USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / luźniutkie rozmóweczki o gierkach
 Strona:  ««  1  2  ...  8  9  10  11  12  ...  15  16  »» 
Autor Wiadomość
MarcinK
Użytkownik
#271 - Wysłana: 16 Mar 2012 15:56:02
Doctor_Who
Użytkownik
#272 - Wysłana: 17 Mar 2012 16:02:21 - Edytowany przez: Doctor_Who
MarcinK

Piszę tu, bo chodzi o grę i do Ciebie, bo lubisz ''japońskość", to liczę, że będziesz wiedział (jak ktoś inny wie to oczywiście też nie będę wybrzydzał).

Chodzi mi o tytuł starszej gry, bodajże na PS2 (ale głowy nie dam), recenzowanej kiedyś w "Kawaii".
Gra jest dość jak dla ludzi zachodu niszowa, akcja dzieje się w epoce samurajów, był tam b. trudny i realistycznie odwzorowany system walki mieczem. Gracz miał całkowitą swobodę - mógł opowiedzieć się po każdej ze stron lub - i tu b. oryginalne podejście - nie ingerować, czekać na uboczu aż za kilka dni akcja dobiegnie końca. Zaczynało się przy bramie gdzie mała dziewczynka ofiarowała naszemu bohaterowi ciastko ryżowe - można było jej podziękować, przepędzić a nawet sięgnąć po miecz. To wszystko co pamiętam z recenzji. Wie ktoś, o jaki tytuł chodzi??
Q__
Moderator
#273 - Wysłana: 6 Sier 2012 15:34:27
O grze wg opowiadania "Nie mam ust, a muszę krzyczeć" H. Ellisona:
http://www.kulturaihistoria.umcs.lublin.pl/archive s/3259
Znaczy: da się ambitnie?

Grał ktoś i może zweryfikować te pochwaly?
Darnok
Użytkownik
#274 - Wysłana: 6 Sier 2012 16:38:56
Doctor_Who
Jak z samurajami, to może to?
http://www.youtube.com/watch?v=ZW7REHPV_EU
Darklighter
Użytkownik
#275 - Wysłana: 16 Sier 2012 09:51:35 - Edytowany przez: Darklighter
Mav
Użytkownik
#276 - Wysłana: 16 Sier 2012 14:30:05
Darklighter:
Star Trek: The Game

Zapowiada się marna podróba Mass Effect i to bez elementów RPG.
Dragon
Użytkownik
#277 - Wysłana: 16 Sier 2012 16:13:43
Mav:
Zapowiada się marna podróba Mass Effect i to bez elementów RPG.

Raczej Mod do Mass effect który będzie kosztować 60 dolarów (coś jak fallout 3)
Joe Chip
Użytkownik
#278 - Wysłana: 26 Lut 2013 10:35:08
Crysis 3

Singiel.

Udana kontynuacja. Z początku niemrawo, wydawało się, że to już drętwe odcinanie kuponów, z każdym kolejnym pokonywanym etapem, które to robione z coraz większym przytupem przekonywałem się coraz bardziej i koniec końców trójka wypada lepiej od dwójki ( ale gorzej od partu jeden ). Poprzednio za jedną z wad miałem wygląd kosmitów, którzy przypominali pluszowe misiaki, tutaj to poprawiono i od razu się strzela lepiej. Łuk sprawdza się bardzo dobrze w praniu. Projekty plansz świetne. Krajobrazy zawsze były mocną stroną Crysisa i tu jest nie inaczej, zdewastowany Nowy Jork jest jeszcze bardziej imponujący niż poprzednio. Mógłby spokojnie robić za scenerię do postapokaliptycznego klimatu w stylu Fallout.

