USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Online: Oficjalne daty wydanie i inne wieści :-)
 Strona:  1  2  3  4  5  6  7  8  »» 
Autor Wiadomość
Xaweryz
Użytkownik
#1 - Wysłana: 22 Lis 2009 21:41:43 - Edytowany przez: Xaweryz
Daty:
Zamknięta Beta: Już aktualnie każdy kto chce może się zapisać do zamkniętej bety (ja się dostałem:D, czekałem na odpowiedź kilka miesięcy)

Otwarta Beta: Będzie W styczniu 2010 między 12 a 26 http://www.startrekonline.com/node/614

Wersja Retail:
Gra zostanie wydana 2 Lutego 2010 (w USA, 5 Luty 2010 w Europie. http://www.startrekonline.com/faq#4

Grę będzie można zakupić w wersji ściągalnej , więc w przypadku gdy nie będzie wydania w Polsce zawsze będzie można ją ściągnąć. (Oficjalnie nie potwierdzone info, ale druga gra tej firmy (champions-online) ma taką opcję i przez steama można ją pobrać. I w mojej wersji Beta jest biblioteka steam_api.dll . Więc myślę że ona jest do współpracy ze Steam.
I po za tym na samej stronie (champions-online) http://www.champions-online.com/buy można zakupić grę która jest w sumie ściągalna bez czegoś takiego jak Steam. I było aż dziwne gdyby tego nie zrobili ze star trekiem. Prawdopodobnie mi samemu nie będzie chciało nawet sprawdzić w sklepie czy jest i w taki sposób zakupię.

Cana: Szczerze cen za abonament nie podano ale się spodziewam że będą takie jak za inną grę tej samej firmy (champions-online)
* $14.99 za miesiąc
* $41.97 z kupno z góry 3 miesięcy (wychodzi $13.99 z miesiąc)
* $77.94 z kupno z góry 6 miesięcy (wychodzi $12.99 z miesiąc)

Dorzucił bym parę screenów ale umowa mi zabrania publikowania screenów z wersji beta:/.
Q__
Moderator
#2 - Wysłana: 22 Lis 2009 21:50:57
Xaweryz

Witamy na pokładzie . Chciałbyś by Twój post trafił na naszą stronę główną wroli newsa (bo jest taka opcja)?
Gaavrin
Użytkownik
#3 - Wysłana: 22 Lis 2009 21:54:00
Zazdroszcze wrażeń z bety Na moja aplikacje nie odpowiedzieli, ale kto wie, może jeszcze odpowiedzą.

Co do gry , to ja sobie zamówiłem wersję pudełkową z Amazonu (borgowy bridge oficer mnie skusił)

A tak wogóle to może fajnie by było już zacząć sie jakoś organizować, stworzyć polskojęzyczną flotę w star trek online?

Są tutaj osoby które byłyby chętne?
Xaweryz
Użytkownik
#4 - Wysłana: 22 Lis 2009 21:57:45 - Edytowany przez: Xaweryz
Q__
Ok , ale pod Newsem ja ma mam być Autorem I spodziewałem się że będziecie chcieli zrobić z tego Newsa :D

Gaavrin
Co do floty to ja jestem bardzo chętny. Inne info z gry w pierwszej misji już walczymy z borg.. (w przypadku gdy się zdecydujemy być po stronie federacji ) :D

Do newsa jeszcze trzeba by dodać cenę boxa 49.99$ muszę znajść info gdzie to jest napisane.

Ewentualnie minimalne wymagania http://www.startrekonline.com/node/494
Q__
Moderator
#5 - Wysłana: 22 Lis 2009 22:03:37
Xaweryz

Xaweryz:
Ok , ale pod Newsem ja ma mam być Autorem

Jasne, zawsze tak robimy . Pytanie: dasz radę trochę to rozbudować i wysłać mi na mail (znajdziesz go w moim profilu, kliknij na tego "Moderatora" pod nickiem).
Xaweryz
Użytkownik
#6 - Wysłana: 22 Lis 2009 22:07:28 - Edytowany przez: Xaweryz
Zaraz to zrobię i Poślę na maila w Newsie proponuje wrzucić ten obrazek http://www.startrekonline.com/dyncontent/startrek/ uploads/boxart.jpg

Tak będzie wyglądał box http://www.startrekonline.com/node/601

http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t= 32850 info gdzie można już zakupić grę jeszcze przed wydaniem
Wersja normalna 49.99$ kolekcjonerka 79.99$
Xaweryz
Użytkownik
#7 - Wysłana: 22 Lis 2009 22:51:43
Q__
Mail poszedł a co do floty, to proponuje zrobić cały osobny dział na forum.
Związany z nową grą
reyden
Użytkownik
#8 - Wysłana: 23 Lis 2009 03:36:33
Trochę ich pogieło z cenami .

50$ za grę , na nasze wychodzi ~ 140 zł .

A to tylko proste przeliczenie USD > PLN .

Gdzie Vat , marże i inne dodatkowe opłaty .

Cena w PL pewnikiem przekroczy 200 zł .

