USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Metroid

Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#1 - Wysłana: 21 Lip 2011 18:34:53

Metroid, seria gier w której wcielamy się w kosmicznego łowcę nagród Samus'a.
Seria jest wydawana prze Nintendo.
Pierwsze gry z serii były grami przygodowymi w grafice 2-D
Dopiero wydany w 2002 roku na Nintendo GameCube, posiadał grafikę 3-D. Dodatkowo, od tego czasu, wszystkie gry Metroid wydawane na konsole stacjonarne były Przygodowymi grami akcji FPP.

Na koniec dodam że główny bohater gier czyli Samus jest kobietą.
Doctor_Who
Użytkownik
#2 - Wysłana: 22 Lip 2011 14:56:35
MarcinK

Jeżeli

MarcinK:
główny bohater gier czyli Samus jest kobietą

to wtedy nie odmieniamy

MarcinK:
kosmicznego łowcę nagród Samus'a.

To po pierwsze. Po drugie znam, ale wolę odsłony 2D od FPSowych. Od nazwy Metroid oraz Castlevania (też zacna seria, ale w przeciwieństwie do przygód Samus w klimatach horroru) pochodzi cały ''gatunek'' gier Metroidvanie, które polegają na przeszukiwaniu wielkich poziomów gry, odblokowywaniu przejść i ulepszaniu arsenału.
MarcinK
Użytkownik
#3 - Wysłana: 24 Lip 2011 18:41:13 - Edytowany przez: MarcinK
Doctor_Who:
ale wolę odsłony 2D od FPSowych.

Ja grałem tylko w wersje 2-D, a w FPS nie gdyż po jeden nie posiadam ani GameCube ani Wii a po drugie nie da się chyba dobrze Emulować.

Jeszcze zapomniałem dodać że Samus Wystąpiła w serii bijatyk Super Smash Brothers i w pierwszej części serii wydanej na Nintendo 64 mogliśmy ją po raz pierwszy ujrzeć w 3-D

PS. Czy zauważyliście że kombinezony z "Halo" mogą byc poniekąd wzorowane na kostiumie Samus?
MarcinK
Użytkownik
#4 - Wysłana: 2 Wrz 2011 17:19:28
Seria, Metroid opiera się w dużej mierze o Aliena. Samus jest ukłonem w strone Ripley, np. w wyniku tragicznych przeżyć związanych z obcymi gormami życia stała się wojowniczką (inna sprawa że zamiast kolegów z załogi straciła rodzinę)

Jeden z głównym przeciwników Samus, Ridley (kolejny ukłon do aliena), posiada niektóre cechy Xemophorn-a (dobrze napisałem?) np. ogon niemal identyczny jak u Aliena, podobnie jak kończyny i to że widać mu niektóre kości np. żebra
Co prawda Ridley jest stworem latającym, ale widać ukłon w stronę aliena.

USS Phoenix forum / Gry / Metroid

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!