| Autor |
Wiadomość |
Eviva
Użytkownik
|
#91 - Wysłana: 18 Sty 2009 22:06:59
Czy mi się zdaje, czy Rosalinda to nieodrodna siostrzyczka Mony nie tylko z krwi, ale i z zachowania?
|
Darnok
Użytkownik
|
#92 - Wysłana: 18 Sty 2009 22:13:29
Pragnę zaznaczyć, że uszkodzona ręka ma wpływ na takie czynniki jak walka albo zabieg chirurgiczny. Samodzielne opatrywanie ręki jest raczej nierozsądne 
|
kanna
Użytkownik
|
#93 - Wysłana: 18 Sty 2009 22:14:54
Eviva
Darnok
przesadzacie.. skórę sobie rozcieła i tyle.
|
Jurgen
Moderator
|
#94 - Wysłana: 18 Sty 2009 22:43:57
Czy mi się zdaje, czy Rosalinda to nieodrodna siostrzyczka Mony nie tylko z krwi, ale i z zachowania?
Fakt  . Poza tym, dermoregenerator i będzie po krzyku.
Biter
Na tym etapie sesji nie ma z tym żadnego problemu.
|
Madame Picard
Moderator
|
#95 - Wysłana: 19 Sty 2009 11:00:10
Eviva
W rzeczy samej  . Ale jednak bardziej od Mony nieśmiała.
|
Madame Picard
Moderator
|
#96 - Wysłana: 19 Sty 2009 12:49:00
biter
<Jurgen Szczegół nie jest członkiem załogi a bajer zapuszczę poza forum, nie chcę demoralizować>
To nie demoralizacja, wręcz przeciwnie, niech się młodzież uczy  .
|
kanna
Użytkownik
|
#97 - Wysłana: 19 Sty 2009 15:46:08
Jurgen
Póki co na statku jest jedynie Arana, Sylar i Rosalinda w ambulatorium, la Roche i Jurgen w gabinecie kapitana, zdaje się, że Winterspoon jeszcze jest w maszynowni, albo już poszedł na mostek. Na mostku jest Cobin, Kowalsky i O'Brien. Poza tymi osobami na statku uwijają się technicy z sekcji inżynieryjnej i ze stacji.]
Jak widzę, masz taka baze danych, gdzie na bieżąco wpisujesz pozycje każdego gracza... czy raczej przesuwasz figurki na planszy? 
|
Jurgen
Moderator
|
#98 - Wysłana: 19 Sty 2009 17:44:43
kanna
Ta baza daynych to wolkańska pamięć  . Może więc być zawodna..
A tak między nami (tylko nikomu nie mów), to Tal Shiar śledzi Was na bieżąco, więc jak coś zapomnę, to mam gdzie zapytać  .
|
Paradoks
Użytkownik
|
#99 - Wysłana: 19 Sty 2009 18:56:24 - Edytowany przez: Paradoks
Jurgen
Z ciekawości: jak wyglądają nasze mundury?  W 2370 w użyciu były dwa warianty: znany z TNG (z lewej) i VOY oraz DS9 (z prawej). Mi osobiście bardziej podoba się drugi.

|
biter
Użytkownik
|
#100 - Wysłana: 19 Sty 2009 19:00:12
Madame Picard
może innym razem, wysmaży się jakiś opis ala Markiz De Sade.
Co do mundurów to popieram wersję nr. 2.
|
Jurgen
Moderator
|
#101 - Wysłana: 19 Sty 2009 20:09:54
Paradoks
Nova to nowy okręt (Enterprise D to najwyraźniej 5-ta kolejność odśnieżania, znaczy zaopatrzenia  ), więc mamy nowe mundury.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#102 - Wysłana: 19 Sty 2009 21:44:19
Bashir
Podczas lotu ze stoczni na DS9 kapitan nie miał okazji poznać swojego tymczasowego pierwszego oficera?
Jurgen
Zdawało mi się, że do profilu psychologicznego personelu ma dostęp jedynie doradca, ewentualnie lekarze, ze względu na ochronę danych osobowych, czy cuś. Innymi słowy IMHO Jurgen nie powinien znać informacji o stanie psychicznym Chase'a, etc. Tak chyba nakazywałaby sądzić logika.
