USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Kultowe Gry i Konsole
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  14  15  16  17  18  »» 
Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#61 - Wysłana: 17 Lut 2011 15:41:15
Kowal155
Tyle że Azjaci nie są mali!
Kowal155
Użytkownik
#62 - Wysłana: 17 Lut 2011 16:00:09
Dla Ciebie może nie - o ile pamiętam jesteś w wieku gimnazjalnym i albo zacząłeś rosnąć w dużym tempie albo zaczniesz :P Japończycy (być może generalnie Azjaci) statystycznie są mniejsi i drobniejsi od Europejczyków (więc i od Amerykanów Europejskiego pochodzenia) i większości Afrykańczyków oraz Afroamerykanów. A co do konsoli - mają mniejsze dłonie dlatego pady od playstation są niewygodne dla ludzi zachodnich, bo nie były tworzone pod nich. Dopóki nie było pada od Xboxa można było tę kwestię pominąć, ale skoro pojawił się taki, który lepiej pasuje do mych dłoni to go faworyzuję :P
biter
Użytkownik
#63 - Wysłana: 17 Lut 2011 16:20:20
tutaj jest przeciętny wzrost kobiety oraz mężczyzny według kraju pochodzenia
http://en.wikipedia.org/wiki/Human_height z tym że nie o sam wzrost chodzi ale o budowę anatomiczną jako taką a ta wyraźnie pokazuje że azjaci mają mniejsze dłonie, to tak jak osoby Czarnoskóre niezależnie od wzrosu niemal zawsze mają ręce większe od osób białych tak samo jest zresztą z męskimi narządami... ale tutaj podobno winna jest psychika.
MarcinK
Użytkownik
#64 - Wysłana: 17 Lut 2011 17:08:03
Kowal155:
i albo zacząłeś rosnąć w dużym tempie albo zacznies

Tyle że ja akurat przestaje powoli rosnąć, obecni a ma około 1,75 metra, co nie zmienia faktu i nadal twierdze że Azjaci nie są mali.

Kowal155:
są niewygodne dla ludzi zachodnich,

Akurat, pady od PS są najwygodniejsze, a od Xbox-a są po prostu do d****.
Kowal155:
boxa można było tę kwestię pominąć, ale skoro pojawił się taki, który lepiej pasuje do mych dłoni to go faworyzuję :P

Kto go Faworyzuje? Banda Xbox-wców którzy jarają się nudnymi tytułami bez fabuły?
Toudi
Użytkownik
#65 - Wysłana: 17 Lut 2011 21:38:34
MarcinK:
Kto go Faworyzuje? Banda Xbox-wców którzy jarają się nudnymi tytułami bez fabuły?

Kowal155
Użytkownik
#66 - Wysłana: 18 Lut 2011 00:30:02
MarcinK
Czytania ze zrozumieniem to Ty na maturze nie zaliczysz...
Seybr
Użytkownik
#67 - Wysłana: 18 Lut 2011 07:55:18
MarcinK:

Wiesz za PRL`u w latach 50 mówili, że nasi robotnicy mają lepiej niż zachodni. Że mają nowe renówki. Ale i tak nasi robotnicy mają lepiej, bo tamci są wykorzystywani na maksa. Prawda była trochę inna, bo nasi pracowali od rana do wieczora i mieli tyle co kot na płakał.

Ta nie ma dobrych tytułów a nowy BuletStorm zostanie wydany na trzy platformy oprócz Wii. Gra będzie petardą i chyba najlepszym FPS`em naszego kraju.

Kowal155:
Czytania ze zrozumieniem to Ty na maturze nie zaliczysz...

Dzięki niemu i takich ludzi jak on PIS ma poparcie.
biter
Użytkownik
#68 - Wysłana: 18 Lut 2011 10:56:59
Seybr:
Ta nie ma dobrych tytułów a nowy BuletStorm zostanie wydany na trzy platformy oprócz Wii. Gra będzie petardą i chyba najlepszym FPS`em naszego kraju.

Nie chwali weekendu przed niedzielą, nie chwal gry przed premierą. Już nie jedna spaliła na panewce.

Seybr:
Dzięki niemu i takich ludzi jak on PIS ma poparcie.

ale nie róbmy tutaj polityki
Seybr
Użytkownik
#69 - Wysłana: 18 Lut 2011 13:29:52
Seybr:
Nie chwali weekendu przed niedzielą, nie chwal gry przed premierą. Już nie jedna spaliła na panewce.

Widziałeś filmiki na youtube. Zapowiedz na podstawie bety daje spore nadzieje. Puki co oni nie wydali jeszcze żadnego gniota. Ich gry czy konwersje z konsoli są na wysokim poziomie.

biter:
ale nie róbmy tutaj polityki

Wiesz co nazwę to inaczej pokolenie gimnazjum. Liczy się lans, oraz moje ja, macie mnie szanować, ja mam racje a wy spierd.....

