Ze względu na to, że zebrało się już kilka osób i pewnie sesja się rozpocznie (czekam na karty postaci od kilku osób) proszę chętnych o przedstawianie tu kart postaci, a w temacie głównym sugestii (mam nadzieję, że moderacja mnie nie zastrzeli za nowy temat - chciałem nadać przejrzystości, gdyż w temacie ogólnym ciężko się połapać.
WKLEJAM WSZYSTKIE DO JEDNEGO POSTU DLA PRZEJRZYSTOŚCI
Więc, karty postaci, które już mam :
JA:
Imię : Andre
Rasa : Człowiek
Stopień : Komandor II Stopnia / Nadkomandor (oznaczenie stosowane w FRKSA)
Charakter : Niedrażliwy, spokojny, uprzejmy.
Wygląd : Niebieskie oczy, długie ciemne, włosy, 190 cm wzrostu, 90 kg.
Przydział : Pierwszy oficer na USS Explorer
Eviva (szef ochrony):
Imię: Sybo
Rasa: Wolkanka
Wiek: nieokreślony (nie przyznaje się do niego, wygląda na jakieś ziemskie 25 lat)
Stopień: subkomandor
Wygląd: oczy brązowe, włosy czarne, długie, upięte w kok, 178 cm wzrostu, 60 kg, z wyglądu przypomina Marlenę Moreau (TOS"Mirror,mirror"), oczywiście ze spiczastymi uszami
Charakter: jak na Wolkankę, dość agresywny, nie ufa nikomu i w żadnej sytuacji
Alucard87:
Imię: Kar'el
Rasa: Pół-Człowiek, pół-Romulanin
Stopień: Komandor Stopnia 0
Stanowisko: oficer taktyczny
Charakter: chłodny, tajemniczy, czasem trochę megaloman.
Wygląd: oczy czarne, tak jak i klasyczny Romulański bob , budowa atletyczna, 190cm wzrostu, około 95kg wagi.
MarcinK
Imię:Douglas
Rasa: Człowiek (Azjata) jednak jego Prababka od strony Matki była Bekazoidem
Stopień: Porucznik Stopnia I
Stanowisko: Główny mechanik
Wygląd: Proste czarne włosy, średnio ścięte (podobnie jak tu) czarne oczy, szczupły, wzrost 188cm, waga około 93 kg.
Do tego osoby, które się zgłosiły lecz bez kart : Picard, jako oficer naukowy (wybacz, Marcin, ale był pierwszy

).
DOKLEJAM :
FederacyjneMSZ
Imię: Vanik
Rasa: Romulanin
Stopień: Subkomandor
Stanowisko: główny oficer medyczny
Wygląd: Wysoki, smukły typowy Romulanin.
Urodził się w 2340 roku na Romulusie w rodzinie o duzych tradycjach wojskowych. Matka skończyła Romulańską Akademie Wywiadu i dalszą kariere kontynuowała w Tal`Shiar. Pracowała w dziale Klingońskim.Jednak została przydzielona do wspólnej akcji kardasjańsko-romulańskich wywiadów w kwadrancie gamma w 2371 roku. Zginęła w masakrze w mgławicy Omarion Ojciec skończył Imperialną Akademie Wojenną po czym służył w jednostkach stacjonujących przy granicy z Imperium Klingońskim.
TSan
Imię: T'Shori (nic nie mogłam wymyślić)
Rasa: Pół-Człowiek, pół-Wolkanka
Stopień: Komandor Stopnia III
Stanowisko: Kapitan
Charakter: sarkatyczne poczucie humoru, nieco nerwowa, chłodna, nie angażuje się emocjonalnie. Lubi dręczyć ludzi psychicznie wrednymi uwagami, perfekcjonistka.
Wygląd: oczy brązowe, rude loki do pasa, budowa raczej szczupła, 178 cm wzrostu, około 63kg wagi.
Historia: Urodziła się na Wolkanie. Jej matka była lekarzem Floty a ojciec wolkańskim ambasadorem. Wychowała się w San Francisco. Ma starszego o dwa lata brata. W wieku 23 lat przeżyła ciężkie załamanie psychiczne po tragicznej śmierci matki. Usiłowała potem popełnić samobójstwo. Po tym incydencie odeszła na rok z Floty. Na Akademii ukończła kosmologię kwantową. Służyła na USS Marine jako oficer naukowy. Obecnie służy jako kapitan na SS Explorer.
Vanik poszedł w ślady ojca i w 2356 roku wstąpił do Akademi Wojennej. Ukończył je z wyróżnieniem w 2361 roku. Brał udział w wojnie z Dominium. Brał udział w Bitwie o Kardasje.
POZOSTAJE :
Sternik, doradca. Czekamy.