USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Vampire The Masquerade Bloodlines

Autor Wiadomość
Kowal155
Użytkownik
#1 - Wysłana: 30 Lip 2011 01:35:43
Tematu o tym świetnym RPG'u dotychczas nie było i choć informacja jest malutka z mojej strony, to myślę, że Ci którzy jeszcze nie grali, a lubują się w tym gatunku, lub klimatach Maskarady, lub zwyczajnie słyszeli o tej grze, mają świetną okazję, żeby legalnie nadrobić te braki za małe pieniądze. Nie każdy lubi platformę Steam i brak pudełka na półeczce. Ja akurat grę posiadam, ale jest absolutnie zjechana i nie do zainstalowania dlatego ręce mi się zatrzęsły gdy na stronie CdAction podali informację o zniżkach na ten weekend. VTMB jest do kupienia na Steam'ie za 4,99 euro (oferta ważna do poniedziałku, godziny 19:00) co przekłada się na 20,02 zł (przy dzisiejszym kursie). Za nowości gra kosztowała 169 zł i bardzo długo ta cena się utrzymywała w Polsce. Dzisiaj są 4 oferty na allegro, z czego 2 ze Steam'a właśnie, a 2 używane (jedna nawet za 26 zł, ale brzydkie wydanie w plastikowym grubym pudełeczku (takie kwadratowe w jakich sprzedaje się do dzisiaj cd z muzyką)) oraz w dvd boxie za aktualnie 50 zł licytacja. Cóż ofert dla kolekcjonerów (czyli pudełkowych wydań) takich jak ja ciężko szukać bo ich niewiele. Lecz jeśli kogoś interesuje sama gra to jest to aktualnie jedna z najlepszych okazji. Gorąco polecam.

PS: oficjalne patche były wydawane do wersji 1.2 bodajże, lecz społeczność wydała ich bodaj kilkadziesiąt plus duży mod, który zmienia grę w wersję dla ekstremistów :P (trzeba pić krew co jakiś czas, bo głód ciśnie, zamiast gdy poziom życia spadnie z powodu walki lub innego przypadku - i parę innych utrudniających życie komplikacji). Fanowskie patch'e na pewno działają z wersją Steam (a przynajmniej są podawane instrukcje jak je do tej wersji instalować) co do moda to nie wiem, ale zapewne też działa.
Doctor_Who
Użytkownik
#2 - Wysłana: 30 Lip 2011 09:29:37
Kowal155

Cóż, od dłuższego czasu ostrzę sobie nomen omen ząbki na tę grę, ale jestem konserwatystą i wolę wersje pudełkowe . Najpierw jednak skończę sobie Jade Empire i Gothiki (aktualnie powtarzam sobie II żeby lepiej się wczuć w klimat trójki, którą ostatnio kupiłem), a i za Wiedźminami myślę się rozejrzeć. Podobno - słyszałem - pierwsza wersja VTMB miała bug uniemożliwiający skończenie gry, ale to naprawili.
Seybr
Użytkownik
#3 - Wysłana: 30 Lip 2011 10:45:14
Przypadkiem ta gra nie była udostępniona jako dodatek w Cdaction ? Zdaje mi się że tak, zresztą mam oryginał na półce.
Kowal155
Użytkownik
#4 - Wysłana: 30 Lip 2011 10:56:15 - Edytowany przez: Kowal155
Bardzo możliwe - wersja 1.2, która powstała tuż przed zlikwidowaniem Troiki też była daleka od ideału, a gra wciąż sprawiała wrażenie bardzo wczesnej bety, Jednak społeczność nie dała umrzeć grze aktualny patch społecznościowy ponosi grę do wersji 7,6 (naprawdę dużo ich było :P).

Normalną pudełkową wersję ciężko dostać, chyba, że na amazonie można jeszcze (ale tam też tylko używane znajdziecie).

Doctor_Who Polecam teraz kupić jeśli będziesz chciał w to grać, potem cena wraca o poziomu 20 euro - nie jest to może kosmiczna kwota, ale różnica między 20 zł a 80 zł jednak jest.

Seybr Była ale Vampire the Masquerade Redemption, a to nie są te same gry, ani nie są wzajemnie powiązane, czymkolwiek więcej poza uniwersum Maskarady.
Doctor_Who
Użytkownik
#5 - Wysłana: 30 Lip 2011 11:22:12
Kowal155

Dzięki za radę, ale ja nawet nie mam własnego konta na Steamie . I w sumie nie potrzebuję.
gulasz
Użytkownik
#6 - Wysłana: 29 Maj 2012 21:15:36
polecam mod Camarila ulepsza gre,poprawia tekstury usuwa bugi
Q__
Moderator
#7 - Wysłana: 29 Maj 2012 22:06:36
gulasz

gulasz:
ulepsza gre,poprawia tekstury usuwa bugi

Na Twoje posty też mógłby zadziałać...

USS Phoenix forum / Gry / Vampire The Masquerade Bloodlines

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!