USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Mass Effect - trylogia
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  9  10  11  12  13  »» 
Autor Wiadomość
poligon
Użytkownik
#31 - Wysłana: 17 Lut 2012 18:23:58 - Edytowany przez: poligon
Q__:
Masz pewność, że tak było, czy tak sobie insynuujesz z przyczyn ideowych, odbiegając w dodatku coraz dalej od tematu?

To jest jedno z wielu badań, inne nie potwierdzaja tych rewelacji, dlatego zródło uznaje za wątpliwe. 60% to bzdurna liczba, nie majaca poparcia w prostej obserwacji. Czytałem na temat tych badan i pytania były konstruowane w ten sposób czy badana osoba nie fantazjowała na temat osoby tej samej płci. Sorry ale jeżeli na takiej podstawie robi się wniosek że 60% kobiet jest bisexualna to jest to chore. Dlatego pisze radze doczytać na temat badan wraz z krytyką zródła. ideologia nie ma tu nic do rzeczy licza sie fakty.

Ideologia natomiast jest twierdzenie że homosexualizm jest normalny jak kolor oczu. Żadne badania naukowe tego nie potwierdzaja, nawet amerykańskie towarzystwo psychiatryczne wycofało się z tej tezy. Tu mamy do czynienia z ideologia i manipulacją. Wszczepia sie ludziom fałszywy obraz, podajac uproszczony obraz zdolny do przyjęcia przez zwykłego zjadacza chleba o "nowoczesnych" pogladach.

Queerbot:
poligon no to może po prostu powstrzymaj się od tworzenia homoseksualnego Sheparda. Czy potencjalność też boli?

Tak jak pisałem w ME nie ma wątku homosexualnego osoba o której mowa może dostosować swoja płeć. Pisano o tym na niejednym forum.

ME2 uprościł elementy RPG wprowadzając kilka broni, rozumiem że w jedynce mógł być chaos ale teraz przesadzono w druga strone. Co do rozwoju postaci wystarczy tylko akceptować automatycznie rozwój i tyle. Watpie czy fabuła przebije tą z ME1, tam było napiecie budowane fabułą, elementy tajemniczości i zwroty akcji, tu podejrzewam zostanie sama akcja.
Paradoks
Użytkownik
#32 - Wysłana: 17 Lut 2012 22:48:06
poligon:
Tak jak pisałem w ME nie ma wątku homosexualnego osoba o której mowa może dostosować swoja płeć. Pisano o tym na niejednym forum.

Ale ja jak romansowałem z T'Soni to ona nigdy nie przestała być kobietą. Nawet poszła z moją Shepard do łóżka.

Poligonie, coś takiego jak normalność to tylko pusta idea, może istnieć co najwyżej jako pojęcia statystyczne. Ale w Sevres, wyobraź sobie, nie trzymają pod kloszem modelu człowieka normalnego, nie ma żadnego ideału. Ideały tworzą sobie ideologie właśnie.
poligon
Użytkownik
#33 - Wysłana: 18 Lut 2012 19:17:24
Paradoks:
Ale ja jak romansowałem z T'Soni to ona nigdy nie przestała być kobietą. Nawet poszła z moją Shepard do łóżka.

Czytaj dialogi. Zmieniała płeć.

Paradoks:
Poligonie, coś takiego jak normalność to tylko pusta idea, może istnieć co najwyżej jako pojęcia statystyczne

No własie nawet statystyka przeczy normalnosci homo,

Paradoks:
Ideały tworzą sobie ideologie właśnie.

Ewolucja. Dlatego homo uwazam za błedny zauek ewolucji. Gryby mieli przezyc byłby gen homosexulizmu, ale go nie ma
Queerbot
Użytkownik
#34 - Wysłana: 19 Lut 2012 14:40:39
http://i1.kym-cdn.com/photos/images/original/000/001/582/picard-facepalm.jpg

Wracając do tematu, zobaczcie jak wielu aktorów z ME2 znacie z sf:
http://www.youtube.com/watch?v=khBKTmdazs8
mozg_kl2
Użytkownik
#35 - Wysłana: 20 Lut 2012 15:33:49
Queerbot
Użytkownik
#36 - Wysłana: 3 Mar 2012 00:49:02
Pojawił się nowy trailer:
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedd ed&v=bG2mdZ23eP8#!

