Autor |
Wiadomość |
Elaan
Użytkownik
|
#91 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:02:35 - Edytowany przez: Elaan
TSan
Kapitanie , okręty blokują nasze próby nawiązania łączności . Możemy odbierać tylko ich przekazy . Brak łączności z Kwaterą Główną .
|
TSan
Użytkownik
|
#92 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:06:24
Wszyscy
Kapitan skinęła głową i spytała:
-Ktoś ma jakiś plan awaryjny? Proszę mi tylko nie cytować przepisów, bo jeśli doszłoby do walki nie mamy najmniejszych szans. Proszę, jestem otwarta na wszelkie sugestie.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#93 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:11:49 - Edytowany przez: patryk089x
TSan
Na ekranie pojawiła się sylwetka obecnego głównodowodzącego flotą. Mówił: Kilka lat temu jeden z okrętów klasy sovereign podczas lotu wpadł na coś co wyglądało jak kosmiczne złomowisko. Były tam stare statki, federacyjne i romulańskie. Nikt nie przypuszczał, że mogą działać. Zatrzymali się tam, by wykonać testy. Nie wykryli form życia. W nocy, gdy testy były zatrzymane, a jedyna załoga to ta na mostku, ludzie, którzy nazywają się Nowym Maquis przejęli kontrolę nad statkiem. Byli dobrze zamaskowani, a ich akcje przemyślane. W ten sposób zajęli kilka pomniejszych statków federacji. Nikt nie wiedział, dlaczego giną i gdzie są. Aż w końcu doszło do ataku na statek klasy Defiant. Zaatakowali mniejszymi i starszymi statkami (pomagał im zdobyty Sovereign) i w otwartej walce zdobyli Defiant. Całą załogę brutalnie wymordowali. Później zdobyli jeszcze Galaxy.
Ludzie Ci są przeciwnikami utworzenia FRKSA. W jego wyniku zlikwidowana została strefa neutralna, w której mieszkali ludzie i romulanie. Po utworzeniu FRKSA część strefy trafiła do Imperium Romulańskiego, a część do Federacji - oczywiście nie wszystkim się to spodobało.
Skoro oglądacie tę wiadomość, to znaczy, że stało się najgorsze, co przewidywaliśmy. Uciekajcie, lub poddajcie się. To koniec misji SS Explorer. Jeśli spróbujecie walki, pokonają was, a jeńców torturują i zabijają.
Koniec transmisji.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#94 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:12:07
TSan -Proponuję się rozdzielić i jako mniejsze jednostki wlecieć w pas asteroid, większe statki wroga będą miały większe problemy z wyminięciem asteroid.
|
Elaan
Użytkownik
|
#95 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:14:46
TSan
=/\=Kapitanie , jeśli wolno , powinniśmy zacząć od odblokowania systemów komputerowych . Bez nich nic nie zdziałamy . Sekcje naukowa i techniczna powinny przystąpić do pracy jak najszybciej . Może udałoby się nam obrócić tę sztuczkę przeciwko Maquis ?
|
patryk089x
Użytkownik
|
#96 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:17:58
Elaan
Widziała pani nagranie. Poza tym nawiązanie łączności z flotą nic nie da. Kiedy tu dolecą, będziemy już nie żyć. Mamy jeszcze... hmm... 51 minut. Proponuję rozpocząć przygotowania do obrony. Nie znają naszych możliwości. Kapitanie, czy mogę otrzymać dowodzenie nad akcją ? Moją specjalnością na szkoleniach oficerskich było dowodzenie w sytuacjach trudnych i kryzysowych.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#97 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:21:35
patryk089x -Nie przetestowaliśmy uzbrojenia, to może być ryzykowne. Nadal proponuję rozłączenie i ucieczkę w pas asteroid Galaxy i Sovereign na pewno nie ruszą w pościg, ale Deviant, jednak z nim możemy walczyć.
|
TSan
Użytkownik
|
#98 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:23:25
patryk089x
-Możliwość obrony? Jak chce się pan bronić? Zgadzam się z oficerem Koss, najpierw powinniśmy uruchomić komputery. Zresztą, nie mamy możliwości ze statkami takich klas. Rozłączenie też jest dosyć rozsądne. Poddanie zdecydowanie nie wchodzi w grę.
|
Elaan
Użytkownik
|
#99 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:27:03
patryk089x
Z całym szacunkiem , Komandorze , lecz jeśli dowiemy się jak zablokowali nasze komputery , możemy odpłacić im pięknym za nadobne , i być może , odzyskać ich okręty - przynajmniej Sovereign . W ten sposób zlikwidowalibyśmy zagrożenie dla innych jednostek FRKSA .
|
TSan
Użytkownik
|
#100 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:28:36
Elaan
-Najpierw musimy sie wydostać. Ma pani wolna rękę. Proszę zebrać ludzi.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#101 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:31:17
TSan Mam plan obrony. Jak pani wie, wyprzedzamy tamte statki o ponad 30 lat. Obrona jest możliwa. Według mnie rozdzielanie się jest bezsensowne, gdyż nasz statek w częściach (rozdzielony) nie ma nawet połowy sił jakie ma w całości. Planowałem fortel, by wykonywać ich sztuczkę. Oni nie wiedzą, że możemy rodzielić się na części. Najpierw powalczymy i zniszczymy lub poważnie uszkodzimy któryś z ich statków, później przyjmiemy na siebie trochę ognia i udamy, że rozpadamy się na trzy części. Wyłączymy zasilanie pozostawiając tylko transportery. Następnie ze wszystkich trzech części prześlemy się na jeden z wrogich. Plan wymaga tylko jednej rzeczy do powodzenia. Mianowicie przed rozdzieleniem musimy wykończyć osłony jednemu z ich statków, by możliwy był przesył. Po tym połączymy się z powrotem i zaatakujemy przejętym statkiem. Istnieje duża szansa na zwycięstwo, lecz jest to skomplikowany plan. Dlatego proszę o zaufanie do mojego doświadczeniu w sytuacjach kryzysowych.
