USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / luźniutkie rozmóweczki o gierkach
 Strona:  ««  1  2  ...  5  6  7  8  9  ...  15  16  »» 
Autor Wiadomość
Darnok
Użytkownik
#181 - Wysłana: 13 Paź 2008 12:19:32
Hazral
Ja bym się tak nie nakręcał. Fable też miało być genialne i przełomowe
Hazral
Użytkownik
#182 - Wysłana: 13 Paź 2008 19:21:41
Ja bym się tak nie nakręcał.
Khem, wiesz kto robi tę grę? Polscy fani Fallouta. Wiesz że robili ją przez 3 lata bez środków pieniężnych? Po godzinach. W końcu zostali docenieni dostali budżet, studio, profesjonalny sprzęt, pomoc ekspertów (w tej chwili maja gościć kogoś z Wielkiej Brytanii, który pomoże im popracować z harmonogramem zadań, co jest bardzo ważne, ludzie którzy robili Wiedźmina tego nie zrobili dobrze od początku dlatego produkcja ciągnęła się niemiłosiernie długo). I co najważniejsze, producent dał im WOLNĄ RĘKĘ!!. Chcieli zrobić prawdziwe RPG i zrobią je. Wprawdzie część rzeczy nie będzie (choć implanty powinny zostać), część pojawi się w ewentualnych dodatkach czy drugiej części. Trzeba poczekać jeszcze ok 2 tygodni jak opublikują jakieś lepsze materiały Skoro doszli tak daleko, za co szczerze podziwiam zespól. Dlaczego mieli by teraz nie sięgnąć po swoje marzenie skoro są od niego o krok??
Darnok
Użytkownik
#183 - Wysłana: 13 Paź 2008 22:59:59 - Edytowany przez: Darnok
Hazral
Skoro Peter nie potrafił zrobić gry PRZEŁOMOWEJ, to nie zrobią tego Polacy ze szczątkowym funduszem ( w porównaniu z takimi LionHead Studios), oczywiście dopinguje im, ale się nie nakręcam. Niech zrobią dobrego RPG bazującego na utartych szlakach, bo gorzej będzie jak zrobią grę z potencjałem, a której nikt nie kupi (tak, jak z tym tytułem, którego oczywiście nie pamiętam, a który konkurował z pierwszymi fpsami, był lepszy od Wolfa i Dooma, ale padł, bo był za... dobry?).
Ps. Przypomniałem sobie, System Shock http://www.gram.pl/art_8A3jJO8_Retrogram_System_Sh ock.html
Scimitar
Użytkownik
#184 - Wysłana: 13 Paź 2008 23:15:30
No ale jak idzie za czymś duża kasa to i duże obostrzenia ze strony producenta... Przecież nikt normalny nie wpompowałby dużych pieniędzy w projekt nawet i ambitny ale zawsze z ryzykiem że w gronie docelowych graczy się nie przyjmie. Może rzeczywiście powstanie świetna gra, ale prawdopodobnie będzie to kolejny sukces typu System Shock.
To że Peter nie potrafi nie znaczy że nie ma człowieka/ludzi na świecie którzy potrafią
Q__
Moderator
#185 - Wysłana: 14 Paź 2008 17:07:15
A propo's ekranizacji gier - niedawno w TVN była filmowa wersja "Silent Hill" - jak oceniacie (i grę i film)?
Hazral
Użytkownik
#186 - Wysłana: 14 Paź 2008 19:47:29 - Edytowany przez: Hazral
Skoro Peter nie potrafił zrobić gry PRZEŁOMOWEJ
A cy oni robią przełomowa grę? Oni robią RPG, prawdziwe RPG. Nie akszon rpg, nie strzelanine z elemetami rpg. Tylko RPG. Tylko tyle i AŻ tyle! Arcanium było ostatnia grą RPG jaka wyszła ile to już lat?

to nie zrobią tego Polacy ze szczątkowym funduszem
Eee, 25 milionów to jakiś fundusz jest. IMHO nie jest "szczątkowy" nawet w porównaniu z zachodnimi Co najwyżej mały

Cytat ze FAQ
Kim jest główny bohater gry?

Główny bohater to jeden z wielu wędrowców, którzy szukają swego miejsca w zniszczonym świecie. Wyjątkowa jest jednak sytuacja w jakiej się znalazł.

Brutalność świata sprawiła, że stracił większość najbliższych mu osób. Uratowany z masakry, piętnaście lat później znów wpada w zasadzkę. Tym razem również udaje mu się ujść z życiem, zaś kiedy odzyskuje przytomność jest sam, a rana postrzałowa głowy powoduje nieziemski ból. Nie odnajdując ciała swojego towarzysza i człowieka który poprzednio uratował mu życie, wyrusza na poszukiwania ostatniej bliskiej osoby.

