Autor |
Wiadomość |
Q__
Moderator
|
#151 - Wysłana: 11 Cze 2018 19:43:50 - Edytowany przez: Q__
MarcinKMarcinK: DOOM Eternal – Official E3 Teaser Za moich młodych lat Piekło wyglądało zupełnie inaczej, ale marsjańscy marines tak samo strzelali  . ps. Nowy Wolf: http://www.youtube.com/watch?v=p25P-IDMY0QI nowy Quake do kompletu  : http://www.youtube.com/watch?v=Paw5oUipc6c
|
MarcinK
Użytkownik
|
#152 - Wysłana: 12 Cze 2018 07:34:32
Q__ Skoro wracają gry z tamtych lat, to mogli by zacząć kręcić filmy i seriale jak za tamtych lat
|
Q__
Moderator
|
#153 - Wysłana: 12 Cze 2018 07:41:30
MarcinK
No, niby kręcą... Przecież ORV jednoznacznie nawiązuje do Treka z lat '90, The Expanse nawiązuje do tradycji co ciekawszych seriali z tamtej dekady (przebijając je pod pewnymi względami), a nowa wersja Lost in Space (serii, którą i wówczas odgrzewano, mówiąc nawiasem) wygląda - o czym była mowa - na Earth 2 light. (Inna sprawa, że tylko jeden z tych tytułów - jak dotąd? - da się uznać za wybitny.)
|
MarcinK
Użytkownik
|
#154 - Wysłana: 12 Cze 2018 18:17:07
Q__: Inna sprawa, że tylko jeden z tych tytułów - jak dotąd? - da się uznać za wybitny Boję się pytać który  Poza tym to trzy tytuły w zalewie sam wiesz czego  Wczoraj obejrzałem dwa pierwsze odcinki X Files. Nic się nie zestarzały.
|
Q__
Moderator
|
#155 - Wysłana: 12 Cze 2018 18:32:41 - Edytowany przez: Q__
MarcinKMarcinK: Boję się pytać który Obejrzyj The Expanse - będziesz wiedział  . MarcinK: Wczoraj obejrzałem dwa pierwsze odcinki X Files. Nic się nie zestarzały. Prawda, TXF było u swojego zarania serialem wybitnym, godną konkurencją dla TNG w kategorii serialowej SF skłaniającej do filozofowania (choć Sagan z Ledermanem psioczyli, że antynaukowy światopogląd lansuje). I taka skala świeżości by się dziś przydała*. * Tu jednak przyznać trzeba, że jeszcze się taka oryginalność trafia. Seria wymieniona w poprzednim akapicie  co najmniej realizacyjnie (a oznacza to w tym wypadku coś więcej niż zwykłą sprawność rzemiosła) podobny przełom, co wybitne tytuły minionych dekad, stanowi.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#156 - Wysłana: 13 Cze 2018 18:18:15
Q__: Obejrzyj The Expanse - będziesz wiedział. Męczę pierwszy sezon, może za parę lat skończę 
|
Seybr
Użytkownik
|
#157 - Wysłana: 13 Cze 2018 18:58:58
MarcinK
Nie jesteś sam. Ja obejrzałem 6 odcinków. Dałem sobie spokój. Po dwóch latach obejrzałem cztery kolejne. Będę dalej oglądał w wolnej chwili. Oglądam kilka innych seriali. Jakoś ten nie przemawia do mnie, choć z odcinka na odcinek jest lepiej.
Podobnie miałem z Dark Matter. Z braku laku oglądałem, aż dobrnąłem do ostatniego odcinka 3 sezonu. Szkoda że zakończyli serial. Może nie był górnych lotów, ale dało się oglądać. Typowa rozrywka SF, lekka do obejrzenia.
|
Q__
Moderator
|
#158 - Wysłana: 15 Cze 2018 10:28:03
MarcinK Seybr
Nie żebym chciał Wam dyktować co macie lubić, a co nie, ale ciekaw jestem co konkretnie Wam w tym serialu nie leży? I co powoduje, że jednak oglądacie?