Oczywiście nie mam nic przeciwko, bardzo pasuje mi do mojej wizji postaci.
kanna
Jak napisałem, jest w swojej kwaterze i czeka na odpowiedź od Caeliego.
|
Bashir
Moderator
|
#103 - Wysłana: 19 Sty 2009 21:48:54 - Edytowany przez: Bashir
Paradoks
Podczas lotu ze stoczni na DS9 kapitan nie miał okazji poznać swojego tymczasowego pierwszego oficera?
Ups, mój błąd. Myślałem że Chase'a tam nie było
Jurgen, przeedytuj proszę:
Jeszcze nie miałem przyjemności go spotkać, ale jego akta... niepokoją mnie
na:
Co prawda w czasie lotu ze stoczni na stację nie zauważyłem nic niepokojącego, ale jego akta mnie niepokoją.
|
kanna
Użytkownik
|
#104 - Wysłana: 19 Sty 2009 22:09:07
Paradoks
Jak napisałem, jest w swojej kwaterze i czeka na odpowiedź od Caeliego.
No ja to wiem, ale Ta'nar nie wie  poczeka, az jej komputer odpowie...
|
Madame Picard
Moderator
|
#105 - Wysłana: 19 Sty 2009 22:10:37
Paradoks
Zdawało mi się, że do profilu psychologicznego personelu ma dostęp jedynie doradca, ewentualnie lekarze, ze względu na ochronę danych osobowych, czy cuś.
Pierwszy oficer jest jakby "kadrowym", więc jak najbardziej jest tą osobą, która ma dostęp do tego typu informacji. Tak mi się przynajmniej wydaje.
Bashir
Jurgen, przeedytuj proszę:
Skoro już przechodziłam obok, to postanowiłam się na coś przydać i przeedytowałam  .
|
Jurgen
Moderator
|
#106 - Wysłana: 19 Sty 2009 22:20:31
Paradoks
Jurgen nie zna profilu psychologicznego Chase'a (nikt np. nie mówił o uzalezneiniu, problemach itp.). Chodzi o akta personalne - przbieg służby (był wypadek, nie ma winnych, sprawa utajniona), a na pewno nie jst tajemnicą, że nie służył na okręcie liniowym.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#107 - Wysłana: 19 Sty 2009 22:57:54 - Edytowany przez: Paradoks
kanna
No ja to wiem, ale Ta'nar nie wie poczeka, az jej komputer odpowie...
Zdawało mi się, że można uznać, że komputery mówią prawdę i nie fatygować MG, żeby tylko powiedział oczywistą oczywistość.
Jurgen
Jurgen nie zna profilu psychologicznego Chase'a (nikt np. nie mówił o uzalezneiniu, problemach itp.).
Nie mówił o problemach? "... z tego, co czytałem, wygląda jakby miał problemy sam ze sobą."
że nie służył na okręcie liniowym.
Jak wspomniałem w biografii trzy lata służył na Galaxy, a nawet przez kilka miesięcy był samodzielnym naukowym.
Ale nie przejmuj się. Taki już jestem czepialski, jak prawdopodobnie zauważyłeś.
kanna
Chase jest Komandorem Porucznikiem. 
|
kanna
Użytkownik
|
#108 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:04:36
Paradoks
A co tak się Komandor dziś czepia, Komandorze? 
|
Bashir
Moderator
|
#109 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:04:38
Madame Picard
Dziękuje
Jak Jurgen się zgodzi chciałem jeszcze nanieść taką poprawkę do historii swojej postaci:
W 2366r. zostaje ciężko ranny w czasie potyczki z bliżej niezidentyfikowanym pirackim statkiem blisko granicy z Unią Kardasjańską.
na
W 2366r. zostaje ciężko ranny w czasie potyczki z kardasjańskim okrętem typu Galor.
