USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Propozycja nowej sesji - USS Nova cz.2
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
Autor Wiadomość
Jurgen
Moderator
#31 - Wysłana: 23 Wrz 2009 14:30:29
Maura

Jak to nie podaję maila? Ale nie ma problemu, jeżeli chcesz wkleić wstepny profil to najlepiej do "rozmów o sesji". Nie będe robił ograniczeń jezeli chodzi o wybór specjalizacji, każdy może sobie ją sam wybrać. Oczywiście w razie potrzeby kapitan La Roche będzie zmuszony zarządzić przeniesienie najbardziej odpowiadającego mu delikwenta, ale poki co żadnych ograniczeń nie ma.
Maura
Użytkownik
#32 - Wysłana: 23 Wrz 2009 15:00:37
Jurgen
Hm, nie przyzwyczaiłam się jeszcze do struktur forum i spojrzałam na wylogowanym. To dobry adres, rozumiem?
Jurgen
Moderator
#33 - Wysłana: 23 Wrz 2009 15:04:51
O ile dobrze wiem, to dobry.
Jurgen
Moderator
#34 - Wysłana: 30 Lis 2009 22:36:33
W związku z ostatnimi wydarzeniami mam ogłoszenie. Niestety, z drugą częścią sesji będzie problem. A będzie on tym większy, że powoli zbliżamy się do końca pierwszej części. Osią łączącą obie części miał być Gerek, co wobec absencji Fedka na forum znacznie utrudnia sprawę. Co gorsze, Fedek miał brać udział w tworzeniu zarysu scenariusza następnej sesji. Juz po odejściu deklarował dalszą przy niej pomoc, nie chciałbym jednak wykorzystywac jego pomysłu. Poza tym, i tak nie mam koncepcji, jak ewentulanie prowadzić gereka, więc jak by nie patrzeć - klapa.
Dlatego szukam jakiejś inspiracji i mam pytanie: sesji o jakim charakterze byście sobie życzyli? Znaczy, w sensie rodzaju misji, którą nasza załoga miałaby dostać... Szpiegowska, naukowa, militarna? A może coś zupełnie innego?
Alucard87
Użytkownik
#35 - Wysłana: 30 Lis 2009 22:44:01
Fajne byłoby coś naukowego (jakaś eksploracja, kolonizacja), z lekką nutką deka... no, z jakimś ciekawym plot twistem
Bashir
Moderator
#36 - Wysłana: 30 Lis 2009 22:48:02
Jurgen masz duże pole do popisu w zasadzie Możesz nas nawet do Delty wysłać... możemy spotkać jakąś anomalie jak w tngowskichm "Night terror". Jakaś kolonizacja w Delcie też nie byłaby zła, jak zasugerował Alucard. Wpleć do tego jeszcze jakąś małą potyczkę i będzie okey
Alucard87
Użytkownik
#37 - Wysłana: 30 Lis 2009 22:53:39
Bashir
Do Gammy prędzej. Bo z Delty nie ma łatwej kanonicznej drogi powrotnej Jak będziemy mieli gdzie się remontować, to nie popadniemy w Voyageryzm
Bashir
Moderator
#38 - Wysłana: 30 Lis 2009 22:57:17
Alucard87

Ale wtopa wstyd
Madame Picard
Moderator
#39 - Wysłana: 1 Gru 2009 11:07:15 - Edytowany przez: Madame Picard
Jurgen

Prowadzenie gry idzie Ci tak dobrze, że byłoby niewybaczalnym błędem rezygnowanie z kontynuacji. Sesja ma ciekawy scenariusz (bardzo filmowy, powiedziałabym) i obfituje w zagadki do rozwiązania, a przy tym widać, że masz jakąś jej wizję (chyba ) i prowadzisz ją bardzo sprawnie.
No dobrze, tyle tytułem kadzenia , a co do uwag bardziej konstruktywnych. Pomysł, jaki mi się nasuwa jako pierwszy, to misja szpiegowska na Kardasji, mająca na celu odkrycie, kto i dlaczego poprawia Hideki i atakuje statki w okolicy, a także kto na statku jest kardasjańskim szpiegiem. Pomysł drugi to misja badawcza w kwadrancie Gamma i odkrycie jakiegoś nietypowego tamtejszego społeczeństwa (może mieć powiązania z Dominium; zresztą, jak będzie z Gammy, to nawet musi), może w takim bardziej TOS-owym stylu, oni tam często spotykali jakieś dziwolągi. I tu w końcu moja Rosalinda mogłaby się wykazać czymś więcej niż zalotnym kręceniem tyłkiem .
Seybr
Użytkownik
#40 - Wysłana: 1 Gru 2009 11:08:55 - Edytowany przez: Seybr
Jak by co może i jak bym się skusił ? Jakiś mały epizod barmana, ala Quark :P.
kanna
Użytkownik
#41 - Wysłana: 1 Gru 2009 12:41:26
Seybr

moze bys Gereka przejął To by Jurgenowi ułatwiło trzymanie intrygi
Seybr
Użytkownik
#42 - Wysłana: 1 Gru 2009 13:03:58
kanna:
moze bys Gereka przejął To by Jurgenowi ułatwiło trzymanie intrygi