|
MarcinK
Użytkownik
|
#159 - Wysłana: 15 Cze 2018 18:16:05
Q__Nudne to, kosmicznych widoczków jak na lekarstwo, nie młuco sie 
|
Q__
Moderator
|
#160 - Wysłana: 15 Cze 2018 20:30:27 - Edytowany przez: Q__
|
Seybr
Użytkownik
|
#161 - Wysłana: 16 Cze 2018 08:14:33
Q__: I co powoduje, że jednak oglądacie? 1. Zakończone seriale które oglądam 2. Przerwa tygodniowa innych seriali. Na dzień dzisiejszy oglądam The Crossing, The 100, Colony. Ostatnio zakończyły się seriale, wiadomo na drugi sezon trzeba poczekać. Siren, moja to ogląda to i ja z braku laku. Sam znalazłem ten serial. Wcześniej jak wiadomo był Star Trek, do mojego zestawu Z Nation. 3. Wieczorem przed snem można obejrzeć. Póki co zatrzymałem się na 10 odcinku. Na pewno będę dalej oglądał. Serial nie jest zły, ale nie ma tego czegoś co by mnie przyciągało. Colony nie jest wybitnym serialem, ale trzyma jakiś poziom. Mnie przyciągnął aktor, dobrze grał w Lostach. Ten serial mało odkrywa kart, w trzecim sezonie ujawniono pewne rzeczy na których się domyślałem. Skojarzyło mi się z gołymi babami :P
|
MarcinK
Użytkownik
|
#162 - Wysłana: 16 Cze 2018 08:20:04 - Edytowany przez: MarcinK
Seybr: Skojarzyło mi się z gołymi babami :P Jeden zrozumiał 
|
Seybr
Użytkownik
|
#163 - Wysłana: 25 Lip 2018 17:29:26
W końcu zagrałem w Doom 4. Typowa gra na zasadzie, biegaj i strzelaj. Na dłuższą metę takie gry mnie nudzą. Na pewno przejdę grę, ale zachwytu nie posiadam. Wolę FPSy z fabuła coś jak Far Cry 3 czy 5, Stalker.
|
Q__
Moderator
|
#164 - Wysłana: 25 Lip 2018 17:52:23
SeybrSeybr: Typowa gra na zasadzie, biegaj i strzelaj. Czyli DOOM-wierny-swoim-korzeniom (od strony plusów)  .
|
Seybr
Użytkownik
|
#165 - Wysłana: 25 Lip 2018 21:41:36
Q__: Czyli DOOM-wierny-swoim-korzeniom (od strony plusów) W sumie tak, potwory jak przed lat, cała mechanika gry. Pograłem z 40 minut. Jakoś nie chce mi się dalej grać. Otworze sobie browar i obejrzę dwa odcinki The Ekspanse. Doom nic nie wniósł patrząc na poprzednie osłony. Multi jest w zasadzie puste a gra nie jest tak stara.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#166 - Wysłana: 1 Wrz 2018 18:28:50
https://www.youtube.com/watch?v=H4J8Yn3xXboOut of Bounds Discoveries | DOOM (2016) - Boundary Break
|
Q__
Moderator
|
#167 - Wysłana: 1 Wrz 2018 18:48:23
SeybrMarcinKZ innej beczki, ale przy DOOMie pozostając... Zacytują samego siebie z innego forum  : A moim ulubionym cRPG-iem jest starutki DOOM (z '93), nie ma to jak odgrywać postać nieskomplikowaną psychicznie, nieskażoną zbędnymi dylematami, i twardo prącą do celu ;)))).https://www.forum.fahrenheit.net.pl/viewtopic.php? p=391036#p391036
|
MarcinK
Użytkownik
|
#168 - Wysłana: 2 Wrz 2018 12:02:25
Q__I ty siebie nazywasz polakiem? Najlepszym cRPGiem jest Gothic 
|
Seybr
Użytkownik
|
#169 - Wysłana: 2 Wrz 2018 13:14:35
Q__: nie ma to jak odgrywać postać nieskomplikowaną psychicznie, nieskażoną zbędnymi dylematami, i twardo prącą do celu Wiesz piękny opis gry. Taki opis pasuje do pirackich wydań gier, gdzie trzeba było skrócić ze względu na brak ilość miejsca w nadruku. Po latach bawią mnie takie opisy z pirackich składanek na C-64, Amigi czy Atari. Wiesz twój opis określa wielu mężczyzn haha. MarcinK: I ty siebie nazywasz polakiem? Mi dzisiaj FB przypomniał post przed trzech lat. Zaczynałem grać Wieska 3 i zrobiłem Prtscr haha.
