USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / USS Haxley - sesja RPG
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  28  29  30  31  32  »» 
Autor Wiadomość
kanna
Użytkownik
#31 - Wysłana: 13 Kwi 2011 09:40:37
patryk089x
=/\= Czy jest jakis problem? - dopytała Zahe
patryk089x
Użytkownik
#32 - Wysłana: 13 Kwi 2011 09:45:57
=/\= Mam do pani kilka ważnych pytań. Gdyby znalazła pani chwilę czasu, muszę z panią omówić kilka kwestii.
kanna
Użytkownik
#33 - Wysłana: 13 Kwi 2011 10:01:29 - Edytowany przez: kanna
patryk089x
<dawaj nick przed wypowiedzią, bo inaczej zginiemy >

=/\= Czy ma to zwiazek z bezpieczeństwem statku? czy chodzi o sprawy personalne?
MarcinK
Użytkownik
#34 - Wysłana: 13 Kwi 2011 11:48:42
Jayden przybył na statek i udał się na mostek.
patryk089x
Użytkownik
#35 - Wysłana: 13 Kwi 2011 11:50:39
kanna

=/\= W zasadzie i o to i o to.
kanna
Użytkownik
#36 - Wysłana: 13 Kwi 2011 11:55:04 - Edytowany przez: kanna
patryk089x

=/\= W sprawach bezpieczeństwa prosze kontaktować sie z panaem Autezem, w sprawach perosnalnych - z subkomandor Sumner. To wszystko?
patryk089x
Użytkownik
#37 - Wysłana: 13 Kwi 2011 11:57:57
kanna

=/\= Kapitanie, mimo to nalegam, by aby gdy znajdzie pani czas przyszła pani, gdyż mam kilka kwestii dotyczących bezpośrednio pani.
kanna
Użytkownik
#38 - Wysłana: 13 Kwi 2011 12:05:23
patryk089x

=/\= Dobrze, bede za 2 minuty. Zahe out.
patryk089x
Użytkownik
#39 - Wysłana: 13 Kwi 2011 12:09:11 - Edytowany przez: patryk089x
kanna

=/\= Dziękuję, czekam.

Sas'th siedział i próbował stworzyć spójną wypowiedź by dobrze wypaść podczas rozmowy z kapitan.
kanna
Użytkownik
#40 - Wysłana: 13 Kwi 2011 12:14:15 - Edytowany przez: kanna
patryk089x

Zahe skierowała się do turbowindy i za chwile stanęła przed drzwiami amnolatorium. Weszła do środka.
- Słucham komandorze
TSan
Użytkownik
#41 - Wysłana: 13 Kwi 2011 12:56:22
[Wszyscy

Na mostku: pierwsza oficer Monica i Kaela. Kręci się kilkoro załogantów itp. Nowo przybyli oficerowie się meldują u Pierwszej.

patryk089x

Było, że jest idealnie zdrowy i takie tam. Co to za pomysł z kanną?]
patryk089x
Użytkownik
#42 - Wysłana: 13 Kwi 2011 13:07:05
TSan

/A nic, chcę ją m.in. ostrzec przed promieniowaniem podprzestrzennym itp. Poza tym chcę ją zadać kilka pytań, gdyż mam mało danych o niej. Myślę, że nie posunąłem się za daleko, nieprawdaż ? Jeśli tak, to chylę głowę przed GM'em i proszę o przebaczenie./

kanna
Mam do pani kilka pytań.
Najpierw chcę panią ostrzec przed promieniowaniem podprzestrzennym - niech pani będzie wyczulona na każdy objaw dziwnego zachowania u załogi.

Poza tym mam bardzo mało danych medycznych na pani temat. Czy mogę zapytać panią o alergie, przebyte ciężkie choroby i średni dzienny czas pracy ?
kanna
Użytkownik
#43 - Wysłana: 13 Kwi 2011 13:17:34 - Edytowany przez: kanna
patryk089x

Zahe spokojnie wysłuchała słów Sas'th At't a.