Sądziłem że będzie jakaś fajna konstruktywna rozmowa, a co mamy fanatyka Wii. Ja jestem tolerancyjny ale wszystkich żydów bym spalił bo Hitler nie dał rady. Od polska tolerancja.
biter
Użytkownik
#70 - Wysłana: 18 Lut 2011 13:48:54
Seybr:
a co mamy fanatyka Wii.

Nie chodzi o fanatyzm Wii. W przypadku MarcinaK jest to fanatyzm wszystkim co japońskie, jęsli coś jest równie dobre jak japoński odpowiednik albo lepsze to trzeba to zakrzyczeć zmieszac z błotem nawet jeśli się nie potrafi powiedzieć nic konstruktywnego a osoby które bronią tego co mieszamy z błotem także należy z nim zmieszać bo one nic nie wiedza a ja jestem jedynym mądrym.
Tak działa MarcinK i dlatego tak czesto jak to możliwe powstrzymuję się od dyskusji z nim. Wolę żeby żył w fałszywym przekonaniu wszechwiedzy i własnej racji niż mam mu tłumaczyć waląc głową w mur.
Seybr
Użytkownik
#71 - Wysłana: 18 Lut 2011 14:03:59 - Edytowany przez: Seybr
biter:
Wolę żeby żył w fałszywym przekonaniu wszechwiedzy i własnej racji niż mam mu tłumaczyć waląc głową w mur.

Takie zachowanie jest spotykane często w polityce, popatrz wymaluj Jaruś K.

biter:
W przypadku MarcinaK jest to fanatyzm wszystkim co japońskie,

Mają dar do miniaturyzacji. Mają wiele ciekawych produktów, sam z nich korzystam. Ale mają też dobrą konkurencję a xBox jest świetnym przykładem. Co lepsze mają już ostrą konkurencję w dziedzinie automobili. Korea ich dogoniła, robią auta na takim samy poziomie, co lepsze robią taniej.
biter
Użytkownik
#72 - Wysłana: 18 Lut 2011 14:07:55
Seybr:
Takie zachowanie jest spotykane często w polityce, popatrz wymaluj Jaruś K.

Wiem, dlatego przestałem oglądac TV i czytac politykę w internecie.

Seybr:
Korea ich dogoniła, robią auta na takim samy poziomie, co lepsze robią taniej.

i robią Ładniejsze.

Seybr:
Mają dar do miniaturyzacji. Mają wiele ciekawych produktów, zam z nich korzystam. Ale mają też dobrą konkurencję a xBox jest świetnym przykładem.

Japonia bardzo poszła do przodu gdyż nie mogła mieć armii po wojnie. Na świecie także postępowała miniaturyzacja tylko że w Japoni pierwsze procesory poszły od razu do komputerów a w USA do czołgów i radarów. Dlatego Japonia była do przodu teraz jak i na zachodzie inwestuje się w nowoczesne technlogie poza wojskiem to Japonia została dogoniona a w wielu wypadkach konkurencja zaczęła robić rzeczy bardziej dostosowane do europejskiego/amerykańskiego odbiorcy.
MarcinK
Użytkownik
#73 - Wysłana: 18 Lut 2011 17:50:09
Seybr:
. Ale mają też dobrą konkurencję a xBox jest świetnym przykładem.

Mają Konkurencję owszem, ale Xbox nie jest konkurencją dla prawdziwych konsoli.
Seybr
Użytkownik
#74 - Wysłana: 18 Lut 2011 19:46:40 - Edytowany przez: Seybr
MarcinK:
Mają Konkurencję owszem, ale Xbox nie jest konkurencją dla prawdziwych konsoli.

Człowieku poczytaj ty o konkurencji. Poczytaj o zasadach ekonomii, jak chcesz sprezentuje Tobie książkę. EKONOMIA – MIKROEKONOMIA - Begga. Jak ją zrozumiesz to pogadamy. Biter miał rację co do ciebie.
MarcinK
Użytkownik
#75 - Wysłana: 18 Lut 2011 19:59:31
Seybr
Słuchaj. Microsoft nie zna się na konsolach i nie będzie, tak więc nie zmienisz tego że najlepszymi konsolami są te firmy Sony i Nintendo a Xbox, może podoba się garstce ludzi, ale nie jest nawet dobrą konsolą.
Seybr
Użytkownik
#76 - Wysłana: 18 Lut 2011 20:09:17
MarcinK

Słuchaj ta garstka to ponad 50 mln konsol.

MarcinK:
Microsoft nie zna się na konsolach i nie będzie, tak więc nie zmienisz tego że najlepszymi konsolami są te firmy Sony i Nintendo a Xbox, może podoba się garstce ludzi, ale nie jest nawet dobrą konsolą.