No ale jak idzie za czymś duża kasa to i duże obostrzenia ze strony producenta...
Myślisz że dlaczego robili tę re 3 lata bez producenta? A szukali go aktywnie przez jakieś półtora? Bo wytargowali dla siebie jak największa wolność ^^'
że w gronie docelowych graczy się nie przyjmie.
Prawda! Wiecie że gra nie jest kierowana do dzieciarni, tylko do doświadczonych graczy, a już w szczególności graczy RPG. Bo to właściwie jedyna obecnie produkowany RPG

Może rzeczywiście powstanie świetna gra, ale prawdopodobnie będzie to kolejny sukces typu System Shock.
Khem, nie przy takim szumie medialnym jaki panowie z NG urządzą Już jakis czas temu w Wyborczej ukazał się artykuł w którym Afterfall przedstawiano jako pogromce Wiedźmina....
Ja tam jestem dobrej myśli
Q__
Moderator
#187 - Wysłana: 14 Paź 2008 19:50:41
Hazral

Arcanium było ostatnia grą RPG jaka wyszła ile to już lat?

Ale za to ja znakomite wyszło. Może warto poczekać na kolejną równie dopracowaną grę?
Hazral
Użytkownik
#188 - Wysłana: 14 Paź 2008 19:57:35
Może warto poczekać na kolejną równie dopracowaną grę?
Czekajmy więc do 2010, panowie się spiszą. A produkt będzie dopracowany, głównie dzięki temu długiemu bo aż 3 letniemu okresowi preprodukcji. Dzięki temu nie debatują co i jak zrobić, bo już wszystko maja ustalone. Główne systemy są już zaprojektowane. Ponoć są już skończone plany na 70% lokacji w grze. Prace idą tempem ekspresowym. Chłopaki mają fajne studio w którym śpią i jak sami mówią "prowadza bardzo zdrowy tryb życia"
Do zrobienia gry potrzebny jest czas ok 1000 dni. Właściwe prace trwają już ponad 100 dni. Jeszcze tylko 2 lata i gra powinna być ukończona. No chyba że zdarzą się jakieś nieprzyjemności, ale myślmy pozytywne.
Seybr
Użytkownik
#189 - Wysłana: 14 Paź 2008 20:55:29
A propo's ekranizacji gier - niedawno w TVN była filmowa wersja "Silent Hill" - jak oceniacie (i grę i film)?

Gra super, film marna tandeta, nie ma klimatu ;].
Q__
Moderator
#190 - Wysłana: 16 Paź 2008 16:10:45
Hazral

Czekajmy więc do 2010,

Brzmi b. dobrze, zobaczymy jak wyjdzie.

Seybr

Gra super, film marna tandeta, nie ma klimatu

Czy ja wiem? Lokacje odrobili nieźle. (Inna rzecz, że nie znam naprawdę udanego filmu według gry.)
Seybr
Użytkownik
#191 - Wysłana: 16 Paź 2008 20:11:15
(Inna rzecz, że nie znam naprawdę udanego filmu według gry.)

Ja też nie ;]. Choć jednych z lepszych jest Dead Race ;].
Q__
Moderator
#192 - Wysłana: 18 Paź 2008 13:39:48
Seybr

Choć jednych z lepszych jest Dead Race

Mi się podobał tylko "Mortal Kombat". (Ale "Silent Hill" trzeba oddać jedno - przynajmniej jest to ambitna próba i krok w słusznym kierunku.)
Darnok
Użytkownik
#193 - Wysłana: 3 Lis 2008 09:38:51
http://pl.youtube.com/watch?v=gdAyYQdY4N0&translat ed=1
Miło, że w rolę przywódcy Imperium Wschodzącego Słońca wcielił się Takei
Seybr
Użytkownik
#194 - Wysłana: 3 Lis 2008 17:36:48
Widział ktoś animowaną adaptacje gry świeżej Dead Space. W grę nie grałem jeszcze, bo się nie opłaca. Kwestia nowego kompa ;]. Dzieje się przed wydarzeniami z gry. Ludzie porównują to z Final Fantasy. Niby taki dobry etc. Mnie ten film rozczarował, wieje nudą, sporo krwi i nic więcej.
Darnok
Użytkownik
#195 - Wysłana: 3 Lis 2008 22:21:38
Ponoć krwawy ten DS, boli mnie, że Resident staje się bardziej dziecinny, a inne marki wchodzą na jego pole i mu śmiecą Co do filmiku nie widziałem, podobną akcję miała gra Heavenly Sword, która też miała animowaną adaptację wyjaśniającą fabułę.
Q__
Moderator
#196 - Wysłana: 26 Sty 2009 02:24:14
Ogłoszono nominacje do tytułu Gry Roku 2008:
http://esensja.pl/gry/wiesci/tekst.html?id=6769
Seybr
Użytkownik
#197 - Wysłana: 26 Sty 2009 07:17:25
Fallout 3

Jeszcze nie grałem, ale widziałem i całkiem dobra produkcja. Choć krótka. Klimat i historia dobra zaledwie. Zmarnowany potencjał, dla nie Stalker - Czyste Niebo lepszy ;].

