USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Kultowe Gry i Konsole
 Strona:  ««  1  2  3  ...  12  13  14  15  16  17  18  »» 
Autor Wiadomość
mozg_kl2
Użytkownik
#481 - Wysłana: 29 Mar 2017 20:41:12
https://www.youtube.com/watch?v=G2wXLCIpFRg

no i będzie remake Tormenta.
Guauld
Użytkownik
#482 - Wysłana: 29 Mar 2017 21:56:12 - Edytowany przez: Guauld
mozg_kl2
Czyli płatny mod? Nawet na GOG-u są instrukcje instalacji widescreena i poprawek do UI.
7z9
Użytkownik
#483 - Wysłana: 16 Kwi 2017 18:24:42
Seybr:
Ostatnio odpaliłem BF1, powiem tyle ale kicha. Dobrze, że tego gniota nie kupiłem a jedynie dostałem dostęp na Steam. Gra nie warta swojej ceny. Wtórna, nudna z bykami.

Ostatnimi czasy odpaliłem kilka zaległych gier, w tym BF1. Osobisty wybór wątków w opcjach zupełnie do mnie nie trafia. Do tego te męczące filmiki których nie można przewinąć / wyłączyć. Prawdę mówiąc sięganie po nią idzie mi jak krew z nosa. Zupełnie mnie nie pociąga... ale będzie trzeba ją kiedyś wymęczyć. W końcu do końca jesieni jak dla mnie będzie sezon ogórkowy. Jedynie na co czekam to Sniper: Ghost Warrior III.

Podobnie z wcześniejszą wersją BF choć tamtą łyknąłem ogólnie bez zgagi ;). Odejście od postaci szeroko pojętego żołnierza na rzecz policjanta trochę dziwaczne. Choć ostatecznie można powiedzieć że gra mogła cieszyć. Mnie osobiście najbardziej podobała się muzyka która towarzyszyła postacią.

Oczywiście jak zwykle gram na full detalach oraz z podpiętą wieżą pod kompa.
Seybr
Użytkownik
#484 - Wysłana: 16 Kwi 2017 19:03:01
7z9:
Jedynie na co czekam to Sniper: Ghost Warrior III.

Jakoś nie czekam ale obserwuje.

7z9:
Ostatnimi czasy odpaliłem kilka zaległych gier,

U mnie poszedł Del. Nie mogłem strawić tej gry. Jakiś czas temu w cda pojawiła się FC 3. Kurde mam ją, ok. Odpaliłem Orgina, pobrałem. Miałem takiego lenia, nie chciało mi się schylać po płyty. Gra się pobrała w nie całą godzinę ? Zainstalowałem mody i keta. Grało mi się przyjemnie, ale wydawało mi się, że łatwiej. Mody miały grę utrudnić.

7z9:
Oczywiście jak zwykle gram na full detalach oraz z podpiętą wieżą pod kompa.

Ja gram na full, ale mój Radeon poszedł na gwarancji. Gdy składałem kompa, mówiłem grafika Asusa a tu Gigabite. Nie chciało mi się dyskutować z kumplem. Brałem części w jego sklepie. Dobrze że mam w zapasie starego Radeona 5770.
Jaką masz kartę ?

