USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / Sesja RPG na Forum
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  73  74  75  76  77  »» 
Autor Wiadomość
Q__
Moderator
#91 - Wysłana: 1 Wrz 2006 10:37:41
Connor

A potem możecie mnie na kucharza wziąść

Jak rozumiem, możemy Ci mówić Neelix...

Panie Darnok

Obawiam się, że nikt poza Kai'em nie ma uprawnień do dawania bana, więc Panski wniosek nie ma racji bytu...
Domko
Użytkownik
#92 - Wysłana: 1 Wrz 2006 10:42:42
Taka uwaga organizacyjna - pisano, że w ciągu 24h osoba musi się odezwać. Proponuję jednak, aby można było zgłaszać urlopy (np. ktoś wyjedzie i jest odcięty od netu na jakiś czas), aby nie było potem problemu, że traci postać z powodu nieobecności.
To taka moja uwaga.
Q__
Moderator
#93 - Wysłana: 1 Wrz 2006 10:48:13
Domko

Rozumiem, że chciałbys z nami zagrać... Jaką postać?
Darnok
Użytkownik
#94 - Wysłana: 1 Wrz 2006 12:31:40
Panie Q__
Chce Pan się użerać z dziećmi za przeproszeniem "wpier*alających" się do fabuły i piszących "A ten klingon ciongnol mi dróta", albo "I zniszczył was dinotrek buahaha". Dlatego najlepszym rozwiązaniem są chaty. No, ale jak nie ma co się lubi to się lubi co się ma
Q__
Moderator
#95 - Wysłana: 1 Wrz 2006 12:46:02
Darnok

Chce Pan się użerać z dziećmi za przeproszeniem "wpier*alających" się do fabuły i piszących "A ten klingon ciongnol mi dróta", albo "I zniszczył was dinotrek buahaha".

Oczywiście prawdopodobieństwo takich niefortunnych zdarzeń istnieje, ale:
1. Nie mamy na to wpływu
2. Mamy na Forum niepisany zwyczaj nie odpowiadania na takie teksty tylko zgłaszania ich od razu do moderacji

"A ten klingon ciongnol mi dróta"

Czy dobrze rozumiem, Konstablu, że chodzi tu o układanie jakichś przewodów?
Picard
Użytkownik
#96 - Wysłana: 1 Wrz 2006 12:58:56
Darnok

Chce Pan się użerać z dziećmi za przeproszeniem...

Pan przesadza- takich szczunków można ignorować, a ich wypowiedzi beda usuwane przez moderatorow niewidze wiec problemu...
Darnok
Użytkownik
#97 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:35:44
Ale i tak lepiej na chacie to zrobić no ale cóż, Wy decydujecie.
Q__
Moderator
#98 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:39:34
Picard
Darnok

Kapitanie, Konstablu, kontynuowanie tej dyskusji jest nielogiczne, wszyscy przedstawiliśmy już argumenty.
Alex
Użytkownik
#99 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:45:14
Connor

USS MacArthur trochę czasu minęło. Po tym statku i jej załodze zostały mi tylko dwa pliki z zapisami sesji gier

jak mozesz to podeslij mi na mail te pliki... chetnie sobie przypomne
Alex
Użytkownik
#100 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:47:11
czy ktos zna mail do naszego MG??
Q__
Moderator
#101 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:51:50
Alex

Pani operations manager, logiczne było by szukać tego maila TU:
http://www.startrek.pl/forum/index.php?action=user info&user=363
Domko
Użytkownik
#102 - Wysłana: 1 Wrz 2006 13:54:55
Q:

Rozumiem, że chciałbys z nami zagrać... Jaką postać?

Heh... Zagrałbym chętnie, ale obecnie nie mam na tyle czasu, aby pisać w odstępach 24-godzinnych. Może się później dołączę - choć kusi mnie bardzo. )
James T Kirk
Użytkownik
#103 - Wysłana: 1 Wrz 2006 14:52:59
Mam pytanie. Czy mógłbym być Romulaninem?
theczarek
Użytkownik
#104 - Wysłana: 1 Wrz 2006 16:07:01
Darnok

Sory za literówki - ale nie musisz kląć...