Co mnie absolutnie urzekło: jak wiadomo, przeciwko Reaperom jednoczy się całe życie biologiczne w galaktyce, nawet Tresher Maw, co widać w zwiastunie. Co więcej, sieć informuje, że ten osobnik ma swoje imię, nazywa się Kalros i mieszka na Tuchanka.
Q__
Moderator
#37 - Wysłana: 4 Mar 2012 00:07:14 - Edytowany przez: Q__
Queerbot

Queerbot:
Co mnie absolutnie urzekło: jak wiadomo, przeciwko Reaperom jednoczy się całe życie biologiczne w galaktyce,

Ech... Kiedy dostaniemy to samo w Treku? Bo póki co wojujące imperia...
mozg_kl2
Użytkownik
#38 - Wysłana: 4 Mar 2012 11:07:48
Q__

Przeciwko komu trekowe potęgi miałby się zjednoczyć?
Q__
Moderator
#39 - Wysłana: 4 Mar 2012 11:14:53 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

Czytałeś "ST - Armada" Sawyera. Tam było naprawdę z grubej rury: przeciwko Bogu (a w każdym razie stwórcy życia w naszej Galaktyce).

(Pomysł na tyle kontrowersyjny, że Paramount go zawetował.)
mozg_kl2
Użytkownik
#40 - Wysłana: 4 Mar 2012 11:45:09
Q__:
Czytałeś "ST - Armada" Sawyera. Tam było naprawdę z grubej rury: przeciwko Bogu (a w każdym razie stwórcy życia w naszej Galaktyce).

Przeciwko Bogu? Jestem agnostykiem, więc mam wątpliwości co do tego, że istnieje jakiś tajemniczy nie widzialny nie materialny byt który nad nami czuwa. Po co mieliby się jednoczyć przeciwko Bogu? Żeby z nim walczyć? Zakłądajac, żę Bogu posiada wszystkie przymioty jakie przypisują mu znane na Ziemi religię, walką wyglądałaby jak zabawa dziecka klockami.
Q__
Moderator
#41 - Wysłana: 4 Mar 2012 12:00:28 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Po co mieliby się jednoczyć przeciwko Bogu? Żeby z nim walczyć? Zakłądajac, żę Bogu posiada wszystkie przymioty jakie przypisują mu znane na Ziemi religię, walką wyglądałaby jak zabawa dziecka klockami.

Fabuła Sawyera była dość wyrafinowana. Otóż okazało się, że życie w galaktyce Drogi Mlecznej stworzyl pewien potężny byt (daleko mniej potężny od wszechmocnego Boga postulowanego przez monoteizmy, ale daleko potężniejszy od Ziemian, Klingonów czy innych Tholian*), który w pewnym momencie zapragnął - jak się zdawalo - wybić swoje tak pojęte "potomstwo". Koniec końców okazało się, że zamiary owego stwórcy były trochę inne: uznał, że za jednym zamachem zjednoczy** swoje potomstwo (przeciw sobie, co prawda, ale zawsze jest nadzieja, że taki sojusz przetrwa) i sprowokuje je do dokonania na sobie eutanazji (bo cierpiał i miał dość istnienia).

* pamiętajmy zresztą, że było to w czasach przed ST V, TNG i DS9

** zjednoczył - do walki z nim powstała tytułowa Armada, czyli wspólna flota uderzeniowa czołowych TOSowych potęg...
Queerbot
Użytkownik
#42 - Wysłana: 4 Mar 2012 15:22:26
Q__:
uznał, że za jednym zamachem zjednoczy** swoje potomstwo (przeciw sobie, co prawda, ale zawsze jest nadzieja, że taki sojusz przetrwa) i sprowokuje je do dokonania na sobie eutanazji (bo cierpiał i miał dość istnienia).

Konrad Wallenrod :]
mozg_kl2
Użytkownik
#43 - Wysłana: 4 Mar 2012 19:08:20
Q__:
postulowanego przez monoteizmy, ale daleko potężniejszy od Ziemian, Klingonów czy innych Tholian*), który w pewnym momencie zapragnął - jak się zdawalo - wybić swoje tak pojęte "potomstwo".

