Autor |
Wiadomość |
Jurgen
Moderator
|
#1 - Wysłana: 20 Wrz 2009 20:43:29 - Edytowany przez: Jurgen
Mam pytanie. Przede wszystkim do graczy w mojej sesji, ale oczywiście można się przyłączyć. No więc, czy ktoś z Was będzie chętny na kontynuację? Bo federacyjne MSZ podsunął mi pewnien pomysł i własnie rozważam, czy jakoś (i jak) go rozwinąć.
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 20 Wrz 2009 20:44:24
Podbije post;p
|
Maura
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 20 Wrz 2009 20:57:05
Bardzo będzie przeszkadzać, że realia DS9 znam głównie z ogólnego przeglądnięcia Waszej sesji? Podoba mi się sposób mistrzowania grze Jurgena ;). Oczywiście, zanim piszę nawiązując do świata przedstawionego, sprawdzam zgodność z kanonem w internetowej bazie danych.
|
Jurgen
Moderator
|
#4 - Wysłana: 20 Wrz 2009 20:57:58
Dodam tylko, że sesja miałaby być dalszym ciągiem naszej sesji i, oczywiście, zaczęłaby się dopiero, gdy ją skończymy.
|
Jurgen
Moderator
|
#5 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:00:37
MauraChyba nie, bo Kanna twierdzi, że DS9 nie zna  . inna sprawa, że Ona chyba też twierdzi, że ST zna słabo i wypowiada sie głównie przez OT  .
|
Madame Picard
Moderator
|
#6 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:01:26
Jurgen: i, oczywiście, zaczęłaby się dopiero, gdy ją skończymy. Jeśli tak, to ja byłabym chętna  .
|
FederacyjneMSZ
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:02:23
MauraZapraszamy na polską M-A, szybko się odnajdziesz. W razie problemów pisz do mnie 
|
Bashir
Moderator
|
#8 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:09:43
Jestem za 
|
Maura
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:15:42 - Edytowany przez: Maura
wszyscy Dziękuję za miłe powitanie. Poczekam więc na nową sesję.
FederacyjneMSZ Właśnie tam najchętniej szukam informacji.
|
kanna
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:27:46
Jurgen: inna sprawa, że Ona chyba też twierdzi, że ST zna słabo i wypowiada sie głównie przez OT. Znam TNG  Bardzo dobrze. A na dalszy ciąg, oczywiście, jestem chętna 
|
Jurgen
Moderator
|
#11 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:44:52
kannaA z DS9 sie podszkoliłas  ?
|
kanna
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 20 Wrz 2009 21:49:32
JurgenNo , niestety, DS9 przesuneło się na liście seriali oczekujących za Voya. A generalnie to najbardziej oglądam TOSa, bo Entek się skończył w telewizji 
|
Eviva
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 20 Wrz 2009 22:01:33
kanna: A generalnie to najbardziej oglądam TOSa Ach, męczennico w imię wyższych celów... No doprawdy nie wiem, jak to przeżyjesz 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 20 Wrz 2009 22:12:06
JurgenTo zbliżamy się już do końca?  Dopiero co się akcja zawiązała przecie.  Rozumiem, będzie to bezpośrednia kontynuacja tej, czyli następne zadanie Novy i wszyscy zachowujemy postacie, tak? Piszę się tak czy inaczej (acz z mniejszą niż wcześniej aktywnością), bo mi jak dotąd sesja w Twoim wykonaniu bardzo się podoba. 
|
kanna
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 20 Wrz 2009 22:12:24
Eviva: doprawdy nie wiem, jak to przeżyjesz Dzięki nadludzkiej sile woli, oczywiście  oraz wsparciu przyjaciół 
|
Arek
Użytkownik
|
#16 - Wysłana: 20 Wrz 2009 22:13:47
JurgenJa mógłbym wrócić. Od końca wakacji biłem się z myślami czy wrócić, ale nie chciało mi się tyle nadrabiać. Jeśli wciąż jestem mile widziany, to się piszę 
|
Jurgen
Moderator
|
#17 - Wysłana: 20 Wrz 2009 22:42:11
Paradoks1. Nie, dopiero teraz zrobi sie ciekawie  . Ale jezeli nastepna sesja ma być sesnowna, to muszę ją wczesniej dobrze przygotować, a z uwagi na rosnąca liczbę lektur do przeczytania przed w miarę szczegółowym szkicem scenariusza, muszę zrobic to odpowiednio wczesnie. 2. To będzie bezpośrednia kontynuacja z tymi samymi postaciami, choć oczywiście, jak ktoś życzy sobie zmienić tożsamość, to sprawa jest do dogadania  . ArekJa proponuję powrót jeszcze w tej sesji, zwłaszcza, że liczyłem na Twoją postać w perspektywie najbliższych (po wylocie z DS9) zdarzeń.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 20 Wrz 2009 23:02:26
ArekPewnie, że Cię chcemy! To nie to samo obrażać i besztać NPCów, co mieć kozła ofiarnego w postaci ambitnego i rozentuzjazmowanego czułkowca. Bardzo mi tego brakowało. Nie ma to jak użycie trafnych argumentów w trudnej sztuce zachęcania. 
|
Jurgen
Moderator
|
#19 - Wysłana: 22 Wrz 2009 16:23:24
Maura
Jeżeli masz ochotę, to do sesji możesz dołączyc juz teraz. Nova akurat będzie dokować przy DS9, więc nasza dzielna załoga może dostać jakieś posiłki.