O ile za wersję kolekcjonerską można dać te 80$* to podstawowa wg. mnie trochę za droga .

* - Zależy co w niej by było .
Xaweryz
Użytkownik
#9 - Wysłana: 23 Lis 2009 09:04:36
http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t= 32259&highlight=Collectors Zawartość wersji kolekcjonerskiej

The Star Trek Online Collector's Edition comes with:
•Limited Edition Collectible Box
•Exclusive Art Book
•Buddy Passes (Allows your friends free trial play)
•Exclusive Die Cast Starfleet Comm badge (pin)
Xaweryz
Użytkownik
#10 - Wysłana: 23 Lis 2009 10:09:11 - Edytowany przez: Xaweryz
Z mojego punktu widzenia to myślę że znajdą się fani którzy skrytykują grę za to że w pierwszej misji walczy się z BORG . Mi się nie spodobało to dlatego że byli z byt łatwi... Ale tak to zwykle bywa w grach pierwsza misja/początek gry jest łatwy. Ale mogli by dać coś innego zamiast Borg.

W końcu Borg uchodzi za najgroźniejszą rasę w Star Treku.
Z drugiej strony też rozumiem dlaczego borg jest w pierwszej misji. Kto by nie chciał z nimi stoczyć walki

I mimo wszystko mam ochotę w tę grę grać

EDIT: Wyczytałem że są dwa typu Borg: ten łatwiejszy i trudniejszy.
reyden
Użytkownik
#11 - Wysłana: 23 Lis 2009 17:47:12
Xaweryz:

Czyli co - będziemy mieć Borg z czasów TNG i Voy osobno ?

Bo ten pierwszy był znacznie groźniejszy ( 1 sześcian rozniósł ~ 40 okrętów GF ) ,ten z VOY-a był wyraźnie słabszy ( sam Voyek walczący 1vs.1 z sześcianem taktycznym ) .
Gaavrin
Użytkownik
#12 - Wysłana: 23 Lis 2009 19:02:07
Xaweryz:
W końcu Borg uchodzi za najgroźniejszą rasę w Star Treku.
Z drugiej strony też rozumiem dlaczego borg jest w pierwszej misji. Kto by nie chciał z nimi stoczyć walki

I mimo wszystko mam ochotę w tę grę grać

Ja jakoś nigdy za borgiem nie przepadałem, ale wydaje mi się, że w grze mmo każdy npc przeciwnik w gruncie rzeczy jest łatwy.

Mam za to nadzieję, że Klingoni będą groźni i Cryptic nie skopie w tej grze pvp, ale togo podczas beta testów raczej sie nie dowiemy
Xaweryz
Użytkownik
#13 - Wysłana: 24 Lis 2009 13:42:12 - Edytowany przez: Xaweryz
reyden i Gaavrin Zamknięte Beta testy są takie że wszyscy Beta Testerzy mogą zazwyczaj grać :
W Czwartek od 5 p.m. - 8 p.m. PST (W Polsce między 4 a 6 rano)
W Sobota 10:00 a.m. - 1:00 p.m. PST (W Polsce między 19 a a 22)

W sumie tylko 6 godzin na tydzień :/
Grałem tylko 3 godziny.
Co do Borg widziałem ich tylko w misji która jest tutorial-em potem jacyś narwani kligonie dorwali mnie :D

Tutoriale z reguły są łatwe. I Spodziewam się że kolejny Cube Borg już taki nie będzie łatwy. Pewnie tak jest ze względów marketingowych ponieważ wiele osób po pierwszej misji może np powiedzieć koledze STARY Borg-iem walczyłem...

Po za tym w tej grze przeciwieństwie do EVE Online w jednej misji może uczestniczyć wielu graczy więc sam nie leciałem i nie rozwalałem Borg tylko było wiele innych federacyjnych statków. Które były sterowane przez ludzi. Nie NPC. To może być dużym plusem dla gry w przypadku czegoś bardzo trudnego trzeba współpracować

W pierwszej misji też chodziłem sobie po mostku
Doctor_Who
Użytkownik
#14 - Wysłana: 24 Lis 2009 14:29:01 - Edytowany przez: Doctor_Who
Xaweryz

Data europejskiego [albo polskiego] wydania jest pewna?
Bo myślę, żeby np. wprowadzić odliczanie do polskiej premiery na STO np. na Memory Alpha, tak jak to było ze ST XI.

Q__ i reszta Adminów

Co ty na to?
Ta ramka o tym, że film Abramsa jest już w Polsce dawno straciła na aktualności, a dobry skrypt zegar jest, czemu nie wykorzystać go dalej, szkoda by kurzem przepadał ?
Xaweryz
Użytkownik
#15 - Wysłana: 24 Lis 2009 15:32:23 - Edytowany przez: Xaweryz
Doctor_Who
Tak pewne, To jest oficjalne info z http://www.startrekonline.com/node/490
W sumie która ramka? I jaki url ?
Darklighter
Użytkownik
#16 - Wysłana: 24 Lis 2009 16:33:56 - Edytowany przez: Darklighter
Czy wydawca gry ma w planach trial (7-14 dni), aby ludzie mogli się rozeznać, czy inwestować w tę grę?