Jakże orginalne. Po Sawyerze spodziewałbym się większej pomysłowości. Podobnie swoją drogą jest chyba w ME.

Q__:
** zjednoczył - do walki z nim powstała tytułowa Armada, czyli wspólna flota uderzeniowa czołowych TOSowych potęg...

Czy zjednoczenie było tylko chwilowe. Moim zdaniem taki sojusz długo by nie pociągnął. Za jakiś czas każda z ras zaczełaby ciągnać "kocyk" w swoją stronę. "Ludzie" jednoczą się przeciwko czemus/komuś, jednak po pokonaniu przeciwności sojusz się rozpada.
Q__
Moderator
#44 - Wysłana: 4 Mar 2012 19:21:11
mozg_kl2

mozg_kl2:
Jakże orginalne. Po Sawyerze spodziewałbym się większej pomysłowości.

Pisał to w pierwszej połowie lat '80 (w dodatku nie tworząc samodzielnego dzieła, a powieść "produkowaną" w ramach franczyzy, więc już na starcie muszącą się mieścić w sztywnych oczekiwaniach wydawcy*). Bierzmy na to poprawkę.

* I tak się w nich zresztą nie zmieściła...

mozg_kl2:
Czy zjednoczenie było tylko chwilowe. Moim zdaniem taki sojusz długo by nie pociągnął

Zakończenie było otwarte. Sprawa dla której powstał sojusz została załatwiona i teraz wielkie pytanie: co dalej?

ps. jeśli znasz angielski, polecam Ci samodzielną lekturę (rzecz była linkowana na Forum, łatwo ją też wygooglać)...
poligon
Użytkownik
#45 - Wysłana: 8 Mar 2012 13:33:13
I oto jest cześć trzecia.

http://gry.onet.pl/wiadomosci/oczekiwanie-dobieglo -konca-mass-effect-3-juz-w-spr,1,5050940,artykul.h tml

Moje proroctwo. Najgorsza czesć to bedzie, prosta łupanka, typu schowaj się za murkiem i strzel jak przeciwnik nie widzi. Obciete elementy RPG zaowocują wzrostem akcji ale spadkiem miodności.
Queerbot
Użytkownik
#46 - Wysłana: 8 Mar 2012 14:37:48
Wydźwięk artykułu jest raczej odwrotny.
poligon
Użytkownik
#47 - Wysłana: 8 Mar 2012 14:47:38
Queerbot:
Wydźwięk artykułu jest raczej odwrotny.

Jak sądzisz za co im płaca?

Zreszta czekam aż mój wydawca SKIDROW wypuści do sciągniecia wersje demo wtedy powiem wiecej.
Q__
Moderator
#48 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:23:00
poligon

poligon:
prosta łupanka, typu schowaj się za murkiem i strzel jak przeciwnik nie widzi.

DOOMa to Ty chyba nie kochasz...
Mav
Użytkownik
#49 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:35:08 - Edytowany przez: Mav
poligon:
Moje proroctwo. Najgorsza czesć to bedzie, prosta łupanka, typu schowaj się za murkiem i strzel jak przeciwnik nie widzi. Obciete elementy RPG zaowocują wzrostem akcji ale spadkiem miodności

Wszystkiemu winne są konsole. To one sprowadzają gry do zerowego myślenia i prostej mechaniki. S.T.A.L.K.E.R. - PC, MODERN WARFARE - Konsola - taka jest różnica w filozofii grania obu platform. Niestety konsolowatość wtargnęła na cały rynek gier.
poligon
Użytkownik
#50 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:37:16 - Edytowany przez: poligon
Q__:

FPS-y to dyrnoty, choc są wyjątki jak Stalker czy Borderlands. pierwszy za klimat, oparty na opowiadaniu "Klimat na skraju drogi" i genialnym filmie Tarkowskiego Stalker, druga za niekonwencjonalna grafike, poza tym to prosta łupanina, jednak ma ten cyberpunkowo/mad maxowy kliacik. Sorry ale FPS-y sa dla dzieci.

Mav:
Wszystkiemu winne są konsole. To one sprowadzają gry do zerowego myślenia i prostej mechaniki. S.T.A.L.K.E.R. - PC, MODERN WARFARE - Konsola - taka jest różnica w filozofii grania obu platform. Niestety konsolowatość wtargnęła na cały rynek gier.

