USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Propozycja nowej sesji - USS Nova cz.2
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
Autor Wiadomość
Bashir
Moderator
#91 - Wysłana: 26 Sier 2011 12:49:03
Jurgen

I mogę to wszystko opisać wedle swojej wyobraźni ?
Madame Picard
Moderator
#92 - Wysłana: 26 Sier 2011 12:51:06
Jurgen:
z randkowania nici

kanna:
może nasze postacie wyjadą na coroczny festiwal - naszego ulubionego, jak pamiętasz ;) - baletu mongolskiego?

Mogą, ale w trakcie będziesz musiała pocieszać samotną, opuszczoną i zrozpaczoną Rosalindę. Czy jesteś na to gotowa?

Jurgen:
tradycyjne zadanie domowe na początek szkoły pod tytułem "Co robiłem na wakacjach" można pisać tu

W mojej ulubionej książce Pratchetta Ciekawe czasy książeczka o takim tytule stała się zarzewiem rewolucji .
kanna
Użytkownik
#93 - Wysłana: 26 Sier 2011 12:59:24
Madame Picard:
Mogą, ale w trakcie będziesz musiała pocieszać samotną, opuszczoną i zrozpaczoną Rosalindę. Czy jesteś na to gotowa?

Po namyśle.... nie, nie jestem gotowa
Jurgen
Moderator
#94 - Wysłana: 26 Sier 2011 12:59:59
Bashir

Nie. Pisać mogą tylko Ci, którzy nie są na dywaniku!
kanna
Użytkownik
#95 - Wysłana: 26 Sier 2011 13:02:50
Jurgen

Dlaczego na dywaniku nie mozna pisac?
Jurgen
Moderator
#96 - Wysłana: 26 Sier 2011 13:10:52 - Edytowany przez: Jurgen
kanna

Dobrze, napiszę to inaczej: pisać mogą tylko Ci, których bohaterowie nie są wezwani na dywanik. Teraz dobrze? A jeżeli rzeczywiście chcesz wiedzieć, to nie mogą pisać dlatego, że ich los nie leży już w ich rękach.
kanna
Użytkownik
#97 - Wysłana: 26 Sier 2011 13:16:50
Jurgen

Ty się nie denerwuj, Ty się wdrażaj :D Mała zaraz zacznie Cię pytac o różne rzeczy i musisz być przygotowany.
Madame Picard
Moderator
#98 - Wysłana: 26 Sier 2011 13:36:03
kanna:
Mała zaraz zacznie Cię pytac o różne rzeczy

Podobno setne pytanie z takiej serii brzmi: dlaczego tata gryzie syfon?
kanna
Użytkownik
#99 - Wysłana: 26 Sier 2011 13:38:40
Madame Picard:
Podobno setne pytanie z takiej serii brzmi: dlaczego tata gryzie syfon?

A jedno z moich ulubionych: Mamusiu, a jak te plemniczki wchodzą do środka mamusi?
Bashir
Moderator
#100 - Wysłana: 26 Sier 2011 14:59:54
Jurgen:
Dobrze, napiszę to inaczej: pisać mogą tylko Ci, których bohaterowie nie są wezwani na dywanik. Teraz dobrze? A jeżeli rzeczywiście chcesz wiedzieć, to nie mogą pisać dlatego, że ich los nie leży już w ich rękach.

Hmmm, szkoda, bo już widziałem jak admiralicja błaga na kolanach by La Roche wrócił do służby ratując honor GF...

kanna:
A jedno z moich ulubionych: Mamusiu, a jak te plemniczki wchodzą do środka mamusi?

kanna
Użytkownik
#101 - Wysłana: 26 Sier 2011 16:16:01
Bashir:
Hmmm, szkoda, bo już widziałem jak admiralicja błaga na kolanach by La Roche wrócił do służby ratując honor GF...

Czy jestes pewnien, że przejąłeś na powrót LaRoche'a? Bo to zabrzmiało, jakby ciągle był opętany.. hm, tego .. prowadzony przez Q_
Paradoks
Użytkownik
#102 - Wysłana: 26 Sier 2011 17:23:00
Jurgen

A Chase co? Bo ja bym chciał jakieś długie, szczerze rozmowy z Jurgenem podczas lotu na Ziemię.

