USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek: The Next Generation - Future's Past
 Strona:  ««  1  2 
Autor Wiadomość
Doctor_Who
Użytkownik
#31 - Wysłana: 13 Sty 2008 18:32:41 - Edytowany przez: Doctor_Who
Q__

W SW takie wyjście nie jest na dłuższą metę możliwe - bo Dobro i Zło porozumieć się nie mogą

Acz w EU (także grach) wiele jest postaci, które balansują na granicy i podążają własną ścieżką - choćby taka Darth Traya.

Ad meritum - doszedłem do przyczyny moich niepowodzeń w walce kosmicznej - musiałem trochę posiedzieć w maszynowni i pogrzebać nad przekierunkowaniem energii do osłon i fazerów - proza kosmicznego życia...
Q__
Moderator
#32 - Wysłana: 13 Sty 2008 19:02:58 - Edytowany przez: Q__
Doctor_Who

Acz w EU (także grach) wiele jest postaci, które balansują na granicy i podążają własną ścieżką

Dużo takich postaci tworzy np. Zahn...

(Choć pewne postacie z G-Cannonu - choćby Han czy Lando też wymykają się temu czarno-białemu podziałowi. Ogólnie wszyscy ci, którzy nie poslugują się Mocą są bardziej zwyczajni... acz koniec końców po którejś ze stron muszą się opowiedzieć...)
Doctor_Who
Użytkownik
#33 - Wysłana: 13 Sty 2008 19:08:00 - Edytowany przez: Doctor_Who
Q__
Dużo takich postaci tworzy np. Zahn...

Masz generalnie rację, ale nie rozwijałem tematu, żeby nie przemienił się w OT. Sam wywołałem SW, więc zamilczę już .
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 13 Sty 2008 19:42:32
Doctor_Who

Ad meritum - doszedłem do przyczyny moich niepowodzeń w walce kosmicznej - musiałem trochę posiedzieć w maszynowni i pogrzebać nad przekierunkowaniem energii do osłon i fazerów - proza kosmicznego życia...

To już brzmi jak najbardziej trekowo.

Masz generalnie rację, ale nie rozwijałem tematu, żeby nie przemienił się w OT. Sam wywołałem SW, więc zamilczę już

Zawsze możem się z tym przenieść do stosownego topicu.
Doctor_Who
Użytkownik
#35 - Wysłana: 6 Lut 2008 13:05:55
Tutaj wrzucam znalezione w Sieci rozwiązania jednej z najtrudniejszych łamigłówek w grze - jakby ktoś miał problemy...

Q__
Moderator
#36 - Wysłana: 6 Lut 2008 13:16:55
Doctor_Who

Tutaj wrzucam znalezione w Sieci rozwiązania jednej z najtrudniejszych łamigłówek w grze - jakby ktoś miał problemy...

Zawsze się może przydać...
Picard
Użytkownik
#37 - Wysłana: 6 Lut 2008 13:34:44
Doctor_Who

Mam tą gre ale szczeze powiem nie mam z niej wielkiej uciechy - utknolem juz prawie na samym poczatku gdy napotykam na orbicie jednej z planet uszkodzony, obcy statek. Mam do wybrou albo pomoc mieszkanca planety -trapionych przez tajemnicza zaraze - albo tez udzielic pomyc zalodze nieznannego statku, ktory w kazdej chwili moze wejsc w atmosfere i spolonac. Nie wiem czemu nie mozna wyslac dwoch druzyn wypadowych, jednej na statek a drugiej na planete - bo przy takich mozliwosciach jakie ma Enterprise -D oraz przy takiej liczbie zalogii jaka ma na pokladzie nie powinno to stanowic problemu, ale ten element gry nie jest jeszcze taki zly zwazywszy, ze rzeczywiscie mamy w tym przypadku wybor i stajemy przed dosc Trekowym dylemetem kogo nalezy najpierw starac sie uratowac. Problem pojawia sie doipero na statku - zwiedzilem go calego, zrobilem tam wszytsko co chyba dalo sie zrobic: zniszczylem systemy obrone, uszczelnilem poklady, wlaczylem glowne zasilanie i... lipa, nie moge ukonczyc tej misji. Jest to w najwyzszym stopniu irytujace...
Q__
Moderator
#38 - Wysłana: 6 Lut 2008 13:40:15
Picard

Nie wiem czemu nie mozna wyslac dwoch druzyn wypadowych, jednej na statek a drugiej na planete - bo przy takich mozliwosciach jakie ma Enterprise -D oraz przy takiej liczbie zalogii jaka ma na pokladzie nie powinno to stanowic problemu

Dobre pytanie...
Doctor_Who
Użytkownik
#39 - Wysłana: 6 Lut 2008 14:09:58 - Edytowany przez: Doctor_Who
Picard

Mam do wybrou albo pomoc mieszkanca planety -trapionych przez tajemnicza zaraze - albo tez udzielic pomyc zalodze nieznannego statku, ktory w kazdej chwili moze wejsc w atmosfere i spolonac.

Można zrobić jedno i drugie (proponuję najpierw zawieźć leki, a potem zejść na pokład) pod warunkiem, że dość szybko.