Ostatni Cod też tyłka nie urywa, kupiłem wyłącznie na remaster MW 1. Nowy Cod, szału nie ma, ale ni nudzi tak jak BF1. Multi, od lat to samo.
7z9
Użytkownik
#485 - Wysłana: 17 Kwi 2017 09:38:23
Seybr
Ostatnie dwa CoDy, a jakże zaliczyłem (zresztą jak wszystkie z tej serii na PC). Hmm, moim zdaniem twórcy nie mają już za bardzo pomysłów na coś co wciągnie na maxa i szukają rozgrywek z przyszłości. Niby gra nadal wg mnie nr 1 wśród strzelanek ale loty powoli idą w kierunku ogólnego marazmu.
Jedynie zdaje się wątek ze snami Sary oczarował moje zmysły wizualne. Po prostu miazga m.in. zima, las, wycie wilków... ciarki poszły.
Co do Snipera GW III to taki CoD tyle że masz niemal cały czas wątki snajperskie, skradanie się, maskowanie, precyzja, czas na zadanie no i te odgłosy wystrzału. Każdy kto kiedyś strzelał w realu (np w wojsku) wie o tym jakie odgłosy wydobywają się z karabinu / innej broni np w porach letnich a w zimowej scenerii.
Czasem ciupnę ;) także w Assassiny (wszystkie od najnowszych) ale to bardziej gra dla oka / ucha niż dla mózgu. Za bardzo mnie denerwuje bo po śmierci zbyt daleko cofa wątek i trzeba znów to samo od początku. Są dla mnie jak nie kończąca się opowieść, gram, gram i nigdy się nie kończy.
Lubie także NfS ale nie mam jeszcze tego z 2016r. (...). Po za tym zainstalowałem sobie najnowszego Wiedźmina, ale tu podobnie jak z Assassinami, gra jedynie dla zmysłów. Po za tym bez przerwy wątki rozmów, filmiki. Grę pewno odinstaluje jak bd miał za mało miejsca na partycji (docelowo do gier).
Heh, co do kompa nie pytaj, istny potwór, wypieszczony do granic rozsądnej ceny , każdy detal! Konfigurację zrobili mi dobrzy ludzie na forach internetowych z moimi małymi wytycznymi. Składany poprzez sklep (aby w razie czego mieć darmową naprawę, czy zamawianie uszkodzonych części na gwarancji. Stąd też wyszło "trochę" drożej, razem z monitorem całość 7,5 tys. (winde miałem oryginalną z 7ki i przeszedłem darmowo na 10tkę). Kupiony 9 m-cy temu.
Karte mam: Asus GeForce GTX 970 Strix 4GB DDR5 (256bit) DP, HDMI, DVI
reyden
Użytkownik
#486 - Wysłana: 17 Kwi 2017 10:28:18
Tyle kasy i tylko GTX970 ?

Za tyle to byś miał I5 6600K + płyta na Z170 + ramy 3000 mhz CL15 + GTX1060 lub nawet 1070 .

Do tego porządny monitor 1440p .
7z9
Użytkownik
#487 - Wysłana: 17 Kwi 2017 11:39:33 - Edytowany przez: 7z9
Spokojnie, komp kupowany ponad 9 m-cy temu, a wiadomo jak starzeje się elektronika. Szybciej niż pasteryzowane mleko Jakbym miał kupować dziś na pewno wyglądało by to inaczej. Po za tym kupowany (prócz monitora, paki, i drobnicy) przez sklep (stąd wyszło dobre kilka stówek więcej niż np na Morelach). To już mój trzeci komp w historii kupowany poprzez sklep, więc wole zapłacić więcej i spać spokojnie.
Tu masz całość składaka:
Aerocool STRIKE-XGT/BL +3 wentylatory dobrej klasy
Asus Z170 PRO GAMING, Z170, QuadDDR4-2133, SATA3, HDMI, DVI, DP, USB 3.1, ATX
Intel Core i7-6700, 3.4GHz, 8MB
Asus GeForce GTX 970 Strix 4GB DDR5 (256bit) DP, HDMI, DVI
Samsung 950 Pro 256GB PCIe 3.0 (przesiadka na M.2.)
Seagate 1TB, SATAIII, 7200RPM, 64MB cache
HyperX Savage DDR4, 16GB (2x8GB), 2666MHz, CL13
Be Quiet! Pure Power BQT L8-CM-630W, 80 plus BRONZE, activePFC, 4xPCI-E
CPU SilentiumPC Fortis 3 HE1425
Monitor LG 24MP88HV LED
+
Napęd, mysza, klawa.
Seybr
Użytkownik
#488 - Wysłana: 18 Kwi 2017 20:44:36
7z9:
Czasem ciupnę ;) także w Assassiny (wszystkie od najnowszych) ale to bardziej gra dla oka / ucha niż dla mózgu.

Mi jakoś seria nie podchodzi. Grałem w pełne wersje, serwowane w CDA.

7z9:
Lubie także NfS ale nie mam jeszcze tego z 2016r

Niegdyś grało się. Obecnie jakoś mnie nie ciągnie.

7z9:
(winde miałem oryginalną z 7ki i przeszedłem darmowo na 10tkę)

Nie przejdę na 10 tkę. Póki co 7 mka mi styka.

Ja na pewno kupię kompa. 8 "rdzeniuf". Czemu, prosta sprawa - do pracy. Ryzen działa bajecznie. Kilka klatek mniej w grach, mam to gdzieś. Wybacz jeszcze raz dawać tyle samo za intela ? Fanatykiem marki nie jestem. Powoli myślę o Macu. Co stabilność to stabilność. Póki co to mega dalsza myśl.

Docelowa maszyna.

