USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Co To jest sesja RPG
 Strona:  ««  1  2  3  »» 
Autor Wiadomość
Picard
Użytkownik
#31 - Wysłana: 16 Kwi 2009 16:08:29
Doctor_Who

Taki typowy Żyd. Pejsy, broda, jarmułka, Koran pod pachą...

Świetne - nie wiem skąd tacy co myślą, że Żydzi uważają Koran za swoją świętą księgę.

Jurgen

No to piszemy i umieszczamy w stosownym temacie...
Jurgen
Moderator
#32 - Wysłana: 16 Kwi 2009 16:22:00
OK.
Doctor_Who
Użytkownik
#33 - Wysłana: 16 Kwi 2009 17:51:22
Picard

nie wiem skąd tacy co myślą, że Żydzi uważają Koran za swoją świętą księgę.

Skoro "nawet" szef komitetu obrony przed sektami nie odróżnia Tory od Koranu, to czego chcesz od biednego gracza?

A dla tych forumowiczów, którzy często grają w sesje poza forum - pamiętacie może jakieś tego typu zabawne wpadki, jakie przytoczyłem w poprzednim poście?
Darnok
Użytkownik
#34 - Wysłana: 16 Kwi 2009 21:14:51
Doctor_Who
Piątego, czy tam szóstego ;O ale mnie licz jako ostatniego, jeżeli zabraknie miejsca, to nie zabiję się z tego powodu
Doctor_Who
Użytkownik
#35 - Wysłana: 17 Kwi 2009 00:08:42
Darnok

Nie przewiduję limitu miejsc - zresztą i tak ruszamy dopiero za jakiś czas, co więcej będzie można się dołączyć w trakcie.
kanna
Użytkownik
#36 - Wysłana: 17 Kwi 2009 09:37:39
Madame Picard
kanna gania Jurgena za offtop... koniec świata się zbliża

wiosna -> wiosenne porządki -> sprzątanie garażu -> poprządek na Forum

za miesiąc mi przejdzie, nie musisz sie martwic
Domko
Użytkownik
#37 - Wysłana: 17 Kwi 2009 10:23:38 - Edytowany przez: Domko
Wiosna w jakiś sposób działa na ludzi - jedni sprzątają, inni... nie sprzątają. Nawet ja odczuwam jej skutki i dlatego czekam na zimę.

A co do RPG to można w prosty sposób wyjaśnić co to jest - Rabować Palić Gwałcić. Ot i cała filozofia.
kanna
Użytkownik
#38 - Wysłana: 17 Kwi 2009 11:15:05 - Edytowany przez: kanna
Domko
Rabować Palić Gwałcić.

Tylko po co, w takim razie, ludzi sobie wybierają magów??! Może po to ostatnie...
Domko
Użytkownik
#39 - Wysłana: 17 Kwi 2009 11:49:02
Sugerujesz, że to takie ciche wody są?
Madame Picard
Moderator
#40 - Wysłana: 17 Kwi 2009 12:03:35
Przypomina mi to taki rysunek Mleczki, jak rozmawia 2 Wikingów: w tej robocie najbardziej cenię sobie gwałcenie .
RaulC
Użytkownik
#41 - Wysłana: 18 Kwi 2009 20:33:47
Czy ktoś by reflektował na sesję rodem z fantasy?
Jurgen
Moderator
#42 - Wysłana: 18 Kwi 2009 20:58:31
RaulC

Czy ktoś by reflektował na sesję rodem z fantasy?