|
Maura
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:21:20
Jurgen Dziękuję, przed dołączeniem stworzę postać.
|
Bashir
Moderator
|
#21 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:35:56
Jurgen Maura
Główny oficer taktyczny by się przydał ;)
|
Arek
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:44:24
BashirAch, szkoda że już mam postać.  Przy nowej wziąłbym taktycznego 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#23 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:49:55
BashirBashir: Główny oficer taktyczny by się przydał ;) Przecie Nova to statek naukowy, po co nam drugi taktyczny? ArekJurgenArek: Ach, szkoda że już mam postać. Przy nowej wziąłbym taktycznego Trzeba by Jurgena spytać, ale jeśli koniecznie chcesz, to chyba nie problem zostawić Shrana na DS9, żeby się kurował, i Tobie pozwolić na stworzenie nowej postaci. BTW wie ktoś, czy biter reflektuje na powrót do sesji, jak już wróci do Polski? Jeśli nie, najbardziej brakowałoby nam chyba właśnie operacyjnego.
|
Bashir
Moderator
|
#24 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:51:35
Paradoks: Przecie Nova to statek naukowy, po co nam drugi taktyczny Jak to drugi ? przecież Winterspoon jest tymczasowo taktycznym. A La Roche nie pali się żeby go awansować.
|
Arek
Użytkownik
|
#25 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:55:11
ParadoksAż takich szopek robić nie będziemy  Poza tym podejrzane by to było gdyby nagle jeden niebieski został na DS9, a drugi zostałby taktycznym 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 22 Wrz 2009 17:59:51 - Edytowany przez: Paradoks
BashirBashir: Jak to drugi ? przecież Winterspoon jest tymczasowo taktycznym. A La Roche nie pali się żeby go awansować. Miałem na myśli: nieNPC (czy raczej PC), drugi prowadzony przez jakiegoś użytkownika. ArekA musi koniecznie być niebieski?  Albo też moglibyśmy przenieść Shrana, żeby uzupełnił braki w kadrze sekcji taktycznej. Oficerowie Gwiezndej Floty są wykształceni raczej wszechstronnie, a i takie transfery są raczej na porządku dziennym. Tyle, że wtedy Shran byłby podwładnym Winterspoona.
|
Jurgen
Moderator
|
#27 - Wysłana: 22 Wrz 2009 19:38:15
Bashir Arek Paradoks
Ależ nie ma problemu. Z tego co pamiętam postać Arka, to równie dobrze mógłby zostać taktycznym. Jak pisał Paradoks, takie rzeczy się zdarzają (celował w tym chyba TNG). Być może ciężko wyobrazić sobie taki przeskok u starszego oficera, ale na niższych stopniach oficerskich byłoby to chyba zupełnie normalne. Chciałem jeszcze zauważyć, że np. Jurgen w swojej kairerze był i sternikiem (sekcja czerwona), i taktycznym (żółta). natomaist wolałbym nie robić szopek ze zmienianiem postaci bez konieczności.
Maura
Dobrze byłoby skonsultować ze mną główne założenia postaci, chociaż akurat nie wymagam, zeby jakikolwiek bohater miał taką, a nie inną specjalność. Chodzi raczej o to, żeby pasowała do świata w sesji (np. wiadomo, że Nova nie dostanie jakiegoś starszego, doświadczonego oficera).
|
Arek
Użytkownik
|
#28 - Wysłana: 22 Wrz 2009 20:09:25
JurgenJurgen: natomaist wolałbym nie robić szopek ze zmienianiem postaci bez konieczności. Dlatego mówiłem że zrobiłbym to tylko gdybym nie miał wcześniej postaci  Jurgen: Ależ nie ma problemu. Jeśli rzeczywiście to nie byłby problem, to ja jak najbardziej reflektuję na sekcję taktyczną. Bo na fizyce to znam się jak Vorta na sztuce  [ w końcu dopiero 3 rok mam fizykę], a jeśli chodzi o taktycznego to przynajmniej nie trzeba mieć większej wiedzy na dany temat, tylko być dobrym taktykiem/strategiem [a tu już u mnie dużo lepiej  ]
|
Bashir
Moderator
|
#29 - Wysłana: 22 Wrz 2009 22:26:39
Shran jest chorążym, więc prędzej zostanie głównym taktycznym Winterspoon. Kwestia tylko czy awansowany do pełnego porucznika czy nie. Inną opcję jaką widzę dla Shrana to operacyjny na miejsce Biterowego Michałowa , jeżeli Biter go porzuci. Maura jeżeli by chciała mogłaby ewentualnie swoją postać stworzyć do roli głównego taktycznego.
|
Maura
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 23 Wrz 2009 12:07:05
Jurgen Nie mam gg, Ty nie podajesz maila. Profil wstępny wkleić tutaj?
Specjalizacja - gdzie potrzeba, preferowana przyrodnicza, ratownicza lub ew. właśnie taktyczna [w innych wypadkach mogę nie być w stanie wymyśleć racjonalnych rozwiązań i wyprodukować technobełkotu na ich uazasadnienie.]; jeśli profil postaci się nada, może ona równie dobrze robić czasem za osobę znającą dobrze kulturę Bajoran.
|