Autor |
Wiadomość |
kanna
Użytkownik
|
#61 - Wysłana: 8 Sty 2010 18:46:04
JurgenNie wiemy, o co chodzi ani po co cokolwiek robimy?  Oczywiscie, jestem czepliwa, ale czy masz jakis pomysł ogolny , czy bedziesz nas tylko przeganial we wte i z powrotem po statku?
|
Jurgen
Moderator
|
#62 - Wysłana: 8 Sty 2010 18:51:32
KannaMadame PicardAlbo nie do końca mnie zrozumiałyście, albo ja nie do końca wyraziłem to, o co mi chodziło  . No to jeszcze raz  : pomysł mam, ale jest on wybitnie "niemedialny". Albo może jest, tylko trzeba to dobrze pokazać. Chodzi o to, że sesja nie będzie typowa, tylko trochę nietypowa. Oczywiście będzie na tyle realistyczna, na ile kanon pozwala  . Celowo wskazuę na X-Files, bo będzie trochę podobnie. Załoga na pewno będzie wiedziała, co ma robić, tylko nie do końca będzie wiadomo, czy to jest główne zadanie z sesji, czy może poszliśmy w zupełnie innym kierunku... Co jednak bysmy nie zrobili, coś do zbadania będzie.
|
kanna
Użytkownik
|
#63 - Wysłana: 8 Sty 2010 19:13:53
Jurgen: , coś do zbadania będzie. SZCZĄTKI??! 
|
Jurgen
Moderator
|
#64 - Wysłana: 8 Sty 2010 20:09:06
kanna
|
kanna
Użytkownik
|
#65 - Wysłana: 9 Sty 2010 12:41:36
Jurgennieno, Archiwum X bardzo lubie, czekam z niecierpliwościa 
|
Jurgen
Moderator
|
#66 - Wysłana: 3 Sier 2011 10:27:25
W kwestii nowej sesji: zarys scenariusza już mam, muszę tylko dokończyć jedną lekturę. Założenia pozostałyby takie, jak ostatnio pisałem, czyli misja raczej naukowa, mało "filmowa", generalnie byłby to trochę eksperyment. Zakłądam też, że bylaby trochę krótsza (przy pierwszej sesji, to powiedzmy jak odcinek serialu przy filmie). I teraz najważniejsze pytanie: kto byłby chętny do gry i - to dotyczy dotychczasowych graczy - czy grałby aktualną postacią czy wolałby stworzyć nową? Ja osobiście przyzwyczaiłem się do naszych bohaterów i wolałbym ich nie ruszać, ale to już wybór każdego z graczy...
|
Alucard87
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 3 Sier 2011 12:30:28
Ja zostaję w grze, z Thizem jako postacią. A zmiana koncepcji i zmniejszenie tempa nawet mnie cieszy, bo w ostatniej, jak już się coś działo, to albo byłem poza zasięgiem, albo coś innego mi nie pozwalało grać i MG musiał opętać Thiza 
|
Madame Picard
Moderator
|
#68 - Wysłana: 3 Sier 2011 12:41:11
Ja oczywiście jestem bardzo chętna do dalszej gry  ; postaci nie będę jednak zmieniać, przez jakiś czas chciałam, ale mi przeszło  .
|
Q__
Moderator
|
#69 - Wysłana: 3 Sier 2011 13:08:44
Ja chiba też se pogram, i postaci nie bedę zmieniał, najwyżej od środka ją zmienię  .
|
Paradoks
Użytkownik
|
#70 - Wysłana: 3 Sier 2011 20:04:38
JurgenJa tak samo: zostaję z moją postacią. Jeśli wolno poczynić sugestię: może by tak otworzyć nową sesję także dla innych forumowiczów, którzy w pierwszej części nie grali. Myślę, że kilkoro chętnych by się znalazło, a i fabularnie by nam to pasowało (inaczej operacyjnego i taktycznego trzeba by zNPCować, a to Ci chyba nie po drodze). Najwyżej znudzi im się i po miesiącu porzucą postać.  Kiedy startujemy, zdążymy przed końcem wakacji?
|
kanna
Użytkownik
|
#71 - Wysłana: 3 Sier 2011 22:54:23
Ja też chętnie pozostanę przy Ta'nar 
|
Jurgen
Moderator
|
#72 - Wysłana: 4 Sier 2011 08:13:20
Paradoks
Na nowych graczy jesteśmy oczywiście otwarci. Jak wszystko dobrze pójdzie (tzn. nie będę zawalony robotą w pracy i na budowie), to możliwe, że wystartujemy przed końćem wakacji. Na razie chcę dać czas ewentualnym kandydatom do gry i dopracować scenariusz, a raczej jego zarys.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#73 - Wysłana: 6 Sier 2011 23:30:22
Jurgen: Na nowych graczy jesteśmy oczywiście otwarci No więc myślałem, żeby jakoś bardziej to podkreślić, czy coś. Np. założyć jakiś nowy temat "ST: Nova 2 - rekrutacja" czy coś. 
|
Jurgen
Moderator
|
#74 - Wysłana: 17 Sier 2011 08:40:42
Paradoks
Szczerze mówiąc, to ja się bardziej boję o naszych dotychczasowych graczy. Szczególnie martwią mnie Eviva, Bashir i T'San...