Problem pojawia sie doipero na statku - zwiedzilem go calego, zrobilem tam wszytsko co chyba dalo sie zrobic: zniszczylem systemy obrone, uszczelnilem poklady, wlaczylem glowne zasilanie i... lipa, nie moge ukonczyc tej misji. Jest to w najwyzszym stopniu irytujace...

Musisz naprawić główny komputer - po całym statku porozrzucane są części zamienne, ale nie wszystkie pasują.
Wyglądają one... hm... jak takie żółte kwadraty z symbolami. Zazwyczaj są one rozmieszczone w parach, z których tylko jedna część jest właściwa (po lewej lub po prawej). Mam nadzieję, że wiesz o co chodzi. Niech ktoś z away teamu je pozbiera.

Część, którą należy umieścić w pierwszej kolumnie, znajduje się po lewej w pomieszczeniu hibernacyjnym.

W drugiej kolumnie należy umieścić panel znaleziony z prawej strony w cargo hold.

Do trzeciej kolumny pasuje część znaleziona w statku (the Ship) - na prawo od komputerów - weź tę z prawej.

Część do czwartej kolumny znajduje się w doku, tam gdzie stoi prom (shuttle bay) - po prawej stronie.

Piąta część znajduje się na statku (the Ship) lewo od Hibernation room - po lewej stronie.

Ostatnia część jest w laboratorium medycznym po prawej.

Nie wiem czemu nie mozna wyslac dwoch druzyn wypadowych, jednej na statek a drugiej na planete - bo przy takich mozliwosciach jakie ma Enterprise -D oraz przy takiej liczbie zalogii jaka ma na pokladzie nie powinno to stanowic problemu

Irytujące w tej grze jest to, że każdy transport zmusza do rozpoczęcia misji od nowa. W kolejnej misji znalazłem się w kopalni, w której wyłączono przepływ powietrza. Dlaczego nie można wysłać najpierw Daty, który systemy wentylacji włączy, a potem przesłać resztę, tylko trzeba podduszać przez parę sekund cały away team? Jakby powiedział Vulcan - nielogiczne .
Q__
Moderator
#40 - Wysłana: 6 Lut 2008 15:19:49 - Edytowany przez: Q__
Doctor_Who

Irytujące w tej grze jest to, że każdy transport zmusza do rozpoczęcia misji od nowa.

Cóż... Twórcy postawili na liniowość fabuły, niestety...

Dlaczego nie można wysłać najpierw Daty, który systemy wentylacji włączy, a potem przesłać resztę, tylko trzeba podduszać przez parę sekund cały away team? Jakby powiedział Vulcan - nielogiczne

I nie dali pola do popisu inteligencji graczy...
Picard
Użytkownik
#41 - Wysłana: 7 Lut 2008 13:33:02
Doctor_Who

Dzieki za rade - jeszcze jedno pytanie: czy przy wykonywaniu wspomnianej misji liczy sie to kogo wybierzesz na dowodce zwiadu? Bo moze to,ze wybralem dr Crusher owocuje niemozliwoscia ukonczenia misji, moze LaForge lepiej porwdzil by sobie z naprawa komputera? Czy tez jest to bez znaczenia?
Doctor_Who
Użytkownik
#42 - Wysłana: 7 Lut 2008 16:58:48
Picard

czy przy wykonywaniu wspomnianej misji liczy sie to kogo wybierzesz na dowodce zwiadu? Bo moze to,ze wybralem dr Crusher owocuje niemozliwoscia ukonczenia misji, moze LaForge lepiej porwdzil by sobie z naprawa komputera? Czy tez jest to bez znaczenia?

Nie mam zielonego pojęcia - ale akurat miałem w zwiadzie też Geordiego i panią doktor.

Jedna osoba i tak nie weźmie na raz wszystkich części, chyba, żeby się wracała po kolejne - zależy to od wolnych miejsc w ekwipunku. Kogoś z trickorderem i tak w teamie potrzebujesz, żeby wiedzieć w jakiej części statku jesteś.

Poza tym o ile dobrze kojarzę, to osobę dowodzącą można w trakcie misji zmienić, wystarczy przełączyć na nią sterowanie i włączyć ikonę komunikatora, wtedy reszta drużyny pójdzie za nią.

Tak więc imho to kto naprawia nie stanowi różnicy, ale mogę się mylić.
Picard
Użytkownik
#43 - Wysłana: 8 Lut 2008 13:05:48
Doctor_Who

Dzieki za twoje rady - na pewno sie przydadza! A co do wczesniejszego twojego posta, w ktorym piszesz: Te gry łączy też rasa Chodak to ja znam ów gatunek z gry ST: Generations gdzie na jednej ze swych placowek staral sie on pozyskac truilit na na potrzeby dr sorana. Sporo mialem swego czasu radochy biegajac po wulkanicznej planecie, na ktorej dziala sie ta misja. Ciekawie bylo by zobaczyc przedstawicieli Chodak, w ktoryms z filmow czy seriali ST- moze kiedys sie tego doczekamy.
Q__
Moderator
#44 - Wysłana: 8 Lut 2008 17:19:57
Picard

Te gry łączy też rasa Chodak to ja znam ów gatunek

To przypomnijmy go:
http://startrek.wikia.com/wiki/Chodak
 Strona:  ««  1  2 
USS Phoenix forum / Gry / Star Trek: The Next Generation - Future's Past

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!