USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Dino Crisis

Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#1 - Wysłana: 1 Sier 2011 18:50:35 - Edytowany przez: MarcinK
Dino Crisis seria gier typu survival horror z elementami gry logicznej i przygodowej.

Dino Crisis: Gra wydana w 1999 roku na PlayStation, Segę Dremcast, i PC. Jest pierwszą grą z serii. Opowiada o grupie agentów przerzuconych na wyspę Ibis, gdzie jak się okazuje żyją Dinozaury.

Dino Crisis 2: Gra wydana w 2000 roku na PlayStation i PC. Jest kontynuacją poprzedniej części. Pojawiają się w niej postacie znane z pierwszego Dino Crisis np. Regina

Dino Crisis 3: Gra wydana na tylko konsolę Xbox (kto wpadł na ten głupi pomysł?). Nie jest kontynuacją Dino Crisis 2. Opowiada o jednostce specjalnej, która ma przeprowadzić rekonesans statku U.N. Ozymandias który został odnaleziony po 300 latach. Jak się okazuje na pokładzie roi się od zmutowanych dinozaurów.
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 1 Sier 2011 18:55:03
MarcinK

No offence. Dino Crisis (i to w wersji horror) mieliśmy jak tu dinotrek zawitał .
reyden
Użytkownik
#3 - Wysłana: 1 Sier 2011 19:09:20
Q__:
No offence. Dino Crisis (i to w wersji horror) mieliśmy jak tu dinotrek zawitał

A Dino Crysis 2 to pojawienie się Taty i Mamy DinoTreka
Alucard87
Użytkownik
#4 - Wysłana: 2 Sier 2011 11:29:42
Świetne gry. Pamiętam, jak dawno temu graliśmy u kumpla (tzn. podjęliśmy próbę niezapełnienia sobie spodni...). Od tamtej pory nie przepadam za horrorami
Seybr
Użytkownik
#5 - Wysłana: 2 Sier 2011 13:36:48
Grałem w obie części, całkiem doba gra. Coś podobnego do RE, w sumie to Capcom robił, czyli ta sama forma co RE. Szkoda ze seria umarła w porównaniu do RE czy SH.
tuvok
Użytkownik
#6 - Wysłana: 3 Sier 2011 02:10:19 - Edytowany przez: tuvok
Swego czasu był tu wielki kryzys na forum. Dinotrek bombardował nas niezliczoną iloscią bomb ze swojego okrętu, klasy Galaxy. Naszczęscie zniknął gdzieś w mgławicy oriona... i ślad po nim zaginął. Może go zobaczymy ponownie w którymś z epizodów?

Aaa.. i jeszcze miał prototypy jakichś Turbofazerów, ale poszycie USS PHOENIX jakoś nieucierpiało.
MarcinK
Użytkownik
#7 - Wysłana: 3 Sier 2011 07:11:49
Seybr:
Szkoda ze seria umarła w porównaniu do RE czy SH.

No szkoda. Ale w pewnym sensie stałą się prekursorem innych srzelanek z Dinozaurami.

tuvok
O co chodzi? Bo jakby nie rozumiem.
Q__
Moderator
#8 - Wysłana: 3 Sier 2011 08:02:10
MarcinK

MarcinK:
O co chodzi? Bo jakby nie rozumiem.

O burzliwą przeszłość forum w żartobliwym ujęciu .
mozg_kl2
Użytkownik
#9 - Wysłana: 3 Sier 2011 08:35:57
Q__:
dinotrek zawitał

Tez tak pomyślałem, widząc tytuł tego tematu. Swojadrogą ciekawa sprawa, jeden z bohaterów gry nazywa się Kirk.

Seybr:
Grałem w obie części, całkiem doba gra. Coś podobnego do RE, w sumie to Capcom robił, czyli ta sama forma co RE.

Są nawet spekulacje, że obie gry są w tym samym universum.

Co do samej gry to ja niestety nie grałem, gdyż nie mam ani PSa ani X-klocka.
MarcinK
Użytkownik
#10 - Wysłana: 3 Sier 2011 08:59:30
mozg_kl2:
Co do samej gry to ja niestety nie grałem, gdyż nie mam ani PSa ani X-klocka.

To nieprzeskandowana. Gdyż Dino Crisis 1&2 były wydane na PC. Sam mam Dino Crisis 2 na dwóch płytach z Play-a.
mozg_kl2
Użytkownik
#11 - Wysłana: 4 Sier 2011 08:10:25
MarcinK

Nie wiedziałem. Może kiedyś jak natrafię na tagre to przy dobrych wiatrach sobie zagram. Choc ostatnio na nadmiar wolnego czasu nie narzekam. Zostały mi 3 odc b5 i nie mam kiedy ich ogladnąc.
Doctor_Who
Użytkownik
#12 - Wysłana: 4 Sier 2011 10:35:04
mozg_kl2

mozg_kl2:
Są nawet spekulacje, że obie gry są w tym samym universum.

Capcom po prostu lubi takie smaczki. Na przykład w Dino Crisis pojawia się państewko Borginia, które później zostało wykorzystane w moim ukochanym Ace Attorney. A nikt przy zdrowych zmysłach by nie obsadził tych gier w jednym świecie... Zaś Dino Crisis 2 miałem kiedyś na kompie z jakiejś gazety, ale w sumie mnie nie wystraszył.
mozg_kl2
Użytkownik
#13 - Wysłana: 4 Sier 2011 10:48:19
Doctor_Who:
Capcom po prostu lubi takie smaczki.

Domyślam sie. Odwołałam się jedynie do rozmów jakie mają miejsce w fandomie. Jak pokazuje przykład filmów Marvela, można obsadzić wiele rzeczy w jednym spójnym universum.
MarcinK
Użytkownik
#14 - Wysłana: 8 Cze 2015 09:36:40
Q__
Moderator
#15 - Wysłana: 8 Cze 2015 15:53:30 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
Jak pokazuje przykład filmów Marvela, można obsadzić wiele rzeczy w jednym spójnym universum.

Tak ściśle technicznie biorąc to owo universum jest spójne tylko przy przymknięciu oka na jego założenia, zauważ bowiem, że MU to świat, gdzie bóg robota za pomocą młota, albo mutant wampira przy użyciu rapira, a w MCU póki co tylko pierwsze z w/w (bo X-Men wypączkowali we własny kinowy świat, a Blade pozostał na boku ze względu na znane kłopoty Snipesa), ale sprowadza się to do tego samego - mieszania elementów z b. rożnej parafii, w świat, w którym w zasadzie wszystko jest możliwe, ale i wszystko w dużym stopniu umowne, udający w dodatku usilnie, że jest +/- naszym światem. Ale - owszem - jak łykasz w/w konwencję, to jej aktualne ekranowe rozwinięcie jest dość spójne.

USS Phoenix forum / Gry / Dino Crisis

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!