Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#1 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:29:22 - Edytowany przez: Q__
Na usilne nalegania Kolegi Darnoka, który twierdzi jakobym był Tu jakoś nadzwyczajne szanowany, bardziej np. od Niego (co wydaje mi się nadinterpretacją, bo wszyscy Forumowicze są IMHO sobie równi), zakładam ten topic.
Tematem topicu ma być apel Darnoka w brzmieniu Proponowałbym zrobić liste graczy którzy na przynajmiej 60% kupią STO. Będziemy mogli przed premierą wybrać kapitana itp.
Osobiście wniosek popieram...
Darnok napisał też: Jeżeli będe grać, to ubiegam się o role głównego inżyniera. Sądzę, że to kwestia do przegłosowania (gdy ustalimy listę kandydatów).
|
Darnok
Użytkownik
|
#2 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:33:03 - Edytowany przez: Darnok
Tak. Trzeba jeszcze nazwać statek  powinniśmy zrobić głosowanie, ale najpierw trzeba jakieś nazwy wymyśleć  może USS PHOENIX  . I najprawdopodobnie pierwszą klasą statku będzie defiant (40 osób). Wystarczy, że uzbieramy z 15 a resztą zajmą się boty 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#3 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:34:39
Jeszcze nie wiadomo czy STO bedzie wydany w Polsce
|
Darnok
Użytkownik
|
#4 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:35:30
To nie stanowi problemu. Ultima, albo inne sklepy sprowadzą. A jak nie, to może załatwie coś z ciotką z Niemiec 
|
Picard
Użytkownik
|
#5 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:35:40
Q__
Sądzę, że to kwestia do przegłosowania (gdy ustalimy listę kandydatów).
A nie kwalifikacji? Wiem,ze na terytorium Federacji panuje demokracja ale to jest juz chyba lekka przesada...
Darnok
Trzeba jeszcze nazwać statek
USS Phoenix brzmi calkiem niezle... 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#6 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:37:38
USS Poland 
|
Darnok
Użytkownik
|
#7 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:39:05 - Edytowany przez: Darnok
A nie kwalifikacji? Wiem,ze na terytorium Federacji panuje demokracja ale to jest juz chyba lekka przesada...
To będzie gra RPG. Sądze, że kwalfikacje dostaniesz po zrobieniu odpowiednich questów. Wsyscy na początek będziemy równi.
USS Poland
Zbyt banalne wg. mnie, chociaż chyba nikt na to nie wpadł jeszcze  .
Statek klasy Galaxy, i Sovek nie będą dostępne dla graczy (pewnie po dodatku to się zmieni). Powinniśmy ustalić statki na których będziemy dowodzić. Oczywiście połowa pewnie nie będzie dostępna, ale nie będzie sprzeczek jak gra już wyjdzie 
|
Q__
Moderator
|
#8 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:45:15
Darnok
może USS PHOENIX
Jestem za...
Raptor 16
Jeszcze nie wiadomo czy STO bedzie wydany w Polsce
Ma powstać trekowy sklepik, najwyżej Sheridan sprowadzi nam oryginalną wersję...
Picard
A nie kwalifikacji? Wiem,ze na terytorium Federacji panuje demokracja ale to jest juz chyba lekka przesada
Zatem zaproponuj formułe konkursu na stanowiska 
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#9 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:45:47
Statek klasy Galaxy, i Sovek nie będą dostępne dla graczy
Pierwsze zdjecia z tej gry są z Galaxy a nie bedzie dostepny?
Zbyt banalne wg. mnie, chociaż chyba nikt na to nie wpadł jeszcze
 nazywam tak mój okręt jak gram w multi Bridge Commander"
|
Darnok
Użytkownik
|
#10 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:47:19
Zatem zaproponuj formułe konkursu na stanowiska
I jeżeli wygra koleś który będzie się najwolniej rozwijał? głównego inżyniera, doktora i Away Team proponuje wybrać tydzień po premierze- Wtedy już będą widoczne różnice pomiędzy graczami, i będzie wiadomo kto lepszy.
|
Darnok
Użytkownik
|
#11 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:48:22
To będą statki-miasta. będziesz mógł po nim chodzić, i pewnie będzie tam coś w rodzaju targu.
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#12 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:49:04 - Edytowany przez: Raptor 16
I jeżeli wygra koleś który będzie się najwolniej rozwijał? głównego inżyniera, doktora i Away Team proponuje wybrać tydzień po premierze- Wtedy już będą widoczne różnice pomiędzy graczami, i będzie wiadomo kto lepszy.
a kto przez ten tydzien bedzie głównym inzynierem?
To będą statki-miasta. będziesz mógł po nim chodzić, i pewnie będzie tam coś w rodzaju targu
a po swoim statku tak samo sie bedzie dało chogzić, dlatego pomyślalem ze te obrqazki są ze zwyklego statku, a tymi miastami to chyba STARBASE powinny byc
|
Darnok
Użytkownik
|
#13 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:51:39 - Edytowany przez: Darnok
a kto przez ten tydzien bedzie głównym inzynierem?
Wszyscy będą działać zespołowo, i przez tydzień chyba sobie dadzą rady bez asysty  .
a po swoim statku tak samo sie bedzie dało chogzić, dlatego pomyślalem ze te obrqazki są ze zwyklego statku, a tymi miastami to chyba STARBASE powinny byc
To nie moja wizja, tylko autorów.
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#14 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:55:29 - Edytowany przez: Raptor 16
To nie moja wizja, tylko autorów.
to jest napisane na oficjalnej stronie STO?
pewnie będzie tam coś w rodzaju targu.
heheh  stragany na Enterprise  pewnie w holodeku

|
Darnok
Użytkownik
|
#15 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:55:46 - Edytowany przez: Darnok
Tak.
