj, każda po przynajmniej 4 godziny. Człowiek siada do planszy, pusta, pusta, nagle pełna i jest 4 godziny później.

No i gra w sumie wymaga sporego planowania z wyprzedzeniem. Bo choć można próbować rozkazami przelecieć daleko, to potem nagle brakuje rozkazu na atak czy hegemonię...

No i jeszcze można mieć pecha z dociągiem planet:
czerwono
Jako Klingoni do około domu wylosowałem tylko hazardowe układy.... co mocno spowolniło możliwy rozwój...
kaimada
Użytkownik
#26 - Wysłana: 25 Kwi 2017 07:09:44
Powiem Wam, że z tymi dodatkami to już w ogóle absurdy się dzieją. Nie dość, że Kardasjan i Ferengi nadal się nie ukazali to jeszcze zapowiedziany Borg może... pojawić się wcześniej niż oni... Podobno GF9 zmieniło fabrykę na Indonezyjską i ta powinna się wyrobić do wakacji.
Oni naprawdę w tych Chinach te gry produkowali w jakieś nielegalnej wytwórni albo próbowali Chińczyków wyrolować na pieniądzach. Zaraz będzie rok opóźnienia dodatku, który był prezentowany jako niemalże integralna część gry...
Guauld
Użytkownik
#27 - Wysłana: 25 Kwi 2017 14:30:35
Toudi
Toudi:
To chyba mocniejsze od antymaterii

No nie do końca, w temacie przytoczonym przez Q__ ja z kolei dałem link do tego. Wszystkich info. nie mamy i pewne rzeczy trzeba zostawić domysłowi, ale wiadomo tyle, że generatory Romulan są bardziej ograniczone, bo nie da się przyspieszyć "parowania" czarnej dziury (co najwyżej zwiększyć ich liczbę na pokładzie), natomiast antymaterii można anihilować tyle, na ile wytrzymałość reaktora pozwoli.
Q__
Moderator
#28 - Wysłana: 3 Maj 2017 16:49:27
kaimada
Użytkownik
#29 - Wysłana: 4 Maj 2017 13:02:32
Data premiery skacze w warp widzę. Z soon, przez late summer aż do later this year...
Toudi
Użytkownik
#30 - Wysłana: 4 Maj 2017 15:44:36
kaimada, to chyba wina sposobu w jaki zbudowana jest ta grupa film, zajmująca się tą grą...

Zdaje się, że promocją zajmuje się firma matka, która leci wedle założonego harmonogramu, grę projektuje mniejsza spółka córka, a grę produkuje pośrednia firma GF9. I mają problem z wymianą info między sobą.

Osobiście mam nadzieję, że w maju będą Cardassianie i Ferengi. Ale realniejszy wydaje mi się sierpień i ten Gen Con 50.

Jeśli Borg zostanie w pełni zaprezentowany na Gen Conie, to powinien na jesień trafić do sklepów.

A jak będzie, to się przekonamy. ;)
 Strona:  1  2  3  4  5  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Ascendancy

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!