Sama prawda, konsole doprowadziły do upadku rynku gier. Podobna sytuacja byla na poczatku lat 80-tych, kiedy dominowały konsole. Dopiero pojawienie się osobistych komputerów zrobilo rewolucje.

Dziś tragedia na kazdym polu. Konsole zawitały pod strzechy i poziom gier trzeba dostosować pod dyktando Casuali, niedzielnych graczy czy tatusków. Grałem w U2 i zastanawiałem sie czy jeszcze gram czy oglądam film. We wspomnianego Mass Effect należy zaczynać od prawie najwyższego poziomu inaczej gra nie a sensu, chyba że chcemy przesledzić fabułe.

A z dobrych nowin Stalker 2 ma byc tez na konsole

Mav:
Czyli wszystkie filmy akcji są dla dzieci...,

Jeżeli przyjrzysz się do kogo sa kierowane to tak jest dzieci i młodzierz. Te wszystkie transormersy, Green Lanterny. Chyba że za kino akcji uznamy Millenium.
Mav
Użytkownik
#51 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:39:57
poligon:
Sorry ale FPS-y sa dla dzieci.

Q__
Moderator
#52 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:45:55 - Edytowany przez: Q__
poligon

poligon:

Rzecz gustu... Ja tam lubię sobie pograć w DOOMa do dziś, a dzieckiem od daawna nie jestem.

poligon:
oparty na opowiadaniu "Klimat na skraju drogi"

Litości.. i jak tu - mimo najlepszych chęci - nie dogryźć, kiedy po pierwsze powieści, a po drugie "Piknik...", nie "Klimat...", choć klimat to ta powieść ma.

Mav

Mav:

Czy dla dzieci, to nie wiem... Ale powyżej tzw. wczesnej dwudziestki przestaly mnie jakoś szczególnie ruszać.
Mav
Użytkownik
#53 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:49:25 - Edytowany przez: Mav
Q__:
Ale powyżej tzw. wczesnej dwudziestki przestaly mnie jakoś szczególnie ruszać.

Star Trek to też filmy akcji Nie można wrzucić wszystkich FPP do jednego worka - gier dla dzieci.

poligon:
A z dobrych nowin Stalker 2 ma byc tez na konsole

No niestety...
poligon
Użytkownik
#54 - Wysłana: 9 Mar 2012 11:52:00 - Edytowany przez: poligon
Q__:
Rzecz gustu... Ja tam lubię sobie pograć w DOOMa do dziś, a dzieckiem od daawna nie jestem.

Kwestia gustu lub jego braku Doom gralem, miał być horrorem/fps a był nudną sieka w kosmosie, już lepiej ubawiłem się w Dead Space oczywiście pierwszej czesci, bo druga to juz mala porażka a finał to tragedia.

Q__:
Litości.. i jak tu - mimo najlepszych chęci - nie dogryźć, kiedy po pierwsze powieści, a po drugie "Piknik...", nie "Klimat...", choć klimat to ta powieść ma.

Freudowska pomyłka
Q__
Moderator
#55 - Wysłana: 9 Mar 2012 12:07:02 - Edytowany przez: Q__
Mav

Mav:
Star Trek to też filmy akcji

Nie wszystkie i właśnie te wyjątki wolę...

poligon

poligon:
Kwestia gustu lub jego braku

Zawsze można zadać pytanie: u którego z nas....

poligon:
Doom gralem, miał być horrorem/fps a był nudną sieka w kosmosie

Sieka akurat pasuje i do FPS i do horroru, ale zamiast kłócić się o gusta ciekaw jestem raczej czy była to jedna z pierwszych gier po jaką sięgaleś i w w jakim (+/-, nie chodzi o patrzenie w metryki) wieku po niego sięgnąłeś. Klasyka postrzegana przez pryzmat nowszych pozycji może wydawać się siermiężna.

Choć ja np - skoro o gustach mowa - zatrzymałem się wlaściwie na etapie DOOMa, MK, Diuny, Cywilizacji i jeszcze paru. Po nowsze gry czasem sięgam, ale tak na mnie nie działają...
poligon
Użytkownik
#56 - Wysłana: 9 Mar 2012 13:04:19 - Edytowany przez: poligon
Q__:
gusta ciekaw jestem raczej czy była to jedna z pierwszych gier po jaką sięgaleś i w w jakim (+/-, nie chodzi o patrzenie w metryki) wieku po niego sięgnąłeś. Klasyka postrzegana przez pryzmat nowszych pozycji może wydawać się siermiężna.

