Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#61 - Wysłana: 29 Sier 2008 20:54:16
Dragon
Kapitanie  , nadal czekam na rozmowę  .
|
Paradoks
Użytkownik
|
#62 - Wysłana: 30 Sier 2008 22:04:26
Tak swoją drogą: jak wyglądają nasze mundury?  Były kiedyś pokazane na ekranie mundury z tego okresu?
|
Dragon
Użytkownik
|
#63 - Wysłana: 30 Sier 2008 22:56:03
Paradoks
Podobne do tych z filmu First Contact, komunikator w kształcie logo TE, pas na broń. na ramionach naszywki, z lewej symbol okrętu z prawej logo. Męski i damski tak samo jednoczęściowy. Ma wplecione włókna które częściowo absorbują energię szkodliwą dla noszącego, zapewniają też podstawową ochronę przed przecięciem.
|
Eviva
Użytkownik
|
#64 - Wysłana: 31 Sier 2008 09:57:02
Dragon
A nie bardziej seksowny? Te w TOSie były ekstra. No ale trudno, czasy się zmieniają, moja mirrorka będzie nosić, co dacie.
|
Dragon
Użytkownik
|
#65 - Wysłana: 31 Sier 2008 10:12:45
Eviva
Jak chcesz to Arana może go ściągnąć po służbie, ale ponieważ tylko piszemy i nie ma obrazu więc wybrałem praktyczne, bezpieczne, aseksualne uniformy.
|
Darnok
Użytkownik
|
#66 - Wysłana: 31 Sier 2008 10:16:46
Hm, może głupie pytanie, ale czytając definicję.
"Bosman jest najstarszym podoficerskim tytułem stosowanym na okrętach. Z języka angielskiego boat swain (skrótowiec bosun) oznaczał kierującego pracą na łodzi.
Podobnie jak w innych marynarkach wojennych dotyczył osoby, która wykonywała rozkazy kapitana lub oficera i zajmowała się utrzymaniem porządku, konserwacją urządzeń, stawianiem żagli oraz wykonywaniem pozostałych prac pokładowych na okręcie."
Teraz pytanie za 10 punktów. Kto jest bosmanem, bo chyba nie główny inżynier? ma za wysoki stopień. To dlaczego Q woła ciągle tego NPC, zamiast zwrócić się do Dragona?
Ps. Dragon, wiem, że tutaj się to pisze. To była pomyłka i już edytowałem posta. Przepraszam. 
|
Dragon
Użytkownik
|
#67 - Wysłana: 31 Sier 2008 10:20:55
Darnok
Ok, rozumiem, przypominam.
Rangi graczy na początku sesji.
W razie wątpliwości klikać TU
|
Paradoks
Użytkownik
|
#68 - Wysłana: 31 Sier 2008 10:25:22 - Edytowany przez: Paradoks
Dragon
Ja też wyobrażałem sobie coś innego. :|
Te w TOSie były ekstra
IMHO nieco zbyt piżamowe. Mi zawsze podobały się te z Entkowego Mirror Universe, są dużo bardziej mroczne. Świetnie pokazane tu:
http://www.st-spike.org/pages/uniforms/mirror2155/ uniforms.htm
Opisane tu:
http://memory-alpha.org/en/wiki/Terran_Empire_unif orm
Najlepiej w wersji czarnej.
Edit: O, właśnie. Dałoby się dodać mnie przy okazji do list załogi w drugim poście?
Edit2: Moja wizja to coś w tym stylu:

|
Eviva
Użytkownik
|
#69 - Wysłana: 31 Sier 2008 10:46:48
Jak dla mnie - bomba. Ale jeśli damy mają mieć odsłonięty pępek, to jak to może być jednoczęściówka?
|
kanna
Użytkownik
|
#70 - Wysłana: 31 Sier 2008 11:33:51
Czy to niue jest szowninizm, że kobiety maja nosic takie mundury? A faceci dlaczego niby nie?
|
Madame Picard
Moderator
|
#71 - Wysłana: 31 Sier 2008 11:42:29
kanna
Czy to niue jest szowninizm, że kobiety maja nosic takie mundury? A faceci dlaczego niby nie?
Właśnie! Proponuję z gołą klatą! Zresztą - żeby daleko nie szukać - ta mirrorowa kamizelka Kirka była świetna...
|
kanna
Użytkownik
|
#72 - Wysłana: 31 Sier 2008 11:48:48
Madame Picard
O to to  W samych spodniach 
|
Eviva
Użytkownik
|
#73 - Wysłana: 31 Sier 2008 11:57:42
A Uhura to niby źle wyglądała? Ciasteczko!
|
Dragon
Użytkownik
|
#74 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:02:13 - Edytowany przez: Dragon
Paradoks
O coś w tym stylu mi chodziło, bo są podobne do tych z FC. Czyli wizje mamy bardzo podobne.
Eviva
Bo te na zdjęciu są z 22 wieku. W 24 są tylko jednoczęściowe ale stylistycznie podobne.
|
Eviva
Użytkownik
|
#75 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:09:53
Niech będzie. Więc czarne, tak? A ze srebrnymi wstawkami? Bo to tak pięknie koresponduje.
|
Dragon
Użytkownik
|
#76 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:15:36
Taki, tylko z mirrorowym tuningiem wypisanym wyżej (naszywki, pas, komunikator) wstawki też są.

