Autor |
Wiadomość |
kanna
Użytkownik
|
#901 - Wysłana: 25 Cze 2011 15:17:39
TSan
- Tak, kapitanie Teriak - powiedziała Zahe. Czerwone światła za jej plecami pulsowały rytmicznie.
|
Elaan
Użytkownik
|
#902 - Wysłana: 25 Cze 2011 15:58:20
kanna
Kaela uchwyciła rzucone kątem oka wymowne spojrzenie Kapitan . Bez zwłoki dotknęła panelu i czerwone błyski świateł alarmowych znikły . Mostek znów rozjaśniało tylko spokojne , ciepłe oświetlenie . Kaela na wpół obróciła się , by spojrzeć na ekran i na chwilę zastygła zdumiona , na widok stojącego za Teriakiem oficera z insygniami Komandora . To był Sorel ! Co robił wśród tej zgrai odszczepieńców ?
|
TSan
Użytkownik
|
#903 - Wysłana: 25 Cze 2011 16:34:44
kanna
- Więc?
Elaan
[??]
|
kanna
Użytkownik
|
#904 - Wysłana: 25 Cze 2011 16:37:47
TSan
- Cóż.. z prawdziwą przykrościa muszę stwierdzić, że Dowództwo nie potwierdza Pana wersji. Co oznacza, że jestem zmuszona odmówic panu zgody na wejście na mój okręt.
|
TSan
Użytkownik
|
#905 - Wysłana: 25 Cze 2011 16:59:56
kanna
Teriak wyglądał na szczerze zaskoczonego, o ile pozwalała mu na to jego wolkańska dyscyplina.
- Może mi pani przybliżyć sytuację panująco w Dowództwie?
|
Elaan
Użytkownik
|
#906 - Wysłana: 25 Cze 2011 17:06:59
[ O co chodzi , MG , bo nie wiem .... ? ]
|
TSan
Użytkownik
|
#907 - Wysłana: 25 Cze 2011 17:08:32
Elaan
[Cóż za Sora wytrzasnęłaś?]
|
kanna
Użytkownik
|
#908 - Wysłana: 25 Cze 2011 17:13:44
TSan
Taraz Zahe zrobiła zdziwioną minę.
- Nie pojmuje sensu tego pytania...
|
TSan
Użytkownik
|
#909 - Wysłana: 25 Cze 2011 17:19:38
kanna
- Rozkazy nie został przyjęte?
|
Elaan
Użytkownik
|
#910 - Wysłana: 25 Cze 2011 17:30:48
TSan: [Cóż za Sora wytrzasnęłaś?] [ Jak się służy we Flocie , to poznaje się różne osoby .....  ]
|
kanna
Użytkownik
|
#911 - Wysłana: 25 Cze 2011 17:32:11
TSan
Zahe miała dośc gierek.
- Nie wpuszcze pana na pokład, kapitanie - powiedziała zdecydowanym głosem - Skoro ta sprawę mamy wyjaśniona, chce pan może zapytac o coś jeszcze?
|
TSan
Użytkownik
|
#912 - Wysłana: 25 Cze 2011 18:16:55
kanna
- Dlaczego? - Wolkanin brnął dalej.
|
kanna
Użytkownik
|
#913 - Wysłana: 25 Cze 2011 18:20:15
TSan
- Poniewaz jako kapitan mam prawo do podejmowania autonomicznych decyzji, z których tłumaczyc się musze jedynie przed przełozonymi - wyjasniła Zahe z miłym usmiechem
|
TSan
Użytkownik
|
#914 - Wysłana: 25 Cze 2011 18:29:35
kanna
Wolkanin lekko uniósł brwi.