Oki myslałem że mowa o nowym doomie. Starego pamietam i grało sie, do tego w Wolfstein 3d, Heretic, pierwsze FPS-y. Wtedy dużego wyboru nie było, ale dzis te gry rażą gałki oczne, mimo że sa już kultowe.

Pierwsze gry? Jestem starym weteranem zaczynalem od 8 bit ZX Spectrum potem c 64 potem Amiga i PC. Brałe udzial w trzech najważniejszych wojnach Atari kontra C64 po stronie C64, Amiga kontra PC po stronie Amigi i teraz konsole kontra PC, oczywiście po stronie PC .

Q__:
Cywilizacji i jeszcze paru. Po nowsze gry czasem sięgam, ale tak na mnie nie działają...

Skończyc cywilizacje na Eperorze raz mi sie udalo, trzeba bylo liczyc kazda ture co i ile zbudowac. Ale nowe odsłony tez daja rade. Jak kogos interesuje gra osadzona w realich sredniowiecznej Hansy to polecam gre Patrician IV.

Q__:
była to jedna z pierwszych gier po jaką sięgaleś i w w jakim (+/-, nie chodzi o patrzenie w metryki) wieku po niego sięgnąłeś

Fred, Skarb księcia, River Raid. River Raid, Vermer, Trans World, Elite lista jest długa wszystkie klasyki z 8 bit. Wszystko od 2 klasy szkoły podstawowej. Dalej mam emulatory C64 i ZX-spektru na PC.
Q__
Moderator
#57 - Wysłana: 9 Mar 2012 13:14:55
poligon

poligon:
Oki myslałem że mowa o nowym doomie

Tam nowy.. Kto pamięta o nowym...

poligon:
River Raid

Widzę, że jednak znajdziemy wspólny język...
mozg_kl2
Użytkownik
#58 - Wysłana: 9 Mar 2012 19:37:16
Mav:
No niestety...

O ile w ogóle powstanie, bo to też nie jest pewne.

poligon:

Dobrze, że prawdziwy facet ma w sobie coś z dziecka do śmierci.

Q__:
Pisał to w pierwszej połowie lat '80 (w dodatku nie tworząc samodzielnego dzieła, a powieść "produkowaną" w ramach franczyzy, więc już na starcie muszącą się mieścić w sztywnych oczekiwaniach wydawcy*). Bierzmy na to poprawkę.

No chyba, że tak. To można wybaczyć mu ten grzeszek. Jednak i tak nie powala pomysłowością.

Q__:

DOOM to kult. Pamiętam te noce spędzone przed ekranem. Podobnie nad Dukem 3D. Niezła pikseloza, do tego gra głupia, ale aż tak głupia że fajna. NIe wiem czemu, ale kinowa wersja DOOMa też mi podeszła.
Q__
Moderator
#59 - Wysłana: 9 Mar 2012 19:53:54
mozg_kl2

mozg_kl2:
Dukem 3D. Niezła pikseloza, do tego gra głupia, ale aż tak głupia że fajna.

Tak, to wariackie, machoistyczne poczucie humoru. Cyniczne teksty, gołe panienki, rozwalanie klozetów z kopa, świnie w policyjnych mundurach...

mozg_kl2:
kinowa wersja DOOMa też mi podeszła

Mi jednak nie...
mozg_kl2
Użytkownik
#60 - Wysłana: 9 Mar 2012 20:37:28
Q__:
Tak, to wariackie, machoistyczne poczucie humoru. Cyniczne teksty, gołe panienki, rozwalanie klozetów z kopa, świnie w policyjnych mundurach...

http://www.youtube.com/watch?v=h7ApXmZcuug dobra kompilacja

świnie wzieły sięz tego, żę na policjantów w krajach anglosaskich mówi się pigs (u nas to po prostu psy).

Q__:
Mi jednak nie...

Scena FPP bardzo fajna. Reszta uchowa się.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  9  10  11  12  13  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Mass Effect - trylogia

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!