Na forum ST? Ale jakby się pare osób zebrało, to ja chętnie.
RaulC
Użytkownik
#43 - Wysłana: 18 Kwi 2009 21:07:52
Jurgen

A czemu by nie? trzeba trochę odetchnąć od ST. W końcu na forum jest temat "nie samym trekiem człowiek żyje", do tego quizy o fantasy i SF. Więc czemu nie miało by być gry?
biter
Użytkownik
#44 - Wysłana: 18 Kwi 2009 21:31:14
Jurgen
RaulC

Pytanie brzmi, kto miał by ją poprowadzić i czy działa by się ona w realiach znanych nam z jakiejś powieści/filmu czy też tworzymy zupełnie nowe universum,

Pierwsza wersja godzi w osoby niezorientowane w twórczości róznych autorów. Druga wymagała by stworzenia całego świata, wykonalne ale pracochłonne.

Tak czy siak był bym za, mogło b być ciekawie. Może ta gra co Czesio z Maślaną Anusiakiem i Konieczko grają?
kanna
Użytkownik
#45 - Wysłana: 18 Kwi 2009 21:33:39 - Edytowany przez: kanna
RaulC

Ja bardzo chetnie też

biter
Pierwsza wersja godzi w osoby niezorientowane w twórczości róznych autorów.

fakt niezorientowania w realiach ds9 w niczym mi w sesji Jurgena nie przeszkadza.
Jurgen
Moderator
#46 - Wysłana: 18 Kwi 2009 21:36:59
fakt niezorientowania w realiach ds9 w niczym mi w sesji Jurgena nie przeszkadza.

Ale też nie możesz cieszyć się jej wysublimowanymi powiązaniami trekiem w postaci DS9.
kanna
Użytkownik
#47 - Wysłana: 18 Kwi 2009 21:49:16
Jurgen

wysublimowanymi powiązaniami trekiem

no.... ale , nie wiedziec czemu, coraz się bardziej zniechęcona czuję do oglądania DS9
Jurgen
Moderator
#48 - Wysłana: 18 Kwi 2009 21:50:28
coraz się bardziej zniechęcona czuję do oglądania DS9

Chyba powinienem strzelić sobie w łęb. Albo przyjąć, że nie doceniasz prawdziwej sztuki.
RaulC
Użytkownik
#49 - Wysłana: 18 Kwi 2009 22:04:44
biter
Może ta gra co Czesio z Maślaną Anusiakiem i Konieczko grają?

Nie wiem w co oni grają, ale myślałem o czymś w stylu Andre Norton i "Świata czarownic" ewentualnie "Wiedźmina". Ale może być też własne uniwesum. Może być też świat jak z Tolkiena - byliby dobrzy i żli. Jeśli znaleźli by się chętni to pomyślałbym nad jakimś uniwersum. Widzę, że przynajmniej czwórka chętnych jest. Kategorie postaci to mogły by być: czarownice, magowie, żołnierze operujący magicznymi broniami, osoby, które nie koniecznie są tymi, którymi się wydają (przebrani za kobiety lub mężczyzn), osobnicy porozumiewający się ze zwierzętami, przeciwnicy - operujący jakimiś sztukami magicznymi lub technologią z obcego świata.

Może być też uniwersum jak ze średniowiecza i legendy o Królu Arturze - rycerze, piekne niewiasty (dobrzy i żli), magowie.
biter
Użytkownik
#50 - Wysłana: 18 Kwi 2009 22:13:33
Kategorie postaci to mogły by być: czarownice, magowie, żołnierze operujący magicznymi broniami, osoby, które nie koniecznie są tymi, którymi się wydają (przebrani za kobiety lub mężczyzn), osobnicy porozumiewający się ze zwierzętami, przeciwnicy - operujący jakimiś sztukami magicznymi lub technologią z obcego świata.

czarownice, magowie, żołnierze operujący magicznymi broniami, - To jest jasne.

osoby, które nie koniecznie są tymi, którymi się wydają - Dopler, Maskaradnik.

(przebrani za kobiety lub mężczyzn) - Trans...?

osobnicy porozumiewający się ze zwierzętami, - Harry Potter, Voldemort, Dr. Dolitle

przeciwnicy - operujący jakimiś sztukami magicznymi - Magowie, druidzi, posiadacze artefaktów

lub technologią z obcego świata. - Ra (SG)?