|
TSan
Użytkownik
|
#102 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:33:17
patryk089x
T'Shori ciężko westchneła i skinęła głową. - Cóż, muszę panu zaufac. Zostało nam... 47 minut. Do roboty.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#103 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:33:33
Elaan
Proszę pani, ja także mam do pani szacunek, lecz mój ojciec był maquis. Wiem, do czego zdolny jest człowiek chcący odzyskać swoją ojczyznę. Poza tym mamy jeszcze pół godziny, gdyż wierzę, że zaatakują wcześniej niż powiedzieli. Nasi naukowcy są świetnie, lecz pół godziny nie wystarczy im na rozgryzienie systemów trzech statków.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#104 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:35:20
patryk089x -Jeśli broń jest sprawna to mogę skonfigurować nasze fazery tak by uderzyły w deflektor nawigacyjny Galaxy, co sprawi że od statku "odłamie" się napęd warp.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#105 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:36:26 - Edytowany przez: patryk089x
TSan
Dziękuję. Zakańczam naradę. Wszyscy na mostek. =/\= Do całej załogi: Alarm czerwony, mostek obsadza zmiana alfa, uzbrojenie w gotowości, osłony dwuwarstwowe uruchomione. Przygotować mechanizmy rodziału oraz ustawić mechanizmy autodestrukcji na gotowość. Ewakuować cywilów do ładowni, odciąć zasilanie od kajut cywilnych i przekierować do osłon. Wyposażyć całą załogę w karabiny fazerowe, odciąć zasilanie od Warp, przekierować do impulsowych. Zamknąć niepotrzebne korytarze, grodzie energetyczne w gotowości.
Panie Douglas, przyjmuję propozycję, skonfigurować. Zapisać wzór ataku Raumt-alpha dla statków klasy Galaxy: Atak w deflektor nawigacyjny, a potem strzał w oddalający się rdzeń warp. Atak w generatory osłon. Po przedarciu się przez osłony koncentracja strzałów w mostek.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#106 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:41:18
Douglas szybko siadł przy konsoli i rozpoczął konfigurację. patryk089x -Gotowe. Teraz czekam na rozkaz do strzału.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#107 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:42:44
MarcinK Proszę dodać ten atak w deflektor do wzoru Raumt-alpha. Na rozkaz wykonać ten wzór.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#108 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:45:05
patryk089x -Właśnie to przed chwilą zrobiłem. Douglas spojrzał ironicznie na pierwszego oficera.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#109 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:50:25
MarcinK
Wybaczy pan, panie Douglas, lecz jestem bardzo zabiegany i przez pomyłkę to powtórzyłem. Proszę puścić na głównym ekranie symulację ataku wzorem Raumt-alpha i jej skutek. Celem jest okręt klasy Galaxy.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#110 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:52:25
Douglas wcisnął kilka przycisków i na ekranie pojawiła się symulacja, obrazująca zaplanowany przez niego atak.
|
Elaan
Użytkownik
|
#111 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:52:39 - Edytowany przez: Elaan
Porucznik Koss miała na końcu języka odpowiedź , że wystarczy rozgryźć system Sovereigna , ale dała spokój . To nie był odpowiedni moment na dyskusje z Pierwszym . Podeszła do Oficera Naukowego , a po chwili pośpiesznie opuściła mostek .
|
patryk089x
Użytkownik
|
#112 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:53:42
MarcinK
Skutki ataku, panie Douglas ?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#113 - Wysłana: 7 Mar 2011 16:59:20
patryk089x -W wyniku strzału w deflektor, cewki warp odpadną od Galaxy, następnie cewki te zostaną zniszczone przy pomocy fazerów.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#114 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:02:22
MarcinK Dobrze. Mam dla pana zadanie. Kiedy my dokonamy abordażu pan i oficer taktyczny Kar'El pokierujecie atakiem. Pan pokieruje częścią główną statku, a pan Kar'El pozostałymi dwoma częściami.
Oficer operacyjny po dokonaniu abordażu przejmuje dowództwo na wszystkich trzech częściach statków.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#115 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:06:58
patryk089x -Czekam na rozkaz do ataku na Galaxy.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#116 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:12:18
MarcinK Dobrze, godzina x30, wzór ataku Raumt alpha... Atak ! Jeśli po zakończeniu ataku jeszcze nie będzie zniszczony, wykończyć go. Cała moc zapasowa do osłon.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#117 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:14:19
patryk089x -Zrozumiałem Douglas wpisał coś na klawiaturze konsoli. Statek oddał celny strzał w deflektor Galaxy.
|
patryk089x
Użytkownik
|
#118 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:16:05
Proszę kontynuować atak: Atak w generatory osłon. Po przedarciu się przez osłony koncentracja strzałów w mostek.
|
TSan
Użytkownik
|
#119 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:19:52
T'Shori nerwowo zagryzła wargi. Bała się, ze cos nie wypali. Wpatrywała się intensywnie w swojego Pierwszego, kontrolując jednocześnie innych oficerów kątem oka.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#120 - Wysłana: 7 Mar 2011 17:21:44
Douglas posłusznie wykonał wszystkie ataki. Ale bał się wciąż że gdzieś w okolicy mogą być ukryte inne jednostki wroga co zrobić w takiej sytuacji?
|