Musiał bym miec tyle czasu że hoho, pod koniec grudnia lub na początek stycznia kupuje kompa. Stary jest u rodziców, dla tego czasu zbytnio nie mam.

Ja i Garak, czemu nie ;]. Ale Quark jest mi bliższy sercu.
Madame Picard
Moderator
#43 - Wysłana: 1 Gru 2009 13:19:20 - Edytowany przez: Madame Picard
Seybr

Nie Garak tylko Gerek (Kardasjanin, postać wymyślona przez FederacyjneMSZ) . Garaka to ma prawo odgrywać tylko Nasz Drogi MG .

EDIT: W tym momencie pomyślałam, że wypadałoby rzecz uzgodnić z FederacyjneMSZ, bo inaczej znowu się chryja zrobi .
Paradoks
Użytkownik
#44 - Wysłana: 1 Gru 2009 17:06:22
Jurgen

Madame Picard:
Prowadzenie gry idzie Ci tak dobrze, że byłoby niewybaczalnym błędem rezygnowanie z kontynuacji.

Ano.

Generalnie, to Nova jest okrętem naukowym, więc na żadne misje szpiegowskie Dowództwo raczej by jej nie wysyłało, od tego Defianty są. A coś naukowego mogłoby być IMHO fajne, jakby się jeszcze dorzuciło do tego jakiś dyskusyjny dylemat filozoficzno-moralny czy cuś, żeby można się było pokłócić przy Earl Greyu.
Bashir
Moderator
#45 - Wysłana: 1 Gru 2009 17:09:10
Paradoks

Chase nie czytał najnowszego zarządzenia La Roche'a? Herbata na statku ma być zakazana
Jurgen
Moderator
#46 - Wysłana: 1 Gru 2009 18:53:08
Madame Picard
Seybr
kanna

Nikt nie będzie prowadził Gereka. Fedek, miał koncepcję, jak go prowadzić, a ja jej nie mam. Nawet gdybym ja miał, to obawiam się, że rola bardzo ograniczała by gracza...

Paradoks

Mam pewną koncepcję w tym stylu, ale obawiam się, że sesja byłaby krótsza od tej, pewnie mniej dopracowana (na tę miałem znacznie więcej czasu), no i nie byłaby w ogóle spektakularna. Mogłaby wręcz być nudniejsza i bardziej przegadana niż TNG...
Paradoks
Użytkownik
#47 - Wysłana: 1 Gru 2009 19:22:29
Bashir

Przecie La Roche sam ją zamawiał, jak go pierwszy raz admirałkowie maglowali, a T'Shan posłużyła za kelnerkę. Tak mi się przynajmniej coś kołaczę w głowie, bo chyba Chase był zapomniał jakoś to uszczypliwie skomentować i później nie mogłem sobie tego odżałować.

Jurgen

Hmm, właściwie miałbym kilka nieśmiałych pomysłów na wątki poboczne, jakimi można by wypełnić czas zastoju w wątku głównym lub zająć postacie mniej zaangażowane w niego. Spróbuję kiedyś to spisać i wysłać Ci na maila, żebyś zobaczył czy da się coś z tego zrobić.
Bashir
Moderator
#48 - Wysłana: 1 Gru 2009 19:27:18
Paradoks:
Przecie La Roche sam ją zamawiał, jak go pierwszy raz admirałkowie maglowali, a T'Shan posłużyła za kelnerkę. Tak mi się przynajmniej coś kołaczę w głowie, bo chyba Chase był zapomniał jakoś to uszczypliwie skomentować i później nie mogłem sobie tego odżałować.

