USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Skończona i Ocenione

Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#1 - Wysłana: 23 Sier 2011 12:15:57
Ten temat powstał po to byście mogli napisać jaką grę ostatnio przeszliście i jak ją oceniacie itp.

Ja niedawno zakończyłem Tekken 5: Devil Withim. Całkiem przyjemna gra, ma w sobie elementy przygodówki, gry zręcznościowej i logicznej, jednak jest strasznie krótka zaledwie 5 poziomów, no ale w końcu to tylko dodatek do Tekken 5. Ogólnie gra bardzo przyjemna oceniam ją 8/10
Darnok
Użytkownik
#2 - Wysłana: 23 Sier 2011 15:02:04
Raczej nie znajdziesz tutaj ludzi, którzy co tydzień przechodzą kolejne gry...
kanna
Użytkownik
#3 - Wysłana: 23 Sier 2011 16:25:09
ja przeszłam ostatnio (no, nie do końca samodzielnie, musze przyznać )
Scooby Doo "Miasto Duchów" oraz "Księżniczka: Bajkowa podróż"

Scooby Doo oceniam nieco wyżej
MarcinK
Użytkownik
#4 - Wysłana: 23 Sier 2011 17:05:47
Darnok:
Raczej nie znajdziesz tutaj ludzi, którzy co tydzień przechodzą kolejne gry...

Nie chodzi oto że co tydzień, tylko że jeśli przeszedłeś niedawno grę to tu napisz swoją opinię o tej grze.
reyden
Użytkownik
#5 - Wysłana: 23 Sier 2011 19:21:17
Z gier które przeszedłem jakiś czas temu -

NFS Hot Porsuit - w miarę udany powrót do klasyki serii choć ma trochę zgrzytów i błędów ale da się grać ; skończyłem grać kiedy odblokowałem wszystkie wyścigi ale nie był to koniec gry .

Stalker I - szumnie zapowiadany ale nie tego oczekiwałem , miejscami się zawiodłem - bardziej strzelanka niż RPG , pełne przejście .

Fallout 3 - ukończony w 80+ % , ale w pewnym momencie gra ześwirowała i nie dało się wczytać save ani zacząć nowej gry , reinstall gry nie pomagał .

Fabularnie nie jest zły choć do F2 mu trochę brakuje ., klimat serii też jako tako trzyma , design broni mógł by być lepszy - jak zobaczyłem karabin plazmowy to złapałem się za głowę .

Hard Truck Apocalypse - strzelanka samochodowa , gra się fajnie i nawet wciąga , klimaty postapokaliptyczne ala Fallout .
tuvix
Użytkownik
#6 - Wysłana: 23 Sier 2011 21:05:28
Ja ostatnio wziąłem na warsztat klasykę czyli XIII. Poziom gry bardzo wysoki idzie w parze z poziomem trudności. 9/10
Seybr
Użytkownik
#7 - Wysłana: 23 Sier 2011 21:39:10
Ostatnio przeszedłem Duke Nukem Forever. Gra cienka jak barszcz. Kiedy upadło studio oryginalnych twórców ludzie z Garboxa zabrali wszystkie ich zabawki. Sądziłem że zrobią coś ciekawego. Oni po prostu dokończyli grę, nie stworzyli jej od podstaw. Śledziłem losy, kolejnych zmian silnika. Po trailerach widać że poszli na łatwiznę. Połatali co było do łatania, pokończyli poziomy i wyszedł jeden wielki kicz. Taki typ rozrywki może by spodobał by mi się i wielu graczom w 2000 roku, ale nie teraz. Stary HL 1 ma lepszy game play niż Duke. Gra jest prosta jak barszcz.
Moja ocena tej gry 5/10.

Red Faction: Armageddon - dałem tej grze żółtą kartkę po pierwszej godzinie gry. Twórcy na siłę chcieli utrzymać stary klimat, nie udało się do końca. Jak ktoś lubi rozwalać ściany to gra jest dla nie go. Przeszedłem ją do końca bo po prostu szkoda było mi kasy i nie miałem w co grać.
Moja ocena 6+/10.

reyden:
Stalker I - szumnie zapowiadany ale nie tego oczekiwałem , miejscami się zawiodłem - bardziej strzelanka niż RPG , pełne przejście .