Na szczęście nie jest już tak liniowo ale tak dużej swobody jak z pierwszej części nie ma. Heh, ludki są zachwycone dowolną eksploaracją wyspy w Far Cry 3 i możliwością podejścia przeciwników na posterunku z dowolnej niemal strony i wykończenia ich po swojemu. Fajnie, ale to miał już pierwszy Kryzys. :D W trójce plansze 5 i 6 są na tyle rozległe, że przypominają się stare dobre czasy. Grafika wiadomo, że ładna, najładniejsza w serii. Psychol wygląda jak prawdziwy człowiek. Fizyka - trochę lepiej z tym niż w części drugiej, gałązki drzew znów się łamią ale tak efektownie z fizyką jak w pierwowzorze nie ma. Szkoda. Muzyka - jedna z cech charakterystycznych partu dwa, tutaj poczułem przyjemne mrowienie tylko w kawałku, który wrzuciłem do soundtracków. Ogólnie ten aspekt nie będzie u mnie tak pamiętliwy.

Sugestywniejszej wizji inwazji kosmitów na Ziemię i dokonanych przez nią zniszczeń dotąd nie widziałem jak w trylogii Crytek. Między innymi za to lubię tę serię. Czwórka mogłaby załatać dziurę między jedynką a dwójką i umiejscowić wydarzenia w tym czasie ( wiem, że są książki ale to nie to samo ).
Seybr
Użytkownik
#279 - Wysłana: 26 Lut 2013 13:31:39
Joe Chip:
Udana kontynuacja.

Jak dla mnie przeciętnie udana.

Joe Chip:
Z początku niemrawo, wydawało się, że to już drętwe odcinanie kuponów, z każdym kolejnym pokonywanym etapem, które to robione z coraz większym przytupem przekonywałem się coraz bardziej i koniec końców trójka wypada lepiej od dwójki

Trochę lepsze A.I

Joe Chip:
Grafika wiadomo, że ładna, najładniejsza w serii.

Fakt jest ładna, woda cienie itp. Ale ma też byki widoczne gołym okiem. Co mnie boli, to brak możliwości zestrzelenia światła. Fizyka w wielu wypadkach kuleje.

Joe Chip:
Psychol wygląda jak prawdziwy człowiek.

Świetnie wygląda, postarali się.
Jeżeli chodzi o sam gameplay, to nic nowego. Lekko powyżej przeciętnej. Gra to typowy kat na kompy. Cudowna grafika i tyle. Historia, nic mnie w jej nie urzekło. Ta z dwójki jest znacznie lepsza. Masz postać, która się rozwija. Tutaj mamy idź do punktu A, dalej do B. Masz kilka możliwości taktyki. Łuk dobra sprawa, ale nie sprawiał mi takiej przyjemności jak w MP.

Jak ktoś chce kupić grę tylko dla singla, to niech poczeka. Za dwa miesiące będzie klucz w cenie 70 - 80 zł.
MP nawet daje radę ale znając mnie odstawie go szybko na półkę.

Dziwna sprawa, ale moja muszka w singlu działa zbyt szybko. ustawiłem profil itp., ale musiałem się przyzwyczaić. W MP chodzi jak powinna.

W singlu pozostał mi boss ? Długo się go leje ?
Joe Chip
Użytkownik
#280 - Wysłana: 26 Lut 2013 15:09:02
Seybr:
Fizyka w wielu wypadkach kuleje.

Bo jak się pojawi PS 4 i Xbox 720 to wtedy będzie tak dobra jak w jedynce, albo jeszcze lepiej.

Seybr:
W singlu pozostał mi boss ? Długo się go leje ?

Mniej więcej tyle co bossa w jedynce. Rozwalenie go jest dzielone na etapy czego przedsmak jest w planszy szóstej.

Seybr:
Jak ktoś chce kupić grę tylko dla singla, to niech poczeka.

Niektórym może się wydawać, że odcinanie kuponów - ale historia daje rady, zakończenie daje do zrozumienia, że to koniec Crysisa a raczej opowieści o Proroku.
Seybr
Użytkownik
#281 - Wysłana: 26 Lut 2013 18:04:10 - Edytowany przez: Seybr
Joe Chip:
Mniej więcej tyle co bossa w jedynce. Rozwalenie go jest dzielone na etapy czego przedsmak jest w planszy szóstej.

Wiem, patrzyłem na YT. Strzela s trzech działek a dobija się w kosmosie ;].

Joe Chip:
o jak się pojawi PS 4 i Xbox 720 to wtedy będzie tak dobra jak w jedynce, albo jeszcze lepiej.

