USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Fox

Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#1 - Wysłana: 3 Sier 2011 08:56:17 - Edytowany przez: MarcinK
Star Fox: Seria gier wideo wydanych przez Nintendo. Seria traktuje o przygodach grupy najemników.
Na serię obecnie składa się 6 gier.
1. Star FOx. Gra wydana na SNES w 1993, pierwsza gra z serii, lecz już posiadała grafikę 3-D

2. Star Fox 64: Gra wydana w 1997 na Nintendo 64, rozgrywka przypomina takie gry jak Star Wars: Rogue Squadron.

3. Star Fox Adventures: Wydana w 2002 na Game Cube, różni się od innych gier z serii tym że zamiast statkiem kosmicznym kierujemy bezpośrednio postacią Foxa, jak w klasycznych przygodówkach.

4.Star Fox: Assault: Wydana w 2005 na Game Cube , podobnie jak poprzednie części (nie licząc Star Fox: Adventures) rozgrywka polega na kierowaniu statkiem kosmicznym i walce z wrogami.

5.Star Fox Command: Wydana w 2006 na Nintendo DS, podobnie jak poprzednie części, polega na walce z wrogiem przy pomocy statku kosmicznego.

6.Star Fox 64 3D: Gra wydana w 2011 (konkretnie w zeszłym miesiącu) na Nintendo 3-DS. Remake Star Fox 64.
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 3 Sier 2011 09:51:19
MarcinK

Nie żebym się czepiał , ale zastanawiam się czy na naszym forum musi pojawić się topic o każdej grze jaka kiedykolwiek powstała? Rozumiem, że te najsłynniejsze, czy jakieś niedoceniane perły (gierczane odpowiedniki SAAB ), ale żeby tak wszystkie po kolei?
MarcinK
Użytkownik
#3 - Wysłana: 3 Sier 2011 09:52:30
Q__:
Rozumiem, że te najsłynniejsze

Star Fox to jedna z najsłynniejszych serii, gier video.
Kowal155
Użytkownik
#4 - Wysłana: 3 Sier 2011 13:21:25
MarcinK
Honto ni? Nie kojarzę. Skoro zaczynasz wątek może byś ją troszkę bardziej opisał niż lakoniczne "Seria traktuje o przygodach grupy najemników".
mozg_kl2
Użytkownik
#5 - Wysłana: 3 Sier 2011 13:40:50
Q__:
Nie żebym się czepiał

Przezyliśmy już nalot tematów o Godzilli, przeżyjemy i to. Zatem koledzy do schronów.
MarcinK
Użytkownik
#6 - Wysłana: 3 Sier 2011 13:48:27
Kowal155:
Skoro zaczynasz wątek może byś ją troszkę bardziej opisał niż lakoniczne "Seria traktuje o przygodach grupy najemników".

Przeczytaj dalej, każdą grę opisałem oddzielnie, napisałem informacje o rozgrywce itp. a o fabule napisałem mało by nie spojlerowąć
Toudi
Użytkownik
#7 - Wysłana: 3 Sier 2011 14:12:23 - Edytowany przez: Toudi
mozg_kl2:
Zatem koledzy do schronów.

Cichaj tam z tyłu, wyjrzę przez otwór strzelecki... ;)

MarcinK:
Przeczytaj dalej, każdą grę opisałem oddzielnie, napisałem informacje o rozgrywce itp. a o fabule napisałem mało by nie spojlerowąć

Aleś poszedł nad bunkrem, to masz serię z cekaema z powrotem:

MarcinK:
1. Star FOx. Gra wydana na SNES w 1993, pierwsza gra z serii, lecz już posiadała grafikę 3-D

3D to znaczy? Bez okularów niebiesko czerwonych ani rusz?
I co ja w tej grze robię, figury geometryczne?

MarcinK:
2. Star Fox 64: Gra wydana w 1997 na Nintendo 64, rozgrywka przypomina takie gry jak Star Wars: Rogue Squadron.

Nigdy nie grałem w SW: RS, to jakieś szachy, saper?

MarcinK:
4.Star Fox: Assault: Wydana w 2005 na Game Cube , podobnie jak poprzednie części (nie licząc Star Fox: Adventures) rozgrywka polega na kierowaniu statkiem kosmicznym i walce z wrogami.

W lewej ręce kierownica, w prawej miecz? A może lot zręcznościowy a potem walka na miecze na linie nad przepaścią?

MarcinK:
5.Star Fox Command: Wydana w 2006 na Nintendo DS, podobnie jak poprzednie części, polega na walce z wrogiem przy pomocy statku kosmicznego.

Czyli z prawej strony ekranu atakują mnie hordy wroga, by zdobyć moją twierdzę po lewej, a ja rzucam z góry statki, by ich powstrzymać?

MarcinK:
6.Star Fox 64 3D: Gra wydana w 2011 (konkretnie w zeszłym miesiącu) na Nintendo 3-DS. Remake Star Fox 64.

Czyli co, mniej papierosów, mniej przekleństw i PG13?

A poważnie, nigdy nie słyszałem o czymś takim jak Star Fox, a po twoim poście nadal nie mam pojęcia co to jest. I nawet nie mam ochoty doszukać informacji, a wręcz przeciwnie.
Eviva
Użytkownik
#8 - Wysłana: 3 Sier 2011 17:19:06
Toudi:
z prawej strony ekranu atakują mnie chordy wroga,

Tp óżyj muzga, by chordę pszegnać...
Toudi
Użytkownik
#9 - Wysłana: 3 Sier 2011 18:08:28
Eviva:
Tp óżyj muzga, by chordę pszegnać...

Głupi słownik poza tym muzg się może obrazić ;)
mozg_kl2
Użytkownik
#10 - Wysłana: 4 Sier 2011 07:48:42
Toudi:
Cichaj tam z tyłu, wyjrzę przez otwór strzelecki... ;)

Podoba mi się współpraca z Toba tawarisz;)

Toudi:
Aleś poszedł nad bunkrem, to masz serię z cekaema z powrotem:

To bardziej wygląda na strzał z haubicy niż ckma.

Toudi:
Głupi słownik poza tym muzg się może obrazić ;)

ha ha ha. Mozg się nie obraża. Zreszta żle to napisałeś. Pisze się musk;)
MarcinK
Użytkownik
#11 - Wysłana: 26 Cze 2012 17:41:03
Ostatnio znalazłem stronę z ciekawostkami na temat gier i oto co znalazłem

To nie są srebrne buty. Wszyscy piloci kosmiczni z uniwersum Star Fox amputowali sobie nogi, aby krew nie odpływała im z mózgów podczas silnych przeciążeń.
To się nazywa poświęcenia dla służby

USS Phoenix forum / Gry / Star Fox

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!