Ryzen 1800 + 32 Gb ramu + Radeon 570 może nvidia (jaka nie wiem). Do tego system na SDD 1TB (soft + gry) + 4TB w raidze na pliki do pracy.
7z9
Użytkownik
#489 - Wysłana: 18 Kwi 2017 21:00:15 - Edytowany przez: 7z9
Win7 był / jest bardzo dobrym rozwiązaniem, ale muszę myśleć przyszłościowo. Była okazja przejść za darmochę wię skorzystałem. Kompa zawsze kupuje na lata (formaty nie wchodzą w grę). Za dużo mam do stracenia, masa programów, ponad to umię dbać o maszynkę i nawet po paru latach opóźnienia w działaniu są niewielkie. Zasymilowałem się z 10tką ;) Hm, znawcą tematu nie jestem ale sama ilość rdzeni zdaje się ma niezbyt duże znaczenie? Zawsze miałem kompy na podbudowie AMD, teraz pierwszy raz poszedłem w stronę Intela. Ot, gdy go konfigurowałem miał lepsze procki. 32 GB ramu? z moim długoletnich obserwacji wynika że pamięci raczej tanieją więc po co tyle na "zaś"?
Seybr
Użytkownik
#490 - Wysłana: 19 Kwi 2017 21:01:37 - Edytowany przez: Seybr
7z9:
Była okazja przejść za darmochę wię skorzystałem. Kompa zawsze kupuje na lata (formaty nie wchodzą w grę).

Ja też, ale potrzebuje drugiej maszyny. Na razie nie ale w przyszłości owszem.

7z9:
Win7 był / jest bardzo dobrym rozwiązaniem, ale muszę myśleć przyszłościowo

Widzisz 10 tka wkurza mnie swoim panelem. Obecnie 7 chodzi miodzio.

7z9:
masa programów, ponad to umię dbać o maszynkę i nawet po paru latach opóźnienia w działaniu są niewielki

Ja zawsze przed sezonem robię format. Będę kupował nowy dysk i chce wprowadzić kilka zmian w ustawieniach. Tak czy siak poleci format.

7z9:
Hm, znawcą tematu nie jestem ale sama ilość rdzeni zdaje się ma niezbyt duże znaczenie?

Ma spore, jeżeli używamy programów, które korzystają z tego. Ryzen ma 8 rdzeni i 16 wątków. W renderowaniu wykorzystam całą moc, w grach nie koniecznie. Kwestia jaka gra, ile wykorzystuje rdzeni. WoT np. dwa, nowe gry cztery.

7z9:
awsze miałem kompy na podbudowie AMD, teraz pierwszy raz poszedłem w stronę Intela.

Ja różnie, póki co będzie AMD. Wydać 4 tysiące a 2 i mieć lepszy procesor do pracy. Wiesz nie kalkuluje mi się, fanatykiem marek nie jestem.

7z9:
32 GB ramu? z moim długoletnich obserwacji wynika że pamięci raczej tanieją więc po co tyle na "zaś"?

Do pracy, chodzi o cały bufor przy pracy w locie. Im więcej tym lepiej. Nie tylko pracuje przy wideo, ale i przy fotach. Adobe potrafi zjeść każdą ilość ramu.

Przy obecnych 8 rdzeniach. Mogę spokojnie renderować obraz i grzebać sobie w necie, robić coś w innym sofcie. Ale bywa i to zabierze mi całą moc. Jak nałożę efekty mam chrupnięcia.

Miałem możliwość pracowania na maszynie 64 gb ramu, górne I7 i szybkie dyski. Do tego dobra grafika. Komfort pracy, to jest to. To jak by przesiąść się z neta 10 mb na 50 mb.
7z9
Użytkownik
#491 - Wysłana: 20 Kwi 2017 10:15:53
Jak już pisałem 10tka jest ok, kwestia przyzwyczajenia. Format (przyznaję sie zrobiłem tylko raz w życiu) w sumie zaraz po kupnie. Trochę nabroiłem ze ściąganiem craków i ciężko szło uzdrowić system, a że nie było za bardzo co żałować więc poleciał. Wspominałem wyżej że jak sie odpowiednio dba o kompa (użytkuje) to straty na szybkości są bardzo małe (i to po latach). Posiadam też drugiego (niezłego parametrami kompa) choć obecnie fizycznie go nie mam. Gdy go w końcu odzyskam, na pewno będzie on służył do różnego rodzaju testów itd. Stąd też ewentualny format na takim będzie formą rewitalizacji ;)
Czytałem parametry nowych Ryzen'ów i są bardzo obiecujące. Cóż, za niedługo one także będą historią więc nie ma czym sie martwić. Trzeba się cieszyć tym co się ma tym bardziej że chodzi jak marzenie.
Tyle z mojej strony, dziękuję za rozmowę.
reyden
Użytkownik
#492 - Wysłana: 20 Kwi 2017 14:04:45
Ryzy w profesjonalnych zastosowaniach radzi sobie całkiem nieźle , są testy gdzie R7 1700/1800 wybijają sufit .