Jak pojawią się nowe konsole przejdę na 8 rdzeni ;].

Joe Chip:
, że to koniec Crysisa a raczej opowieści o Proroku.

Jakim cudem Prorok jest czarny ? Alcatraz był biały, czyżby kombinezon nie tylko przekopiował świadomość a i przebudował ciało. Miał DNA Proroka, innego tłumaczenia nie widzę.
Brzydko kombinezon i Prorok zrobili. Zabili Alkatraza, lepsi są od Borg.
Mav
Użytkownik
#282 - Wysłana: 26 Lut 2013 19:04:58 - Edytowany przez: Mav
Seybr
Joe Chip

Czy gadacie o grze, której pierwsza część 5 lat temu budziła zachwyt swoim technicznym rozmachem, żeby później w kolejnych częściach skończyć jako upośledzone dziecko konsoli?

Taka jest prawda o tej grze... Smutna prawda. Gdyby Crytek pozostał przy PC, to ciężko sobie wyobrazić czym byłaby trzecia cześć... Zgodnie z tradycją, wykorzystywałaby możliwości obecnych PC-tów na maksimum, a biorąć pod uwagę dzisiejsze najmocniejsze karty graficzne z 4 GB DDR5 i innymi, przerażającymi wynikami, daje mocno do myślenia jaki byłby prawdziwy Crysis 3, który by je zmęczył.

Crysis skończył się 5 lat temu. Pozostałe części to jakieś konsolowe żarty, które powinny się nazywać zupełnie inaczej, bo to są klony Call of DUty, czy innych Battlefield-ów, a nie CRYSIS.
Q__
Moderator
#283 - Wysłana: 26 Lut 2013 19:47:17
Joe Chip

Miło Cię znów widzieć .

Joe Chip:
Projekty plansz świetne. Krajobrazy zawsze były mocną stroną Crysisa i tu jest nie inaczej, zdewastowany Nowy Jork jest jeszcze bardziej imponujący niż poprzednio. Mógłby spokojnie robić za scenerię do postapokaliptycznego klimatu w stylu Fallout.

Póki co widziałem tylko reklamy:
https://www.youtube.com/watch?v=2F3_JMYNB6A
Wrażenia wizualne owszem - imponujące.

ps. strona oficjalna gry:
http://www.crysis.com/us/crysis-3
Seybr
Użytkownik
#284 - Wysłana: 26 Lut 2013 20:11:41
Mav:
Zgodnie z tradycją, wykorzystywałaby możliwości obecnych PC-tów na maksimum, a biorąć pod uwagę dzisiejsze najmocniejsze karty graficzne z 4 GB DDR5 i innymi, przerażającymi wynikami, daje mocno do myślenia jaki byłby prawdziwy Crysis 3, który by je zmęczył.

Obecnie gra na ultra detalach i wszystkich bajerach potrafi zadławić mocnego kompa ;]. Z tego co wyczytałem w sieci, to wielu ludzi ma problem z odpaleniem gier na kartach nVidia. Nie mówię o jakiś padłach ale na dobrych np GTX`ach 660.
Z loga i problemów wnioskuję. Na kartach AMD brak takich cyrków, nawet gra reklamuje AMD i prawidłowe działanie ;]. Czyżby silnik jest szykowany pod nowe konsole, a te jak wiadomo będą opierały się na GPU i CPU od AMD.

Q__:

To jak w filmach, reklama pokazuje jaki super film a po seansie człowiek wychodzi wściekły, bo gniot. Singla oceniam na maks 7. Zabawa z łukiem fajna, ale wole bardziej jest ona statyczna niż to co widzimy w filmiku. W MP tryb hunter jest ciekawy, ale krótki i do końca nie przemyślany.
Mav
Użytkownik
#285 - Wysłana: 26 Lut 2013 20:11:57 - Edytowany przez: Mav
Q__:

Imponujące? To jest imponujące, a powstało 5 lat temu:

1

2

3

4

Nowy Crysis jest podzielony małymi sektorami, ma niewidzialne ściany, przeszkody na które można by było wejść bez problemu, ale nie można, a grafika... Grafika ma typowe konsolowe, nienaturalnie świecące się tekstury.

