| Autor |
Wiadomość |
Jurgen
Moderator
|
#61 - Wysłana: 17 Sty 2009 19:55:23
Alucard87
Ale narobiliście z tym wyłączeniem rdzenia  . Nie znalazłem dokładnych informacji, ale restart reaktora po awaryjnym wyłączeniu zajmuje parę dni (tydzień?). Nie mam zamiaru tak długo na DS9 siedzieć (bo mi pomysłów braknie i się faktycznie Deep Sleep 9 zrobi  ) . Będe musiał jakiś technobełkot uskutecznic, co by to nie więcej niż kilka godzin zajęło...
|
Eviva
Użytkownik
|
#62 - Wysłana: 17 Sty 2009 19:56:34
A tymczasem doktor Arana siedzi w ogrodzie, Chase też i udają, że się wzajemnie nie dostrzegają....
|
Bashir
Moderator
|
#63 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:00:53
Bo Chase jest emo, jak już ustaliliśmy  jak chcesz go podrywać to spróbuj mu zaimponować tnąc się żyletką lub coś w tym stylu 
|
Jurgen
Moderator
|
#64 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:04:25 - Edytowany przez: Jurgen
Eviva
Bashir
Spoko, dajcie Paradoksowi czas na odezwanie się  ...
PS Szkoda, że napisałem, że Steier jest żonaty, bo gdyby nie był, można by ciekawy wątek z Rosalindą i Jurgenem pociągnąć  .
|
Madame Picard
Moderator
|
#65 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:07:57
Jurgen
bo mi pomysłów braknie i się faktycznie Deep Sleep 9 zrobi)
No - to będzie kanonicznie  .
Szkoda, że napisałem, że Steier jest żonaty, bo gdyby nie był, można by ciekawy wątek z Rosalindą i Jurgenem pociągnąć.
A nie mówiłam, że szkoda? Widzę teraz dwa wyjścia: albo wywalisz* tę żonę z opisu albo małżeńska wierność komandora Steiera zostanie wystawiona na mocną próbę  .
* W Voyagerze jest taka piękna scena jak Kaśka zmienia parametry swojego holodekowego amanta i mówi z taką bezcenną miną: Delete the wife! 
|
Paradoks
Użytkownik
|
#66 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:08:35
Eviva
Bashir
Jurgen
Opracowywanie stosownego tekstu do zagadania w toku...
|
Eviva
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:14:06
Paradoks
Wow!
|
Jurgen
Moderator
|
#68 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:22:00 - Edytowany przez: Jurgen
Madame Picard
A nie mówiłam, że szkoda? Widzę teraz dwa wyjścia: albo wywalisz* tę żonę z opisu albo małżeńska wierność komandora Steiera zostanie wystawiona na mocną próbę
Jeżeli możesz, to wyedytuj to (ja juz chyba nie mogę). A jak nie możesz, to usuń ten post (tzn. kapitana i pierwszego oficera) dodam ich znowu, to przynajmniej temat na górę listy wskoczy. Z dwojga złego, wolę tę żonę wykreślić niż zawód Rosalindzie zrobić, bo, ja jak ja  , ale Jurgen jest osobą logiczną i kosekwentną. I gdyby wybrał sobię żonę, to z pewnością taką, którą nie byłoby logiczne zostawić czy zdradzić  . I nawet jedną taką (pozostając w świecie fikcji) zdążyłem wymyślić  .
* W Voyagerze jest taka piękna scena jak Kaśka zmienia parametry swojego holodekowego amanta i mówi z taką bezcenną miną: Delete the wife!

|
Madame Picard
Moderator
|
#69 - Wysłana: 17 Sty 2009 20:34:40
Jurgen
Jeżeli możesz, to wyedytuj to (ja juz chyba nie mogę).
Z prawdziwą przyjemnością  .