Oczywiście ty wiesz najlepiej, człowieku argumenty konkretne. Puki co żadnego nie podałeś.
Kowal155
Użytkownik
#77 - Wysłana: 18 Lut 2011 20:16:57 - Edytowany przez: Kowal155
MarcinK
Możesz sądzić, że nie jest to dobra konsola - Twoje zdanie. Nie mniej jest to konsola, bo służy do rozrywki - żadnych dokumentów na tym nie napiszesz, pracy żadnej nie wykonasz, niczego nie zaprogramujesz za pośrednictwem Xboxa, tlyko gry i multimedia - konsola pełną gębą. A stwierdzenie, że podoba się garstce ludzi to tylko twoje pobożne życzenie, albo mydlenie sobie samemu oczu. Myślę, że nie znasz się na konstrukcji układów scalonych i elektronicznych, żeby móc oceniać to czy MS zna się na konsolach czy nie i oceniać czy jest dobrą konsolą czy nie. Ty możesz Xboxa oceniać co najwyżej po tytułach wychodzących na tę konsolę i to czy one Ci się podobają, ewentualnie możesz dać ekstra punkty PS3 za czytnik BR, pod warunkiem, że masz ekran, który pozwoli Ci oglądać filmy w tej jakości - w innym przypadku nie widzę różnicy między konsolami poza biblioteką ekskluzywnych tytułów. Awaryjność początkowych serii to pieśń przeszłości, a sprawny serwis niwelował tę niedogodność (tylko tym, którzy jej nie przerobili :P). I co bym nie mówił o Microsoft'cie, tego, że ich nie lubię (bo nie lubię) nie zmieni postaci rzeczy, że nie mogą sobie pozwolić na wypuszczenie totalnego bubla, bo utopili by fortunę w błocie, a tak się składa, że albo MS ma więcej sprzedanych egzemplarzy albo Sony, a sprzęt i oprogramowanie, które publikują nie są złe (co innego z ich polityką wydawniczą, cenową i licencyjną :P). Walka wyrównana o ile wiem, lecz z początku przodowało MS (wcześniej wypuścili swoją konsolę na rynek), a PS3 nadrobiło niedawno straty wobec rywala.
Alucard87
Użytkownik
#78 - Wysłana: 18 Lut 2011 20:35:27
MarcinK:
Xbox nie jest konkurencją dla prawdziwych konsoli

zdefiniuj proszę to pojęcie, konkretnie "prawdziwość".
MarcinK:
nie jest nawet dobrą konsolą.

udowodnij, tylko nie statystykami sprzedaży.

Bo tylko w tym jednym Wii jest lepsze od X360 i PS3. Poza tym - mają te same parametry sprzętowe, moc graficzną (a rzekłbym, że tu X zostawia konkurencję daaaaaleko w tyle, bo jako jedyny umożliwia podłączenie nawet komputerowych monitorów obsługując całą dostępną gamę rozdzielczości 4:3 i 16:9 tak SD jak HD, podczas gdy PS3 obsługuje tylko telewizory SD i HD, a najwyższą rozdzielczością Wii jest 576i, najwyższa jakość SD (PAL/SECAM, starsze NTSC) - na telewizorach HD obraz jest resamplowany i rozmywany - sztuczka, dzięki której np. gry na PS1 na 14calowym telewizorze wyglądają lepiej i płynniej, niż emulowane na obecnych PCtach w rozdzielczości np 1920x1080 ).

Dodatkowym czynnikiem sprzyjającym ogromnej sprzedaży Wii jest kompatybilność ze starszymi sprzętami i grami Nintendo - nawet GBA się do tego podłączy, ale z tego wynikają też powyższe ograniczenia graficzne. Fakt, że gry Nintendo nie odchodzą do lamusa wraz z nową generacją konsol tylko pomaga.
biter
Użytkownik
#79 - Wysłana: 18 Lut 2011 21:12:54
Seybr:
EKONOMIA – MIKROEKONOMIA - Begga.

Ja czytałem ja czytałem. w pewnym momencie nie wiedziałem czy to Ekonomia czy Filozofia
Seybr:
Biter miał rację co do ciebie.

nawet mi się czasem zdarza
MarcinK:
Słuchaj. Microsoft nie zna się na konsolach i nie będzie, tak więc nie zmienisz tego że najlepszymi konsolami są te firmy Sony i Nintendo a Xbox, może podoba się garstce ludzi, ale nie jest nawet dobrą konsolą.

Dlaczego według ciebie się nie zna a tym bardziej dlaczego według ciebie nie bedzie się znał? Jesteś jakimś medium. No i na koniec czym jest jeśli nie konsolą?

Seybr:
Puki co żadnego nie podałeś.

Żadnego wartościowego i dawno nie obalonego nie otrzymasz. niestety. Już to przerabiałem.