|
Bashir
Moderator
|
#75 - Wysłana: 17 Sier 2011 09:24:26
JurgenBashir melduje się na rozkaz 
|
TSan
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 17 Sier 2011 10:08:54
Jurgen: Szczególnie martwią mnie Eviva, Bashir i T'San... Co ja? Mnie tu nie ma. Już dosyć namieszałam... 
|
Jurgen
Moderator
|
#77 - Wysłana: 17 Sier 2011 10:35:45
BashirAle rozumiem, że grasz La Rochem... TSanTu z kolei nie bardzo rozumiem  ...
|
Bashir
Moderator
|
#78 - Wysłana: 17 Sier 2011 10:42:03
Jurgen
A co dokładnie się z nim stało? Wydał jakiś dziwny rozkaz, został odsunięty od dowodzenia, zamknięty w szpitalu psychiatrycznym? I jak chcesz go stamtąd wyciągnąć?
|
Jurgen
Moderator
|
#79 - Wysłana: 17 Sier 2011 11:04:26 - Edytowany przez: Jurgen
[url=http://www.startrek.pl/forum/index.php?action =vthread&forum=7&topic=2964&page=56#msg230156][/ur l]
Od dowodzenia został odsunięty, bo chciał torturować kardassiańskich jeńców. Z aresztu już jest wyciągnięty.
|
Darnok
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 17 Sier 2011 11:22:00
Gdyby brakowało Ci graczy, to mógłbym się w jakimś odpowiednim momencie podpiąć- nie śpieszy mi się i tak ;)
|
Jurgen
Moderator
|
#81 - Wysłana: 17 Sier 2011 11:30:36
Darnok
Dopiero będziemy zaczynać, więc nie ma potrzeby podpinania się. Wystarczy stworzyć postać (chyba, że chcesz skorzystać z Twojego Winterspoona).
|
TSan
Użytkownik
|
#82 - Wysłana: 18 Sier 2011 10:29:48
Jurgen: Szczerze mówiąc, to ja się bardziej boję o naszych dotychczasowych graczy A ja tego nie bardzo rozumiem. Jesteśmy kwita  Ja po prostu wyłączam się z gry.
|
Jurgen
Moderator
|
#83 - Wysłana: 18 Sier 2011 10:34:59
TSan
OK
|
Bashir
Moderator
|
#84 - Wysłana: 18 Sier 2011 10:35:03
TSan: Ja po prostu wyłączam się z gry. Ojej  Dlaczego ? Jurgen: Z aresztu już jest wyciągnięty. Dobra. Mogę nim grać. Obcy pasożyt? Ujdzie. Zdecydowanie lepsze od herbaty...
|
Jurgen
Moderator
|
#85 - Wysłana: 26 Sier 2011 09:04:03
Przez najbliższy tydzień na pewno nie będzie mnie na forum, więc chcę jeszcze dzisiaj pozałatwiać sprawy organizacyjne. Pierwszą rzecz, o której myślałem, to zwiększenie załogi. W pierwszej sesji wyraźnie było widać, że brakuje ludzi. Dlatego przed następną misją dostaniemy wzmocnienia. DarnokBędziesz chciał grać Winterspoonem, czy stworzysz nową postać? EvivaBierzesz udział w drugiej części? Kanna Darnok Alucard Madame PicardZakładam, że między sesjami upłynie jakieś 2-3 tyg. czasu i że większość załogi dostała wolne. Napiszcie więc, co robili w tym czasie Wasi bohaterowie. Dla reszty mam inne zadania  .
|
Madame Picard
Moderator
|
#86 - Wysłana: 26 Sier 2011 10:49:30
Jurgen: Napiszcie więc, co robili w tym czasie Wasi bohaterowie. Czy mogę napisać, że Rosalinda randkowała w tym czasie z Jurgenem? 
|
Jurgen
Moderator
|
#87 - Wysłana: 26 Sier 2011 11:22:04
Madame Picard: Czy mogę napisać, że Rosalinda randkowała w tym czasie z Jurgenem? NIE  . Przecież napisałem w poście kończącym sesję, że Steier, Chase, Caeli i McCoy nie dostali wolengo, więc z randkowania nici.
|
kanna
Użytkownik
|
#88 - Wysłana: 26 Sier 2011 11:57:16
Madame PicardJak nie możesz randkowac z Jurgenem to może nasze postacie wyjadą na coroczny festiwal - naszego ulubionego, jak pamiętasz ;) - baletu mongolskiego? 
|
Bashir
Moderator
|
#89 - Wysłana: 26 Sier 2011 12:24:05
JurgenTo może czas założyć nowy topic z 3 częścią sesji  Rozumiem, że La Roche przebywa na tej planecie i trwa jego rekonwalescencja?
|
Jurgen
Moderator
|
#90 - Wysłana: 26 Sier 2011 12:38:17
BashirZałożyłem, że część czasu spędzi na rekonwalescencji, a część na tłumaczeniu się przed admirałami. Temat założę gdzieś początkiem września, natomiast tradycyjne zadanie domowe na początek szkoły pod tytułem "Co robiłem na wakacjach" można pisać tu  .
|