Voila:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=vthr ead&forum=7&topic=2520&page=0#3
|
Jurgen
Moderator
|
#70 - Wysłana: 17 Sty 2009 21:08:39
zlikwidowałam żonę - Madame Picard
Właśnie zacząłem się zastanawiać, czy Madame Picard nie powinna iść siedzieć za morderstwo, a ja za podżeganie do niego  .
|
Alucard87
Użytkownik
|
#71 - Wysłana: 17 Sty 2009 21:23:04
ale restart reaktora po awaryjnym wyłączeniu
no, właśnie, po awaryjnym  czyli jak wszystko jest na chybcika robione, olewane są procedury wygaszania reakcji, kontrola balansu materii i antymaterii i inne takie
To jak wyłączyć silnik samochodu zalewając go wodą (awaryjnie) albo zredukować bieg, wrzucić luz, przekręcić kluczyk  Który szybciej wstanie? 
|
Jurgen
Moderator
|
#72 - Wysłana: 17 Sty 2009 21:27:25
Alucard87
Wiadomo  . Dlatego podkreśliłem "awaryjne". Do tego, możnaby wykorzystać systemy stacji do szybszego restartu.
|
Alucard87
Użytkownik
|
#73 - Wysłana: 17 Sty 2009 21:33:54
Albo odpalić 'na krótko' 
|
Madame Picard
Moderator
|
#74 - Wysłana: 17 Sty 2009 21:52:34
Jurgen
Po trupach do celu  .
|
Jurgen
Moderator
|
#75 - Wysłana: 17 Sty 2009 22:00:08
Madame Picard
Po trupach do celu .
Ja nie powiedziałem, że:
a) Jurgen dąży do jakiegoś celu,
b) że jakiś cel będzie czy też, że cel będzie i zostanie osiągnięty.
Po prostu w innej sytaucji, nic by się nie stało, przez co mógłby nam bardzo ciekawy wątek umkńąć. Taki w stylu antycznej tragedii: Bo tak: albo Jurgen musiałby zdradzać żonę, albo musiałby jakieś nadzieje Rosalindzie robić, na próżno oczywiście., I tak źle, i tak niedbrze. W końcu t5rzeba by sobie w łeb fazerem strzelić, a to - w porównaniu do współczesnej broni - tak spektakularne nie jest  .
Chyba że miałas na myśli Rosalindę, ale w takim razie Jurgen będzie musiał na nią w inny sposób spojrzeć  .
Alucard87
Albo odpalić 'na krótko'
Już sobie wyobrażam, jak Cobin z szefem wydzierają jakieś przewody i odpalają reaktor  .
|
kanna
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 17 Sty 2009 22:07:53
Jurgen
Cobin z szefem wydzierają jakieś przewody i odpalają reaktor
Tylko bardzo prosze wczesniej uprzedzic, żeby Ta'nar zdążyła się ewakułować w bezpiezne miejsce... 
|
Jurgen
Moderator
|
#77 - Wysłana: 17 Sty 2009 22:16:20
Tylko bardzo prosze wczesniej uprzedzic, żeby Ta'nar zdążyła się ewakułować w bezpiezne miejsce...
Nie masz się czego obawiać, w końcu wszyscy jesteśmy tu cywilizowanymi i odpowiedzialnymi ludźmi. Przynajmniej taką mam nadzieję  .
|
Madame Picard
Moderator
|
#78 - Wysłana: 17 Sty 2009 22:18:45
Jurgen
Właściwie to miałam na myśli siebie: Madame Picard  .
(Żartuję oczywiście!!!)
|
Alucard87
Użytkownik
|
#79 - Wysłana: 17 Sty 2009 23:43:07
Darnok
jeszcze podporucznik, sir
Zastosowałem taką analogię, że na poczatku TNG Geordi był Lieutenant Jr. Gr., ale mówili do niego lieutenant. Tak samo Łysy do Daty mówił Commander, mimo, że ten był tylko lieutenant commander. Grzecznościówka taka  i dla wygody chyba też 
|
Darnok
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 18 Sty 2009 00:26:02
Alucard87
W takim razie się zastosuję, ale w obecności prawdziwego porucznika to trochę kłopotliwe będzie 
|
Alucard87
Użytkownik
|
#81 - Wysłana: 18 Sty 2009 01:17:07
Na ekranie nie było problemów (u nas wystarczy napisać, do kogo się mówi)
Jurgen
Na Novej też mogę zrobić taki motyw, jak Geordi na E-D, żeby przetransferować kontrolę nad maszynownią na mostek?
