USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Mirror - rozmowy o sesji
 Strona:  ««  1  2  ...  8  9  10  11  12  ...  16  17  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#271 - Wysłana: 8 Paź 2008 20:51:40 - Edytowany przez: Q__
kanna

Widzę, że Kesa pozazdrościła Xonowi roli zakały. W obu sesjach.
kanna
Użytkownik
#272 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:00:24
Q__

To nie moja wina ;( Arana przedawkowała stymulant, a Chase... no cóż :/
Q__
Moderator
#273 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:03:50
kanna

Ależ nie mówię, że to wina, dostrzegam fakt.
Eviva
Użytkownik
#274 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:04:32
kanna

Arana niczego nie przedawkowała, wypraszam sobie. Dała obliczona dawkę - a ze Kesa jst osobniczo uwrażliwiona, to juz trudno.
kanna
Użytkownik
#275 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:05:05 - Edytowany przez: kanna
Q__

Gł. schwartz charaktera zabrakło, a natura nie lubi próżni... podobno
Q__
Moderator
#276 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:21:27
kanna

Po co? W Treku zawsze wszyscy zacni byli.
kanna
Użytkownik
#277 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:23:17
Q__

Poza tym, Kesa nie jest wcale niemiła... wprost przeciwnie Okoliczności sa po prostu niesprzyjające.
Q__
Moderator
#278 - Wysłana: 8 Paź 2008 21:41:05
kanna

Człowiek bardziej hołduje dobru niźli złu, tylko warunki nie sprzyjają mu?
kanna
Użytkownik
#279 - Wysłana: 8 Paź 2008 22:20:15
Q__

O to to
Oczywiście abstrahując od tego, że Kesa nie jest człowiekiem
Q__
Moderator
#280 - Wysłana: 9 Paź 2008 02:03:55
kanna

Oczywiście abstrahując od tego, że Kesa nie jest człowiekiem

I pewnie nawet za to określenie by się obraziła.
kanna
Użytkownik
#281 - Wysłana: 9 Paź 2008 11:18:54
MG, czekamy na reakcję ochrony - lub brak reakcji - w laboratorium.
Q__
Moderator
#282 - Wysłana: 9 Paź 2008 14:24:27
Oj bo jeszcze pierwsze zejście śmiertelne w mian cast będzie, albowiem Chase mozę nie mieć tyle "szczęścia" co Abrams.
kanna
Użytkownik
#283 - Wysłana: 9 Paź 2008 20:37:02
Q__
pierwsze zejście śmiertelne

Jakie zejście, od kilku kopniaków? Przeciez ma ten specjalny mundur wzmocniony czyms tam Chyba ze się przebrał, nie pamietam; Kesa się w każdym razie przebrała, moje niedpoatrzenie :/
Paradoks
Użytkownik
#284 - Wysłana: 9 Paź 2008 20:37:35 - Edytowany przez: Paradoks
kanna
Eviva

Na podstawie czego Kesa poleciła ochronie zbadanie krwi Chase'a? "Wyczytała" jego uwagę o jej szybkim oddechu? Nie pomyślał wprost o swoim uzależnieniu. Poza dlaczego Arana na samym początku zbadała jego krew, nie słysząc przecież polecenia Kesy? Podręczny hiposprej wygląda dość neutralnie i nie można na pierwszy rzut oka stwierdzić co zawiera. Poza tym Arana nie powinna najpierw wykonać dokładnego skanu całego ciała w poszukiwaniu ewentualnych urazów wewnętrznych, krwotoków, etc? Na podstawie czego kazała go przywiązać? Nieprzytomny, poobijany, nieagresywny i słaby fizycznie naukowiec pod działaniem środka przeciwbólowego stanowi jakieś zagrożenie? Ogólnie widzę tu dużą stronniczość.