Kowal155:
ewentualnie możesz dać ekstra punkty PS3 za czytnik BR,

ja daje ja daję ale jeśli obie konsole miały by BR to wybrał bym XBoxa za lepsze gry, przynajmniej te na których mi zależy.

Kowal155:
Awaryjność początkowych serii to pieśń przeszłości, a sprawny serwis niwelował tę niedogodność (tylko tym, którzy jej nie przerobili :P).

Tak jak napisałem wcześniej, awaryjność XBoxów wynosi obecnie tylko 3 procent i jest najniższa spośród wszystkich konsol. PS3 ma 4.9 a Nintendo dochodzi do 7%. Takie przynajmniej dane były podane ostatnio w CNN Tech na podstawie danych z serwisów autoryzowanych i partnerskich.

Kowal155:
I co bym nie mówił o Microsoft'cie, tego, że ich nie lubię (bo nie lubię) nie zmieni postaci rzeczy, że nie mogą sobie pozwolić na wypuszczenie totalnego bubla, bo utopili by fortunę w błocie,

Osobiście gdy tylko moge to wspieram "konkurencję" UBUNTU Firefox, Open Office
ale kiedy należy im oddać, że zrobili coś dobrego to to przyznaję.

Alucard87:
zdefiniuj proszę to pojęcie, konkretnie "prawdziwość"

Zgaduję ale moze mu chodzić o to że pierwszy XBox był budowany na podzespołach z komputerów PC włożonych w obudowę konsolową i teraz przeciwnicy Boxów mówią że nowe 360tki są tak samo robione, co jest oczywista bzdurą.
Kowal155
Użytkownik
#80 - Wysłana: 19 Lut 2011 01:22:00 - Edytowany przez: Kowal155
biter
Jak już wspomniałem traktuję Windows'a jako konsolę :P ale gdy dochodzi do tego, że chciałbym zrobić przelew internetowy (jako, że nie opłaca się pisać wirusów na linuksa wierzę, że żaden trojan nie wykradnie mi hasła po drodze) lub zwyczajnie popracować nad dokumentami to też z pingwinowego systemu korzystam. Repozytorium to jest naprawdę cudowna rzecz i ten porządek jaki cały czas się utrzymuje w systemie ale, że nowicjuszem w tej materii jestem to z Mint'a korzystam, gdzie wspierane są zamknięte kodeki dla takich jak ja, co to prędzej rozgrzebią system i go wysypią zanim coś sensownego zmodyfikują by działało :P
MarcinK
Użytkownik
#81 - Wysłana: 19 Lut 2011 07:27:44
Alucard87:
(a rzekłbym, że tu X zostawia konkurencję daaaaaleko w tyle, bo jako jedyny umożliwia podłączenie nawet komputerowych monitorów

Tyle że X miał być konsolą do Gier Wideo, a Konsole do Gier Wideo są po pierwsze tańsze od komputerów (i niech nikt nie czepia się ich parametrów) a po drugie właśnie są podłączane do TV.

Poza tym pisząc że Xbox, był kopią PS2 nie miałem na myśli podzespołów a obudowę która jest taka sama jak w PS2 Standart, z literką X jak w na drzwiach w Filmie X-Men.

biter:
No i na koniec czym jest jeśli nie konsolą?

Coommorade 64 XXI wieku, czyli komputerem.

Poza tym konsole, są małe i poręczne, a nawet jak nie są to dlatego że albo podzespoły na to nie pozwalają, albo zaraz wyjdzie wersja Slime. A Xbox? Skopiował od Sony wszystko co się da poza pomysłem na to by zrobić wersję Slime (jakiś kompleks).

Również gdy wyszło Wii remote, sony stworzyło PS-Move, które jednak nie jest kopią Wii remote, tylko samym kontrolerem ruchu. A do Xbox-a ma niedługo wyjść kontroler, który jest kopią PS-Move.

Tak więc Xbox kpióje wszystko gorzej niż Chińczycy.

Poza tym ile Microsoft wydał konsoli przenośnych?
Nintendo: Cała Seria Game Boy i Nintendo Ds
Sega: GameGear, VMU które było jednocześnie kartą pamięci.
Sony:PocketStation, PSP i Next Generation Portable

Nawet konkurent Microsofta, Apple wydał konsolę IPod touch.

Tak więc Miscrosoft robi tylko duże i drogie rzeczy które tylko nazywa konsolami a tak naprawdę to są komputery.
Seybr
Użytkownik
#82 - Wysłana: 19 Lut 2011 08:05:09
MarcinK:
Tyle że X miał być konsolą do Gier Wideo, a Konsole do Gier Wideo są po pierwsze tańsze od komputerów (i niech nikt nie czepia się ich parametrów) a po drugie właśnie są podłączane do TV.

