USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Kultowe Gry i Konsole
 Strona:  ««  1  2  ...  11  12  13  14  15  16  17  18  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#361 - Wysłana: 10 Lip 2014 19:33:33 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2

mozg_kl2:
typowa polaczkowatość

mozg_kl2:
Niestety przebijają się tutaj nasze cechy narodowe.

Znów stereotypy, jak nie kierowane w obcych, to w swoich... Po co komu takie agresywne uogólnienia?

I tak mamy b. niską - stanowczo za niską, rzekłbym - samoocenę, jako zbiorowość:
http://stacjakultura.pl/1,3,20262,Co_Polacy_mysla_ o_sobie,artykul.html

Choć faktem jest, ze amerykański fandom ST mimo - skrajnie idealistycznych w sumie, ale męczących i komicznych - świętych wojen jakoś lepiej potrafi współpracować (widać to choćby po fanfilmach - ciągle ktoś komuś za coś dziękuje).

mozg_kl2:
Miałbyś mnie w znajomych i Evivę. Zastanów się.

Ciebie mógłbym mieć...
MarcinK
Użytkownik
#362 - Wysłana: 10 Lip 2014 19:42:32
Q__:
Choć faktem jest, ze amerykański fandom ST mimo - skrajnie idealistycznych w sumie, ale męczących i komicznych - świętych wojen jakoś lepiej potrafi współpracować (widać to choćby po fanfilmach - ciągle ktoś komuś za coś dziękuje).

Przede wszystkim tamtejszy Fandom jest większy dzięki czemu łatwiej jest znaleźć grupę ludzi o podobnych gustach z którymi można coś nakręcić. U nas jest znacznie trudniej. Dzielą nas setki kilometrów, spotkać się możemy co najwyżej na konwentach (i to nie zawsze), na takiej imprezie da się sklecić jakiś krótki fan-film, ale serial czy coś podobnego jest raczej niemożliwe.

Q__:
Ciebie mógłbym mieć...

Nie chwaląc się ja też tam posiadam konto. Na dodatek założyłem je nim zaczęło to być modne bo jeszcze w 2009 roku .
Q__
Moderator
#363 - Wysłana: 10 Lip 2014 19:45:11 - Edytowany przez: Q__
MarcinK

MarcinK:
rzede wszystkim tamtejszy Fandom jest większy dzięki czemu łatwiej jest znaleźć grupę ludzi o podobnych gustach z którymi można coś nakręcić. U nas jest znacznie trudniej. Dzielą nas setki kilometrów, spotkać się możemy co najwyżej na konwentach (i to nie zawsze), na takiej imprezie da się sklecić jakiś krótki fan-film, ale serial czy coś podobnego jest raczej niemożliwe.

Jednak widać tam - choć animozje i narzekactwo bywają równie silne - większą chęć pozytywnego działania. Nie mówię, że u nas jej nie bywa, ale trudniej jej się jakoś przebić.
dinodino
Użytkownik
#364 - Wysłana: 11 Lip 2014 03:20:38 - Edytowany przez: dinodino
DzińDybry kochane dzieci! Fynk! Pong! Ponk! Dong! Bong! Fong!

Dzisiej będziemy uczyć się o FejsBuku. Dziwne narzendzie ten FejsBuk droga młodzierzy. Na FejsBuku morzna na pszykład napisać komóś słowa Prawdy. Tak jednej dziefczynce, co jej tu Nikt nie lóbi napisał Prawde jeden chłopiec. Nie powiem kto, bo za podawanie Danyh Osobowyh on zwykle sondem grozi.

ciebie nie wyprosili z for za poglądy, tylko za to, że w koło macieju wałkowałaś temat, mimo że wszyscy udzielili ci wyczerpujących odpowiedzi. Każdy tutaj napisał swoje zdanie i powtórzył je po trzy razy z objasnieniami, a ty dalej swoje. Napisz "Ok ja pozostaje przy swoim zdaniu" i rozmowa skończy się z takim samym wynikiem ale kilka dni wczesniej

Prawda, rze połuczające, kochane dzieci? Morzna siem nałuczyć, rze som gorsze Trollmastery ode mie. Na pszykład tyh Dwoje.