Left 4 Dead

Widziałem też tylko, jak kumpel grał, klimatyczna.

Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

Grałem to na PS 3. Nie powiem, ale mi przypadła do gustu. Sterowanie padem katorga.

World of Warcraft: Wrath of the Lich King

Blizzard i jego kura która znosi złote jajko. Nie przepadam za takimi klimatami. Zjadacz czasu, życia.

Ten ranking jest dziwny, przecież było parę lepszych gier.
Dragon
Użytkownik
#198 - Wysłana: 26 Sty 2009 22:41:59
Czy staje się Nerdem? Moja kolekcja kart CCG

Nie umiem wstawić w mniejszym okienku które można powiększyć...
Seybr
Użytkownik
#199 - Wysłana: 27 Sty 2009 07:15:01
Dragon

Miniaturka zrób, bo razi w oczy, jak możesz. Kolekcja ładna.
Q__
Moderator
#200 - Wysłana: 27 Sty 2009 09:35:32 - Edytowany przez: Q__
Seybr

Eeetam, taka ładna kolekcja to niech prezentuje sie w całej okazałości .

ps. sympatyczna gierka:
http://www.gry.pl/gra/Mission-to-Saturn.html
interesującego autora:
http://www.esensja.pl/komiks/komiksy/obiekt.html?r odzaj_obiektu=11&idobiektu=43
Seybr
Użytkownik
#201 - Wysłana: 27 Sty 2009 09:57:06
Q__

Chodziło mi o to, po kliknięciu powiększała się ;].
Dragon
Użytkownik
#202 - Wysłana: 27 Sty 2009 15:05:25
Zrobił bym, ale nie wiem jak...
Q__
Moderator
#203 - Wysłana: 18 Lut 2009 22:55:54
Trochę warhammerowych newsów:
http://esensja.pl/gry/wiesci/tekst.html?id=6915
Q__
Moderator
#204 - Wysłana: 24 Maj 2009 18:21:48
Było tu sporo o grze "Wiedźmin". Z tego też mogliby zrobić grę:
http://esensja.pl/ksiazka/recenzje/tekst.html?id=1 66
Nowe, fajne lokacje by były...
michalek
Użytkownik
#205 - Wysłana: 23 Cze 2009 12:50:55
Witam, mam do sprzedania zestaw gier Star Trek : ST Bridge Commander (z modem Kobayashi Maru), ST Armada 2, ST Elite Force 2, ST The Fallen PL. Jeżeli masz ochotę na te gry a nie możesz nigdzie znaleźć to pisz ;) gg 1121714
Q__
Moderator
#206 - Wysłana: 10 Sier 2009 15:51:05
Q__
Moderator
#207 - Wysłana: 13 Sier 2009 01:00:55
Fajna (choć b. prosta) gierka w klimatach SF (dla miłośników space marines):
http://www.grymix.pl/2546/red-code-2/
Q__
Moderator
#208 - Wysłana: 25 Paź 2009 23:58:20
galaktyczny kurczak
Użytkownik
#209 - Wysłana: 26 Paź 2009 00:18:49
Q__:
!0 najlepszch żeńskich strojów bojowych (z gier)

Jak to jest osiągnięcie ery feminizmu to ja z wielką chęcią zaznam osiągnięcia szowinizmu.
Q__
Moderator
#210 - Wysłana: 4 Gru 2009 06:04:20
Lista 10 klutowych gier sprzed lat:
http://gry.wp.pl/galeria/koszmary-dziecinstwa-gry- ktore-nas-zniszczyly,178979/1.html
Z tego namiętnie tłukłem tylko w Lotusa, The Incredible Machine (biedne koty i rybki), Wolfa, Civ i Street Fightera. W Duck Hunt zagrałem może raz. Przy czym poznałem te gry jako człowiek z grubsza już dorosły.
 Strona:  ««  1  2  ...  5  6  7  8  9  ...  15  16  »» 
USS Phoenix forum / Gry / luźniutkie rozmóweczki o gierkach

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!