To co naisałeś na forum od biedy wystarczy - mam nadzieję że moje uwagi co do tego postu czytałeś.

Jak chcesz obejżeć swoją postać to muszę mieć ci ją jak prztsłać.
theczarek
Użytkownik
#105 - Wysłana: 1 Wrz 2006 16:21:54
Taka uwaga organizacyjna - pisano, że w ciągu 24h osoba musi się odezwać. Proponuję jednak, aby można było zgłaszać urlopy (np. ktoś wyjedzie i jest odcięty od netu na jakiś czas), aby nie było potem problemu, że traci postać z powodu nieobecności.
To taka moja uwaga.

A nie dopisałem o tym ?? Przeoczenie - oczywiście będę wdzięczny za zglaszanie tego typu spraw. Wtedy albo BNóję postać albo np dostaje tymczasowy przydział gdzie indziej.

Connor
Jak już napisałem nie ma problemu z przyłączeniem się później proszę tylko o kontakt ze mną.

jak mozesz to podeslij mi na mail te pliki... chetnie sobie przypomne
Ja też chcę

James T Kirk
A jak to uzasadnisz w TNGu (i to przed Wolf 359 bo to za dobry motyw na jakąś przygodę żeby się go ozbawaić )
Jeśli znajdziesz dobre wyjaśnienie to ok. Jest to jedna z grywalnych ras - nie wymieniłem jej bo mi nie przyszło do głowy że ktoś będzie chciał.

Q__
Picard

Widzę że już panowie pracują na PD (bo jestem MG promującym odgrywanie postaci)

Q__
Alex
Dziękuję za postacie nie wiem kiedy je zrobię (egzamin) ale będę się w wolnych chwilach miał nad czym zasatnowić.
Darnok
Użytkownik
#106 - Wysłana: 1 Wrz 2006 16:24:40
theczarek
mazowiecki1111@poczta.onet.pl
James T Kirk
Użytkownik
#107 - Wysłana: 1 Wrz 2006 16:28:59
A jak to uzasadnisz w TNGu (i to przed Wolf 359 bo to za dobry motyw na jakąś przygodę żeby się go ozbawaić

Fakt. Romulanie sa w izolacji to w takim razie odpada. :-/ W takim razie będe człowiekiem. Jutro ci wysle mój profil-dzisaj go obmysle.
Picard
Użytkownik
#108 - Wysłana: 1 Wrz 2006 21:48:09
theczarek

PD

Police Department?

A kiedy zaczynamy? Ja jeszcze nie ustalilem rasy jaka chcial bym grac...

James T Kirk

Romulanie sa w izolacji to w takim razie odpada

Ale moli miec szpiegow w szeregach Floty...
Q__
Moderator
#109 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:01:38
Picard

PD

Punkty Doświadczenia... - na to "polują" gracze RPG.

moli miec szpiegow w szeregach Floty...

Teoretycznie...
Picard
Użytkownik
#110 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:04:57
Q__

PD

No tak w KOTOR tez to było- a wraz z punktami przychodziły nowe umiejetnosci i atuty... Jak bedzie tutaj?

Teoretycznie...

Oni byli sprytni- mogli infiltrowac Flote znacznie wczesniej niz doszlo do ich oficjalnego spotkania. Zreszta odwrotna sytuacja była tez mozliwa,chodź raczej o wiele mniej prawdopodobna...
Picard
Użytkownik
#111 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:41:54

Nasz statek- prawie jak Galaxy...
James T Kirk
Użytkownik
#112 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:43:14
Nie Panowie, Q ma racje-jest to zbyt naciagane. Mam jednak pytanie czy umieszczając akcje w pierwszym sezonie TNG nie za bardzo sie ograniczamy?-dojdzmy chociaż do początku trzeciego-będzie już Borg i większa szansa że w służbie są już ,,Nebule,,.
Q__
Moderator
#113 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:47:04
Picard

prawie jak Galaxy...

Prawie to wielka róznica Kapitanie...

