USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Gry / FALLOUT - stary ale jary
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
Autor Wiadomość
Christof
Użytkownik
#31 - Wysłana: 23 Maj 2007 16:52:37
Ciekawe ile zostało z Białego Domu?

Prezydent Bush

To ta najgorsza część

Na teaser site nowy obrazek.
Q__
Moderator
#32 - Wysłana: 23 Maj 2007 18:06:10
Christof

Na teaser site nowy obrazek.

No to trza rzucić okiem...

(BTW: dobrze nam: najperw nowy SC, teraz FALL, ciekawe tylko kiedy koejny Duke Nukem powstanie...)
Christof
Użytkownik
#33 - Wysłana: 23 Maj 2007 19:11:22
(BTW: dobrze nam: najperw nowy SC, teraz FALL, ciekawe tylko kiedy koejny Duke Nukem powstanie...)

O tym nic nie wiadomo. Póki co pjawiła sie informacja o scenariuszu na film Diablo: http://gry.interia.pl/news/scenariusz-do-filmu-dia blo,914842
Q__
Moderator
#34 - Wysłana: 23 Maj 2007 19:22:31
Christof

O tym nic nie wiadomo.

To była lekka ironia z tym DN...

pjawiła sie informacja o scenariuszu na film Diablo

Niestety, z ekraniozowania gier komputerowych raczej arcydzieła nie wychodzą...
Christof
Użytkownik
#35 - Wysłana: 29 Maj 2007 22:03:00
Niestety, z ekraniozowania gier komputerowych raczej arcydzieła nie wychodzą...

Z reguł jest to wina reżyserów
Ale fajnie byłoby usłyszeć w filmie: "Ahh, fresh meat !"

A na teaser site kolejny nowy obrazek
Q__
Moderator
#36 - Wysłana: 30 Maj 2007 00:27:36
Christof

Z reguł jest to wina reżyserów

Ale trochę i tego, że fabuł gry nie sposób nazwać ambitnymi...
Christof
Użytkownik
#37 - Wysłana: 5 Cze 2007 18:41:20 - Edytowany przez: Christof
Można już zasysać teasera. Ja właśnie zacząłem
Q__
Moderator
#38 - Wysłana: 5 Cze 2007 18:54:17
Christof

Można już zasysać teasera.

Thx .
Hazral
Użytkownik
#39 - Wysłana: 5 Cze 2007 21:58:05 - Edytowany przez: Hazral
I jak wrażenia? IMHO będzie klapa, zero rewolucji Tym lepiej dla naszej rodzimej produkcji :-]
Christof
Użytkownik
#40 - Wysłana: 5 Cze 2007 22:31:36
I jak wrażenia?

Wygląda to jak filmik startowy z poprzednich części. Tylko wykonany nieco lepiej. I dobrze Generalnie wrażenia mam pozytywne. Oczywiście jest w filmiku nieśmiertelne :"War, War never changes". Nic nie jest powiedziane o treści gry. Martwi mnie tylko napis: "Fall 2008".
Q__
Moderator
#41 - Wysłana: 5 Cze 2007 23:49:45
Hazral
Christof

I jak wrażenia?

Rewolucji nie ma, ale i odejścia in minus odd klasyki też nie ma. Czyli FALL jakiego znamy. Ale oczywiście z ocenami wstrzymam sie do czasu aż zagram w nową grę... (Na chwile obecną mógłbym, sie co najwyżej w jasnowidza bawić...)
Q__
Moderator
#42 - Wysłana: 21 Sty 2009 18:59:42
elbereth
Moderator
#43 - Wysłana: 22 Sty 2009 13:59:52
ja grywam jak mam czas (czyt. 2x w miesiacu ;]),
gra jest bardzo dobra ale na pewno nie ma klimatu poprzednich czesci. mimo zarzutów mi klimatem najbardziej przypomina morrowinda niz obliviona co wg mnie jest akurat zaletą... pozdrawiam
Q__
Moderator
#44 - Wysłana: 1 Lut 2010 17:55:33 - Edytowany przez: Q__
Nieco OT, ale a'propos klimatów post-apo. Lista najlepszych filmów w nich osadzonych:
http://esensja.pl/film/publicystyka/tekst.html?id= 8984
I najnowsza - niezbyt udana - próba odgrzewania postnuklearnych kotletów:
http://esensja.pl/film/recenzje/tekst.html?id=8986
Christof
Użytkownik
#45 - Wysłana: 2 Lut 2010 12:18:16
Q__:
Nieco OT, ale a'propos klimatów post-apo. Lista najlepszych filmów w nich osadzonych

