USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Mirror - rozmowy o sesji
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  13  14  15  16  17  »» 
Autor Wiadomość
Eviva
Użytkownik
#91 - Wysłana: 31 Sier 2008 14:01:34
Jasne, że OK. I niech sobie stoi, niewiele więcej potrafi.
Paradoks
Użytkownik
#92 - Wysłana: 31 Sier 2008 15:33:25 - Edytowany przez: Paradoks
Dragon

Mi nie podoba się idea kolorowych wystających podkoszulek. Może tak:

Czego to człowiek nie zacznie robić z nudów...

Kanna

Brak równouprawnienia to podstawowa idea Terran Empire.

A mniejsza wersja munduru potraktowałbym jako jego wariant dla kobiet. Wyobrażasz sobie np. Katrine Pulasky w czymś takim?

Tak jak okropne spódniczki damskie w pierwszym sezonie TNG, Kesa może być jak Tasha, nosząc "męski" wariant munduru. Wariant munduru w jaki się ubierasz zależy od Ciebie (Twojej postaci).
kanna
Użytkownik
#93 - Wysłana: 31 Sier 2008 15:39:25
Paradoks

Tu nawet nie chodzi o równouprawnienie... chodzi o to, że jak bede miała brzuch na wierzchu, to nikt mnie nożem nie będzie ciął w ten mundur, co ma specjalne włókana ochronne wplecione, tylko własnie po tych gołych nerkach.
Dragon
Użytkownik
#94 - Wysłana: 31 Sier 2008 15:46:41
kanna
No ty rozumiesz jak trzeba, idea "pancernego biustonosza" wydała mi się głupia więc poszedłem w stronę rozsądku.
Jurgen
Moderator
#95 - Wysłana: 31 Sier 2008 15:55:00
Dragon

Czy takie poganianie graczy to dobry pomysł??? W normalnej sesji tak, ale na forum. Toż to wystarczy, by ktoś wieczorem zamiast po południu siadł do komputera, a tu się dowie, że cały następny tydzień ma żarcie o połowę obcięte.
kanna
Użytkownik
#96 - Wysłana: 31 Sier 2008 15:56:04 - Edytowany przez: kanna
Jurgen

Bo Dragon młody i niecierpliwy jest...
Q__
Moderator
#97 - Wysłana: 31 Sier 2008 17:04:06
Dragon

Skoro nie słyszę, by załogant coś Xonowi pyskował, mogę już kierować swojego bohatera na mostek?
Paradoks
Użytkownik
#98 - Wysłana: 31 Sier 2008 20:52:23
kanna

chodzi o to, że jak bede miała brzuch na wierzchu, to nikt mnie nożem nie będzie ciął w ten mundur, co ma specjalne włókana ochronne wplecione, tylko własnie po tych gołych nerkach

Tego nie wziąłem pod uwagę.

Można przyjąć, że do wszelkich misji są specjalne mundury i, że sekcja operacyjna również nosi "męskie" mundury.

Arana jako lekarz może chyba zaszaleć.

Dragon

No ty rozumiesz jak trzeba, idea "pancernego biustonosza" wydała mi się głupia więc poszedłem w stronę rozsądku.

Zatracając charakterystyczną Mirrorową paranoję. Ja tam nie mam nic przeciwko mniejszym mundurom.
Dragon
Użytkownik
#99 - Wysłana: 31 Sier 2008 20:55:47
Paradoks
Ja też, gdyby to był serial TV.

Jak chce troche szaleństwa to Abrams może chodzić po statku w swoim naszyjniku.
Eviva
Użytkownik
#100 - Wysłana: 31 Sier 2008 20:57:35
Paradoks

Arana jako lekarz przede wszystkim jest do obrzydzenia zdyscyplinowana. Gdyby kapitan rozkazał jej: "Skaczcie, poruczniku, w próżnię." to by skoczyła, choćby się jej nie chciało. Cóż dopiero w kwestii tak błahej jak mundur...
Darnok
Użytkownik
#101 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:09:12
Hm, po co zastępca lekarza o stopniu niższym od reszty ma być obecna na mostku?
Dragon
Użytkownik
#102 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:11:25
Darnok
Jest głównym współpracownikiem Głównego lekarza, poza tym to gracz, i co miałem z nim zrobić.
kanna
Użytkownik
#103 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:19:06
Paradoks
Można przyjąć, że do wszelkich misji są specjalne mundury i, że sekcja operacyjna również nosi "męskie" mundury.

jak dobrze zrozumiałam z opowieści Madame Picard, - jako że ja żadnego odcinka mirrorowego nie ogladałam - to w tej mirrorowej sesji bedziemy sie po kolei wyżynac , az zostanie jedna osoba (czytaj: Kesa . Więć BARDZO mi zalezy, żeby mundur maksymalnie duzo zaktywał, bo wtedy szanse postaci wzrtastają
Eviva
Użytkownik
#104 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:21:39
kanna

Dragon jako MG stwierdził we wstępie kategorycznie, że system awansu przez morderstwo został w inkryminowanym okresie juz zniesiony (ginęło zbyt wielu przydatnych oficerów). Teraz mamy głównie współpracować.
Paradoks
Użytkownik
#105 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:32:38
Dragon
kanna

Mówicie, co chcecie, ja i tak zawsze czytając o Aranie albo Kesie będę je sobie wyobrażał w mniejszych mundurach.