Do tego procek i płyta są tańsze niż plaftorma HEDT od Intela ( choć nadal droższy niż S1151 ) .

W grach jest już gorzej choć nie ma takiej tragedii jak przy FX-ach , choć są tytuły gdzie R7 dostaje ostro .

Ze słabszymi Ryzenami też podobnie .

W kwestii problemów w grach jednym z powodów może być sama architektura ,gry nie są w stanie do końca ogarnąć tyle rdzenii i wątków , sam Windows też ma z tym problemy .

Za jakiś czas sytuacja może się poprawić jak devsi i M$ ogarną soft .
mozg_kl2
Użytkownik
#493 - Wysłana: 20 Kwi 2017 19:41:09
MarcinK
Użytkownik
#494 - Wysłana: 22 Kwi 2017 19:36:01
mozg_kl2
Użytkownik
#495 - Wysłana: 23 Kwi 2017 13:43:36
https://naekranie.pl/artykuly/pamietnik-kate-walke r-historia-serii-syberia

Fabula 1 i 2 czesci syberii jakby ktos nie gral ( jak ja)
MarcinK
Użytkownik
#496 - Wysłana: 23 Kwi 2017 15:35:43
mozg_kl2
Użytkownik
#497 - Wysłana: 23 Kwi 2017 18:15:20
MarcinK

chyba jedyna pozytywna recenzja Syberii 3 jaką trafiłem. Reszta dośc chłodno przyjęła tytuł.
mozg_kl2
Użytkownik
#498 - Wysłana: 4 Maj 2017 20:25:46 - Edytowany przez: mozg_kl2
mozg_kl2
Użytkownik
#499 - Wysłana: 23 Maj 2017 21:58:39
mozg_kl2
Użytkownik
#500 - Wysłana: 10 Cze 2017 22:20:45
https://www.youtube.com/watch?v=O3zza3ofZ0Q

zajawka dodatku do BF1

https://www.redbull.com/pl-pl/ponadczasowe-strateg ie-turowe-xx-wieku

sentymentalny artykuł o turówkach naszego dzieciństwa.
Q__
Moderator
#501 - Wysłana: 11 Cze 2017 09:16:50
mozg_kl2

mozg_kl2:
dodatku do BF1

Drobne info czego się tam spodziewać:
http://battlefield.wikia.com/wiki/Battlefield_1:_I n_the_Name_of_the_Tsar

mozg_kl2:
sentymentalny artykuł o turówkach naszego dzieciństwa

A co z Diuną? Do dziś czasem sobie w to grywam w wolnych chwilach...
mozg_kl2
Użytkownik
#502 - Wysłana: 11 Cze 2017 14:34:46
Q__:
Drobne info czego się tam spodziewać:

I to samo po polsku

Battlefield 1: W imię cara jest drugim oficjalnym dodatkiem do Battlefield 1 – bestsellerowego FPS-a opracowanego przez studio DICE. Podobnie jak podstawowa wersja gry, rozszerzenie pojawiło się między innymi na platformie PlayStation 4. Jak sugeruje tytuł, add-on pozwala graczom stanąć po stronie rosyjskiej armii, w której szeregach trafiają na największy front I wojny światowej. Mechanika Battlefield 1: W imię cara umożliwia wzięcie udziału w ofensywie Brusiłowa w Galicji, starciach na skutym lodem archipelagu podczas Operacji Albion oraz w walkach w wąwozach Przełęczy Łupkowskiej – wszystko to przekłada się na cztery zupełnie nowe mapy. Ponadto DLC wprowadza nowe rodzaje uzbrojenia i gadżety, a także dodatkowe pojazdy – w trakcie rozgrywki mamy również okazję pokierować nowym behemotem.

https://pl.wikipedia.org/wiki/Ofensywa_Brusi%C5%82 owa
https://pl.wikipedia.org/wiki/Operacja_Albion
https://pl.wikipedia.org/wiki/Prze%C5%82%C4%99cz_% C5%81upkowska

Q__:
A co z Diuną? Do dziś czasem sobie w to grywam w wolnych chwilach...

Diuna nie była turówką.
Q__
Moderator
#503 - Wysłana: 11 Cze 2017 15:30:18
mozg_kl2

mozg_kl2:
Diuna nie była turówką.