Ciekawe, ciekawe, ale brakuje mi tu kilku tytułów, m.in "Krwi bohaterów" czy "Listonosza" (z którego nasi genialni tłumacze, z sobie tylko znanych powodów, zrobili "Wysłannika przyszłości")
Mav
Użytkownik
#46 - Wysłana: 12 Lut 2010 02:03:07 - Edytowany przez: Mav
Fallout 2 to po prostu rewelacyjna gra Natomiast jej trzecia część to kpina. Nie będę jednak wypisywać argumentów ponieważ nie o tym chciałem. Otóż pojawiło się światełko w tunelu a jest nim powstająca nowa część czyli Fallout New Vegas. Wydawcą jest Bethesda jednak nad samą grą pracuję studio Obsidian Entertainment założone przez byłych pracowników zamkniętego Black Isle Studios!!! Jak by ktoś nie wiedział producenta dwóch pierwszych odsłon marki Fallout Już pierwsze informacje wskazują, że zmiecie nędzną 3 bethesdy Niestety powstaje na tym marnym silniku graficznym Mam nadzieję, że chociaż animacje postaci poprawią.

Garść informacji
http://trzynasty-schron.net/news/index.php?s=51279 edb90add9121c006ff9a5f6e4b6&action=news&sub=vievko m&uniq=news_4b6d87c025050

Teaser/trailer
http://www.gametrailers.com/video/debut-trailer-fa llout-new/61575
Q__
Moderator
#47 - Wysłana: 22 Kwi 2010 00:02:31
Słynne uuropejski komiksiarz - Enki Bilal wchodzi w klimaty post-apo (i to nawiazujac do "Drogi" MCCarthy'ego:
http://komiksomania.pl/publicystyka/przetrwac-w-kr wawiacym-swiecie.html
Christof
Użytkownik
#48 - Wysłana: 2 Mar 2011 20:48:17
Niewiem, czy zwróciliście uwagę, kto podkładał głos Franka Horrigana w F 2
poligon
Użytkownik
#49 - Wysłana: 24 Lut 2012 14:28:59
Mav:
Fallout 2 to po prostu rewelacyjna gra Natomiast jej trzecia część to kpina. Nie będę jednak wypisywać argumentów ponieważ nie o tym chciałem. Otóż pojawiło się światełko w tunelu a jest nim powstająca nowa część czyli Fallout New Vegas. Wydawcą jest Bethesda jednak nad samą grą pracuję studio Obsidian Entertainment założone przez byłych pracowników zamkniętego Black Isle Studios!!! Jak by ktoś nie wiedział producenta dwóch pierwszych odsłon marki Fallout Już pierwsze informacje wskazują, że zmiecie nędzną 3 bethesdy Niestety powstaje na tym marnym silniku graficznym Mam nadzieję, że chociaż animacje postaci poprawią.

Bo trzecia czesć miała wyglądać tak http://www.youtube.com/watch?v=lr1OcNPpSro Niestety F3 musiał pokazać się też na konsole a tam bez 3d ani rusz.

Christof:
Niewiem, czy zwróciliście uwagę, kto podkładał głos Franka Horrigana w F 2

Nie moze się podzielisz ta informacją, czyżby Arni schwarzeneger?
mozg_kl2
Użytkownik
#50 - Wysłana: 24 Lut 2012 14:49:45
poligon:
Nie moze się podzielisz ta informacją, czyżby Arni schwarzeneger?

