USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Na czym gracie?
 Strona:  1  2  »» 
Autor Wiadomość
Darnok
Użytkownik
#1 - Wysłana: 28 Mar 2007 21:10:07
No właśnie?
Ja gram głównie na ps3 (kupiłem dzień przed premierą normalnie w Media Marktcie lol)
A specyfikacje komputera
GeForce 6800 GS
Jakiś procek 1.6 bodajże
512 ram
A Audio to jeden wzmacniacz

No a Wy?
Jurgen
Moderator
#2 - Wysłana: 28 Mar 2007 21:13:47
Na czym gracie?

Ostatnio w ogóle nie gram.
Q__
Moderator
#3 - Wysłana: 28 Mar 2007 21:18:37
Jurgen

Ostatnio w ogóle nie gram

Ostatnio ja też...
Seybr
Użytkownik
#4 - Wysłana: 28 Mar 2007 21:21:13 - Edytowany przez: Seybr
Gracie hmm to pojęcie względne.

Jeżeli chodzi o kompa to.
Intel Pentium 4 2.4 ghz
Był dobry Radeon, ale się spalił. Obecnie stary mój Geforce 4. Jednak w ciągu max 2 tyg. będzie nowa karta.
1gb ram.
Dobra płyta główna Asus i dobry monitor CRT LG.
Jeszcze do tego dochodzi, ludzie nie doceniają nagłośnienie.
Mikser firmy Behringer + słuchawki dobrej klasy ;].

Darnok
GeForce 6800 GS
Jakiś procek 1.6 bodajże
512 ram

Stary twoja karta nie wyciągnie maksa, przy takiej ilości ramu ;]. Nie wiesz jaki masz procek. Stary wstydź się, ale takie rzeczy się wie. Kupowałeś kompa sam?
Hazral
Użytkownik
#5 - Wysłana: 28 Mar 2007 21:32:53
Ja czasem włączam "odstresowiacze" w postaci "Diablo II", "Star Craft" lub "Bridge Commandera".
Gierki mnie już tak nie rajcują Ale przestać grać nie przestane

Mój komp to zabytek:
Procek: 1.3
750ram
Geforce3 (Choć dobrze sie sprawuje, karta z czasów gdy umieli je jeszcze robić )
Ale mi tam zarazie starcza, niczego wymieniać w najbliższym czasie nie zamierzam
Picard
Użytkownik
#6 - Wysłana: 29 Mar 2007 00:14:45
Na nerwach...
waterhouse
Moderator
#7 - Wysłana: 29 Mar 2007 01:08:19
sempron s939 3000@3700, galaxy GeForce 7600GS@GT, 1 GB ram kingston 400+ mhz, 120 GB WD Caviar, stary soundBlaster Live + 19 calowy LCD na MVA.
The_D
Użytkownik
#8 - Wysłana: 29 Mar 2007 02:43:13
A ja czasem pogrywam sobie na keybordzie-zabawce
Q__
Moderator
#9 - Wysłana: 29 Mar 2007 05:00:04
The_D

A ja czasem pogrywam sobie na keybordzie-zabawce

Dostałem kiedyś taki, nawet profsjonalny, marki Yamaha... Używałem chyba pprzez tydzień i znudził mi się.
Seybr
Użytkownik
#10 - Wysłana: 29 Mar 2007 08:50:51
Q

Dostałem kiedyś taki, nawet profsjonalny, marki Yamaha... Używałem chyba pprzez tydzień i znudził mi się.

Ja dostałem kiedyś od rodziców Casio. Nauczyłem się grać na nim. Gdzieś leży pewnie w domu.
Darnok
Użytkownik
#11 - Wysłana: 29 Mar 2007 10:39:35
Stary wstydź się, ale takie rzeczy się wie.

Wiesz, konsola z 10 rdzeniowym prockiem kompletnie mnie zaabsorbowała
po prostu zapomniałem ale już piszę:
atlon xp 2000+
no i 19' Philips plazma
Ps: To ile ramu mam kupić, by wykorzystać kartę?
Pah Wraith
Użytkownik
#12 - Wysłana: 29 Mar 2007 10:42:14
DualCore Intel Pentium D 930, 3,0 GHz
Asus P5LD2 SE
Radeon X800 GTO2 (256 MB)
Samsung SP2504C (250 GB, 7200 RPM, SATA-II)
1 GB DDR2-533 DDR2 SDRAM
17" CRT

Ostatnio N4S: MW oraz HOMM5.
elbereth
Moderator
#13 - Wysłana: 29 Mar 2007 11:26:56
Athlon 1,5GHz
1 gb ramu
GeForce4 Ti 4200 64 mb
17" LCD
generalnie kupiłbym se nowego kompa ale po co?
zeby odpalić jakas wypasiona gierke w którą zagram max jeden,dwa wieczory w tygodniu przez pare tygodni?
szkoda kabony, i tak ostatnią gierką która mnie wciągnęła na dobre ale tak naprawde na dobre byl morrowind (który to byl rok, 2002?) oblivion, nie dorósł mu do pięt klimatem.
więc nie widze większego sensu ;]
chociaz ostatnio nawet moja dziewczyna powiedziala mi zebym se kupil nowego kompa. dziwne nie?
Seybr
Użytkownik
#14 - Wysłana: 29 Mar 2007 13:08:40
Ps: To ile ramu mam kupić, by wykorzystać kartę?

