USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / VSS Surak - postacie
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
TSan
Użytkownik
#1 - Wysłana: 10 Kwi 2011 20:53:04 - Edytowany przez: TSan
VSS Surak - statek raczej wolkański. Potrzebujemy dużo Wolkanów (niekoniecznie sztywnych i nudnych). Najpierw jednak składamy zgłoszenie tu i dopytujemy się o stopień. Następnie piszemy opis postaci i wsadzamy właśnie tutaj.

Pierwszy oficer (subkomandor w stopniu wolkańskim):

Imię: Monic Sumner
Rasa: Człowiek
Stopień: Subkomandor
Stanowisko: Pierwszy Oficer
Charakter: chłodna, niezbyt emocjonalna, zwykle zamyślona i filozoficzna. Kiedy jest zdenerwowana bywa impulsywna. Chwilami można odnieść wrażenie, że usiłuje upodobnić się do Wolkan.
Wygląd: oczy piwne, krótkie czarne loki, budowa raczej szczupła, 174 cm wzrostu, około 62kg wagi.
Historia: Wychowała się w Federacyjnej koloni badawczej. W Akademii studiowała mechanikę. Służyła na kilku Fderacyjnych statkach. Obecnie Pierwsza na VSS Surak.
Elaan
Użytkownik
#2 - Wysłana: 10 Kwi 2011 21:48:20 - Edytowany przez: Elaan
Oficer Operacyjny - Porucznik Floty Gwiezdnej .

Imię : Kaela Marat
Rasa : Pół - Człowiek , pół - Klingonka
Charakter : Introwertyczka , chłodna i opanowana na zewnątrz , wewnętrznie wrażliwa i delikatna . W złości jej klingońska natura bierze górę , wtedy potrafi być złośliwa i agresywna .
Wygląd : 164 cm wzrostu , szczupła sylwetka . Ciemna cera , ciemne oczy , czarne , długie włosy , splecione w warkocz - cechy odziedziczone po Klingonach . Brak jednak grzebienia na czole .
Historia : Sierota , rodzice zginęli w wypadku promu . Wychowana na Ziemi przez dziadków ze strony matki .
Po ukończeniu Akademii służyła na USS Providence , a potem na USS Galileo .
mozg_kl2
Użytkownik
#3 - Wysłana: 10 Kwi 2011 22:05:56
Wielki MG i komisja powiedziały 3 razy tak więc jestem w finale.

Pielęgniarka

Imię: Tsell z rodu Duras
Rasa: Klingon czystej krwi
Stopień: Chorąży?
Stanowisko: Pielęgniarka
Charakter: Rasowy klingon. Najpierw bije potem pyta, w wolnych chwilach zgłębia historię kultur cywilizacji wchodzących w skłąd Federacji. Szczególnie, co nie powinno dzić bo jest klingonem, interesują go starozytne bronie innych ras. Bilet na Suraka przegrał w karty, podczas klingońskiej libacji.
Wygląd: http://www.hipstertravelguide.com/wp-content/uploa ds/2010/08/akima3.jpg
Historia: Wychowana na jednej z planet podlegajacych Durasom, szkolona w walce w ręce, despotyczny ojciec nie przepadał za nią i odesłał ją do nadzoru nad niewolnikami w kopalniach na północy. Tam podczas jednej z pijackich zabaw przegrała w karty i została zesłana na Suraka. Postanowiłą zgłębiać tajniki wolkańskiej psychiki.

Pewnie nie jest idealnie, wiec jestem otwarty na propozycje korekt.
TSan
Użytkownik
#4 - Wysłana: 10 Kwi 2011 22:10:50
mozg_kl2

Wow, facet jest kobietą w sesji. Dziewczyny trzeba to uczcić. Kto ma na składzie jakieś romulańskie piwko?

Większych błędów raczej nie ma. Mamy zajęte: oficer łączności, Pierwszy oficer i pięlęgniarka. Chyba zmienie konwencję sesji.
mozg_kl2
Użytkownik
#5 - Wysłana: 10 Kwi 2011 22:21:26
TSan:
Wow, facet jest kobietą w sesji. Dziewczyny trzeba to uczcić. Kto ma na składzie jakieś romulańskie piwko?