Naprawdę nie ma co przyklaskiwać, gdy coś cofa się w rozwoju

Seybr:
Obecnie gra na ultra detalach i wszystkich bajerach potrafi zadławić mocnego kompa ;]

Bo gra jest żle zoptymalizowana, zupełnie jakby ktoś zrobił to celowo... Konsole działają na DX9, ale jakoś w wersji PC-towej można odpalić tylko przy 11... Crysis cofnął się w rozwoju - grafika przestała dążyć do fotorealizmu, fizyka jest uboższa, rozgrywka poszła w kierunku Call of Duty...
Seybr
Użytkownik
#286 - Wysłana: 26 Lut 2013 22:35:06
Mav:
Crysis cofnął się w rozwoju - grafika przestała dążyć do fotorealizmu,

E tam, krople deszczu na googlach wyglądają przepięknie. Żadna gra takich nie posiada :P.

Mav:
rozgrywka poszła w kierunku Call of Duty...

Odbiorcy tego chcą, to oni robią. Dla tego FC 3 bardziej mi się podoba. Teraz czekam na Tomb Raider i nowego SC 2 z Zergami na czele ;].
Dragon
Użytkownik
#287 - Wysłana: 26 Lut 2013 22:47:59 - Edytowany przez: Dragon
A Wings of Liberty się podobało czy Jedynka lepsza?
Seybr
Użytkownik
#288 - Wysłana: 27 Lut 2013 07:31:23
Seybr:
A Wings of Liberty się podobało czy Jedynka lepsza?

Podobało się, dobrze dopasowana historia ;].
Mav
Użytkownik
#289 - Wysłana: 27 Lut 2013 09:11:07
Seybr:
Teraz czekam na Tomb Raider i nowego SC 2 z Zergami na czele ;].

Mnie ostatnio nadzieją na coś ambitnego i świeżego napełniła gra Watch Dogs:

http://www.youtube.com/watch?v=Nwm46hiFNBQ

Zapowiada się rewelacyjnie. Sterowanie elektroniką miasta i hakerskie triki, rewelacyjne animacje, otwarty świat (całe miasto!) oraz świetny klimat - zapowiada się wprost przepięknie, ale ileż to już hitów zamieniało się w kity? Dlatego podchodzę z rezerwą
Seybr
Użytkownik
#290 - Wysłana: 27 Lut 2013 09:23:40
Mav

GTA & Max Payne, nie mój typ gier.
Mav
Użytkownik
#291 - Wysłana: 27 Lut 2013 11:43:12 - Edytowany przez: Mav
Seybr:
GTA & Max Payne, nie mój typ gier.

No własnie pozory mylą Max to typowa, korytarzowa strzelanka, GTA arkadowa rozróba na mieście. Watch Dogs zapowiada się na rewolucyjny gameplay z niesamowitymi możliwościami, wieloma opcjami wyboru przejścia zadania i świetną fabułą. Aczkolwiek podkreślam, że tak się zapowiada, a jak będzie... Tego nie wiem
Joe Chip
Użytkownik
#292 - Wysłana: 27 Lut 2013 16:48:02
Kto to czytał?

http://www.gram.pl/news/2013/01/22/powiesc-crysis- eskalacja-gavina-smitha-ukaze-sie-w-polsce-juz-za- miesiac.shtml

Książek i komiksów na podstawie gier jest coraz więcej. Nie wiem jak z dostępnością do nich w naszym kraiku bo się temu nie przyglądałem bliżej - w empikach rozumiem można dostać.
Q__
Moderator
#293 - Wysłana: 29 Mar 2013 16:51:03 - Edytowany przez: Q__
Prościutka gra na motywach "Opowieści z Wilżyńskiej Doliny" Brzezińskiej:
http://www.runa.pl/gry/dolina/dolinagame.html