James T Kirk

Nie Panowie, Q ma racje

Z drugiej strony wszystko co da sie dobrze uzasadnbić jest możliwe...

dojdzmy chociaż do początku trzeciego-będzie już Borg

Masz ochotę zostać zasymilowanym? Znam inne rozrywki...
Picard
Użytkownik
#114 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:48:19
James T Kirk

pierwszym sezonie TNG nie za bardzo sie ograniczamy

To dobre wyjscie dla poczatku akcji- bedziemy przeciez posowali sie dalej...A Ty zapewne myslisz nad przeforsowaniem swej kandydatury na pierwszego w naszej grze Romulanina- stad Ci spieszno do przespieszenia wypadkow?
James T Kirk
Użytkownik
#115 - Wysłana: 1 Wrz 2006 22:51:09
Masz ochotę zostać zasymilowanym? Znam inne rozrywki...

A co to ma do rzeczy-zaasymilowanym możesz być już w czasach TOS-a jezeli będziesz wtykał nosa tam gdzie nie trzeba.

Nasz statek- prawie jak Galaxy...

...a nazwa jego?
Q__
Moderator
#116 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:04:23
James T Kirk

...a nazwa jego?

Logiczne było by głosowanie... Proponuję zgłaszanie nazw do wyboru.
Alex
Użytkownik
#117 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:11:24
ktos chyba wspomnial ze okret nasz bedzie sie takze nazywal MacArthur....
Picard
Użytkownik
#118 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:13:46
Alex

MacArthur....

Protestuje! Ja głosuje za jakąs nazwa nawiązujacą do mitologi, niekoniecznie klsaycznej: moze Sachmet, Bastet albo Kali? Poteżne i władcze bogninie, niekoniecznie przyjazne i dobrotliwe...
James T Kirk
Użytkownik
#119 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:16:44
ktos chyba wspomnial ze okret nasz bedzie sie takze nazywal MacArthur....

A czemu nie możemy być oryginalni i nazwać go po swojemu? Chyba najbardziej logiczną nazwą byłby ,,USS Phoenix,, -w końcu byłby to okręt flagowy naszego fan klubu . Co o tym sądzicie? Tylko nie wiem czy w ST nie było statku o tej nazwie i to klasy ,,Nebula,,.
theczarek
Użytkownik
#120 - Wysłana: 1 Wrz 2006 23:27:14 - Edytowany przez: theczarek
Nie Panowie, Q ma racje-jest to zbyt naciagane. Mam jednak pytanie czy umieszczając akcje w pierwszym sezonie TNG nie za bardzo sie ograniczamy?-dojdzmy chociaż do początku trzeciego-będzie już Borg i większa szansa że w służbie są już ,,Nebule,,.

Nie powiedziałem że to bedzie pierwszy sezon tylko przed Borgiem - bo wolf 359 to dobra zajawka na przygode...

Picard

KOTOR, Baldur, Ice Wind Dale, NeverWinther Nights - ano właśnie są przeniesieniem na komputer gier RPG - AD&D, D&D 3ed, i SW D20. Ale gry RPG były wcześniej.

Tu też postacie się rozwijają.
Nie wiem jeszcze jak to rozwiąże do końca (ppodobnie będę śledził z jakich umiejętności kożystacie itp). Alerozwój postaci postaram się zachować. Ogólnie postarm się być ak najbliżej sesji jakie zwykle prowadzę na żywo...

ogólnie w papierowych RPG (odwrotnie niż w koputerowych) odchodzi się od doświadczenia za uboj potworów itp. (choć takie były pczątki) premiuje się raczej ogólnie pojęte osiągnięcia, wkład postaci w przygodę i odgrywanie swojej roli.

Co do nazwy McAtrhur to tak zaproponowałem ale jak chcecie inną to się zgadzam. Jeśli phoenix już jest to wcale nie przeszkadza - można dopisać jego legendę

Picard
a może
USS Huitzilopochtli...
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  73  74  75  76  77  »» 
USS Phoenix forum / Gry / Sesja RPG na Forum

Temat został zamknięty. Nie możesz tutaj odpowiadać.

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!