|
Q__
Moderator
|
#170 - Wysłana: 2 Wrz 2018 16:38:58 - Edytowany przez: Q__
MarcinKMarcinK: I ty siebie nazywasz polakiem? Takim przez małe "p" to siebie nie nazywam SeybrSeybr: Wiesz piękny opis gry. Taki opis pasuje do pirackich wydań gier, gdzie trzeba było skrócić ze względu na brak ilość miejsca w nadruku. Po latach bawią mnie takie opisy z pirackich składanek na C-64, Amigi czy Atari.  I tu przypomniałeś mi erę kiedy "Top Secret" i 'Świat Gier Komputerowych" czytywałem. Seybr: Wiesz twój opis określa wielu mężczyzn haha. Wiem, starałem się nim wpisać w ten stereotyp  .
|
Seybr
Użytkownik
|
#171 - Wysłana: 2 Wrz 2018 20:11:23
Q__: Wiem, starałem się nim wpisać w ten stereotyp. Tylko że kobiety chcą abyśmy tacy nie byli. Mężczyzna podejmuje temat np. biznes. Ile zazwyczaj mamy opcji. Uda się (jest realne). Nie uda się (wtopię kasę). Trzecia opcja biorę się do roboty, trzeba zaryzykować. Zobacz jakie to banalne. Co robią kobiet, w tym czasie wymyślają 20 opcji scenariusza.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#172 - Wysłana: 10 Gru 2018 22:30:53
|
Q__
Moderator
|
#173 - Wysłana: 11 Gru 2018 00:24:31
mozg_kl2mozg_kl2: 25 lat od premiery Dooma Działo się to tak niedawno, a zda się, że wiek, a raczej na odwrót  . BTW. rocznicowy trailerek b. ładnie pokazuje graficzną ewolucję i tematyczną niezmienność marki.
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#174 - Wysłana: 12 Gru 2018 18:17:30
|
Q__
Moderator
|
#175 - Wysłana: 12 Gru 2018 18:43:34
mozg_kl2mozg_kl2: sigil-oto-nowy-pr ojekt-johna-romero Nowe mapki do klasycznego DOOMa? Już się napalam  .
|
mozg_kl2
Użytkownik
|
#176 - Wysłana: 11 Mar 2019 21:53:41
|
Q__
Moderator
|
#177 - Wysłana: 11 Mar 2019 21:58:28 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2No, więcej tam podobieństw do naszego Discovery, niż do oryginału... Za to nadciągająca gra nie zapowiada się najgorzej*: http://www.youtube.com/watch?v=CGq8Ee2gOe4* Choć efekciarska do przesady  .
|
MarcinK
Użytkownik
|
#178 - Wysłana: 12 Mar 2019 06:50:13 - Edytowany przez: MarcinK
Logika wytwórni Ludzie nie lubią poprzedniej ekranizacji, coś trzeba zmienić. Huk ze stylistyką, wystarczy zastąpić The Rocka i McCoya jakąś kobitą
|
Q__
Moderator
|
#179 - Wysłana: 12 Mar 2019 07:41:48 - Edytowany przez: Q__
MarcinKZważywszy na to, że w grę mogą tłuc przedstawiciele obu płci, jest pewna logika w wypuszczeniu gniota* w wersji męskiej i żeńskiej. Niech chopy i baby napasą się szmirą po równo.  * O ile w drugim wypadku trailer jest reprezentatywny.
|
MarcinK
Użytkownik
|
#180 - Wysłana: 18 Kwi 2019 09:39:22
https://www.youtube.com/watch?v=o78DzBJ4Rv8Is it Possible to Beat Doom Without Firing a Single Shot?
|