Wiesz ile kosztowało PS 3 na początku sprzedaży w naszym kraju ? Podpowiem 2800 zł. Za to można mieć dobry komputer. Wiesz że producent do produkcji konsol dopłaca i to sporo. Wiesz dla czego są droższe gry i to czasem o 150 %. XYZ gra kosztuje na PC 100 zł a na konsole 250 zł. Chcesz mieć nowy hit to płać. Pomnóż to razem parę hitów przez rok i w ciągu dwóch lat masz nowego peceta. Konsola to nie tylko pudełko ale i dobry TV. Jak nie masz lub masz stary to musisz kupić nowy. Ceny dobrego, raczej średniego TV zaczynają się od 1800 zł. Poniżej to szajs, dop oglądania się może nadaje ale do gier wybacz.

MarcinK:
Poza tym pisząc że Xbox, był kopią PS2 nie miałem na myśli podzespołów a obudowę która jest taka sama jak w PS2 Standart, z literką X jak w na drzwiach w Filmie X-Men.

Buhaha, a Japończycy nie kopiują nie wzorują się na europejskich standardach w produkcji samochodów (wygląd). Daj wreście jakiś konkretny argument.

MarcinK:
Poza tym konsole, są małe i poręczne, a nawet jak nie są to dlatego że albo podzespoły na to nie pozwalają, albo zaraz wyjdzie wersja Slime. A Xbox? Skopiował od Sony wszystko co się da poza pomysłem na to by zrobić wersję Slime (jakiś kompleks).

Co sony ma patent, człowieku jedz do Chin tam i ciebie skopują.

MarcinK:
Również gdy wyszło Wii remote, sony stworzyło PS-Move, które jednak nie jest kopią Wii remote, tylko samym kontrolerem ruchu. A do Xbox-a ma niedługo wyjść kontroler, który jest kopią PS-Move.

Koknet jest kopią wow, chyba że masz jakiś tam układ i wiesz że coś nowego szykują, argumenty.

MarcinK:

A co musi ?

MarcinK:
Tak więc Miscrosoft robi tylko duże i drogie rzeczy które tylko nazywa konsolami a tak naprawdę to są komputery.

Nie znasz podstawowych definicji, co to jest komputer. Wiesz rozmowa z Tobą jest raczej zbędna. Nadajesz się na polityka PISU. Dla tego jestem przeciwny by 16 latki głosowały. Starch myśleć co będzie jak twoje pokolenie pójdzie na studia. MadamePicard życzę powodzenia i spokojnych nerwów.
MarcinK
Użytkownik
#83 - Wysłana: 19 Lut 2011 08:47:14
Seybr
Słuchaj. Myślałem że uda mi się normalnie podyskutować ale nie ty, Biter, Kowal155 zamiast dyskutować rzucacie nic nie znaczące liczby. Co z tego że Xbox został sprzedany w 50 milionach egzemplarzy? Został tak sprzedany, gdyż rodzice kupowali Xbox-y dzieciom w wieku 7-12 lat, które myślą że to co reklamują jest najlepsze, a Xbox miał mocną reklamę.

Poza tym kto was grał na GameCube, PSX, PS2? Zapewne niewielu. Nie da się dyskutować z kimś kto, nie grając na danej konsoli ocenia ją negatywnie, a swoją wypowiedź opiera o dane liczbowe. Jeśli dobra konsola nie jest reklamowana to się nie sprzeda w 50 milionach sztuk, ale czy to oznacza że jest zła?

biter
biter:
za lepsze gry, przynajmniej te na których mi zależy.

A podaj mi typ gier na których ci zależy, to wskażę ci takie na PS2, Dremcasta, GameCube, Wii.

I Jeszcze jedno gdy na Xbox-a są wydawane zawsze na Xbox-a i na PC-ka.

Seybr:
A co musi ?

Musi gdyż, małe konsole przenośne też są ważne.

Modlę się oto by Xbox 360 był ostatnią konsolą Microsoftu, żeby ta firam zajęła się tym na czym się zna czyli systemami operacyjnymi, a nie wchodziła na terytorium na którym Króluje Nintendo, Sony i Sega (mimo że przestali robić konsole)
Seybr
Użytkownik
#84 - Wysłana: 19 Lut 2011 09:21:13 - Edytowany przez: Seybr
MarcinK:
Co z tego że Xbox został sprzedany w 50 milionach egzemplarzy? Został tak sprzedany, gdyż rodzice kupowali Xbox-y dzieciom w wieku 7-12 lat, które myślą że to co reklamują jest najlepsze, a Xbox miał mocną reklamę.