- Czy zdaje sobie pani sprawę, że dla kapitana najważniejsze jest bezpieczeństwo statku i załogi? Aktualnie przetrzymuje pani na pokładzie członków nadzwyczaj niebiezpiecznej frakcji wolkańskiej...
|
kanna
Użytkownik
|
#915 - Wysłana: 25 Cze 2011 18:32:28
TSan
- kapitanie , dość tych podchodów proszę. Więźniów nie wydam, na pokład pana nie wpuszczę. Coś jescze?
|
TSan
Użytkownik
|
#916 - Wysłana: 25 Cze 2011 18:55:16
kanna
- Pani wybór. Proszę zapamiętać moje słowa.
Kapitan Teriak wyłączył ekran.
Elaan
[Oho, wzrost energii na statku. To nie jest broń!]
|
Elaan
Użytkownik
|
#917 - Wysłana: 25 Cze 2011 19:10:32
kanna
W chwilę po tym jak Wolkanin zniknął z głównego ekranu , uwagę Kaeli zwrócił dziwny odczyt na konsoli operacyjnej . Jeszcze raz przepuściła dane przez komputer , ale bez skutecznie . Zaniepokojona , zwróciła się do Dowódcy :
- Pani Kapitan , odbieram dziwne odczyty z całego okrętu . Jesteśmy poddani rosnącemu oddziaływaniu jakiejś wiązki energii . Jej pochodzenia i typu nie udało mi się jeszcze ustalić . Z pewnością jednak nie jest to broń . Brak uszkodzeń i ofiar .
|
kanna
Użytkownik
|
#918 - Wysłana: 25 Cze 2011 19:13:19
Elaan
Zahe podeszła do konsoli. - Co z osłonami?Może moduklacja pomoże?
|
Elaan
Użytkownik
|
#919 - Wysłana: 25 Cze 2011 19:34:14 - Edytowany przez: Elaan
kanna
Kaela bez słowa uruchomiła na panelu system modulacji osłon . Współczynnik głębokości modulacji ustawiła na maksimum i dodała kluczowanie fazy metodą różnicową . Następnie zwróciła głowę ku konsoli naukowej , przy której stał Porucznik Tion .
TSan
- Poruczniku , ma Pan te same odczyty . Co Pan o tym sądzi , co to może być ?
[ MG - modulacja pomogła ? ]
|
TSan
Użytkownik
|
#920 - Wysłana: 25 Cze 2011 19:47:52
Elaan
[Wiązka stopniowo słabnie i ostatecznie zanika]
|
Elaan
Użytkownik
|
#921 - Wysłana: 26 Cze 2011 22:01:34
kanna
Ponieważ Porucznik Tion nie odpowiadając , skupił się na analizie danych , Kaela także na powrót odwróciła wzrok ku swojej konsoli .
- Pani Kapitan , proszę spojrzeć - powiedziała , wskazując zmieniające się z sekundy na sekundę odczyty sensorów . - To działa ! Oddziaływanie tej energii słabnie . - Po chwili dodała - Ustało , brak odczytów .
|
kanna
Użytkownik
|
#922 - Wysłana: 26 Cze 2011 22:19:26
Elaan
Zahe spojrzała na odczyty - Swietnie, proszę zminic alarm na żółty. I monitorowac na bieżąco odczyty tej enrgii. Przesłac dane do głównego mechanika, może uda mu się cos odkryć.