Eviva

Dragon jako MG stwierdził we wstępie kategorycznie, że system awansu przez morderstwo został w inkryminowanym okresie juz zniesiony (ginęło zbyt wielu przydatnych oficerów). Teraz mamy głównie współpracować.

Też nudnawo. Taki Xon aż się prosi, żeby dopaść go w ciemnym korytarzu. <poprawia_swój_sztylet>
Eviva
Użytkownik
#106 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:39:58
Paradoks
Taki Xon aż się prosi, żeby dopaść go w ciemnym korytarzu.

Mamy współpracować, ale to nie znaczy, że da się współpracować ze wszystkimi. I proszę pamiętać, że Arana nie uznaje środków przeciwbólowych! Jej zdaniem żołnierz powinien być przede wszystkim wytrzymały na ból (patrz krótka charakterystyka postaci).
kanna
Użytkownik
#107 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:41:59 - Edytowany przez: kanna
Paradoks

żebym ja sobie nie zaczeła twojej postaci wyobrażać...

Eviva

uzyłas jakiego trudnego słowa na "w". CO mają postacie robić?? Nie rozumiem... ja to jeszcze ja, ale Kesa to juz wcale
Paradoks
Użytkownik
#108 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:44:49
Eviva

Mamy współpracować, ale to nie znaczy, że da się współpracować ze wszystkimi. I proszę pamiętać, że Arana nie uznaje środków przeciwbólowych! Jej zdaniem żołnierz powinien być przede wszystkim wytrzymały na ból (patrz krótka charakterystyka postaci).

Ale Chase jeszcze tego nie wie.

kanna

żebym ja sobie nie zaczeła twojej postaci wyobrażać...

Niski, chudy, zgarbiony. Co tu jest do wyobrażania sobie?
kanna
Użytkownik
#109 - Wysłana: 31 Sier 2008 21:46:34
Paradoks

O, wyobrazić to sobie ja potrafię sporo
Eviva
Użytkownik
#110 - Wysłana: 1 Wrz 2008 07:05:26
kanna

Nie martw się - w pojęciu Mirror Arany współpraca, to "ja mówię, wy słuchacie".
Spohkh
Użytkownik
#111 - Wysłana: 1 Wrz 2008 10:26:03
A ja chciałbym zauważyć, że jest coś, o czym zapomniałem wspomnieć wcześniej: Seth ma "drugą twarz", o czym nie wie nikt, nawet Arana.
Darklighter
Użytkownik
#112 - Wysłana: 1 Wrz 2008 11:25:37
Seth ma "drugą twarz", o czym nie wie nikt, nawet Arana.

Trzeba było to trzymać w tajemnicy. O wiele ciekawiej jest jak coś takiego wychodzi z czasem w sesji...
Darnok
Użytkownik
#113 - Wysłana: 1 Wrz 2008 12:58:20 - Edytowany przez: Darnok
Darklighter
My już wiemy wszystko o każdej postaci, praktycznie nie ma już żadnych tajemnic
Z drugiej strony zmiana charakteru o 180* powinna być skonsultowana z GM'em.
Q__
Moderator
#114 - Wysłana: 1 Wrz 2008 13:21:20
Eviva

Nie martw się - w pojęciu Mirror Arany współpraca, to "ja mówię, wy słuchacie".

Tak chyba ją rozumieją wszyscy nasi mirror bohaterowie
Jurgen
Moderator
#115 - Wysłana: 1 Wrz 2008 19:43:33
Xor usiadł w fotelu i zaczął czyścić paznokcie zarekwirowanym sztyletem

Dobre, chciałbym to zaobaczyć.
Q__
Moderator
#116 - Wysłana: 2 Wrz 2008 16:09:19
Jurgen

Dobre, chciałbym to zaobaczyć

Uznałem, że mirror universe sam z sibie jest na tyle parodystyczny, że prosi się o parodystyczne postacie.
kanna
Użytkownik
#117 - Wysłana: 10 Wrz 2008 21:36:23
Dragon
Paradoks

Moze byście byli uprzejmi dyskusję TU prowadzić, bo tak Sesje zamulacie.
Q__
Moderator
#118 - Wysłana: 10 Wrz 2008 21:40:41
kanna

Rozruszamy tych sztywniaków na mostku jakąś śmiszną scenką?
kanna
Użytkownik
#119 - Wysłana: 10 Wrz 2008 21:42:57
Q__
na ba dawaj
Q__
Moderator
#120 - Wysłana: 11 Wrz 2008 10:45:40
kanna

Xon już tak przekonująco ziewnął. Czas na ruch Kesy.
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  13  14  15  16  17  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek Mirror - rozmowy o sesji

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!