Reklama to podstawa, Sony sporo kasy wkłada w reklamy. Wiesz patrząc na moich znajomych to jest pół na pół. Jedni mają x360 a inni PS 3. W sumie jeden ma WII ale on ma wszystkie konsole. Ma taki pokój że hoho. 50 cali + konsole od starego Pegasusa po konsole obecnej generacji. Jak byś czytał prasę z dziedziny ekonomi to byś wiedział, że Sony jest jednym z czołowych producentów, który buli na reklamy.

MarcinK:

Nie prawda, no i kolejna sprawa. xBox jest łatwiejszy do programowania niż PS3. Producentom łatwiej zrobić grę na xBoxa niż PS3. Chodzi mi o architekturę sprzętową. PS3 oberwało się, Sony będzie buliło. Sprzedawało produkt nie zgodny z opisem. Od kiedy nie można instalować Linux (kłania się komputer), to crkaerzy zrobili swoje i można sobie grać w pirackie gry. Przetestowałem to na swojej konsoli, wiem i działa kopia zapasowa moich gier. Widzisz z PS3 można było zrobić peceta.
Kolejna rzecz. Jak gry wychodzą na platformy to głownie na PC, PC i xBoxa na raz.

MarcinK:

Nie musi, wiesz czemu. Wszystko zależy od polityki MS. Musi to człowiek iść siku zrobić lub umrzeć kiedyś.

MarcinK:
Modlę się oto by Xbox 360 był ostatnią konsolą Microsoftu, żeby ta firam zajęła się tym na czym się zna czyli systemami operacyjnymi, a nie wchodziła na terytorium na którym Króluje Nintendo, Sony i Sega (mimo że przestali robić konsole)

Tu się zdziwisz, bo MS już zapowiedziało nową konsolę.
biter
Użytkownik
#85 - Wysłana: 19 Lut 2011 09:57:47
MarcinK:
Coommorade 64 XXI wieku, czyli komputerem.

Możesz mi wyjaśnić dlaczego XBox jest weług ciebie komputerem bo nie mogę tego pojąć.

MarcinK:
A Xbox? Skopiował od Sony wszystko co się da poza pomysłem na to by zrobić wersję Slime (jakiś kompleks).

XBox wcale nie jest tak dużą konsolą to że nie ma wersji Slim to nie jest dla mnie Wada, jakby miał to byś powiedział że skopiowali to od Sony więc i tak źle i tak niedobrze.

MarcinK:
A do Xbox-a ma niedługo wyjść kontroler, który jest kopią PS-Move.

Wyjaśnij mi dlaczego twoim zdaniem kontroler PS nie jest kopią Wii ale już kontroler XB będzie kopią? Może stworzą zupełnie własny autorski projekt.

MarcinK:
Nintendo: Cała Seria Game Boy i Nintendo Ds
Sega: GameGear, VMU które było jednocześnie kartą pamięci.
Sony:PocketStation, PSP i Next Generation Portable

To nie jest argument, jakość nie ilość

MarcinK:

Czy ty wogle wiesz co to jest komputer? Czy XBox ma klawiaturę ma myszkę, pozwala na wgranie oprogramowania biurowego, pozwala na robienie czego kolwiek niż granie i oglądanie filmów NIE POZWALA

Zrobie ci przewrotnie w większym stopniu komputerem jest PS gdyż pozwala na łąćzenie się z portalami społecznościowymi takimi jak Facebook czy Tweeter a przy pomocy specjlnego wgranego oprogramowania pozwala umieszczać posty na tablicach. XBox na to nie pozwala. Na XBoxie tylko grasz.

Seybr:
Nie znasz podstawowych definicji, co to jest komputer. Wiesz rozmowa z Tobą jest raczej zbędna.

Ostrzegałem

MarcinK:
Słuchaj. Myślałem że uda mi się normalnie podyskutować ale nie ty, Biter, Kowal155 zamiast dyskutować rzucacie nic nie znaczące liczby. Co z tego że Xbox został sprzedany w 50 milionach egzemplarzy? Został tak sprzedany, gdyż rodzice kupowali Xbox-y dzieciom w wieku 7-12 lat, które myślą że to co reklamują jest najlepsze, a Xbox miał mocną reklamę.

No a przepraszam w jaki sposób mamy udowodnić wyższość XBoxa nad PS albo odwrotnie, zresztą staramy ci się wyjaśnić że XBox to wogle konsola czego zdajesz się nie rozumieć.
Osobą która tutaj nie pozwala spokojnie i rzeczowo podyskutować jesteś ty nie my s Syberem i Kowalem. My wymieniamy zalety i wady konsol mówimy o grach jakie się pojawiają a ty tylko potrafisz powiedzieć "XBox to G..." "Gry na niego sa puste..." ale nie podajesz przyczyn powodów, powtarzasz w kółko to samo nie sluchając co się do ciebie mówi.