Może być też uniwersum jak ze średniowiecza i legendy o Królu Arturze - rycerze, piekne niewiasty (dobrzy i żli), magowie.

To pierwsze może być o niebo ciekawsze
RaulC
Użytkownik
#51 - Wysłana: 18 Kwi 2009 22:33:50
biter
Trans...?
Nie, po prostu tacy, którzy chcą ukryć swoją tożsamość.

Harry Potter, Voldemort, Dr. Dolitle
Albo władca zwierząt, a jeśli czytałeś "Świat czarownic" to sokolnicy.

Ra (SG)?
Nie zupełnie, bo oni byliby z innego świata - równoległego. U Nortonki zwali się Kolderczycy.
Madame Picard
Moderator
#52 - Wysłana: 18 Kwi 2009 22:35:51
RaulC

Ja też bym chętnie wzięła udział, jeśli nie masz nic przeciwko temu.
RaulC
Użytkownik
#53 - Wysłana: 18 Kwi 2009 22:50:03
Madame Picard

Może z różnych względów powinienem mieć. Ale nie mam.
Alucard87
Użytkownik
#54 - Wysłana: 19 Kwi 2009 01:55:25 - Edytowany przez: Alucard87
Kurczę... tak się rozpisujecie na te sesje, że i mnie przyszła ochota porządzić trochę Też bym z chęcią poprowadził jakąś sesję A że ostatnio najbliżej mi do klimatów SG-1, to...

A nawet jeśli nie tu na forum, to czy znaleźliby się wśród was chętni do zagrania sesji w takich klimatach na TrekSferze?

EDIT: Sesja Forumowa byłaby póki co bez Atlantydy.
Paradoks
Użytkownik
#55 - Wysłana: 19 Kwi 2009 11:04:08
Alucard87

Kurczę... tak się rozpisujecie na te sesje, że i mnie przyszła ochota porządzić trochę

Cóż... Ja swego czasu też miałem pomysł na sesję w klimatach ostatniego sezonu Enterprise z załogą NX-03 jako bohaterami. Do tego jednak na pewno nie dojdzie - fatalnie sprawdziłbym się w roli MG. Zresztą:

1. Von Braun Q__
2. Soviet Bitera
3. Hermasz Evivy
4. Nova Jurgena
5. Fantasty Raula
6. Stargate Alcurada

Nie wyszłoby tego odrobinę za dużo?
biter
Użytkownik
#56 - Wysłana: 19 Kwi 2009 11:36:50
Paradoks

1. Von Braun Q__
2. Soviet Bitera
3. Hermasz Evivy
4. Nova Jurgena
5. Fantasty Raula
6. Stargate Alcurada

Proponuję założyć w miejsce zlikwidowanego targu dział: Sesje RPG. A w dziale Gry rozmawiać o ST Online itp.
Madame Picard
Moderator
#57 - Wysłana: 19 Kwi 2009 14:45:40
Paradoks

Von Braun Q__
...niech spoczywa w pokoju

Był jeszcze Mirror Dragona.

Nie wyszłoby tego odrobinę za dużo?
Tym bardziej, że potem zapału starcza graczom na mniej więcej tydzień
Eviva
Użytkownik
#58 - Wysłana: 19 Kwi 2009 18:41:21
Madame Picard

Po tygodniu zatem otwierajmy nową sesję - to też sposób na życie.
kanna
Użytkownik
#59 - Wysłana: 19 Kwi 2009 18:46:49 - Edytowany przez: kanna
Madame Picard
Był jeszcze Mirror Dragona.

Mój faworyt do dzis żałuje, że Dragon się wycofał
Eviva
Użytkownik
#60 - Wysłana: 19 Kwi 2009 19:04:37
kanna

A mógł po prostu oddać dowodzenie mnie lub Tobie...
 Strona:  ««  1  2  3  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Co To jest sesja RPG

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!