Potem połozyła mu dłoń na ramieniu i powiedziała.
- Mój drogi chłopcze, bardzo doceniam twoją troskę. Jednoczesnie przypomniam ci, że Huxley jest 7 okrętem, na którym pełnie funkcje kapitana. Mam tez policzyc , na ilu byłam Pierwszym? WIEM jaki wpływ ma promieniowanie na żywe jdnostki. To raz. Dwa: wszelką niezbedną - podkresliła słowo - wiedze na mój temat masz w aktach medycznych. Czy to wszystko?
patryk089x
Użytkownik
#44 - Wysłana: 13 Kwi 2011 13:28:45
kanna

Kapitanie, chciałbym jeszcze dodać, że to promieniowanie nie jest zwykłym promieniowaniem. Jest regularne i szybkie, może powodować nie zmiany cielesne, lecz w zachowaniu. Przynajmniej tak wynika z moich obliczeń. Nigdy się z takim zjawiskiem nie spotkałem. - zamyślił się na kilka sekund - tak jest, kapitanie, to wszystko !
kanna
Użytkownik
#45 - Wysłana: 13 Kwi 2011 13:40:03
patryk089x

Zahe skineła glową.
- Prosze przesłać swoje odliczenia na terminal mój, podporucznika Jaydena oraz II oficera. Z dopiskiem, że maja jak najszybciej przesłac do mnie swoje hipotezy. pana hipotezy tez chce poznać. Miłego dnia.

Nie czekając na odpowiedź wyszła z Ambolatorium.
Elaan
Użytkownik
#46 - Wysłana: 13 Kwi 2011 15:00:26
TSan

Kaela , siedząca przy swojej konsoli , sprawdziła raz jeszcze napływające dane i zwróciła się do Pierwszego Oficera :

Pani Komandor , hala transporterów informuje , że wszyscy oficerowie i załoganci są już na pokładzie .

Potem dodała , unosząc brwi ze zdziwienia :

Baza stoczni twierdzi , że Porucznik Qmpel nie zgłosił się u nich do odprawy przedstartowej . Chcą potwierdzenia , że mamy go na pokładzie .
Jeśli jest , mamy go nie odsyłać pod żadnym pozorem .
patryk089x
Użytkownik
#47 - Wysłana: 13 Kwi 2011 15:21:02
Elaan

Gdy Kaela to mówiła Sas'th akurat wchodził na mostek.
Przepraszam, że się wtrącę, ale mogę poręczyć, że porucznik Qmpel jest u nas, gdyż sam z nim rozmawiałem.
Po czym podszedł do jednej z konsoli na mostku i zaczął wypytywać o coś jednego z członków załogi.
Hanz
Użytkownik
#48 - Wysłana: 13 Kwi 2011 15:37:17
R'rha'asa wszedl na mostek, rozejrzal sie szybko lokalizujac pierwszego oficera. stanal na bacznosc, zasalutowal i rzekl:
- Melduje sie porucznik R'rha'asa, pilot i prosi o pozwolenie zajecia stanowiska.

p.s. pisze z pracy z komorki i nie mam kursywy na dialogi:/
Elaan
Użytkownik
#49 - Wysłana: 13 Kwi 2011 15:37:29
patryk089x

Dziękuję , Doktorze , zaraz prześlę potwierdzenie - powiedziała Kaela .

Ale najwyraźniej nie dawało jej to spokoju , w końcu zapytała :

Przepraszam , lecz dlaczego mielibyśmy go odsyłać ?
patryk089x
Użytkownik
#50 - Wysłana: 13 Kwi 2011 15:41:10 - Edytowany przez: patryk089x
Elaan

Coś mi się wydaje, że możemy mieć z nim niezłe kłopoty

Hanz
/jesteśmy dumni z takiego poświęcenia /
_Q_
Użytkownik
#51 - Wysłana: 13 Kwi 2011 15:55:18
=/\= Tu Qmpel do mostka. Zgłasza się maszynownia, jeden z techników zapewnia mnie że możemy latać w przód, w tył, do góry i na dół a nawet po skosie. Osiagnelismy gotowość operacyjną. Aha tutejszy personel technikow wyglada na taki ktory bez zajęcia zaczyna wszystko "udoskonalać". Oddaje cala kontrole silników na mostek.