Michael Dorn. Co ciekawe w jedynce pojawił się sam McGyver. Fallout Rules.
Logan
Użytkownik
#51 - Wysłana: 24 Lut 2012 15:55:35
Akurat Frank to słaby przykład na udział Dorna w Fallout. Podkładał też głos pod Marcusa mutanta, którego możemy ciągać za sobą przez pół gry. Nie jestem pewien ale bodajże podłożył głos pod tą samą postać w Fallout New Vegas o którym widzę też już była mowa.
reyden
Użytkownik
#52 - Wysłana: 25 Lut 2012 12:45:05
Jak mówimy o F2 i Dornie to warto zauważyć że sama postać Marcusa czasami ma teksty podobne do Worfa z TNG choćby często powtarza I'm not a merry Mutant , Worf powtarzał I'm not a merry man .
Q__
Moderator
#53 - Wysłana: 15 Mar 2012 16:41:18 - Edytowany przez: Q__
mozg_kl2
Użytkownik
#54 - Wysłana: 17 Mar 2012 17:00:17
Q__:
Neuroshima

Neuro jakoś nigdy mnie w pełni nie pociągało. Nie mówie o samym universum, to jeszcze przejdzie, ale mechanika tego RPG jest jeszcze bardziej pokręcona niż w DiD. Osobiście jestem zwolennikiem, ograniczenia mechaniki do niezbędnego minimum. Wole grać w grę niż godzinami studiowac sterte tabelek. Z drugiej strony, jakby przerobic figurkową Neuro na Fallouta. mniam.

Trzymając się post apo

Zobacz emocjonujący short w klimacie science fiction

Wes Ball, grafik pracujący w stacji HBO przez 8 lat przygotował projekt filmu krótkometrażowego osadzonego w klimacie post-apokaliptycznym pt. "Ruin", który określił swoją życiową pasją.

Ball zajmował się w stacji HBO grafikami i montażem dodatków na wydania DVD/Blu-ray. Nad "Ruin" pracował przez dwa lata, a poniżej możemy zobaczyć efekty spełnienia jego pasji.

http://www.youtube.com/watch?v=doteMqP6eSc

za hatak.pl
Mav
Użytkownik
#55 - Wysłana: 18 Mar 2012 00:20:27 - Edytowany przez: Mav
mozg_kl2

Przebajerzona końcówka popsula ogólny odbiór.
Alucard87
Użytkownik
#56 - Wysłana: 18 Mar 2012 01:21:45
mozg_kl2:
Neuro jakoś nigdy mnie w pełni nie pociągało. Nie mówie o samym universum, to jeszcze przejdzie, ale mechanika tego RPG jest jeszcze bardziej pokręcona niż w DiD. Osobiście jestem zwolennikiem, ograniczenia mechaniki do niezbędnego minimum. Wole grać w grę niż godzinami studiowac sterte tabelek.

Chyba graliśmy w dwie różne Neuroshimy Ja nie mam z tą mechaniką żadnych problemów. Co do D&D się zgodzę, mnogość tabelek może przerazić, ale większość z nich to IMO tylko wskazówki dla tych, co nie mają wyobraźni, by coś opisać. (Np. Tabela Trafień Krytycznych - sam dobrze potrafię opisać wyprute flaki po "sieknięciu" delikwenta szablą z ząbkowanym ostrzem, tabelki nei potrzebuję). Jak się podejdzie do (każdej IMHO) mechaniki z głową i zdrowym rozsądkiem, to podręcznik skurczyć można do opisów fabularnych i tworzenia postaci

mozg_kl2:
Z drugiej strony, jakby przerobic figurkową Neuro na Fallouta. mniam.

Zdajesz sobie sprawę, że z Falloutem: Tactics był rozprowadzany PDF z "stołową" wersją gry?
mozg_kl2
Użytkownik
#57 - Wysłana: 18 Mar 2012 14:05:48
Alucard87:
Chyba graliśmy w dwie różne Neuroshimy

Może to kwestia tego, że sam próbowałem się wprowadzić w ten system. Jedyne porady udzielał mi kolega przez gg, z Olsztyna, a otaczały mnie same zielone osoby w temacie. Z DiD nie miałem takiego problemu. To 3d20 też jest pokręcone.

Mav:
Przebajerzona końcówka popsula ogólny odbiór.

No troszeczkę. Ale post-apo jest w telewizji jak na lekarstwo, że każdy projekt tego typu warto "wspierać".

