| Autor |
Wiadomość |
kanna
Użytkownik
|
#751 - Wysłana: 31 Maj 2011 20:39:25
Elaan TSan
- Nie ma co zwlekać... - powiedziała Zahe - poszukajmy kogos , kto się zajmie kalibracją transporterów..a potem poszukamy kogos, kto bedzie ochotnikiem do ich przetestowania.
|
TSan
Użytkownik
|
#752 - Wysłana: 31 Maj 2011 20:47:34
kanna
- Sir, ja się zgłaszam - Sven wstał. - Możliwe, że również jestem zainfekowany.
|
kanna
Użytkownik
|
#753 - Wysłana: 31 Maj 2011 20:49:51
TSan
Zahe pokreciła głową.
- Wybrałam juz ochotnika. Potrzebujemy osoby, u której wystapiły wyraźne objawy.
|
TSan
Użytkownik
|
#754 - Wysłana: 31 Maj 2011 20:51:09
kanna
- Sir? - zdziwiła się Monica.
|
Elaan
Użytkownik
|
#755 - Wysłana: 31 Maj 2011 21:16:32 - Edytowany przez: Elaan
kanna
Kaela szybko wstała i odezwała się pewnym głosem :
- Kapitanie , ponieważ to był mój pomysł , proszę , abym to była ja . Proszę o to jeszcze z innego względu . Klingoni są rasą agresywną , jeśli wystąpią u mnie symptomy zakażenia , mogę stanowić zagrożenie dla pozostałych osób . Zgłaszam się na ochotnika .
|
kanna
Użytkownik
|
#756 - Wysłana: 31 Maj 2011 21:34:11 - Edytowany przez: kanna
Elaan TSan
- Doceniam pani propozycje, poruczniku, ale dyskusje uwazam za zakończoną - powiedziała Zahe zdecydowanie.
|
Elaan
Użytkownik
|
#757 - Wysłana: 2 Cze 2011 18:53:06 - Edytowany przez: Elaan
kanna
Widząc , że narada dobiega końca , do Kapitan Zahe podszedł Chorąży Torian z służbowym PADD-em w ręku .
- Pani Kapitan , prosiła Pani o dodatkowe informacje na temat Leonowa , czy zechce się teraz Pani z nimi zapoznać ? Mam je przedstawić ustnie , czy woli je Pani osobiście przeczytać ?
|
kanna
Użytkownik
|
#758 - Wysłana: 2 Cze 2011 19:04:50
Elaan
- prosze przeczytać - mruknęła Zahe - może kogś to natchnie... popatrzyła niezadowolonym wzrokiem po swoich - milczących - oficerach.
|
Elaan
Użytkownik
|
#759 - Wysłana: 2 Cze 2011 22:49:00 - Edytowany przez: Elaan
kanna
- Tak jest , Pani Kapitan - Torian skinął głową i patrząc od czasu do czasu w ekran trzymanego w ręce PADD-a , zaczął mówić .
- USS Leonow to okręt klasy Sovereign , dowodzony przez doświadczonego oficera , Kapitana Pawła Koroleva . W mieszanej załodze większość stanowią Ziemianie i Wolkanie . Trzy miesiące temu , patrolując obszar między Denebem a granicą kardazjańską , okręt natknął się na wolkański statek , który ignorując próby nawiązania kontaktu , zachowywał się podejrzanie , choć nie agresywnie . Gdy skanery Leonowa wykryły nieudane próby przesyłu z obcego okrętu - zablokowane przez osłony - Kapitan Korolev wysłał dwa promy zwiadowcze . Wówczas wolkański statek wszedł w Warp i uciekł . Nie podjęto pościgu , ograniczając się do wysłania raportu do Kwatery Głównej . Drugi incydent miał miejsce dziesięć godzin później . Leonow , w ramach zwalczania przemytu , chciał skontrolować frachtowiec rzekomo należący do Ferengi . Nim prom z grupą zwiadu dotarł na pokład , statek uległ samodestrukcji . Nikt nie ocalał . Badanie szczątków ujawniło , iż na pokładzie byli Wolkanie , a w ładowniach urządzenia wykorzystujące tholiańską technologię , choć ich przeznaczenia nie udało się ustalić . W przypadku obu incydentów wykorzystywano promy zamiast transporterów , gdyż te ostatnie były niesprawne . Obecnie USS Leonow jest w drodze na Aurelię , odwożąc do domu tamtejszych naukowców , którzy przez ostatni rok pracowali na Ziemi w ramach wymiany kulturalnej .
|
kanna
Użytkownik
|
#760 - Wysłana: 3 Cze 2011 10:54:29
Elaan
- Jaki to wszystko ma związek z nasza sytuacją, chorązy?
|
Elaan
Użytkownik
|
#761 - Wysłana: 3 Cze 2011 17:52:37
kanna
Torian spojrzał na Kapitan Zahe , nieco spłoszony , aż zadrgały mu antenki słuchowe , a niebieska , przystojna twarz lekko zbladła , ale odpowiedział spokojnie :
- Przykro mi , Pani Kapitan , jeśli te informacje nie okazały się przydatne w naszej obecnej sytuacji . Niestety , to wszystko co , mimo usilnych starań , udało mi się odnaleźć .