I czy Chase zamierza wpisać Rosalindzie tą naganę? Bo Chase sprawdzi - i jak nie będzie wpisana, to złoży na Jurgena donos o kumoterstwo w dowództwie. W tym kontekście też chciałem zapytać, jaki organ Gwiezdnej Floty zajmuje się takimi nadużyciami i jak wygląda procedura składania donosu.
Eviva
Użytkownik
#103 - Wysłana: 26 Sier 2011 17:34:39
Jurgen:
Bierzesz udział w drugiej części?

A będziesz mnie w ogóle potrzebował?
Madame Picard
Moderator
#104 - Wysłana: 26 Sier 2011 17:42:50
kanna:
Mamusiu, a jak te plemniczki wchodzą do środka mamusi?

I jak to wytłumaczyłaś?

Paradoks:
Chase sprawdzi - i jak nie będzie wpisana, to złoży na Jurgena donos o kumoterstwo

Skoro wszystkie zapisy z misji zostały wykasowane, to niby jak się miał zachować rozkaz Chase'a i dane o powodach jego wydania? Jurgen już to chyba wyjaśniał.

Eviva:

A myślisz, że nie będziemy potrzebowali na statku lekarza?
kanna
Użytkownik
#105 - Wysłana: 26 Sier 2011 18:33:02 - Edytowany przez: kanna
Madame Picard:
I jak to wytłumaczyłaś?

No wiesz co, kochana, zadziwiasz mnie... Ale jestem pewna, że jak poprosisz Bogusia, to Ci chetnie wszystko wytłumaczy Z przykładami

Madame Picard:

Ale powiedz sama, była Rosalinda kiedyś u lakarza? Ta'nar nie była... kto był?
Jurgen
Moderator
#106 - Wysłana: 26 Sier 2011 19:03:41
Bashir

To La Roche - po tym co zrobił - mógłby błagac admiralicję, żeby dopuściła go do dowodzenia.

Paradoks

Długich rozmów nie będzie, bo Taramae rozdzielił wszystkich "zatrzymanych" i odciął ich od reszty wszechświata (zero komunikacji itp.). Jurgen nawet nie miał okazji, żeby po przylocie na DS9 z Rosalindą się zobaczyć.

Paradoks:
I czy Chase zamierza wpisać Rosalindzie tą naganę?

Chase nic nie wpisze, bo nie dowodził wtedy (znaczy siedział na mostku, ale dowodził Jurgen). To raz. Dwa, Chase dostał wyraźny rozkaz od Omega Team, że wszystkie akcje od opuszczenia kolonii się nie wydarzyły i nie może o nich nikomu nic pisnąć.

Paradoks:
Bo Chase sprawdzi - i jak nie będzie wpisana, to złoży na Jurgena donos o kumoterstwo w dowództwie.

No pięknie, Chase nie wpisze nagany, a będzie na Jurgena donosił. Ale poważnie, to zakładam, że i Chase i Jurgen przy przesłuchaniu przez Omega Team poruszyli tę kwestię, ale nie zajmie się nią żaden organ dyscyplinarny czy przełożony Rosalindy (np. adm. Ross), bo cała akcja jest utajniona. Członkowie Omega Team rozważą tę kwestię.

Paradoks:
W tym kontekście też chciałem zapytać, jaki organ Gwiezdnej Floty zajmuje się takimi nadużyciami i jak wygląda procedura składania donosu.

Nie wiem, nie zastanawiałem się nad tym. I lepiej byłoby dla Chase'a, żeby też się tym w kontekście tą kwestią nie interesował, bo smutni panowie z Si mogą się zainteresować nim.

Eviva:

Ja - nie wiem. Ale załoga może i to nawet bardzo.

Madame Picard:

kanna:

Powiedz to naszym rannym. O Thizie, Michałowie i Bashirze nie wspominając.
Eviva
Użytkownik
#107 - Wysłana: 26 Sier 2011 19:10:57
kanna:

Bo, oczywiście, nikogo poza nimi dwiema na statku nie było...

Jurgen:
Ja - nie wiem. Ale załoga może i to nawet bardzo.

Dobra, możesz mnie wpisać, najwyżej będę milczącą większością.
Paradoks
Użytkownik
#108 - Wysłana: 26 Sier 2011 19:57:37
Jurgen:
Chase nic nie wpisze, bo nie dowodził wtedy (znaczy siedział na mostku, ale dowodził Jurgen).

Oj, pokręciłem imiona. Chodziło o Jurgena, rzecz jasna: czy Jurgen wpisze tą naganę?