Pozdrafjam, doktor profesor generał inżynier biskup Dinosław Trekowski habilitowany.

DINOZAURY RZONDZO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mozg_kl2
Użytkownik
#365 - Wysłana: 11 Lip 2014 06:37:31
dinodino

King is back
Q__
Moderator
#366 - Wysłana: 11 Lip 2014 07:09:43 - Edytowany przez: Q__
dinodino

Ubawiłeś mnie tak piękną demaskacją hipokryzji obaj wiemy kogo (choć ów fragment dialogu dawnych filarów serwisu z kreską już mi życzliwi czas jakiś temu wysyłali), ale tradycyjnie - ban.

mozg_kl2

Back, jak back. Primo z IP wynika, że siedzi w okolicach Bristolu (kierunek na Birmingham)*. Secundo patrz wyżej.

* co by nawet nieźle pasowało do pierwotnej - również brytyjskiej (choć bodaj irlandzkiej?) - dino-lokalizacji...

(Inna sprawa, że takich jaj to u nas dawno nie było.)
mozg_kl2
Użytkownik
#367 - Wysłana: 11 Lip 2014 18:24:12
Q__:
Znów stereotypy, jak nie kierowane w obcych, to w swoich... Po co komu takie agresywne uogólnienia?

Stereotypy nie, a określenie korektywnego typu zachowań. Nie widzę tutaj agresji, a jedynie diagnoza zjawiska.

MarcinK:
Nie chwaląc się ja też tam posiadam konto. Na dodatek założyłem je nim zaczęło to być modne bo jeszcze w 2009 roku .

ja czerwiec 2010.

Q__:
okolicach Bristolu (kierunek na Birmingham)

U mnie pokazuje Głogów, Szczecin i Budapeszt a zapewniam, że tam nie bywam.
Seybr
Użytkownik
#368 - Wysłana: 11 Lip 2014 18:47:39
Nie potraficie namierzyć IP pfiii.
Joe Chip
Użytkownik
#369 - Wysłana: 20 Lip 2014 18:30:44
MarcinK
Użytkownik
#370 - Wysłana: 20 Lip 2014 20:03:42
http://pej.cz/Atari-zmieni-iPada-w-konsole-a721
W końcu będzie się na tym dało normalnie grać. Chociaż z drugiej strony w autobusie czy innym miejscu gdzie normalnie gra się na takim sprzęcie będzie to trudne.
mozg_kl2
Użytkownik
#371 - Wysłana: 22 Lip 2014 17:56:42
mozg_kl2
Użytkownik
#372 - Wysłana: 25 Lip 2014 10:07:46
MarcinK
Użytkownik
#373 - Wysłana: 7 Sier 2014 06:59:39
Seybr
Użytkownik
#374 - Wysłana: 7 Sier 2014 14:32:42
MarcinK

Czytałem o tym ostatnio. Jak wyjdzie to na PC zagram. Remake był na Game Cuba. Grałem przez emulator, ale nie jest to samo. Poczekam jak wyjdzie na PC. RE 1 to moja ulubiona część a remake był dobrze zrobiony. Jak poprawią grafikę i pozostawią klimat starej gry może być dobrze. Choć klimat ze skrzyniami czy prymitywnym inwentory może odstraszyć młodszych graczy. Save na maszynach hehe. Biegnę pół domu aby wykonać save i uzupełnić magazynki. Po drodze hunter, oj czuło się napięcie.
mozg_kl2
Użytkownik
#375 - Wysłana: 7 Sier 2014 17:05:51
Z kultowych gier to 27 lipca zaczęła się oper beta Might and Magic Heroes Online. MMOwej wersji starego dobrego Herosa.

http://www.youtube.com/watch?v=J_h4AXFboqs

zostawiam linka
http://cla.heroes-online.com?rt=u_f4f4defd9747f21a f6
mozg_kl2
Użytkownik
#376 - Wysłana: 13 Sier 2014 22:18:58
http://www.youtube.com/watch?v=3sKThkkD2Kk