To by było na tyle w kwestii czepiania się i szukania dziury w całym. Tymczasem czekam(y) na odzyskanie przytomności. Wymyślanie sensownej wymówki w toku.
kanna
Użytkownik
#285 - Wysłana: 9 Paź 2008 20:39:48 - Edytowany przez: kanna
Paradoks

Kesa uznała, że pewnie pod wpływem czegos jesteś, skoro Ci sie podniecenie seksualne zamienia w agresję bez dania racji.

Poza tym, to miał byc kawałek mojej linii obrony do Kapitana(wiara, że cos Chase brał) - na trzeźwo by Klingonki nie atakował.
Tyle, że kesa nie zdążyła swojej linii obrony przedstawić .
Eviva
Użytkownik
#286 - Wysłana: 9 Paź 2008 20:50:43 - Edytowany przez: Eviva
Paradoks

Dokonała skanu. Czytaj dokładniej. Poza tym każdy lekarz na pierwszy rzut oka rozpozna ćpuna, poobijanego czy nie. Istnieje też coś takiego jak instynkt medyczny. A czemu kazała go przywiązać? Z tego samego powodu.
Nie czepiaj się Arany, wie, co robi.
Paradoks
Użytkownik
#287 - Wysłana: 9 Paź 2008 21:15:06
kanna

Kesa uznała, że pewnie pod wpływem czegos jesteś, skoro Ci sie podniecenie seksualne zamienia w agresję bez dania racji.

Nie mi, Chase'owi. Rozróżniaj ich.

To była chęć ośmieszenia Klingonki z powodu uprzedzeń i ciekawości. Dwie ostre bójki w ciągu niespełna 6 godzin to dość ciekawy wynik, tak więc po części mu się to udało.

Eviva

Mea culpa, choć "włączenie fazera" nie musi być jednoznaczne z kompletnym skanem. Polemizowałbym też nad brakiem poważnych urazów. Oprócz odwoływania się do charakterystyki postaci przytomności nie traci się chyba (chyba: nie mam żadnej wiedzy medycznej) ot, tak. I nie zwalaj tego na prochy. Zgodnie z moim zamysłem nie wpływają one znacząco na psychikę, jedynie ograniczają czucie bólu, gwałtowne objawy i agresja występują tylko przy gwałtownym detoksie.

Generalnie nie wiem czy zauważyłaś, że postać Chase'a jest pełna nawiązać do House, MD, motyw uzależnienia od środka przeciwbólowego jest wręcz perfidnym zerżnięciem stamtąd. Nie myl klasycznego ćpuna z geniuszem, któremu prochy pozwalają bardzo efektywnie pracować, nie szkodząc otoczeniu.

Nie odbierzcie tego jako jakiśtam osobistych pretensji, ot swobodna dyskusja podczas oczekiwania na odzyskanie przytomności. Przyznam, że sesja okazała się być dla mnie całkiem przyjemną zabawą.
Eviva
Użytkownik
#288 - Wysłana: 9 Paź 2008 21:23:15
Paradoks

Nie chodzi o to, że Chase fiksuje pod wpływem środka, ale ze wogóle bierze. Arana nie może tego nie odnotować. A co do urazów, to dla Arany "poważny uraz" to naprawdę poważny, nie jakieś tam głupie złamane żebro czy wybity ząb.
kanna
Użytkownik
#289 - Wysłana: 9 Paź 2008 21:28:24
Paradoks

Rozróżniam, rozróżniam, to taki sktót myślowy Ciebie i Chase'a łatwo rozwróżnic, większy problem jest z Jurgenem, Jurgenem i mirror Jurgenem

To była chęć ośmieszenia

Ech, ta dusza naukowca Powinnam była Kesa Chase'owi mocniej przylać, to by się mu eksperymentów odechciało...
Pierwsza bójka się nie liczy, bo Xon to kretyn, a z tej Kesa sie spokojnie wybroni, zaraz jak się ocknie
Paradoks
Użytkownik
#290 - Wysłana: 9 Paź 2008 21:45:34
Eviva

Nie chodzi o to, że Chase fiksuje pod wpływem środka, ale ze wogóle bierze. Arana nie może tego nie odnotować. A co do urazów, to dla Arany "poważny uraz" to naprawdę poważny, nie jakieś tam głupie złamane żebro czy wybity ząb.