Powiedziawszy to , wrócił na swoje miejsce i usiadł .
|
kanna
Użytkownik
|
#762 - Wysłana: 3 Cze 2011 18:22:34
Elaan Zahe westchnęła.
- Cóż, liczyłam na coś bardziej przydatnego niż przeczytanie informacji z bazy danych...
Wszyscy - No dobrze, zadania na najbliższy czas: skalibrowac transporter, Kom. Sumner koordynyuje akcje w ambolatorium. Wszystko jasne? Jakies uwagi,pomysły, światłe zapytania?
|
Elaan
Użytkownik
|
#763 - Wysłana: 4 Cze 2011 15:28:51
kanna
Widząc , że Kapitan jest raczej w kiepskim nastroju - czemu nie należało się dziwić - Kaela początkowo się zawahała . Potem jednak odezwała się lekko stłumionym głosem :
- Pani Kapitan , jeżeli można ...... Nie podważając w najmniejszym stopniu wiedzy i kompetencji Porucznika Hedina , sugerowałabym , aby przy kalibracji transporterów skonsultował się z Głównymi Mechanikami - ich znajomość systemów statku może być przydatna .
TSan
Po czym obróciła się ku Szefowi Transporterów i uśmiechnęła leciutko .
- Wybacz Sven , nie chciałam urazić Twojej zawodowej dumy .
|
TSan
Użytkownik
|
#764 - Wysłana: 4 Cze 2011 16:27:40
ElaanSven skrzywił się, ale nic nie odpowiedział. [  Za inicjatywę]
|
kanna
Użytkownik
|
#765 - Wysłana: 4 Cze 2011 17:17:26
ortkaj =/\= Panowie TiR proszeni do sali konferencyjnej
|
ortkaj
Użytkownik
|
#766 - Wysłana: 4 Cze 2011 18:23:00
kanna Sygnał budzący......parę godzin za wcześnie. Zdziwienie. Ciężkie od niewyspania, wysiłku i wrażeń głowy. Totu i Totam nie zregenerowali swoich sił końca ale nie to ich niepokoiło. Niepokój pochodził od Centralnego....wydawał się irracjonalny ale..... TiT zwlekli się z łóżka, Totam zamówił dwa koktajle regeneracyjne z softamfetaminą , Totu tymczasem odkrył, kto był sprawca ich wczesnego przebudzenia i niezwłocznie się zameldował kanna =/\= TiT meldują się, zaraz będziemy w sali. - Czego Kapitan chce od nas - spytał retorycznie, upił trochę z kubka podanego mu przez Totama krzywiąc się przy tym, softama nie była zbyt smaczna ale dosyć skuteczna i co najważniejsze nie uzależniała. - Dowiemy się - odpowiedział Totam, siorpiąc resztki koktajlu, jemu smakowało....po raz pierwszy w życiu..... Ubrali się w stroje robocze i skontaktowali się z Nergaldodą. Prace szły wolniej niż zakładali dopiero około 15 % statku było wyposażonych w czujniki. Zabezpieczono za to kabiny przesyłowe. Dobre i to - pomyśleli TiT idąc do sali konferencyjnej. Po 10 minutach od przebudzenia Totu zameldował Zahe kanna - TiT meldują się
|
kanna
Użytkownik
|
#767 - Wysłana: 4 Cze 2011 20:49:04
ortkaj - panowieTiT... witam i gratuluję nowego rekordu...
|
ortkaj
Użytkownik
|
#768 - Wysłana: 4 Cze 2011 21:07:58
kanna TiT wyczuli ironię w jej głosie. Totu powiedział próbując tłumaczyć : - Pani Kapitan, nasza fizjologia wymaga, żeby po przerwaniu stanu regeneracji, wypić środek pobudzający i odżywczy. Inaczej nie będziemy przydatni do służby. -Nawet nie wzięliśmy prysznica i się nie przytuliliśmy na dobry dzień, tak się śpieszyliśmy -dorzucił nieco piskliwie Totam. - Wracając do wezwania w czym możemy pomóc? - zapytał Totu
|
kanna
Użytkownik
|
#769 - Wysłana: 4 Cze 2011 21:47:08
ortkaj
-Proszę mi oszczędzić szczegółów panów porannego rytuału - powiedziała Zahe - potrzebna jest panów pomoc przy kalibracji transporterów- powiedziała i przedstawiła szczegóły sytuacji.
|
ortkaj
Użytkownik
|
#770 - Wysłana: 4 Cze 2011 22:10:37
- Mmm....zamyślił się Totu Jeżeli to co mówił doktor jest prawdą, że zarażamy się przez kontakt to zarażona jest cała załoga, łącznie z nami. Proszę nie zapominać, że odwiedziła nas subkomandor Sumner a nasi ludzie od kilku godzin odwiedzili większość pomieszczeń statku zakładając czujniki. - powiedział smutno przypominając sobie dziwne uczucie po przebudzeniu
Jeśli zaś rozwiązanie proponowane przez porucznik Marat jest prawidłowe to tak się składa, że jesteśmy w stanie dokonać skalibrowanego przesyłu z 15 % pomieszczeń to skróci czas odseparowania nanomikrobów od załogantów do 3 godzin - dodał Totam
Będziemy gotowi za pół godziny, od kogo zaczynamy? - spojrzeli na Zahe pytająco.