Na Gamescone Ubisoft zaprezentował zapowiedź Herosów 7.
Q__
Moderator
#377 - Wysłana: 13 Sier 2014 23:40:52 - Edytowany przez: Q__
Heh, wyjdzie na to, że jak by szukać stałych punktów (wirtualnej) rzeczywistości w obecnych, zmiennych, czasach, to jednym z nich są Herosi.
mozg_kl2
Użytkownik
#378 - Wysłana: 14 Sier 2014 19:47:21
Q__

jeden rabin powie tak drugi powie nie. Nowe Herosy to już nie to samo co stare. Grafika 3d inny kontynent, do tego nawet zmiana tytułu z Heroes of Might and Magic na Might and Magic Heroes. IMHO nowe Herosy to taki reboot serii.
mozg_kl2
Użytkownik
#379 - Wysłana: 16 Sier 2014 16:07:30
http://www.youtube.com/watch?v=pEHVvrlO_ks

jest i pierwszy gameplay z nowych herosów
Seybr
Użytkownik
#380 - Wysłana: 7 Lis 2014 10:10:05
Ostatnio odpaliłem BulletStorm. Grałem chwilę w to jak pojawiła się premiera. Ok, klucz można kupić za kilka groszy. Jeżeli chodzi o widoki, do tej pory gra reprezentuje wysoki poziom. Ostatnio czytałem kilka wypowiedzi Chmielarza. Min. padło jaki to Bullet był wspaniały. W cale taki nie jest. Gra jest przeciętna. Otoczenie ładnie wygląda. Ale liniowość niszczy game play. Podam przykład. Idę sobie przez most (droga), ale za chiny nie wejdę na chodnik. Jest niewidzialna ściana. Takich kwiatków jest więcej. Mamy atak klonów. Wielka rozwałka po jakimś czasie staje się nudna. Każdy ma swój styl. Miło mi się bawiło z dystansu (snajperka). Historia jak to w takich grach bywa, jest zły jest dobry. Widać że zostawili furtkę na kolejną część. Ale nie powstanie, gra odniosła klapę finansową. Co z tego że na tamte czasy wyglądała pięknie.
Czy warto w nią zagrać, owszem. Klucz licencyjny można kupić za 20 zł. Mimo kilku wad grało mi się przyjemnie. Choć gra jest typu, przejść i zapomnieć.

Teraz nowa odsłona F1. Zacznę od testu dla kierowców. Poprzedni sezon posiadał test dość źle przeprowadzony. Amatorzy mieli z nim problem. Jak ktoś dobrze przeszedł mógł odblokować średni team. W całym sezonie mógł dobrze pojechać i wygrać mistrzostwa. Ja tam zrobiłem ;]. Obecny test. Trzeba przejechać jedno kółko. Mamy od razu odblokowane wszystkie teamy. Gra wygląda tak samo. Gdzieś tam dochodzi nowy tor. Zmiana nazwisk. Grafika, nic nowego.
Jak dla mnie to jest DLC a nie nowa gra. Mamy jakieś wyzwania sezonowe. Można sobie wybierać sezon, krótki, średni i długi. Jest to nabijanie kasy na fanach. Grę mam do testów. Powiem tak, jak jesteś fanem i nie pijesz browara, to sobie kup. Jak chcesz mieć bo to 2014, odpuść sobie i poczekaj aż stanieje.
Seybr
Użytkownik
#381 - Wysłana: 20 Paź 2015 12:12:53
Ostatnio odpaliłem Alien Rage. Pierwsze wrażenie pozytywne. Niskobudżetowa Polska gra. Grafika po takim czasie wygląda dobrze. Silnik unreala jest bardzo elastyczny. Mamy oczywiście możliwość niszczenia otoczenia, co wpływa na rozgrywkę. Mamy kilka rodzai broni, dość dobrze dobrane i je są przesadnie futurystyczne. Rozgrywka made in Halo a raczej prawie jak Halo. Historia gry, prosta jak budowa cepa. Idziesz do przodu, gadasz z komputerem. Ty sam ocalisz ludzkość. Na plus zasługują dzienniki, bo sama historia wymyślona na kolanie.
Im dalej tym gorzej a raczej nudniej. Walka z bosami jest ok, wystarczy poszukać patent na nich. Pograłem kilka misji i szczerze nie chce mi się iść dalej.
Pewnie kiedyś odpalę, ale kupiłem dodatek do W3 i mam zamiar biegać z mieczem.