Bierze, bo to oficjalne zalecenie medyczne, jak każdy inny lek. Nie musi nic odnotowywać, bo taka wzmianka znajduje się w jego aktach medycznych. Podwyższoną dawkę zawsze można jakoś wytłumaczyć (choćby rozregulowaniem aparatury, sama rozpoczęłaś ten wątek), lekarz (przynajmniej niemirrorowy) nie powinien tak pochopnie osądzać pacjenta.

Natomiast nie lekceważyłbym pobicia starszego oficera do nieprzytomności. Ktoś musi być za to odpowiedzialny, jeśli Kesa pod wpływem "dopalacza" nie była tego w pełni świadoma to Arana powinna przewidzieć taką ewentualność. Ktoś musi być winny.

kanna

Pierwsza bójka się nie liczy, bo Xon to kretyn, a z tej Kesa sie spokojnie wybroni, zaraz jak się ocknie

Szykuje się pogadanka na dywaniku kapitana? Już robię listę argumentów.
kanna
Użytkownik
#291 - Wysłana: 9 Paź 2008 21:51:29 - Edytowany przez: kanna
Paradoks

Przypominam, że to starszy oficer pierwszy zaatakował Kesę... Kesa od początku była ... bardzo przyjacielska, a potem działała w samoobronie
Paradoks
Użytkownik
#292 - Wysłana: 9 Paź 2008 21:58:36
kanna

Wykręcenie ręki to chwilowe, nieinwazyjne obezwładnienie, nie atak mający na celu pozbawienie życia. Mogła się wyrwać i uciec, nie robiąc nikomu krzywdy. Poza tym... miał powody przypuszczać, że Kesa stanie się agresywna wobec niego.
kanna
Użytkownik
#293 - Wysłana: 9 Paź 2008 22:30:21
Paradoks

nieinwazyjne obezwładnienie,

Co Ty gadasz wogóle? Po co Chase chciał Kesę obezwładniać?Kesa wcale nie była agresywna. Twoja postac zachowała się nieadekwatnie. Jak Chase nie miał na nic ochoty, to mógł powiedzieć i tyle. A reagował, jakby miał.
Poza tym, uderzenie kogoś w twarz - sczególnie w mirror sesji - to zaden zamach na życie.
Miał Chase mundur?
Jurgen
Moderator
#294 - Wysłana: 10 Paź 2008 09:52:56 - Edytowany przez: Jurgen
większy problem jest z Jurgenem, Jurgenem i mirror Jurgenem

Jaki jest ze mną (którym mną?) problem? Ja ogólnie jestem bezproblemowy.

Natomiast nie lekceważyłbym pobicia starszego oficera do nieprzytomności. Ktoś musi być za to odpowiedzialny

O, widzę, że jakiś ciekawy wątek się pojawił. Widzę, że jak się obudze powiniem miec coś do roboty.

Dragno, widze, że będę miał do pogadania z obecnym szefem ochrony (nawet nie wiem, jak on się nazywa). Najpierw Xon dwukrotnie próbuje zorganizowac zamach na kapitana, a teraz bójka. I oczywiście nikt mnie nie informuje...
kanna
Użytkownik
#295 - Wysłana: 10 Paź 2008 10:47:27
Jurgen
nikt mnie nie informuje...

Bo to jest mirror Tu się z byle głupotką nie lata do przełozonych.