[nie jestem ekspertem ale czy porucznik to nie za maly stopień na kogoś kto dowodzi w maszynowni??? czy nie powinien to byc komandor porucznik? aha wiem że Qmpel to malo poważne imie ale 2 ktore przyszlo mi jako pomysł to Quasimodo. Wiec aż tak żle nie jest ]
patryk089x
Użytkownik
#52 - Wysłana: 13 Kwi 2011 16:15:10 - Edytowany przez: patryk089x
_Q_

/_Q_ - myślę, że w tej kwestii wyręczę GMa: z tego co mi wiadomo ty nie dowodzisz maszynownią, a w niej pracujesz, czyż nie ?/

TSan:
TiT będą głównymi/głównym mechanikami/em, okay?

Elaan
Użytkownik
#53 - Wysłana: 13 Kwi 2011 16:19:15
Słysząc zarówno głos , jak i formę komunikatu z maszynowni , Kaela skojarzyła to z widzianą wcześniej osobą i zrozumiała , dlaczego baza prosiła , by za żadne skarby nie odsyłać im go z powrotem . Taki brak dyscypliny mógł być zaraźliwy .
_Q_
Użytkownik
#54 - Wysłana: 13 Kwi 2011 16:27:30
patryk089x
/ racja, zapomniałem, a kto dowodzi maszynownią? /
patryk089x
Użytkownik
#55 - Wysłana: 13 Kwi 2011 16:41:00
_Q_
/TiT... a co do osoby - chyba to ortkaj był, ale pewien nie jestem. Możesz sprawdzić - jest taki temat VSS Surak - postacie./
TSan
Użytkownik
#56 - Wysłana: 13 Kwi 2011 16:42:00
Elaan
Hanz

- Tak, proszę odpowiedzieć, że NIESTETY mamy porucznika na pokładzie. Porucznik R'rha'asa, proszę o zajęcie stanowiska - dodała Pierwsza.

[patryk089x

Dzięki za wyręczenie , uprzedałam, że mnie nie będzie.]
patryk089x
Użytkownik
#57 - Wysłana: 13 Kwi 2011 16:46:02
TSan

/Szanowna MG, apeluję o założenie dodatkowego tematu "USS Haxley - pytania", czy coś, bo raczej temat z propozycją powinien zostać tematem z propozycją, a nie z pytaniami. Poza tym napisałem Ci swój numer na gg, nie wiem czy wiesz./
Hanz
Użytkownik
#58 - Wysłana: 13 Kwi 2011 18:42:34
- Tak jest! - odpowiedzial, po czym udal sie na swe stanowisko. usiadl i zaczal dokladnie studiowac uklad konsoli. z trudem powstrzymywal sie przed mruczeniem, jednak"latajacy" ogon zdradzal wszystko. nie mogl juz sie doczekac startu
ortkaj
Użytkownik
#59 - Wysłana: 13 Kwi 2011 20:06:21 - Edytowany przez: ortkaj
TiT weszli do maszynowni.
Kilku tam obecnych chorążych i techników dokonywało niewielkich korekt. Prawidłowo zameldowali się i zdali raport o stanie bieżących prac.
TiT po przyjęciu raportu i powitaniu zapytali o zastępcę. Nie było go jeszcze. Spokojnie zadysponowali dalsze zadania do wykonania. Weszli do biura głównego mechanika.
Totu zameldował kapitan :
=/\= Porucznik Totu i Totam objęli maszynownię. Dokonujemy niezbędnej diagnostyki.

Totam zaś od razu zaczął analizować najważniejszy i najbardziej skomplikowany punkt w diagnostyce maszynowni czyli tolerancję trójpierścieniowego wejścia do kolektora antymaterii na zmianę macierzy wtrysku przy fluktuacyjnym oddziaływaniu pola podprzestrzennego. Tatu za chwilę się do niego przyłączył. Rozkosz płynąca z rozwiązywania tak ważnego i skomplikowanego problemu pochłonęła ich prawie całkowicie. Od czasu do czasu nasłuchiwali czy kapitan ich nie wzywa.
MarcinK
Użytkownik
#60 - Wysłana: 13 Kwi 2011 20:15:48
Jayden przyglądał się TiT. Czuł dziwny niepokój, powodowany tym że ich połączenie umysłowe kojarzyło mu się z innym gatunkiem który ma podobne połączenie umysłów, kojarzyło mu się z Borg. Mimo że wiedział że to nie to samo ale mimo wszytko czuł niepokój.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  28  29  30  31  32  »» 
USS Phoenix forum / Gry / USS Haxley - sesja RPG

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!