Przeszedłem wszystkie Stalkery, najbardziej dopracowany jest Zew Prypeci. Jednak jest najkrótszy. Latasz po paru mapach. Możesz ją skończyć i dalej grać. Wykonać misje poboczne, obserwować co się dzieje w Zonie.
Clear Sky dość długi ale ostatni etap gry przesadzony.
Teraz czekam na Stalkera 2.
krzychu
Użytkownik
#8 - Wysłana: 24 Sier 2011 00:16:50
mi sie spalila grafika i zalozylem stare voodoo 3 jednak okazuje sie ze ten ich Glide w porownaniu z Direct3D i OpenGL nVidii jest do niczego nie moge grac w moje ulubione gry ktore mam z lat 90 tych znaczy tylko niektore dzialaja
reyden
Użytkownik
#9 - Wysłana: 24 Sier 2011 00:30:54
@ Krzychu

Voodoo 3 to na prawdę stara karta - pochodzi z roku 1 999 , wydajnościowo odpowiednik Rivy TNT 2 od NV .

Gry z pierwszej połowy lat 90 będą działać , im dalej w kierunku roku 2 000 tym gorzej

@ Seybr

A czego się spodziewałeś po grze która powstawała ~ 15 lat , silnik zmieniano kilka razy ( najpierw silnik QII , potem pierwszego Unreala ) .

Dodaj do tego jak dziś są tworzone , efektem będzie DNF taki jaki jest a nie taki jaki miał być .
krzychu
Użytkownik
#10 - Wysłana: 24 Sier 2011 00:34:26
wiesz te gry w ktore gram mi chodzily na Riva 128
reyden
Użytkownik
#11 - Wysłana: 24 Sier 2011 00:55:09
Może to kwestia API .

Voodoo nie wykorzystuje ani DX ani OGL , może poszukać jakiś patchy Glide do gier .

Wiem że pierwszego Unreala można uruchomić w trybie Glide , NFS 2 SE także .

Tutaj masz listę emulatorów Glide
Kowal155
Użytkownik
#12 - Wysłana: 24 Sier 2011 03:28:19
Cóż, nie tak do końca skończyłem, ale gdy z przyczyn niezależnych musiałem przerwać rozgrywkę byłem przy końcówce - Beyond Good & Evil. Po zagraniu przekonałem się ile prawdy było w stwierdzeniu, że prawie każdy słyszał, że jest dobra, ale mało kto w nią grał. Bardzo fajne postaci, muzyka oraz fabuła. Nic nie jest przesadzone, a każdy element znakomicie uzupełnia się z innymi.. Jak by to ująć - dużo jest do robienia. Wyścigi poduszkowca z pewną dozą strzelanki, główny sposób zarobku, czyli fotografowanie zwierząt - to tyko takie najogólniejsze. Ciężko o tej porze pisać mi o innych aspektach gry bo się zasiedziałem za długo przed kompem. Nie znam jeszcze zakończenia, ale się domyślam - gdy wrócę do tytułu i skończę będzie pewnie 9/10. Warto poznać Pey'j (facet świnka)
mozg_kl2
Użytkownik
#13 - Wysłana: 24 Sier 2011 10:24:43 - Edytowany przez: mozg_kl2
reyden:

Gier w klimatach około post apo jak na lekarstwo więc na bezrybiu i rak ryba.

reyden:
Fallout 3 - ukończony w 80+ % , ale w pewnym momencie gra ześwirowała i nie dało się wczytać save ani zacząć nowej gry , reinstall gry nie pomagał .

Polecam F:New Vegas zdecydowanie bliższy klimatowi orginału.

Ja ostatnio skończyła Postala 2. Taka na odchamie się i rozerwanie po cięzkich dniach w pracy gra w sam raz. Komputer ocenił mój profil psychologiczny na naćpany prozakiem fan broni. Dodatek już nie taki fajny jak podstawka.

USS Phoenix forum / Gry / Skończona i Ocenione

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!