Grę oceniam na 5+/10.
Christof
Użytkownik
#382 - Wysłana: 21 Paź 2015 13:05:42
Ja ostatnio odpaliłem Unepic. Jest to gra typu "metroidvania" z przymrużeniem oka. Mamy tu np. okno ekwipunku, kartę postaci czy spis zadań; oczywiście można też włączyć mapę. Jako, że jest to "metroidvania", naszemu bohaterowi możemy zmieniać ekwipunek (który to zobywamy tradycyjnie - zabijając przeciwników lub kupić u jednego z handlarzy). Co prawda dopiero zacząłem zabawę z tym tytułem, ale wrażenia mam całkiem pozytywne.
Seybr
Użytkownik
#383 - Wysłana: 8 Lis 2015 08:40:45 - Edytowany przez: Seybr
Universe Sandbox grał was w ktoś ?

Właśnie się bawię i układam system planetarny, podwójny. Do tego gazowe giganty i planety ala Ziemia ;]. Pierwsza próba, to ucieczka planet w kosmos ;].

Zabawa w armagedon, zderzenia planet - to mi się podoba ;].
MarcinK
Użytkownik
#384 - Wysłana: 9 Lis 2015 19:32:23
Seybr
Próbowałeś budować system z Firefly?
Seybr
Użytkownik
#385 - Wysłana: 27 Gru 2015 10:26:02
Tak sobie latam po Youtube ;]. Trafiłem na to.

Dash + Blizzarda filmik. Jak dla mnie petarda.

https://www.youtube.com/watch?v=JJV7gzn1I4k

Gra jest za free, pobrałem, chwilę pograłem ;]. Daje radę, ale żebym w nią grał ? Nie przepadam za tego typu grami. Póki co za mało grałem aby lepiej ocenić.
reyden
Użytkownik
#386 - Wysłana: 27 Gru 2015 17:34:00
HOTS to przedstawiciel ostatnio bardzo popularnego gatunku gier typu MOBA .

Coś ala LOL czy DOTA tyle że od Blizza - światy Starcrafta , Diablo czy Warcrafta wrzucone do wspólnego tygla .

Gier tego typu nie lubię wiec HOTS jak dla mnie może nie istnieć , podobnie jak inne wymienione MOBA .

Choć Moba w klimatach światów Blizza to nawet niezły pomysł .
Seybr
Użytkownik
#387 - Wysłana: 28 Gru 2015 09:26:12
reyden:
Gier tego typu nie lubię wiec HOTS jak dla mnie może nie istnieć , podobnie jak inne wymienione MOBA .

Dla mnie też. Z ciekawości zagrałem. Pewnie na dysku pobędzie. Żebym w to grał ?
Od biedy mam w co grać, bo wyszło kilka dobrych pełniaków w CDA a w nie grałem.
Seybr
Użytkownik
#388 - Wysłana: 2 Mar 2016 11:48:42
Nowy Far Cry Primal. Zbieram recenzję od znajomych. Wielu z nich stwierdziło, gra robi się nudna po jakimś czasie. Ponoć jest znacznie gorsza od 4 części. Na PC optymalizacja leży, min. dzięki zabezpieczeniu antypirackim. Ono dość mocno pożera zasoby procesora.
Czyli ja sobie na dzień dzisiejszy odpuszczam.
mozg_kl2
Użytkownik
#389 - Wysłana: 18 Cze 2016 09:41:58
https://www.youtube.com/watch?v=Aw3LCVRHqfQ

Syberia gra dla wielu kultowa powraca w grudniu tego roku. Jak byłem młody jakoś gra mnie nie powrała ale miałą fajny klimacik verne i steampunku.
mozg_kl2
Użytkownik
#390 - Wysłana: 9 Lip 2016 10:08:55
wrzucę tu bo nie ma tematu stricte o grach. Na początek trailer

https://www.youtube.com/watch?v=2sj2iQyBTQs

jak myślicie rozszerzona rzeczywistość to przyszłość gier komputerowych. Dajmy na to zamykasz ludzi w hali dajesz okulary i grasz w CS lub inną grę.
 Strona:  ««  1  2  ...  11  12  13  14  15  16  17  18  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Kultowe Gry i Konsole

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!