Podajemy cyfry zeby ci pokazać ze Konsole są droższe od Telewizorów, że XBox jest mniej awaryjny niz konsole Japońskie ale według ciebie to nie dyskusja.
Dla ciebie dyskusją jest przyznanie ci racji a tego robić nie zamierzamy, tak długo jak jej nie masz.

MarcinK:
Poza tym kto was grał na GameCube, PSX, PS2? Zapewne niewielu. Nie da się dyskutować z kimś kto, nie grając na danej konsoli ocenia ją negatywnie, a swoją wypowiedź opiera o dane liczbowe. Jeśli dobra konsola nie jest reklamowana to się nie sprzeda w 50 milionach sztuk, ale czy to oznacza że jest zła?

Grałem, Grałem wiele godzin na PSX Grałem na PS2. Kilka razy siedziałem przy GameCubie i miałem styczność z konsolami których ty nie widziałeś na oczy, bo są starsze od ciebie i mogę z pełna odpowiedzialnością mówić która jest dobra która nie.

MarcinK:
A podaj mi typ gier na których ci zależy, to wskażę ci takie na PS2, Dremcasta, GameCube, Wii.

Nie zawsze są wydawane na PC a wymienianie ci tytułów nie ma sensu bo ja podam 10 tytułów które mi się podobają i sa tylko na Xboxa albo XBoxa i PC a ty mi odpowiesz 10 tytułami na PS i Wii które według mnie będą gówniane a ty znowu się napuszysz powiesz ze sie nie znam że ślepo wierzę w XBoxa, więc poco mam wogle taką wyliczankę zacząć.
Tytuły w które chciał bym pograć są w większości ba XBoxie nie PS i na tym stańmy

MarcinK:

A ja sądzę żę Microsoft na jeszcze długo zostanie na rynki zwłaszcza że już pracują nad następcą XBoxa i są znacznie bardziej zaawansowani w tym jak Sony, mają więcej czasu na testowanie i mówią o stworzeniu zupełnie nowego procesora podczas gdy Sony powiedziało że PS4 będzie bazowało na podzespołach obecnej bo nie ma sensu pracować nad nowym procesorem skoro ten wystarczy na dekadę. PS znowu się przejedzie.

Seybr
To moze skończymy tą gadkę i zaczniemy o czymś miłym. Grach na NESa? Wyjjściu Diablo 3 któro ma się pojawić na konsolach również?

Wiesz ze na NES pojawiły się dwie Gry ST?
Toudi
Użytkownik
#86 - Wysłana: 19 Lut 2011 10:08:34
MarcinK:
żeby ta firam zajęła się tym na czym się zna czyli systemami operacyjnymi

Kolejny świetny dowcip w twoim wykonaniu. ;)

MarcinK:

Nudny jesteś, ale postaram się ci pomóc:
RTS (C&C, Total War, Anno, Europa, Cywilizacja), Strategia (Homm3), cRPG (Diablo, Neverwinter Nights) FPS (ET)

I tak wiem, że C&C próbują robić na konsole, ale to nie to...

MarcinK:

Musi to wiesz gdzie. Nikt do niczego nikogo nie zmusza. A jeśli musi, to wymuś to na producentach.

MarcinK:

Jacy to ludzi są naiwni, daje im się słaby sprzęt, przepłacają a potem jeszcze ograniczają jego zastosowanie... A ci nawet nie pisną, bo to KONSOLA, to tak musi być... Ps. Ja mój komputer też podłączam do TV, wow boski jestem co nie?

MarcinK:
Słuchaj. Myślałem że uda mi się normalnie podyskutować ale nie ty, Biter, Kowal155 zamiast dyskutować rzucacie nic nie znaczące liczby.

MarcinK w jakim kabarecie występujesz? Przyjdę na występ, bo wydaje mi się, że masz szansę zdeklasyfikować Mumio.

PS2. Marcin twierdzisz Konsola != Komputer?
To opisz mi z czego składa się konsola i z czego komputer, najlepiej skup się na ostatniej generacji, ale nie musisz.
Seybr
Użytkownik
#87 - Wysłana: 19 Lut 2011 10:13:40
biter:
To moze skończymy tą gadkę i zaczniemy o czymś miłym. Grach na NESa? Wyjjściu Diablo 3 któro ma się pojawić na konsolach również?

Masz racje nie chce mi się już dyskutować.

biter:
Wiesz ze na NES pojawiły się dwie Gry ST?

Wiesz że Blizzard najpierw robił gry na konsolę ;].

Toudi:
Jacy to ludzi są naiwni, daje im się słaby sprzęt, przepłacają a potem jeszcze ograniczają jego zastosowanie... A ci nawet nie pisną, bo to KONSOLA, to tak musi być... Ps. Ja mój komputer też podłączam do TV, wow boski jestem co nie?