Fakt. Nie wiem jak mój mózg funkcjonował w danym momencie, że z turówek strategie-po-prostu zrobił.

Rehabilitacyjnie dodam, że wiem nawet, iż Diuna 2 (której związek z jedynką był dość skomplikowany: stanowiły zarówno części tej samej serii - ze względu na dystrybutora, jak i konkurencję - z powodu tego, że różne studia je zrobiły, poza tym obie wyszły w roku 1992) zapoczątkowała na dobre erę - idących alternatywną ścieżką - RTSów.
mozg_kl2
Użytkownik
#504 - Wysłana: 12 Cze 2017 07:40:36
Konferencja E3 i obsypalo nam zapowiedziami.
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=104290
Powroci BJ Blazkowicz i mokrym snie brunatnych panow o ameryce

https://www.cdaction.pl/news-50160/life-is-strange -before-the-storm-przecieki-nie-klamaly.html
Life is strange dostanie 3 odc prequel. Polecam jedynke

http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=104266
Seria Metr dostanie czesc trzecia.
Q__
Moderator
#505 - Wysłana: 13 Cze 2017 11:12:19
mozg_kl2

mozg_kl2:
Powroci BJ Blazkowicz

Biedny ten B.J. Tyle razy Hitlera zabił, a ten mu i tak Amerykę podbił...
Seybr
Użytkownik
#506 - Wysłana: 13 Cze 2017 23:00:06
Ja tam śledzę FC5. Mam nadzieje że gracze na PC nie dostaną upośledzonego systemu rozgrywki z konsoli. Oczywiście nadzieja matką głupich.

Póki co gra przedstawia typowe stereotypy made in USA. Jak to wyjdzie, zobaczymy.
7z9
Użytkownik
#507 - Wysłana: 10 Lip 2017 19:13:15
Długo przeze mnie oczekiwany Sniper: Ghost Warrior 3 zaliczony. Ogólnie rzecz biorąc gra mi się podobała, podobnie jak poprzednie wersje.
Niektóre plusy analogicznie do poprzednich wersji:
- większa inteligencja wrogów (nie jest tak łatwo ich zabić a i sami wykazują się większą pomysłowością aby zrobić to z nami.
- większy wybór wszelakiej broni przy czym trzeba ją kupić (wcześniej zdobywając fanty i obszukując trupy.
- grafika jak zwykle cieszy oko i zmysły (na full detalach)

Minusy:
- Gra ma swój auto zapis, problem w tym że tylko w dłuższych okresach co jest bardzo irytujące. Ponad to po wyłączeniu gry auto zapis cofa się "do pod wątków", więc trzeba na nowo rozgrywać to samo. Nie są to jakieś znów dalekie okresy ale jednak są.
- Choć komputer mam super mocny to gra się na chwilkę zacina od czasu do czasu, głównie jak dochodzi do strzelanin itd. Ten problem zgłaszało wielu internautów.
- Rozgrywka dzieje się w cudownych górzystych rejonach Gruzji. Momentami zastanawiałem się czy ta gra to nie jakiś symulator wspinaczkowy. Jest tego zdecydowanie za dużo (trzeba bardzo kombinować)
- Gramy na zasadzie mapki i wypełniania kolejnych zadań, mamy do wyboru albo podróż samochodem albo na nogach (dosyć dalekie odległości). O dziwo można iść w każdym kierunku bez ograniczeń, jednak jest to bardzo czasochłonne a i niebezpieczne (spadek w przepaść, wiki). Zdarzały sie też bugi. Rozgrywka posiada opcje szybkiego przemieszczania się jednak najpierw trzeba ten punk znaleźć.
To by było chyba tyle, ogólnie gra na plus.

ps. Btf 1 zdaje się będzie dla mnie niewypałem. Męczę ją i to na siłę. Obecnie odstawiłem na inny termin. Ogólnie rzecz biorąc lipa.
Seybr
Użytkownik
#508 - Wysłana: 10 Lip 2017 19:57:28
7z9:
Btf 1 zdaje się będzie dla mnie niewypałem.

Bo jest niewypałem.
mozg_kl2
Użytkownik
#509 - Wysłana: 17 Lip 2017 17:43:36
Q__
Moderator
#510 - Wysłana: 17 Lip 2017 17:57:56
mozg_kl2

mozg_kl2:
Contra

Grałem (na jakimś automacie) w jakiś jej klon (gdzie wrogów rozwalało się raczej kopniakami niż bronią), ale w samą Contrę - nigdy.
 Strona:  ««  1  2  3  ...  12  13  14  15  16  17  18  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Kultowe Gry i Konsole

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!