Przynajmniej powinieneś mieć 1gb.

Ja w nie dalekiej przyszłości biorę sobie netbooka.
Darnok
Użytkownik
#15 - Wysłana: 29 Mar 2007 13:46:11
Przynajmniej powinieneś mieć 1gb.

Może sobie sprawię
Pah Wraith
Użytkownik
#16 - Wysłana: 29 Mar 2007 16:59:58 - Edytowany przez: Pah Wraith
elbereth
hociaz ostatnio nawet moja dziewczyna powiedziala mi zebym se kupil nowego kompa. dziwne nie?

Może jest zainteresowana nowym twardym dyskiem

Seybr

Wszyscy sie ostatnio przesiadają na notebooki...
Darnok
Użytkownik
#17 - Wysłana: 29 Mar 2007 18:39:11
Ja też po części mam
Jakiś 1.5 GHZ 1Gigaramu
no i kartę graficzną jakąś ekspres m200 bodajże
Q__
Moderator
#18 - Wysłana: 29 Mar 2007 18:42:41
Seybr

Mam od dawna i... prawie nie używam...
Alex
Użytkownik
#19 - Wysłana: 29 Mar 2007 18:48:07
a ja gram na nerwach
The_D
Użytkownik
#20 - Wysłana: 29 Mar 2007 19:23:50
Wszyscy sie ostatnio przesiadają na notebooki...

Teraz laptopy bardzo staniały i taka moda, ale imho nie do końca uzasadniona. Jak by nie było notebook o wydajności porównywalnej nz PC będzie droższy 1,5 do 2 razy. Do tego PC znacznie łatwiej jest rozbudować. Najdzie nas ochota na tuner TVlub SAT albo dodatkową kartę sieciową - nie ma problemu. Gdy BlueRay zacznie się upowszechniać zawsze będzie można zmienić napęd.

A odkąd zmieniłem leciwą bańkę 17'' na LCD 19'' żaden notebook nie da takiego komfortu pracy.
Seybr
Użytkownik
#21 - Wysłana: 29 Mar 2007 20:52:10
A odkąd zmieniłem leciwą bańkę 17'' na LCD 19'' żaden notebook nie da takiego komfortu pracy

Stary chyba nie nigdy nie siedziałeś przy dobrym CRT. Żaden i jeszcze raż żaden LCD nie da ci takiego komfortu pracy jak CRT. Chodzi mi o jakość obrazu w różnych rozmiarach obrazu ;]. Owszem są monitory oled i po powili wejdzie nowa technologia. LCD połączona z jakością CRT.

Mi netbook przyda się do pracy, bo jest mały i zawsze mogę go zabrać.

Ale PC owszem pewnie będę miał. Do tego dodam kość 1gb ramu i dobrą kartę.
Pah Wraith
Użytkownik
#22 - Wysłana: 29 Mar 2007 21:07:06
The_D
PC znacznie łatwiej jest rozbudować. Najdzie nas ochota na tuner TVlub SAT albo dodatkową kartę sieciową - nie ma problemu.

Wiesz, właściwie masz rację, ale tak na serio to wielu ludzi kupuje kompa, stawia a potem po 3 latach kupuje nowego.

Seybr
Żaden i jeszcze raż żaden LCD nie da ci takiego komfortu pracy jak CRT.

To fakt.

Owszem są monitory oled i po powili wejdzie nowa technologia. LCD połączona z jakością CRT.

A to już inna sprawa :]
Seybr
Użytkownik
#23 - Wysłana: 29 Mar 2007 21:25:40
Tym bardziej jest jeszcze tańsza technologia od LCD. Trochę grubsze od LCD ale z jakością CRT i podobną technologią kineskopu . Kineskop jest wielkości LCD ;].

Wiesz, właściwie masz rację, ale tak na serio to wielu ludzi kupuje kompa, stawia a potem po 3 latach kupuje nowego.

Tak właśnie jest ;].
Ja sobie zakupie netbooka z Core duo ;]. Obecnie najlepsze procki na rynku.
Jurgen
Moderator
#24 - Wysłana: 29 Mar 2007 21:54:17
Stary chyba nie nigdy nie siedziałeś przy dobrym CRT. Żaden i jeszcze raż żaden LCD nie da ci takiego komfortu pracy jak CRT.