Ojjj tam czeeepiasz się, po prostu wtedy zarządzenie jeszcze nie weszło w życie A odtąd z uwagi na bezpieczeństwo kapitana herbata jest zakazana
Jurgen
Moderator
#49 - Wysłana: 1 Gru 2009 19:46:25
Paradoks

Byłbym wdzięczny.
Paradoks
Użytkownik
#50 - Wysłana: 2 Gru 2009 19:49:19
Bashir

Bashir:
Ojjj tam czeeepiasz się, po prostu wtedy zarządzenie jeszcze nie weszło w życie A odtąd z uwagi na bezpieczeństwo kapitana herbata jest zakazana

Ale na DS9 La Roche nie ma już mocy prawodawczej, stąd to przerażenie w jego oczach, kiedy Ta'nar chciała zamówić herbatę i uniki, że niby Klingoni herbaty nie pijają. My to wszystko widzimy.

Miałem, tak swoją drogą, nadzieję, że zostanę pochwalony za pielęgnowanie polszczyzny poprzez użycie czasu zaprzeszłego w poprzednim poście, a tu nikt nie zauważył.
kanna
Użytkownik
#51 - Wysłana: 4 Gru 2009 19:48:38
Paradoks:
a tu nikt nie zauważył.

gdzie?
Paradoks
Użytkownik
#52 - Wysłana: 4 Gru 2009 19:55:58
kanna

kanna:
gdzie?

No właśnie. "(...)Chase był zapomniał(...) i później nie mogłem sobie tego odżałować."
kanna
Użytkownik
#53 - Wysłana: 4 Gru 2009 19:58:38
Paradoks

zapomniał był - to by było bardziej zaprzeszle ;)
Madame Picard
Moderator
#54 - Wysłana: 4 Gru 2009 20:01:33
kanna

Nie, to by było tylko przestawne .
kanna
Użytkownik
#55 - Wysłana: 4 Gru 2009 20:03:34
Madame Picard

zwykle byl jest po czasowniku w czasie zaprzeszłym
Paradoks
Użytkownik
#56 - Wysłana: 4 Gru 2009 20:07:41
kanna

kanna:
zapomniał był - to by było bardziej zaprzeszle ;)

Może i tak, ale już nie takie takie szyki przestawne między wszystkie świerzopy i dzięcieliny wieszczowie wkładali.
kanna
Użytkownik
#57 - Wysłana: 4 Gru 2009 20:14:30
Paradoks

wieszczowie zwykle mlodo na rózne suchoty umierali.. jestes zainteresowany? ;)
Paradoks
Użytkownik
#58 - Wysłana: 5 Gru 2009 14:55:33
kanna

Ale ja ambicji do wieszczowania nie mam, sesja zaspokaja moje potrzeby literackiego uzewnętrznienia się.
Jurgen
Moderator
#59 - Wysłana: 8 Sty 2010 18:25:37
No więc ogłoszeń parafialnych ciąg dalszy:

Pomysł z sesją z zarysem scenariusza naszkicowanym przez Fedka niestety upadł. Bardzo szkoda, bo scenariusz mógłby być naprawdę świetny (na miarę Toma Clancy'ego). Dla tych, którym podobał się ST6 byłaby to pozycja obowiązkowa. Ale nic. Zgodnie z duchem ludu kolejna koncepcja dotyczyłaby misji naukowej, mielibysmy przy tym, może nie zagadkę, ale pewne pytanie etyczne (moralne, filozoficzne, nazwijcie to jak sobie chcecie). Mój pomysł ma jednak pewien minus (znaczy, chyba minus). Podobno obecna sesja ma "filmowy" scenariusz. Nowa sesja miałaby scenariusz wybitnie "niefilmowy". Akcja byłaby zdecydowanie wolniejsza, być może nie byłoby nawet zagadki i gracze do końca nie wiedzieliby, jakie naprawdę jest zadanie, a po skończonej sesji nie wiedzieli, czy je wykonali. Generalnie to byłoby to pomieszanie TNG z DS9, z inspiracją X-Files. Ponieważ taka sesja wydaje mi się w pewnym sensie eksperymentem, chcę najpierw zapytac Was o zdanie.

PS Wiem, ze podaję mało szczegółów, ale przecież nie mogę za dużo powiedzieć.
Madame Picard
Moderator
#60 - Wysłana: 8 Sty 2010 18:41:16
Jurgen:
Akcja byłaby zdecydowanie wolniejsza, być może nie byłoby nawet zagadki i gracze do końca nie wiedzieliby, jakie naprawdę jest zadanie, a po skończonej sesji nie wiedzieli, czy je wykonali.

Jeszcze wolniejsza?!?!!
Ja to zrozumiałam tak, że z powodu braku wiedzy o tym, jakie jest zadanie, i o tym, czy je wykonujemy czy azali nie, zajęlibyśmy się tym, co lubimy najbardziej, czyli romansami, flirtami i innym budowaniem relacji . Mnie pasuje
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Propozycja nowej sesji - USS Nova cz.2

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!