Wcześniej nie wiedziałem czy w 2366 jeszcze toczyła się wojna z Kadrasją a wtedy nie chciało mi się sprawdzać  teraz sprawdziłem . Pokój był w 2367 
|
Alucard87
Użytkownik
|
#110 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:09:34
Takie pytanie - jak ja mam w końcu mówić do La Roche'a? Bo mi się wydaje, ze jednak Komandorze. Tak mi sie przynajmniej widzi po pierwszych sezonach DS9, gdzie wszyscy bez wyjątku mówili tak do Sisco, póki miał te trzy kropki.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#111 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:15:03
Alucard87
Tak, tylko, że Sisko nie był kapitanem DS9, tylko po prostu jej dowódcą. La Roche jest natomiast kapitanem Novy.
kanna
A co tak się Komandor dziś czepia, Komandorze?
Ordung must sein? 
|
kanna
Użytkownik
|
#112 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:17:28
Paradoks
Ordung must sein?
a czy to przypadkiem nie tekst Jurgena? 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#113 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:31:19
kanna
Pssst! Bo jeszcze gotów wytoczyć mi proces o naruszenie praw autorskich.
|
Jurgen
Moderator
|
#114 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:47:36
Biter
<Mam jedynie nadzieję że przed odlotem oficerowie dostaną jakieś wezwanie na pokład bo ja dajmy na to jestem zakwaterowany na stacji i wygodnie mi z tym a jak mnie zostawicie to będzie lekki problem, dla was nie dla mnie.>
Tak, zostaną. A i jeszcze jedno - podejrzewałem, że Bashir gotów jest nas zwierzątek pozbawić, więc mam plan awaryjny  .
Paradoks
z tego, co czytałem, wygląda jakby miał problemy sam ze sobą."
To sa przypuszczenia Jurgena wynikające z tego, jak rozwija się jego kariera. Jakby czytał to, co napisałeś, to od razu by go do Ta'nar wysłał  .
Natomiast co do Galaxy, to wyraziłem się nieprecyzyjnie - bo nie służył jako oficer liniowy, a jako oficer naukowy. Innymi słowy: nie był taktycznym/operacyjnym/sternikiem itp.
Bashir
Jurgen się zgadza  . Ale to Madame Picard lub Q muszą przzedytować post z charakterystyką Twojej postaci.
Alucard87
Zgadzam sięz paradoksem. Poza tym, w 6-tym sezonie DS9 jest to wytłumaczone na przykładzie Jadzi (była komandorem lub komandorem porucznikiem).
Paradoks
kanna
Ordung must sein?
Nie, tekst Jurgena to Ordnung muss sein  .
|
Paradoks
Użytkownik
|
#115 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:57:03
Jurgen
To sa przypuszczenia Jurgena wynikające z tego, jak rozwija się jego kariera
Pozostaje pogratulować Jurgenowi intuicji.
Innymi słowy: nie był taktycznym/operacyjnym/sternikiem itp.
Ahaa. Trzeba było tak od razu.
Nie, tekst Jurgena to Ordnung muss sein
Naturalnie błąd został popełniony celowo, coby zostawić sobie furtkę prawną na wypadek wspomnianej ewentualności. 
|
Bashir
Moderator
|
#116 - Wysłana: 19 Sty 2009 23:59:11
Jurgen
A i jeszcze jedno - podejrzewałem, że Bashir gotów jest nas zwierzątek pozbawić, więc mam plan awaryjny.
A to zwierzątka są częścią większego planu i ja nic o tym nie wiem? 
|
Jurgen
Moderator
|
#117 - Wysłana: 20 Sty 2009 08:06:26
A to zwierzątka są częścią większego planu i ja nic o tym nie wiem?
Zwierzątka? Nie, po prostu może być z nimi wesoło. A skoro kapian się nie zgodził, to załatwimy to inaczej  .
|
biter
Użytkownik
|
#118 - Wysłana: 20 Sty 2009 10:59:48
Jurgen
Proponuj e kontakt z przemytnikami/Quarkiem
|
Jurgen
Moderator
|
#119 - Wysłana: 20 Sty 2009 11:59:31
biter
Jest to jakieś rozwiązanie, ale mój plan... zresztą, nie będę psuł niespodzianki. W każdym razie bedzie kanoniczne  .
|
Madame Picard
Moderator
|
#120 - Wysłana: 20 Sty 2009 13:33:52
Bashir
Done.
Jurgen
mój plan... zresztą, nie będę psuł niespodzianki. W każdym razie bedzie kanoniczne.
Tribble? 
|