Zawsze byłem facetem albo MG. Czasem warto zaszaleć. Wkońcu sesja z jajem.

TSan:
Większych błędów raczej nie ma

A mniejsze?

TSan:
Chyba zmienie konwencję sesji.

Trekowa drużyna A?
ortkaj
Użytkownik
#6 - Wysłana: 10 Kwi 2011 22:22:11
Imię: Totu i Totam - można zwracać się TiT
Stopień: porucznik
Stanowisko: II oficer (zastępca głównego mechanika)

Charakter: słyszą to samo w tym samym czasie (nawet gdy przypadkiem są rozdzieleni)- więc można zwracać się tylko do jednego; nie zawsze ze sobą się zgadzają ale dyskutują tylko wewnętrznie na zewnątrz prezentują jednolite stanowisko i to całego społeczeństwa Binarów; spokojni i flegmatyczni: wierni do bólu dowódcy ale nie wykonają żadnego rozkazu, który może skrzywdzić inną istotę - są w stanie zapłacić za to życiem; perfekcyjnie komunikują się z każdymi komputerami; bardzo zasadniczy; pracowici ale muszą się regenerować co jakiś czas (po 48 godz - 12 godz. fazy standby)
Wygląd: wzrost po ok.130 cm, karnacja fioletowa, duże głowy , posiadają gniazda wyjścia i wejścia do połączeń z komputerami
Historia: Binarowie nieczęsto opuszczali swoją planetę obawiając się utraty łączności z głównym komputerem ich cywilizacji, pomimo, że większość statków floty zabezpiecza nieprzerwaną łączność tego typu to zdarzały się sytuację przerwania połączenia wtedy Binarowie umierali bądź nie byli w stanie normalnie funkcjonować. TiT zgłosili się do eksperymentu mającego wypróbować w rzeczywistych warunkach misji system Emergency Virtual Individual Computer System (EVICS), który umożliwia im przetrwanie nawet po odłączeniu od głównego komputera. Zadanie to było ryzykowne więc zgłosili się jedni ze starszych Binarów, emeryci ,zgodnie z prawem Binaru przed nimi jeszcze jest 5 lat życia. Uczestniczyli wcześniej w kilkunastu misjach i są jednymi z bardziej doświadczonych podróżników swojej cywilizacji.
TSan
Użytkownik
#7 - Wysłana: 10 Kwi 2011 22:24:55
mozg_kl2

Dobra, zmieniam konwencje sesji. Nie ma bata. Teraz to wyłacznie moje dzieło (diaboliczny śmiech w tle).

ortkaj

mozg_kl2
Użytkownik
#8 - Wysłana: 11 Kwi 2011 07:43:52
TSan:
Dobra, zmieniam konwencje sesji. Nie ma bata.

Na jaka o wielki Mistrzu?
MarcinK
Użytkownik
#9 - Wysłana: 11 Kwi 2011 07:58:10
Imię: Jayden
Wygląd:Taki
Stopień: Podporucznik
Stanowisko: Oficer Naukowy
Historia: Wychował się na ziemi, w wieku 17 lat wstąpił do akademii. To jego pierwsza większa misja.
kanna
Użytkownik
#10 - Wysłana: 11 Kwi 2011 11:17:08
MarcinK

heh, a ten strój rangera bedziesz nosił na mostku? nie wiem, co kapitan na to
mozg_kl2
Użytkownik
#11 - Wysłana: 11 Kwi 2011 11:25:03
kanna:
heh, a ten strój rangera bedziesz nosił na mostku?