Mój też i to w HD, o kur... mam konsole ?
biter
Użytkownik
#88 - Wysłana: 19 Lut 2011 10:26:57
Toudi:
Ps. Ja mój komputer też podłączam do TV, wow boski jestem co nie?

Cienias, ja mój podłączam do Kompa mojego Samsungowego Tableta. Wymiatacz ze mnie co

Toudi:
To opisz mi z czego składa się konsola i z czego komputer, najlepiej skup się na ostatniej generacji, ale nie musisz.

Nie, niech się skupi na ostatniej generacji b tak ci wyjedzie że poprzedni XBox był komputerem (tu będzie miał rację) a potem zgrabnie przejdzie ze ten pewnie też i go nie przekonasz. Niech sie skupi na ostatniej.

Seybr:
Wiesz że Blizzard najpierw robił gry na konsolę ;]

Nie wiedziałem ale mało grywam konsolowo, Raczej interesują mnie produkcje rodem z Paradox entertainment i SIgames a tego na konsolach nie uraczysz bo trzeba myszki.
MarcinK
Użytkownik
#89 - Wysłana: 19 Lut 2011 11:05:17
biter:
Na XBoxie tylko grasz.

Na Xbox-ie nie grasz tylko wściekasz się czemu nie działa gdy chcesz grać.

biter:
Wyjaśnij mi dlaczego twoim zdaniem kontroler PS nie jest kopią Wii

Ano dlatego, że nie zerznęli całego pomysłu z hybrydą kontrolera ruchu i pada,tylko zrobili sam kontroler ruchu.

biter:
To nie jest argument, jakość nie ilość

Tyle że przenośne konsole Sony, Nintendo i Sega są bardzo dobrej jakości.

Toudi:
RTS

W RTS nie da się grać na konsolach, z prostego powodu gdyż trzeba szybko przemieszać się po mapie do czego najlepsza jest mysz. Ale strategie turowe na konsolach są.

Toudi:
cRPG

Final Fantay.

Toudi:
FPS

Duke Nuken, Turok Dinosurus Hunter....

Toudi:
Jacy to ludzi są naiwni, daje im się słaby sprzęt, przepłacają a potem jeszcze ograniczają jego zastosowanie... A ci nawet nie pisną, bo to KONSOLA, to tak musi być.

Słuchaj moje PS2 działa przy Samsungu za 999zł i nie narzekam, a mój monitor od komputera to ponad połowa całej ceny kompa licząc Jednostkę, Mysz, Klawiaturę i Głośniki.

biter
Seybr
Toudi
Wewnętrzna budowa konsoli nie rożni się zbytnio od komputera ale:
-Są dużo tańsze, ale przy tym mają często większe możliwości graficzne i dźwiękowe, niż komputery za tą samą cenę.
-Mają prostą obsługę, opartą na Padzie (a Xbox wcale w obsłudze prosty nie jest)
-Użytkownik nie musi się martwić o wymaganie sprzętowe, wystarczy że ma odpowiednią konsolę.
Teraz co prawda konsole mogą odtwarzać filmy, muzykę itp. Ale Xbox ma w sobie wiele zbędnych rzeczy.
Toudi
Użytkownik
#90 - Wysłana: 19 Lut 2011 11:25:57
MarcinK:
-Są dużo tańsze, ale przy tym mają często większe możliwości graficzne i dźwiękowe, niż komputery za tą samą cenę.

Łżesz w żywe oczy.

MarcinK:
-Mają prostą obsługę, opartą na Padzie (a Xbox wcale w obsłudze prosty nie jest)

Uuu proste w obsłudze menu, szok. Tylko na "prawdziwe konsole" się to robi...

MarcinK:
-Użytkownik nie musi się martwić o wymaganie sprzętowe, wystarczy że ma odpowiednią konsolę.

Użytkownik komputera nie musi się martwić o wymagania sprzętowe, wystarczy że ma odpowiedni komputer.

MarcinK:
ma w sobie wiele zbędnych rzeczy.

A na PS działa linux jako drugi system, to dopiero zbędna rzecz na konsoli...

MarcinK:
W RTS nie da się grać na konsolach,

Poważnie? Żartujesz.
Ps wymieniłem ci tytułu, są na konsole? To z czym ty do ludzi?

MarcinK:
Tyle że przenośne konsole Sony, Nintendo i Sega są bardzo dobrej jakości.

A odpalę na nich Red Alerta 3 w maksymalnych detalach? Co za szajs...

MarcinK:
Ano dlatego, że nie zerznęli całego pomysłu z hybrydą kontrolera ruchu i pada,tylko zrobili sam kontroler ruchu.

Idź do USA, to urzędu patentowego, tam na tym poziomie są prowadzone rozmowy. A jak chcesz poważnie podyskutować, to zacznij pisać jak człowiek, nie jak troll.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  14  15  16  17  18  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Kultowe Gry i Konsole

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!