Tak więc i ja zostałem zasymilowany przez Attack Winga. Udało nam się zebrać 3 graczy z zestawami (oprócz mnie i Vashara jeszcze fluor) i kombinujemy nad jakąś pokazówką na Treksferę.
Toudi:
Można coś więcej? Jak się składa załogi?
Generalnie składa się nie tylko załogę, ale całą konfigurację statku. Przykładowa karta statku
wygląda takStatystyki po lewej są analogiczne jak w x-wingu: atak, uniki, wytrzymałośc kadłuba, siła osłon. W prawym dolnym rogu koszt statku w punktach. Do statku trzeba dobrać kapitana, np.
takiego. Dla każdej frakcji też szeregowi kapitanowie ze zdolnością dowódczą równą 1, dostępni za darmo (tzn. z kosztem 0 punktów).
Na samym dole karty statku są dodatkowe ikonki oznaczające możliwość upgrade'ów, które dzielą się na:
technologie - najbardziej różnorodne, od polaryzacji kadłuba pozwalającej unikać krytycznych trafień, po ucieczkę do płynnej przestrzeni (dla gatunku 8472)
uzbrojenie - popularne torpedy fotonowe, plazmowe, ale i np. wysysające energię działo Breen albo przenikające osłony emitery polaronowe Jem'hadar.
- załoga - też bardzo różnorodne umiejętności: Paris doda nam dodatkową kość w unikach, Scotty może przekierować mo z osłon do fazerów, O'Brien sabotować technologię na statku przeciwnika...
Do tego do niektórych kapitanów można dobrać jeszcze elitarny talent, a czasem nawet dwa (Kirk).
Na sąsiednim forum dostepny jest raport bitewny autorstwa fluora:
http://trek.pl/forum/index.php?/topic/9577-star-tr ek-attack-wing/?p=139224