Przezyliśmy pizamy Troi przeżyjemy i to. W ostateczności, śluz u Nas pod dostatkiem, a i konsole czasem wybuchają.
_Q_
Użytkownik
#12 - Wysłana: 11 Kwi 2011 11:44:43
Ja mam tylko 1 pytanie, co to jest sesja?
mozg_kl2
Użytkownik
#13 - Wysłana: 11 Kwi 2011 11:47:48
kanna
Użytkownik
#14 - Wysłana: 11 Kwi 2011 11:59:46
mozg_kl2:
a i konsole czasem wybuchają

o to to uwielbiam wybuchające konsole
_Q_
Użytkownik
#15 - Wysłana: 11 Kwi 2011 12:08:18 - Edytowany przez: _Q_
MarcinK:
Wygląd:Taki

Mogłeś wybrać tego w czerwonym :D :D

http://img382.imageshack.us/i/b299584498nm.jpg/
mozg_kl2
Użytkownik
#16 - Wysłana: 11 Kwi 2011 12:16:48
kanna:
o to to uwielbiam wybuchające konsole

Niby taka super uber federacja a zwykłych bezpieczników na mostkach nie mają.
TSan
Użytkownik
#17 - Wysłana: 11 Kwi 2011 14:33:10
mozg_kl2

Zmieniam konwencję:

Sesja w realiach roku 2305. Statek USS Haxley, klasy Renaissance. Załoga nietypowo Federacyjna, bardzo dużo obcych przedstawiciel. Statek miał być dyplomatycznym połączeniem z innymi rasami. Ewentualny czas akcji to może byc post-NEM.

Ta da!

MarcinK

W taki stroju to Cię na mostek nie wpuszczę. I postać ma mieć wyższą rangę i więcej lat. Albo lądujesz jak obsługa transportera.

ortkaj

TiT będą głównymi/głównym mechanikami/em, okay?
MarcinK
Użytkownik
#18 - Wysłana: 11 Kwi 2011 16:02:13
TSan:
W taki stroju to Cię na mostek nie wpuszczę.

Chodzi o gościa (tego czarnego) a nie o PR.

_Q_:
Mogłeś wybrać tego w czerwonym :D :D

http://img382.imageshack.us/i/b299584498nm.jpg/

Ten pedzio się tylko podszywał pod Austina St. Johna, a prawdziwy Austin St. John wygląda tak i pracuje chyba na pogotowiu.
TSan
Użytkownik
#19 - Wysłana: 11 Kwi 2011 16:21:17
MarcinK

Przecież to taki żart. Wykaż choć odrobinę humoru!
MarcinK
Użytkownik
#20 - Wysłana: 11 Kwi 2011 16:42:27
Ja mam pytanie jakiej rasy jest TiT-i?
TSan
Użytkownik
#21 - Wysłana: 11 Kwi 2011 16:47:12
MarcinK

To Binarzy (Binarowie?) z odcinka 11001001
ortkaj
Użytkownik
#22 - Wysłana: 11 Kwi 2011 19:05:05
TSan:
ortkaj

TiT będą głównymi/głównym mechanikami/em, okay?

TiT z wrodzoną skromnością przyjmują tę zaszczytną funkcję, nie dłużej jednak niż na 5 lat
_Q_
Użytkownik
#23 - Wysłana: 11 Kwi 2011 19:10:26 - Edytowany przez: _Q_
TSan
Dobra to moja postac jest nastepująca:
imie: Qmpel
rasa: człowiek (zakamuflowany Q)
ranga: porucznik
wyglad: tak jak awatar.

opis postaci:
Wszyscy dziwią sie skąd taka ranga u kogos kto powinien być kadetem. Ale jako że jestem postrzegany jako karierowicz z mocnymi plecami to daja mi spokój. Olewam wszystko i wszystkich w tym alarmy bojowe, kapitana (nawet nie wiem kto nim jest), regulamin.
Nikt nie wie jaką pełnie funkcje i po co jestem na statku (wszyscy mysla że mam stanowisko gdzieś w maszynowni). Najczęściej można mnie spotkać w barze... a właśćiwie tylko tam.

A tak naprawde jestem Q którego starszy Q zesłal na nauke o ludzkości na ta krype.
Aha tymczasowo nie mam mocy
Eviva
Użytkownik
#24 - Wysłana: 11 Kwi 2011 19:38:39 - Edytowany przez: Eviva
Imię: Sara
Nazwisko: Preger
Ksywa w ogólnym użyciu wśród ludzi: Sarenka albo Sarna
Stopień: chorąży
Funkcja: ordynans kapitana
Wygląd: jasna blondynka, bardzo blada cera, wielkie, szare oczy, drobna postura.