Ok to żeby nie robić takiego offtopa:
Na 90% kupuje STO.
Nick: Darnok
Zawód: Inżynier
Rasa: Człowiek
Jeżeli chcecie kupić to podajcie ogólne dane postaci.
|
Q__
Moderator
|
#16 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:56:04
Raptor 16
Dobijające
Darnok
To będą statki-miasta. będziesz mógł po nim chodzić, i pewnie będzie tam coś w rodzaju targu.
Lekko pocieszające...
Jest to pewna propozycja - połączenie wyborów z konkursem...
Raptor 16
a tymi miastami to chyba STARBASE powinny byc
Cóż, to pytanie do twórców gry...
|
Qura
Użytkownik
|
#17 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:56:57
Ja mam kilka pytań w temacie gry:
* ile to będzie kosztować $
* jak będzie wyglądać forma rozgrywki i w związku z tym:
* czy aby grać cała załoga musi być online
* ile będzie trzeba poświęcić na nią czasu
|
Darnok
Użytkownik
|
#18 - Wysłana: 10 Sier 2006 15:59:40 - Edytowany przez: Darnok
* czy aby grać cała załoga musi być online
* ile będzie trzeba poświęcić na nią czasu
1: Boty zastępują nieaktywną załoge
2: Nie musisz wiele poświęcić, ale czas to pieniądz, bo co miesiąc będziesz płacił abonament (jeszcze nie wiadomo ile)
* ile to będzie kosztować $
Prawdopodobnie tyle co inne MMORPG- 150-170 (nie licząc abonamentu)
Z tego co się orientuje to walki Statek vs. Statek będą się odbywać w holodeku, a walka na ziemi to już normalne PVP.
|
Q__
Moderator
|
#19 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:00:44
Qura
Sądzę, że odpowiedzi znajdziesz na oficjalnej stronie (dopiero zresztą powstającej) gry:
http://startrek.perpetual.com/
----
DO WSZYSTKICH:
Panowie, trochę dzielimy skórę na niedżwiedziu...
|
Darnok
Użytkownik
|
#20 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:03:04
Sądzę, że odpowiedzi znajdziesz na oficjalnej stronie (dopiero zresztą powstającej) gry:
Strona jest źle zorganizowana, więc szczegółowe informacje trudno wygrzebać. Dlatego staram się tutaj odpowiadać na pytania.
Prosze proponować nazwy statku, oraz opisywać postacie (nawet jak nie macie pewności czy kupicie).
|
Q__
Moderator
|
#21 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:07:01
Darnok
Prosze proponować nazwy statku
Proponuję przyjąć przez aklamację nazwę USS Phoenix.
oraz opisywać postacie
Nad dobrą postacią do RPG można i cały dzień posiedzieć nim się wymyśli... Powoli...
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#22 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:07:28
Z tego co się orientuje to walki Statek vs. Statek będą się odbywać w holodeku,
dziwnie
|
Q__
Moderator
|
#23 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:09:23
Raptor 16
Z tego co się orientuje to walki Statek vs. Statek będą się odbywać w holodeku,
dziwnie
To chyba normalne. Przecież okręty Floty nie mogą naprawdę walczyć między sobą. Mogą tylko odbywać holodekowe ćwiczenia...
|
Darnok
Użytkownik
|
#24 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:09:25
Wyobraź sobie, że dopiero kupiłęś defianta. Jesteś podniecony. ledwo co wylatujesz na teren neutralny, piraci niszczą ci statek. Dlatego to wydaje mi się rozsądne. Możesz natomiast zginąć w walce na fazery (np. wypełniając misje za którą dostaniesz troche kasy).
|
Q__
Moderator
|
#25 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:10:33
Darnok
Możesz natomiast zginąć w walce na fazery (np. wypełniając misje za którą dostaniesz troche kasy).
Skąd kasa w Federacji XXIV w?
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#26 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:11:47
Wyobraź sobie, że dopiero kupiłęś defianta. Jesteś podniecony. ledwo co wylatujesz na teren neutralny, piraci niszczą ci statek. Dlatego to wydaje mi się rozsądne. Możesz natomiast zginąć w walce na fazery (np. wypełniając misje za którą dostaniesz troche kasy).
no to wtedy by byla adrenalina, robisz wszystko zeby okręt przetrwał, w holodeku tez moze byc ale jako trening
|
Darnok
Użytkownik
|
#27 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:12:12
Skąd kasa w Federacji XXIV w?
Jak wyobrażasz sobie gre RPG (mmo)bez pieniędzy?
|
Q__
Moderator
|
#28 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:13:56
Raptor 16
no to wtedy by byla adrenalina, robisz wszystko zeby okręt przetrwał, w holodeku tez moze byc ale jako trening
Dla adrenaliny jesteś gotów wywołać wojnę domową w Federacji?
Darnok
Sadzę, że nazwą to jakoś inaczej... Doświadczeniem, pozycją... Ale chyba nie wsadzą kasy tam, gdzie jej nie ma...
|
Raptor 16
Użytkownik
|
#29 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:14:42
znowu dziwnie - oficerowie muszą kupic statek,
ale co tam lepiej nie bede sie znowu czepiał
|
Darnok
Użytkownik
|
#30 - Wysłana: 10 Sier 2006 16:15:44
Sadzę, że nazwą to jakoś inaczej... Doświadczeniem, pozycją... Ale chyba nie wsadzą kasy tam, gdzie jej nie ma...
To może wydawać się logiczne- Kapitan zaczynający dostanie defianta. W miare robienia questów, walk itp . będzie dostawał punkty które potem przyczynią się do podniesienia rangi. Z nową rangąkapitan będzie mógł wybrać sobie nowy statek.
|