Hm... Po siedzeniu kilku godzin przed monitorem CRT (w sądzie jeszcze nie wszędzie LCD są) i LCD, zdecydowanie wybieram ten drugi. Oczy znacznie mniej sie męczą. Na a jakośc obrazu? Tu juz odpowiedzieliście.
Hazral
Użytkownik
#25 - Wysłana: 29 Mar 2007 22:18:54 - Edytowany przez: Hazral
Ja sobie zakupie netbooka z Core duo ;]
Ja poczekam na Core trio Wtedy Duo będą tanie jak barszcz
Ogólnie mam gdzieś ten wyścig zbrojeń. Powiedzcie po co wam to? Zmianę monitora czy nagłośnienia rozumiem. Ale wypasione na maksa procesory? Renderujecie grafikę że potrzebujecie aż takiej mocy obliczeniowej??
The_D
Użytkownik
#26 - Wysłana: 29 Mar 2007 22:44:18
Stary chyba nie nigdy nie siedziałeś przy dobrym CRT. Żaden i jeszcze raż żaden LCD nie da ci takiego komfortu pracy jak CRT

Fakt, nie siedziałem, ale:
1. Z tego co wiem w laptopach nie montują CRT, a głównie o to chodziło w mojej wypowiedzi
2. Przypuszczam, że CRT oferujący 1280x1024 będzie wielki jak krowa
3. Przypuszczam też że będzie nieźle kosztował
4. Na moim LCD też wcale nieźle mi się pracuje, choć jest raczej z tych "ekonomicznych" Czerń nie jest czarna, ale smużenia nie zaobserwowałem. Poza tym nie jestem grafikiem, więc nie zwracam takiej uwagi na idwzorowanie barw itp. Zaś jeśli chodzi o pracę w różnych rozdzielczościach - większość programów jaka tego wymaga to gry 3D, w które gram bardzo rzadko, albo w starocie oferujące rozdzielczość będącą całkowitą podwielokrotnością mojej

A laptopa mam swoją drogą - czasem trzeba coś pokazać na uczelni, mogę też zabrać ze sobą robotę gdy wracam na weekend w rodzinne strony. No i siostra nie jęczy mi nad uchem że chce internet. Ale zawsze jeżeli mam możliwość wybieram stacjonarny.
Pah Wraith
Użytkownik
#27 - Wysłana: 29 Mar 2007 23:07:07
Jurgen
Po siedzeniu kilku godzin przed monitorem CRT (w sądzie jeszcze nie wszędzie LCD są) i LCD, zdecydowanie wybieram ten drugi.

Właśnie dlatego Seybr podkreślał że mowa o dobrym CRT.

Hazral
Renderujecie grafikę że potrzebujecie aż takiej mocy obliczeniowej??

Osobiście sobie filmy video montuję i na Cel1,1 to jest bardzo słaba zabawa :]
Seybr
Użytkownik
#28 - Wysłana: 29 Mar 2007 23:31:24
Renderujecie grafikę że potrzebujecie aż takiej mocy obliczeniowej??

Wiesz mi do muzyki jest mi takowy potrzebny. Nie chodzi mi o żadne słuchanie ;]. Będzie Core 4 ;].

1. Z tego co wiem w laptopach nie montują CRT, a głównie o to chodziło w mojej wypowiedzi

Nie wyobrażam sobie laptopa z wielkim ponitorem ;]

2. Przypuszczam, że CRT oferujący 1280x1024 będzie wielki jak krowa

CRT średniego typu oferuje wyższe roździelczości. LCD ma wbudowaną jedną. Jeżeli wychodzimy w zakres tej danej, to obraz się chrzani. Tym bardziej zawodowi gracze grają jedynie na CRT. Nawet na zawodach wysokiej klasy grają na CRT.

Kolejna sprawa, ludzie mają karty muzyczne z integrowane. To lipa jest większości. Najlepszy creative nie ma procesora dsp. Co czyni dla mnie kartą słabą. Do gier to one się nadają, ale do produkcji muzy, można sobie je obić o kant 4 liter. Ja mam yamahe, oraz SB Live 5.1 ;]. Nie liczę tej na płycie głównej ;].
Jurgen
Moderator
#29 - Wysłana: 30 Mar 2007 13:52:03
Właśnie dlatego Seybr podkreślał że mowa o dobrym CRT.

Ja mówię o każdym, przy czym pracowałem też na monitorach naprawdę wysokiej klasy.

Kolejna sprawa, ludzie mają karty muzyczne z integrowane. To lipa jest większości. Najlepszy creative nie ma procesora dsp. Co czyni dla mnie kartą słabą. Do gier to one się nadają, ale do produkcji muzy, można sobie je obić o kant 4 liter. Ja mam yamahe, oraz SB Live 5.1 ;]. Nie liczę tej na płycie głównej ;].

Karty dźwiękowe zintegrowane to zupełna tragedia. Jak ostatnio pytałem o możliwość dołożenia karty dźwiękowej - bo planuję jakiś komputer kupić - to pan w sklepie zapytał: "Po co? Przecież jest zintegrowana".
Seybr
Użytkownik
#30 - Wysłana: 30 Mar 2007 14:28:28
Wiesz jak ktoś słucha muzyki, czy gra na pierdziawkowatych głośnikach to nie jest jemu potrzebna karta.

"Po co? Przecież jest zintegrowana".

Wyszedł bym o takiego sprzedawcy. Widać koleś nie zna się na rzeczy.
 Strona:  1  2  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Na czym gracie?

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!