Madame Picard:
Skoro wszystkie zapisy z misji zostały wykasowane, to niby jak się miał zachować rozkaz Chase'a i dane o powodach jego wydania? Jurgen już to chyba wyjaśniał.

A czy rozmowy podczas podróży na Ziemię też będą skasowane? Jak też będą to deklaruję taką akcję: Chase replikuje butelkę koniaku, oblewa nią Jurgena, replikuje cygaro, zapala, przytyka do mokrego Jurgena i odsuwa się, kiedy Jurgen staje w płomieniach. Przez cały czas wykrzykuje "omega, Sloan, tajna stacja w Badlands pod koordynatami XYZ". I później zapisy zostaną skasowane i ów niecny czyn też przestanie istnieć (zostaną tylko zwęglone zwłoki). Zaiste, zbrodnia doskonała.
Bashir
Moderator
#109 - Wysłana: 26 Sier 2011 20:13:01
kanna:
Czy jestes pewnien, że przejąłeś na powrót LaRoche'a? Bo to zabrzmiało, jakby ciągle był opętany.. hm, tego .. prowadzony przez Q_

Eee no ten chciałem żeby powrót La Roche'a do normalności przebiegł płynnie

A La Roche będzie wiedział co się wydarzyło z tą cząsteczką omega ? bo generalnie ani La Roche nie wie ani Bashir...
Madame Picard
Moderator
#110 - Wysłana: 26 Sier 2011 21:29:38
Paradoks:
później zapisy zostaną skasowane i ów niecny czyn też przestanie istnieć (zostaną tylko zwęglone zwłoki). Zaiste, zbrodnia doskonała.

Tia, a potem odwiedzą Chase'a smutni panowie z SI i to z niego zostaną tylko zwęglone zwłoki .
Q__
Moderator
#111 - Wysłana: 31 Sier 2011 08:18:28 - Edytowany przez: Q__
kanna

kanna:

A mówiłem, że prowadziłem postać jak trza?

Madame Picard

Madame Picard:
Tia, a potem odwiedzą Chase'a smutni panowie z SI i to z niego zostaną tylko zwęglone zwłoki

Co daj Borgu, ament!
Bashir
Moderator
#112 - Wysłana: 31 Sier 2011 16:50:08
Q__

Q__:

Nie denerwuj mnie
kanna
Użytkownik
#113 - Wysłana: 31 Sier 2011 16:59:10
Q__:

Byłeś bardzo jak trza bardzo przekonująco odegrałeś obłęd

Bashir

najpierw herbata, potem obłęd.. życie kapitana GF nie jest łatwe
Jurgen
Moderator
#114 - Wysłana: 5 Wrz 2011 10:24:14
No i gdzie są historie z wakacji naszych bohaterów?
kanna
Użytkownik
#115 - Wysłana: 5 Wrz 2011 10:59:22
Jurgen:
No i gdzie są historie z wakacji naszych bohaterów?

ale na serio chciałeś, żeby coś opisac?
Q__
Moderator
#116 - Wysłana: 5 Wrz 2011 11:25:34
Pytanie formalne (acz nie dotyczy mojej postaci): czy opis może być krótki, typu:
"Byłem na Risie, wracam po wyleczonym syfilisie?"
Jurgen
Moderator
#117 - Wysłana: 5 Wrz 2011 11:43:16
kanna

Tak.

Q__

Wystarczy.
Alucard87
Użytkownik
#118 - Wysłana: 5 Wrz 2011 14:29:23
Jurgen
A cóż Thiz miał robić? Pewnie połowę czasu spędził wprowadzając na Novie jakieś nikomu niepotrzebne poprawki (tfu, znaczy instrumenty kluczowe dla powodzenia kolejnych misji, a.k.a. plot devices) a drugą połowę odsypiał, albo przesiadywał u Quarka.
Jurgen
Moderator
#119 - Wysłana: 8 Wrz 2011 09:01:21
Ekhm... Ja nadal czekam na "historie wakacyjne". Bez tego nie ruszymy.
Madame Picard
Moderator
#120 - Wysłana: 8 Wrz 2011 10:39:32
To bez sensu pisać, co robiliśmy, jak nie wiemy, co robiły inne postaci ani co się działo na stacji.

Rosalinda przeleżała w swojej kwaterze chorując na anginę.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Propozycja nowej sesji - USS Nova cz.2

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!