Alucard87:
D&D się zgodzę, mnogość tabelek może przerazić, ale większość z nich to IMO tylko wskazówki dla tych, co nie mają wyobraźni, by coś opisać. (Np. Tabela Trafień Krytycznych - sam dobrze potrafię opisać wyprute flaki po "sieknięciu" delikwenta szablą z ząbkowanym ostrzem, tabelki nei potrzebuję). Jak się podejdzie do (każdej IMHO) mechaniki z głową i zdrowym rozsądkiem, to podręcznik skurczyć można do opisów fabularnych i tworzenia postaci

Ja miałem świetnego MG, wiec tabelki pojawiały sięw ostateczności. Do dziś wspominam te sesje, w DiD.

Alucard87:
Zdajesz sobie sprawę, że z Falloutem: Tactics był rozprowadzany PDF z "stołową" wersją gry?

Wiem. Papierowe figurki to nie to samo co plastikowe.
mozg_kl2
Użytkownik
#58 - Wysłana: 14 Maj 2012 09:12:53
http://www.youtube.com/watch?v=JwfCRAtkYEI

Ten dzień musiał nadejść. Abrams wziął się za post apo. Czas zatem odkurzyć mausera, dziadka i napełniać worki z piaskiem. Jak tak patrze na ten trailer, to wykonanie świetne, ale nei wiem czemu historia zalatuje mi Terra Nova w konwencji post apo. Jest jeszcze kripke, więc może nie wszystko stracone. Ale zgranie energii elektrycznej na pendrive sprawilo, że na pewno do JJ zgłosi się Chuck Norris. On nie lubi konkurencji.
reyden
Użytkownik
#59 - Wysłana: 14 Maj 2012 11:15:56
Widziałem połowicznie trailer ( nie cały w dodatku bez głosu , nie chciało mi się wyłączać muzyki ) i niestety film nie napawa mnie entuzjazmem .

Po pierwsze sam JJ - po tym co zrobił z ST to ja mu dziękuję za kręcenie filmów .

Po drugie błędy - zaczynając od zaniku elektryczności - wygląda to na skutki EMP - spadający samolot czy padające telefony komórkowe zdają się to potwierdzać .

Jak na razie jedynym źródłem EMP są ładunki nuklearne i specjalne bomby E .

Nuki odpadają - nie widać żadnych skutków detonacji , chyba że zrobili to tak jak w jednym z filmów o przygodach 007 .

Zostają bomy E - ale nawet ich użycie nie gwarantuje że wszystkie urządzenia zostaną zniszczone a cały prąd odcięty .

Owszem cywilny , nowoczesny sprzęt padnie , ale sprzęt wojskowy który przez EMP jest zabezpieczony czy sprzęt z lat 60 czy starczy powinien działać normalnie - dotyczy to zarówno aut jak radio .
Q__
Moderator
#60 - Wysłana: 14 Maj 2012 12:04:01
mozg_kl2

mozg_kl2:
Ten dzień musiał nadejść. Abrams wziął się za post apo.

Favereu & Abrams & Kriepke? Jak na blockbusterowców i serialotwórców to nie jest zła ekipa.
Początek? Od strony technicznej wygląda podejrzanie, ale wrażenie robi imponujące.
Kataklizm? Co do efektu zdaje się przypominać ten z finału "Pokoju na Ziemi" Lema*.
Świat 15 lat później? Tu zaczynają się schody: za dużo w tym "LOST", za dużo kina młodzieżowego, za dużo postapokaliptycznych klisz (a'la nieszczęsny "Wysłannik przyszłości") i jeszcze ta matrixowa walka.
Wolałbym serial osadzony w rzeczywistości tuż po katastrofie...

* cytacik:

''Właściwie stan jest bez precedensu. Coś jak po takiej cichutkiej wojnie atomowej, w której na rozkurz poszła cała infrastruktura. Baza przemysłowa, łączność, bankowość, automatyzacja. Ocalały tylko mechanizmy proste, ale żadnego człowieka ani żadnej muchy nie ukrzywdziło. Chociaż i tak nie jest. Musiało być mnóstwo wypadków, tylko przez brak łączności nikt na razie nic o tym porządnie nie wie. Przecież i gazet od dawna nie drukuje się podług Gutenberga. Redakcje też szlag trafił. Nawet nie wszystkie urządzenia w autach działają."
 Strona:  ««  1  2  3  4  5  ...  8  9  10  11  12  »» 
USS Phoenix forum / Gry / FALLOUT - stary ale jary

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!