SPOILER
Wreszcie wiemy kim był nieszczęsny pierwszy kozioł zarżnięty w "A kochał ją, że strach". No i poznajemy listę ingrediencji czaru Piękna-i-Młoda.
7z9
Użytkownik
#294 - Wysłana: 29 Mar 2013 20:42:33
Ostatnio zaaplikowałem sobie nowy "Sniper: Ghost Warrior 2". Podobnie jak jedynka przypadła mi do gustu. W porównaniu do najnowszego "CoD"a (którego wręcz wręcz wymęczyłem) gra sie podoba,
Joe Chip
Użytkownik
#295 - Wysłana: 1 Kwi 2013 11:21:50
Ukończyłem serię FEAR i już trafił mi do czołówki ulubionych FPS-ów obok Half-Life, Crysis, Call of Duty, Far Cry czy Stalker. A czy będzie tak z nowym hitem Bioshock Infinite? Tylko dobra jedynka to najbardziej przereklamowana strzelanka w dziejach gatunku, może teraz będzie faktycznie inaczej.
Seybr
Użytkownik
#296 - Wysłana: 1 Kwi 2013 12:15:29
Joe Chip:
Bioshock Infinite?

Póki co szkoda mi kasy. Jak dla mnie pierwsza część była przereklamowana.
Joe Chip
Użytkownik
#297 - Wysłana: 16 Maj 2013 21:46:37
Gears of War: Judgment

Gearsy od twórców "Bulletstorma". Owszem, grało mi się fajnie, jest bardzo dobrym tytułem. Lecz to nie jest żaden prequel a nieco bardziej rozbudowany dodatek do trójki. W którym to dodatkowy akt zwany Pokłosie jest ciekawszy od samej kampanii.

Halo 4

Pierwsza gra z serii, którą ograłem. Skojarzenia jakie mi przyszły na myśl - mieszanka T.R.O.N-a, Crysisa i Mass Effect. Najbardziej podobna jest do dzieła Crytek - w jednym momencie przygrywa nawet bardzo podobna melodia w tle, oczywiście motyw super żołnierza zakutego w zbroję i te futurystyczne giwery - i porównując singiel Halo 4 z trzecim Crysisem wygrywa gra od niemieckiej firmy. Lecz czwarte Halo też daje rady. Świetnie wyglądające przerywniki filmowe, oglądając wstępniak przez chwilę się zastanowiłem czy to nie prawdziwi aktorzy odgrywają rolę. ;) Sama grafika też niezgorsza. I tu fajny design plansz, przez moment czułem się jak w innym wymiarze. Dubbing średni - mierzi Cortana - czyli SI towarzysząca naszemu hero. Fabularnie nic nadzwyczajnego lecz ogółem z pewnością jedna z ciekawszych strzelanek 2012 roku.

Proszę uwagę zwrócić na trailer. Wygląda jak zapowiedź nowego Star Treka. Ale bardziej zwraca uwagę jakość samej animacji. Czy ktoś pamięta filmowe Final Fantasy? Już zostało dogonione.

http://www.youtube.com/watch?v=oBk3c4UIcGw
Q__
Moderator
#298 - Wysłana: 27 Maj 2013 21:30:49
Q__
Moderator
#299 - Wysłana: 6 Wrz 2013 03:33:31
Seybr
Użytkownik
#300 - Wysłana: 6 Wrz 2013 07:42:07
Q__

Szkoda że nic nie ma o ruskich. Oburzyli się na grę Company of Heroes 2. Że niby złym świetle przedstawili Armię Czerwoną.

W fabule pojawia się wiele scen budzących sprzeczne emocje pomiędzy rosyjskimi fanami gier osadzonych w realiach II wojny światowej. Należą do nich między innymi egzekucje na własnych żołnierzach, posyłanie ich na pewną śmierć czy też wykorzystywanie partyzantów do własnych celów, czyli jako tzw. mięsa armatniego.

Haha prawda ich zabolała. Komentarze rosjan w sieci są zaskakujące. Jak wierzą z zakłamaną historię. To młodzi ludzi są. Naród od wieków sterowany. Zmieniają się czasy, ale chłop i car nadal jest.

Q__:
Mario-ciekawostki (wiecie, że debiutował w Donkey Kongu?):

Tak wiem, grało się w to ;].
 Strona:  ««  1  2  ...  8  9  10  11  12  ...  15  16  »» 
USS Phoenix forum / Gry / luźniutkie rozmóweczki o gierkach

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!