Jaki jest ze mną (którym mną?) problem?
Problem jest taki, ze nie wiadomo, czy mowisz jako Jurgen, czy jako Jurgen ale już to wczesniej sygnazlizowałam
Eviva
Użytkownik
#296 - Wysłana: 10 Paź 2008 14:27:02

Paradoks
kanna

Przypominam, że to starszy oficer pierwszy zaatakował Kesę... Kesa od początku była ... bardzo przyjacielska, a potem działała w samoobronie

A ja przypominam, że Arana bedzie świadkiem obrony dla Kesy - domyśla się już, że Chase jest uzależniony, a jej zdaniem takich nalezy wyrzucać z armii i wogóle zewsząd z wilczym biletem. Poza tym czuje się tez trochę winna, że dała Kesie pełną dawkę stymulantu bez wcześniejszych prób na wrażliwość. Stanie za nią murem, bez obaw.
Paradoks
Użytkownik
#297 - Wysłana: 10 Paź 2008 15:39:47
kanna

Co Ty gadasz wogóle? Po co Chase chciał Kesę obezwładniać?Kesa wcale nie była agresywna. Twoja postac zachowała się nieadekwatnie. Jak Chase nie miał na nic ochoty, to mógł powiedzieć i tyle. A reagował, jakby miał.

Wspominałem już o paranoicznej potrzebie ośmieszenia Kesy jako Klingonki. Nie spodziewaj się po nim logiki.

Zresztą wiesz chyba jak mniej więcej wygląda klingoński stosunek. Można to potraktować jako zagrożenie życia.

Poza tym, uderzenie kogoś w twarz - szczególnie w mirror sesji - to zaden zamach na życie.
Miał Chase mundur?

Rozróżnij uderzenie w twarz a pobicie do nieprzytomności. Chase miał mundur (wydawało mi się, że chroni tylko przed postrzałem z fazera, mniejsza o to), co świadczy tylko o jeszcze większej brutalności Kesy. Sama upierałaś się, żeby zemdlał.

Dragon

Mogę już odzyskać przytomność?
Jurgen
Moderator
#298 - Wysłana: 10 Paź 2008 16:45:46
Problem jest taki, ze nie wiadomo, czy mowisz jako Jurgen, czy jako Jurgen

Ja zawsze mówię jako Jurgen.

Bo to jest mirror Tu się z byle głupotką nie lata do przełozonych.

W TA złamanie regulaminu (a bójka jest nim na pewno) to nie jest głupotka!!!

A ja przypominam, że Arana bedzie świadkiem obrony dla Kesy - domyśla się już, że Chase jest uzależniony

Świadek po zbóju - nic nie widziała, tylko się domyśla.

Poza tym czuje się tez trochę winna

Bardzo dobrze, widze, że Arana ma zdrowe odruchy. Powinna jeszcze publicznie samokrytykę złożyć...
kanna
Użytkownik
#299 - Wysłana: 10 Paź 2008 17:10:35
Paradoks
Zresztą wiesz chyba jak mniej więcej wygląda klingoński stosunek

No bez przesady Moze, ale nie musi wiązac się z przemocą. Skoro troi przezyła Worfa bez jakiś widocznych śladów, Chase tez byś przezył A wogóle to teraz przemawiają przez Ciebie uprzedzenia Chase'a co do Klingonow

Jurgen

W TA złamanie regulaminu (a bójka jest nim na pewno) to nie jest głupotka!!!

Nie miłam pojecia. Serio, z tego co mi różne osoby opowiadały, to wywnioskowałam, ze przemoc tam jest na poorzadku dziennym i nie pociąga specjalnych konsekwencji.

Eviva

czuje się tez trochę winna,

Niepotrzebnie, Kesie poszło w głupawke, nie była agresywna. Z Chasem to była samoobrona
Eviva
Użytkownik
#300 - Wysłana: 10 Paź 2008 18:32:35
Jurgen
Świadek po zbóju - nic nie widziała, tylko się domyśla

Ma jednak pewien dowód - wynik analizy krwi Chase'a i to, co wie o zachowaniu uzależnionych.

Powinna jeszcze publicznie samokrytykę złożyć

To to jej się nie śni, możesz być pewny.
 Strona:  ««  1  2  ...  8  9  10  11  12  ...  16  17  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Mirror - rozmowy o sesji

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!