|
kanna
Użytkownik
|
#77 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:18:54
dopsz, może być. Czyli golf z długim rekawem, a na to kurtka? Czy to pod spodem jest bez rekawów? Czy to wogóle kombinezon? czy spodnie i bkurtka?
|
Dragon
Użytkownik
|
#78 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:22:17
kanna
Kurtka rozpinana z przodu, pod spodem koszulka o kolorze sekcji.
|
Madame Picard
Moderator
|
#79 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:26:44
kanna
Czy to pod spodem jest bez rekawów? Czy to wogóle kombinezon?
Niech Kesa rozbierze któregoś załoganta, to się dowiesz, co jest pod spodem  .
Dragon
Sprawdź pocztę  .
|
kanna
Użytkownik
|
#80 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:28:21 - Edytowany przez: kanna
Madame Picard
Niech Kesa rozbierze któregoś załoganta
No, no, no...  Kolezanka rozbuchana po wczorajszym? Wyobraź sobie, że kesa kogoś rozbierze, a tam pod kurtka koszulka z Myszka Miki.
Napisałaś Dragonowi, co myslałyśmy?
|
Q__
Moderator
|
#81 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:47:25
Dobra, to kogo ma wołaś Xon, żeby w końcu przylazł i go oprowadził? 
|
Madame Picard
Moderator
|
#82 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:49:10
kanna
Kolezanka rozbuchana po wczorajszym?
A jak Twoje zdrowie?
Wyobraź sobie, że kesa kogoś rozbierze, a tam pod kurtka koszulka z Myszka Miki.
Biedna Kesa... Co za trauma...
Napisałaś Dragonowi, co myslałyśmy?
Tak, czekam na odpowiedź...
|
Q__
Moderator
|
#83 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:50:43 - Edytowany przez: Q__
kanna
Madame Picard
Kolezanka rozbuchana po wczorajszym?
A jak Twoje zdrowie?
Wczoraj sie schlały, dziś obgadują, co za kobity... 
|
Dragon
Użytkownik
|
#84 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:52:20
Q__A gdzie chce iść? po to kazałem pobrać sprzęt bo trikoderze jest mapa statku. Niech zawoła komputer i spyta o drogę.
|
Q__
Moderator
|
#85 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:53:48
Dragon
gdzie chce iść? po to kazałem pobrać sprzęt bo trikoderze jest mapa statku. Niech zawoła komputer i spyta o drogę.
Xon nie dostał polecenia pobrania sprzętu, bo gadał z Abramsem. Ma skonfiskować pierwszemu spotkanemu NPCowi?
|
Dragon
Użytkownik
|
#86 - Wysłana: 31 Sier 2008 12:58:25
Powiedziałem na mostku "do wszystkich" ale nie nie złość się, zrób przyśpieszenie i napisz w jednym poście że byłeś w zbrojowni, komputer cię zaprowadził na miejsce jak Rikera w odcinku Spotkanie na Far point i przyjdziesz na mostek na czas.
|
Q__
Moderator
|
#87 - Wysłana: 31 Sier 2008 13:21:34 - Edytowany przez: Q__
Dragon
Powiedziałem na mostku "do wszystkich" ale nie nie złość się, zrób przyśpieszenie i napisz w jednym poście że byłeś w zbrojowni, komputer cię zaprowadził na miejsce jak Rikera w odcinku Spotkanie na Far point i przyjdziesz na mostek na czas.
Ja jako ja to isę nie złoszczę, po prostu moja postac to rozpieszczony dotychczasowymi warunkami dupek, który tak naprawdę przywykł do tego, że wszystko za niego robi służba. On powinien móc popełniać takie faux pas nie dlatego, że jest szurnięty, tylko dlatego, że jego wiedza o realiach służby fe flocie jest zerowa. Dla niego niżsi załoganci to służba i przywykł, że wszystko ma podtykane pod nos. A przemówienia dowódcy na mostku po prostu nie słuchał.
|
kanna
Użytkownik
|
#88 - Wysłana: 31 Sier 2008 13:37:50
zostanie z połową racji w replikatorze na ten tydzień-
fatalnie, już miałam opóźnić Kesę, ale "polowa racji" nie brzmi tak obiecująco jak "komora agonii"
Madame Picard
Owszem, przeziebilam się. :/ Ale kichanie to od Twojego swetra... Musze Ci podziękowac, bo planowałam sobie kupic wełniany dywanik do sypialni, teraz juz wiem, że to by było 200 zł w błoto.
|
Eviva
Użytkownik
|
#89 - Wysłana: 31 Sier 2008 13:44:58
Dragon, Spohkh dopiero jutro wróci od teściów, a oni mieszkają na zapadłej wsi i nie mają dostępu do internetu (nie mają nawet komputera, normalnie, starzy ludzie). Chwilowo nie ma kto ruszyć biednego Setha.
|
Dragon
Użytkownik
|
#90 - Wysłana: 31 Sier 2008 13:49:03
Eviva
Boska ręka MG sprowadzi go na mostek, OK?
|