Edit
------

Sorki już zauważyłem info z boxa (buddy pass). Czy wiadomo zatem ile ten trial trwa i czy będzie on dostepny tylko dla wersji kolekcjonerskiej?
Xaweryz
Użytkownik
#17 - Wysłana: 24 Lis 2009 21:13:47 - Edytowany przez: Xaweryz
Tego to nie wiem i nie ma takich informacji na oficjalnej stronie.
Ale będzie otwarta Beta. Więc będziesz mógł zobaczyć grę. To prawie jak trial.

EDIT:
Ma być podobno 40% misji w których będziesz musiał wysłać away team na jakąś planetę itp. 60% to misje które będzie trzeba wykonać za pomocą statku.

Podobno w grze jest dostępne są wszystkie cztery kwadranty Alfa,Beta,Delta,Gamma(cała galaktyka)
reyden
Użytkownik
#18 - Wysłana: 24 Lis 2009 21:33:03
Ciekawe , jak okręty będą dysponować napędem kwantowym / transwarp to może być fajnie , gorzej jak tylko zwykły WARP będzie dostępny .
Xaweryz
Użytkownik
#19 - Wysłana: 24 Lis 2009 21:41:39 - Edytowany przez: Xaweryz
Jedną z rzeczy którą będę chciał sprawdzić jak już będzie normalna wersja to ile czasu zajmuje lot z jednego krańca na drugi kraniec Galaktyki Bez napędu kwantowego / transwarp.

Tutaj podróż odbywa się tak że nie jest tak jak w innych grach że by zmienić sektor to trzeba dolecieć do jakiegoś tunelu (tak jest w EVE Online)

Tutaj po-prostu lecisz prosto przed siebie. Dolatujesz do granicy sektora np sektor 001 i za tą granicą już jesteś w sektorze 002. Jedyna wada że między granicami jest ekran ładowania się gry.

Mogli by to rozwiązać tak jak to rozwiązano w takich grach jak GTA, ładuje się w tle jeszcze przed granicą (jak np user do niej się zbliża) i user nawet nie widzi ładowania.
Mordah
Użytkownik
#20 - Wysłana: 3 Lut 2010 21:47:50
Chciałbym wszystkich serdecznie zaprosić na stronę nowego polskiego serwisu o Star Trek Online stonline.pl. Jest już news o tym na stronie głównej, ale piszę również tutaj na forum, bo może nie każdy zauważył tego newsa.
Piotr
Użytkownik
#21 - Wysłana: 6 Lut 2010 12:27:22
Polscy gracze zostali zauważeni na oficjalnej stronie - przedostatni link. ;)
Mordah
Użytkownik
#22 - Wysłana: 20 Lut 2010 13:05:37
Zapraszam do udziału w konkursie, w którym można wygrać klucze dające pięciodniowy dostęp do gry. To dobry sposób na sprawdzenie gry i może ktoś później się skusi na pełną wersję ;)
Więcej szczegółów tutaj.
Lt Antkov
Użytkownik
#23 - Wysłana: 6 Mar 2010 10:49:32
Witam wszystkich.

A czy są jakieś informacje czy gra wyjdzie na konsole?

(znowu na służbie po półrocznej przerwie:P )
Q__
Moderator
#24 - Wysłana: 2 Wrz 2011 12:09:15
Darnok
Użytkownik
#25 - Wysłana: 2 Wrz 2011 12:16:35
Pograłem chwilę na trialu no i niestety nie była warta tyle, by za nią płacić. Teraz powinienem się skusić
biter
Użytkownik
#26 - Wysłana: 2 Wrz 2011 12:43:09
No to i ja wreszcie pogram a nie tylko w BSG ciągle... Miejmy nadzieję że gra jest warta czasu na jaką ją poświęcę
Darnok
Użytkownik
#27 - Wysłana: 2 Wrz 2011 12:59:52
Może jakiś klan? chociaż najpierw trzeba ogarnąć mechanizmy gry.
tuvok
Użytkownik
#28 - Wysłana: 8 Wrz 2011 19:12:35
grał ktoś już w To!???

Da się tam PK'ować ?
Atakować kogoś z federacji, jesli sami jesteśmy z federacji. (ew z. Maquis bo to bardziej pasuje do atakowania federacji)
reyden
Użytkownik
#29 - Wysłana: 8 Wrz 2011 21:28:24
Trochę grałem w STO i nie spotkałem się z tym - może jakiś sparing albo coś w tym stylu pomiędzy graczami danej frakcji .
Alucard87
Użytkownik
#30 - Wysłana: 8 Wrz 2011 21:47:42
Ja tylko czekam na oficjalne przejście na f2p, żeby odkurzyć mojego komandora porucznika z czasu bety. Niestety, na pełną grę po releasie mnie nie było stać, ale teraz... jak ja się cieszę, że szkołę mam tylko w weekendy xD
 Strona:  1  2  3  4  5  6  7  8  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Online: Oficjalne daty wydanie i inne wieści :-)

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!