Opis: Sara jest nieciekawa, szara i pokorna. Potulnie wykonuje swe obowiązki i nigdy się nie stawia, co by nie zaszło. Jest zakochana na śmierć i życie w jednym z wyższych oficerów VSS Surak, ale nikt o tym nie wie. Nie wiadomo też w kim, bo ona nigdy się nikomu nie zwierza
patryk089x
Użytkownik
#25 - Wysłana: 11 Kwi 2011 20:25:48
Imię: Sas'th
Nazwisko: At't
Rasa: Pochodzi z planety Adreas 357, lecz nie zna swojej rasy - podejrzewa że jest mutantem.
Wygląd: Wysoki, jasny, blondyn. Ma nos podobny do Odo z czego można podejrzewać, że jest zmiennym, jednakże stracił zdolność zmieniania.
Stanowisko: Główny lekarz
Stopień: Komandor

Opis: To jego czwarty przydział, wcześniejsze kończyły się spokojnie przez wycofanie konkretnych okrętów ze służby. Służył głównie na statkach badawczych. Jest zdolny, szybko awansuje. Dowodził już jedną jednostką, lecz woli, mimo wysokiego stopnia piastować stanowisko zwykłego lekarza.
Bashir
Moderator
#26 - Wysłana: 11 Kwi 2011 21:14:58
Stanowisko: szef ochrony (reszta się płodzi dopiero, ale chcialem zaklepac stołek)
TSan
Użytkownik
#27 - Wysłana: 12 Kwi 2011 09:59:43
Przypominam: wciąż brakuje nam pilota i nawigatora.

patryk089x

Gratuluję, masz Klingona - pięlegniarkę. Miłej sesji.
mozg_kl2
Użytkownik
#28 - Wysłana: 12 Kwi 2011 10:08:04
TSan:
pilota i nawigatora.

Po szklance mojego bimberku każdy może nim zostać;) Może odczekajmy chwilę i jak nikt się nie zgłosi zacznijmy grać bez. W trakcie, zawsze ktoś może się dołączyć.

TSan:
Gratuluję, masz Klingona - pięlegniarkę. Miłej sesji.

Ku chwale Imperium!
Hanz
Użytkownik
#29 - Wysłana: 12 Kwi 2011 12:47:55 - Edytowany przez: Hanz
Imię: R'rha'asa (w celu wyeliminowania plucia podczas wymawiania imienia nazwany Rakshas, Rakshasa)
Rasa: Caitianin
Stopień: Porucznik
Stanowisko: Pilot
Wygląd: http://jarelkortan.deviantart.com/art/Caitian-Star fleet-Officer-169493696?q=boost%3Apopular%20caitia n&qo=9

Opis: Maniak ziemskiej broni - posiada gigantyczna "kolekcje" mniej lub bardziej tępych narzędzi, broni miotanej, palnej, chlubą kolekcji jest działający falkonet. Nie pytajcie jakim cudem upchnął to w kajucie Do tego absurdalne poczucie humoru... Poza tym jak typowy siersciuch - mruczy, miauczy, fuczy, czasem jakiś kłczek sie trafi:P
kanna
Użytkownik
#30 - Wysłana: 12 Kwi 2011 21:52:26
Kapitan
Imię: Zahe
Rasa: Trill
Płeć nosiciela: kobieta
Wiek nosiciela: 22 lata
Stopień: komandor
Stanowisko: Kapitan
Charakter: spokojna, nieco zblazowana, dość nieprzewidywalna. Introwertyczna. Miewa protekcjonalny stosunek do podwładnych.
Niespecjalnie zainteresowana dowodzeniem. Nie do końca wiadomo, dlaczego została kapitanem USS Haxley – w każdym razie, ona postrzega to jako rodzaj zesłania i kary
Wygląd: w typie włoskim, ciemne oczy i włosy, sylwetka kobieca
Historia: połączenie nastąpiło 2 miesiące temu. Symbiont postrzegany jako wybitny dowódca, to jego kolejny statek (choć pierwszy z tak mieszaną załogą).
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Gry / VSS Surak - postacie

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!