|
kanna
Użytkownik
|
#771 - Wysłana: 5 Cze 2011 10:53:16
ortkajl - Najsilniej i najwcześniej objawy wystąpiły u dr At'ta - oznajmiła Zahe beznamiętnie
|
ortkaj
Użytkownik
|
#772 - Wysłana: 5 Cze 2011 12:01:06
kanna Prosimy o pozwolenie opuszczenia sali konferencyjnej. Będziemy w przesyłowni numer 1. Dokonamy kalibracji przesyłu. - powiedział Totu Jeśli można prosimy o wytypowanie kolejnych osób - dorzucił Totam =/\= Chorąży Nergaldoda prosimy o zdalne przekalibrowanie czujników na nowy wzorzec. Podjęto decyzję o przesyle całej załogi według wzorca z separacją anomali - wydał polecenie Totu - Utworzymy specjalny moduł pamięci w której będziemy przechowywać intruzów, może dowiemy się o nich więcej - Totam spojrzał pytająco na Zahe. - Czy może.....elementy odseparowane anihilować ? - zapytał z nadzieją że odpowiedź będzie negatywna. W końcu to chyba inteligentne istoty -dodał w myślach
|
kanna
Użytkownik
|
#773 - Wysłana: 5 Cze 2011 16:39:41
ortkaj - dadzą panowie radę odseparowac intruzów w module pamięci? Nie będą zagrożeniem dla załogi?
|
ortkaj
Użytkownik
|
#774 - Wysłana: 5 Cze 2011 17:32:15
kanna Takim samym jak nasze wzorce w buforach, dopóki się nie zmaterializują będziemy bezpieczni - odpowiedział Totu
|
kanna
Użytkownik
|
#775 - Wysłana: 5 Cze 2011 18:30:40
ortkaj - Dobrze, proszę na razie zachować intruzów w module. Do roboty, panowie.
Przesunęła spojrzeniem po pozostałych ofiarach. - jakieś sugestie?
|
ortkaj
Użytkownik
|
#776 - Wysłana: 5 Cze 2011 19:06:59
kanna -Odmeldowujemy się - powiedzieli TiT Po wyjściu z konferencyjnej TiT ruszyli do sali transporterów nr 1. Po drodze pytali samych siebie i Centralnego jakie mogli mieć szansę na zainfekowanie. Raczej niewielkie - uspokajał ich Centralny, byliście dosyć ostrożni w kontakcie z porucznik Sumner ale dla pewności róbcie to co macie robić szybko. Po wejściu do przesyłowni Totu sprawdził wzorzec At'ta a następnie przeszedł w automatyczny tryb sprawdzania wzorców pozostałych członków załogi, Totam przygotował system buforów dla "gości" pozbawiając go czasowo opcji wyjście, po 15 minutach Totu zameldował
=/\=Pani kapitan jesteśmy gotowi.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#777 - Wysłana: 6 Cze 2011 09:43:58 - Edytowany przez: patryk089x
Sas'th chodził po swojej izolatce. Nikt się z nim nie kontaktował, nikt mu nic nie mówił. Wiedział, że dzieje się z nim coś złego.
Czuł rosnący niepokój. Nie rozumiał. Nic nie rozumiał. Wydawało mu się, że traci kontrolę nad własnym ciałem. Uderzył jeszcze ręką w panel na ścianie licząc, że może trafił w przycisk alarmu medycznego. Zapomniał, że przecież nie mógł go włączyć.
Kilka sekund później wylądował na podłodze.
[MG decyduje o stanie postaci ..?]
|
kanna
Użytkownik
|
#778 - Wysłana: 6 Cze 2011 10:39:24
patryk089x<ten post nie do mnie jest ani do ortkaja, tylko do MG (która, nota bene, podejmuje decyzje co do stanu fizycznego postaci - podjeła,że mdlejesz? ) lub do osoby zawiadującej ambolatorium. A bedzie to... niech pomyśle... TY  >
|
kanna
Użytkownik
|
#779 - Wysłana: 6 Cze 2011 22:20:19
ortkaj
- Dobrze, prosze zaczynać
|
ortkaj
Użytkownik
|
#780 - Wysłana: 7 Cze 2011 19:42:58
patryk089x kanna TSan
- Komunikator doktora namierzony - powiedział Totam - Wprowadź wzorzec przesyłu - nakazał Totu - Wprowadzony, zapisany w buforze - odpowiedział Totam - Sekwencja separacyjna - zapytał Totu - Gotowa - potwierdził Totam - Przesył - wydał polecenie Totu - Przesyłam - zakończył przygotowania Totam, rozpoczynając przesyłanie doktora do sali transporterów nr 1
|