|
ortkaj
Użytkownik
|
#923 - Wysłana: 27 Cze 2011 13:43:48 - Edytowany przez: ortkaj
Tiona od natłoku informacji i odpowiedzialności bolał brzuch. Nigdy nie był prymusem i nie myślał za szybko. Powolny awans we Flocie zawdzięczał temu iż dokładnie wykonywał rozkazy przełożonych i był systematyczny ale niespodziewane sytuacje go przerażały. Pytanie Kaeli było zasadne ale sensory i analizatory wykazywały tak dziwne ekstremalne wyniki, że ich analiza w normalnej sytuacji zajęłaby mu kilkadziesiąt minut a oni chcą teraz ...nagle...od razu. Nerwy ściskały żołądek niczym imadło polaryzujące. Chciało mu się właściwie zrobić wszystko od razu. Jego wzrok i mina wyrażały skupienie ale tak naprawdę były skoncentrowane na utrzymywaniu jego organizmu w całości. Z zakątka skąd, wydawałoby się nie ucieczki wydobył go sygnał Elaan TSan kanna =/\= Tu Totam dostałem do przeanalizowania dane z sensorów to samoduplikująca się wysokoenergetyczna wiązka tachionowa. Dobrze, ze nasza częstotliwość modulacji osłon jest wystarczająca bo inaczej byłoby gorąco......i to nie w przenośni. Poleciłem chorążemu Nergaldodzie popracować nad możliwością użycia deflektora jako rozpraszacza wiązki.
Przerwał, jego łączność z Totu słabła......
=/\= Ambulatorium....co z tym napromieniowaniem.. - Totam chciał krzyczeć ale z gardła wydobywały się tylko rozpaczliwe piski....
|
kanna
Użytkownik
|
#924 - Wysłana: 27 Cze 2011 14:40:09 - Edytowany przez: kanna
ortkaj
- Sppokojnie - powiedział AHM - musiałem skalibrowac urządzenie pod kątem właściwości pana rasy. Juz rozpoczynam procedurę.
Napromieniował Totama, a potem inne zarazone osoby.
ortkaj =/\= Chcieli nas usmażyc? - dopytała Zahe
|
TSan
Użytkownik
|
#925 - Wysłana: 27 Cze 2011 14:57:29
kanna ortkaj
[Zanim się zapytacie, odpowiem: tak, usmażyć.]
|
ortkaj
Użytkownik
|
#926 - Wysłana: 27 Cze 2011 15:10:11 - Edytowany przez: ortkaj
kanna
=/\=Właściwie zafundować opaleniznę oddziaływałyby na nas niepoddające się koherencji pasmo światła białego powstałego w wyniku nagrzania niektórych części ale wszystkie elementy nadprzewodnikowe uległyby zniszczeniu ( nie moglibyśmy nic zrobić, gdyby oni chcieli coś zrobić nam)- odpowiedział Totam mechanicznie przez sekundę zapominając o Totu. Może niektórzy by nie wytrzymali dodał
.......najwyżej do 30 % przypadków śmiertelnych- dorzucił beznamiętnie ...parę chwil później , był myślami przy swym towarzyszu poddawanym właśnie napromieniowywaniu
|
TSan
Użytkownik
|
#927 - Wysłana: 27 Cze 2011 15:21:02
ortkaj
[Na wskaźkinu - fluktuacje w prawej gondoli (wcześniejsze były w lewej)]
|
ortkaj
Użytkownik
|
#928 - Wysłana: 27 Cze 2011 15:31:59 - Edytowany przez: ortkaj
kanna =/\=Zakłócenia w przepływie energii w prawej gondoli. przyczyna nieznana. Przechodzę na układ rezerwowy zasilania gondoli. Dokonuję awaryjnego zrzutu resztek paliwa w pierwotnym obwodzie zasilania i zarządzam szczegółową diagnostykę zgodnie z procedurą . - zakomunikował Totam.
|
kanna
Użytkownik
|
#929 - Wysłana: 27 Cze 2011 15:51:13 - Edytowany przez: kanna
Elaan
- Wywołać Kapitan Teriaka - rozkazała zahe
|
Elaan
Użytkownik
|
#930 - Wysłana: 27 Cze 2011 17:01:09 - Edytowany przez: Elaan
kanna
- Tak , Pani Kapitan - odrzekła Kaela i uruchomiła łącze . Dopiero po kilkukrotnym wywołaniu odezwał się łącznościowiec z Suraka . Najwyraźniej im się nie spieszyło do rozmowy . - Mam połączenie , Kapitan Teriak na linii . Przełączam na główny ekran - dodała .
|