USS Phoenix
Logo
USS Phoenix forum / Różności / Najlepsze seriale lat 80-tych...
 Strona:  ««  1  2 
Autor Wiadomość
Pah Wraith
Użytkownik
#31 - Wysłana: 18 Lis 2005 23:39:08
A na marginesie MI warto wspomnieć, że Leonard Nimoy omal nie zagrał w TMP właśnie z powodu roli w serialu MI.
szwagier
Użytkownik
#32 - Wysłana: 19 Lis 2005 18:45:05
Czy można siewieć dziewić ,ze film jest - ogólnie rzecz biąrąc - do bani?

Dlaczego tak uważasz?
Picard
Użytkownik
#33 - Wysłana: 19 Lis 2005 21:05:11
Dlaczego tak uważasz?

Czemu? Po prostu pierwsza cześć utrzymana była w całkiem innych klimatach, zdawała sie być dużo bardziej realistyczna a jej oglądanie dostarczało dużo więcej frajdy. Dwójka , bardziej przypomina parodie swej poprzedniczki : wszystkie te skoki , pościgi , walki rodem z gry komputerowej , wyczyny Bonda to przy tym pestka! W dodatku odtwórczyni głównej roli kobiecej wyglądająca jak żaba - brrr - teraz tez mi się pewnie ,,oberwie" jak w przypadku krytyki Milli , ale cóż takie sa moje spostrzeżenia. W dodatku ta sztampowa fabuła ,super groźny wirus. Nie , szwagier nie obraź sie moją krytyczna ocena tego filmu ale to po prostu nie moje klimaty!
szwagier
Użytkownik
#34 - Wysłana: 19 Lis 2005 21:27:41
Może poprostu nie umiem go ocenić bo mam do niego sentyment z młodości. jedynka jest poprostu bardziej spójna i dopracowana, wiadomo ile ambicji i pracy w nią włożono. Z dzisiejszego punktu widzenia Zemsta Khana jest troche nieaktualna i to może razić (statek Khana wysłany w 1996 roku o ile pamiętam). Ale zawsze mi sie podobał pojedynek z Reliantem, jak z filmów o okrętach podwodnych, chociaż nigdy nie byłem fanem takkiego bohatera negatywnego jak Khan. Taki komiksowy... Film ma też przesłanie, np. poświęcenie Spocka dla dobra ogółu.
Picard
Użytkownik
#35 - Wysłana: 19 Lis 2005 21:46:14
Zemsta Khana

Eeee, czy my piszemy o tym samym filmie? Bo ja o ,,Mission Imposible" cześci pierwszej i drógiej...
szwagier
Użytkownik
#36 - Wysłana: 19 Lis 2005 23:52:38
Kurde O czym my mówimy?
szwagier
Użytkownik
#37 - Wysłana: 19 Lis 2005 23:53:12
Ja juz lepiej pójde chyba spać
cezary
Użytkownik
#38 - Wysłana: 20 Lis 2005 01:12:53
sie dogadali

BTW MI:2 nigdy nie obejrzalem - zaczalem kiedys, po 10 minutach wylaczylem (a uwierzcie mi, ze bardzo rzadko wylaczam film jesli juz zaczne jakis ogladac)

Film ma też przesłanie, np. poświęcenie Spocka dla dobra ogółu.

Czy aby na pewno przeslanie? Jak w takim razie rozumiec trzeci film, w ktorym Kirk i zaloga kierowali sie zupelnie przeciwna filozofia?
Czy zachowanie Spocka nie jest przypadkiem przestroga przed pewnymi radykalnymi zachowaniami, w ktorych dla dobra wiekszosci umrzec musza, czesto wybitne, jednostki?
Pah Wraith
Użytkownik
#39 - Wysłana: 20 Lis 2005 10:51:46
A może po prostu nie ma "lepszej prawdy" i obie te filozofie mają swoje zalety i wady?
Picard
Użytkownik
#40 - Wysłana: 20 Lis 2005 15:32:25 - Edytowany przez: Picard
szwagier

Obudź sie chodziło mi o dwójkę ,,Mission...." nie o ,,Gniew Khana" , który do dziś dnia zalicza sie do jednych z moich ulubionych filmów.

cezary

nigdy nie obejrzałem uwierz mi nie masz czego żałosna. W moim odczuciu ten film jest żałosny: nawet filmowy pojedynek Rockiego z Rambo był by ciekawszy.

Pah Wraith

"lepszej prawdy" chyba ta interpretacja najbliższa jest prawdy...
szwagier
Użytkownik
#41 - Wysłana: 20 Lis 2005 22:40:49
Wiem już o co Ci chodziło
 Strona:  ««  1  2 
USS Phoenix forum / Różności / Najlepsze seriale lat 80-tych...

Wygenerowane przez miniBB®

© Copyright 2001-2009 by USS Phoenix Team.   Dołącz sidebar Mozilli.   Konfiguruj wygląd.
Część materiałów na tej stronie pochodzi z oryginalnego serwisu USS Solaris za wiedzą i zgodą autorów.
Star Trek, Star Trek The Next Generation, Deep Space Nine, Voyager oraz Enterprise to zastrzeżone znaki towarowe Paramount Pictures.

Pobierz Firefoksa!