|
Jurgen
Moderator
|
#82 - Wysłana: 18 Sty 2009 09:08:16
Alucard87
Do dowódcy, bez wzgledu na stopień, wypada mówić kapitanie.
|
Paradoks
Użytkownik
|
#83 - Wysłana: 18 Sty 2009 11:26:04
Darnok
W takim razie się zastosuję, ale w obecności prawdziwego porucznika to trochę kłopotliwe będzie
Czemu? Co za problem powiedzieć "Poruczniku Winterspoon"?  Wtedy nie będzie wątpliwości o kogo chodzi.
Alucard87
Na Novej
Na Novie...  Wybacz, ale kłuję mnie to w oczy. Ot, takie dziwactwo.
jak Geordi na E-D, żeby przetransferować kontrolę nad maszynownią na mostek?
Na mostku CEO (główny inżynier) ma swoją własną, siedzącą konsolę (tak, jak na Voyagerze). Trzeba przyznać, że mamy całkiem przestronny mostek. Jest jeszcze "konsola misji" przeznaczona do niewiadomoczego (tu mogła by usiąć Kesa/Ta'nar, coby nie robić Rosalindzie konkurencji o kolana Jurgena) oraz dwie stojące konsole uniwersalne, z tyłu.
|
kanna
Użytkownik
|
#84 - Wysłana: 18 Sty 2009 11:52:16 - Edytowany przez: kanna
Paradoks
coby nie robić Rosalindzie konkurencji o kolana Jurgena
czemu zakladasz, ze Ta'nar zainteresowana jest kolanami Pierwszego? Mamy tez wyższe szarże na mostku... 
|
Darnok
Użytkownik
|
#85 - Wysłana: 18 Sty 2009 12:18:43
Paradoks
Ok. Dzięki za porady, moja wiedza nie sięga ponad Entka i Voya (TNG oglądałem, ale mało zapamiętałem  )
|
Eviva
Użytkownik
|
#86 - Wysłana: 18 Sty 2009 12:21:58
Darnok
moja wiedza nie sięga ponad Entka i Voya
Moja nie sięga poza TOS i TNG i ENT, a to też fatalnie. Musze ponadrabiać zaległości, i to jak najszybciej.
|
RaulC
Użytkownik
|
#87 - Wysłana: 18 Sty 2009 13:47:08
Eviva
Moja nie sięga poza TOS i TNG i ENT, a to też fatalnie. Musze ponadrabiać zaległości, i to jak najszybciej
Ja mam wybiórczo i VOY i DS9, ale wiem kto to i Quark i Garak i jeszcze parę osób z DS9. Jadzia jest moją trzecią ulubioną kobietą Treka po Kaśce i mamusi Troi.
|
Bashir
Moderator
|
#88 - Wysłana: 18 Sty 2009 16:45:52
biter
Alucard87
Może warto by było czasami poczekać na odpowiedź trochę dłużej  bo to wyszło daremnie teraz. La Roche sobie wchodzi do maszynowni Cobin coś mu referuje i idzie sobie na mostek a Michałow jeszcze lepiej zrobił... zameldował się, zapytał o rozkazy i poszedł również nie czekając na odpowiedź ;/ Więc proponuje czekać trochę dłużej na reakcję gracza zwłaszcza, że przecież nie siedzimy na necie 24h a dopuszczalny czas reakcji to 48h ...

|
Jurgen
Moderator
|
#89 - Wysłana: 18 Sty 2009 19:48:54
Bashir
Warto by było. Jak tylko sesja się rozkręci, to będziemy tego bardziej pilnować. tak jak i kierowania innymi postaciami (Biter i Quark  ).
|
biter
Użytkownik
|
#90 - Wysłana: 18 Sty 2009 20:43:49
Jurgen
Oj wybacz z tym Quarkiem, on mi tylko holokabinę zaproponował. Nie uznałem za konieczne zgłaszać tego do MG jesli się pomyliłem to przepraszam 
|